Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ommadawn

#2576 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

SaraFina wrote:
Ommadawn wrote: Pa hajd´ zovni.
Zovni i snimi razgovor, postavi na "jubitu" i imas podrsku od svih nas ovdje i odmah.

Riba ti bona smrdi od glave - bar bi ti to trebala znati sa kulinarskim umijecem.

Zovi ti. Nisam raspoložena. Na nož si me prvi dočekao sa komentarima...Uostalom, šta imam tebi u Skandinaviji dokazivati ja patriotizam? I bilo kome?

Libo me. Meni potaman i više nego što treba. Na Dale-ta sam slaba, znamo se dugi niz godina... pa odreagirah. Trulo mi ono "mješanac" inače... Ne bih se ni oglašavala.
Hej, smiri malo. Calm down. Niko te nije docekao na noz, ponajmanje ja.
Ne moras meni dokazivati patriotizam - sama si pocela pozivati na bojkot, zar ne? A kako zivis van BiH, posljedice te se direktno ne doticu ali pozivas ljude koji u BiH zive.
No njima su proizvodi koje bi ti bojkotovala jedini pristupni a alternativa, ako je uopste ima, je loseg kvaliteta.
Pa te fino oni zamolili da zovnes dilera i kazes "eto vidis sta nam ovi UZP-ovci rade, hoce da nam uniste domovinu, de bogati skloni njihovu robu sa svog asortimana a plasiraj nasu".
Ne moras danas ako nisi raspolozena, mozes i sutra.
Njima dokazi - meni ne moras. Jebe se meni. Ali zbog Dale-ta a bogami i Hakiza.
decembar2017

#2577 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Bloo wrote:Znači...umjesto da podržavamo ustaške profitere, da podržavamo ove naše? Almy, Teloptic, Bingo, Hifa...
Ipak je naš...

Logika.
Tvoj ocigledno nije cim ti je toliko stalo da branis hdz profitere :-)
Bloo
Globalna šefica

#2578 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

decembar2017 wrote:
Bloo wrote:Znači...umjesto da podržavamo ustaške profitere, da podržavamo ove naše? Almy, Teloptic, Bingo, Hifa...
Ipak je naš...

Logika.
:lol:
Koji salto mortale rezonovanja...

Samo ti nastavi.

Almy ti je kao prijedlog :thumbup:
decembar2017

#2579 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Bloo wrote:
decembar2017 wrote:
Ipak je naš...

Logika.

Samo ti nastavi.

znam da nije od hdz pa ne sjeda na stomak nasoj FGR na njihovom platnom spisku ali sta ces...
Last edited by decembar2017 on 14/01/2019 15:34, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2580 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

opet ću po 1000ti put napisati

uslovi rada u hrvatskoj firmi i uslovi rada u bošnjačkoj firmi su u 90% slučajeva čista suprotnost, od ovih skladišta do proizvodnje... :skoljka:
MarlboroGold

#2581 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Mogla bi Mak Zara malo spustiti cijene svojih proizvoda... ufurali se kao da su Lindt, još domaći a cijene nerealne.
славянин

#2582 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

Bloo wrote:
decembar2017 wrote:
Ipak je naš...

Logika.

Samo ti nastavi.

Image :D :lol:
beni-bu-man

#2583 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:
decembar2017 wrote:
Ipak je naš...

Logika.

Samo ti nastavi.

samo bracu srbe treba podrzavati :mrgreen:
geralt

#2584 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by geralt »

Nivelacija wrote:Dajgle ovih gore malo vise na temi sto se ponose i bodre izmedjuse sto kupuju UZP proizvode :lol:
Ne postoje UZP proizvodi. Mescini da su neki forumasi vec isli u Banovice zbog koristenja termina "UZP" u ovakvom kontekstu.
decembar2017

#2585 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Znam da je FGR odrasla na jani i da je njima uvijek najbolja ali evo postavili su i vodu "Eight" na facebook.

Image

https://www.facebook.com/Eight-Voda-2064121973608406/

Ambalaža izgleda pravo moćno.
Nađoh slučajno na jednoj stranici.

https://aperto.ba/bezalkoholna/prirodne-vode/

Nadam se da će i ova voda naći svoje mjesto kod naših potrošača.
Bloo
Globalna šefica

#2586 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:Mogla bi Mak Zara malo spustiti cijene svojih proizvoda... ufurali se kao da su Lindt, još domaći a cijene nerealne.
Meni se ne sviđa njihova čokolada, malo je plastična.
Seyfo

#2587 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Seyfo »

Može li mi neko naći kvalitetnu alternativu Violeti? Ja je ne znam.
Ako postoji.
Konkretno,lotos maramice, vlažne maramice i pelene za bebe.
Bloo
Globalna šefica

#2588 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Seyfo wrote:Može li mi neko naći kvalitetnu alternativu Violeti? Ja je ne znam.
Ako postoji.
Može i stranjsko ali da ne uvoze distributeri iz Hercegovine :)
Ako sam dobro pohvatala ideju.
decembar2017

#2589 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Laze ko kaze da nema izbora

Image
Last edited by decembar2017 on 14/01/2019 15:40, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#2590 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

beni-bu-man wrote:
Bloo wrote:

Samo ti nastavi.

samo bracu srbe treba podrzavati :mrgreen:
U Beograd na karađorđevu umotana pancetom 8-) :D
Last edited by MarlboroGold on 14/01/2019 15:40, edited 2 times in total.
славянин

#2591 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

Ako postoji.
Paloma :D , nego nije ovde samo oko Hrvatskih ili "UZP" proizvoda frka nego se spominju i svi proizvodi koje "UZP" firme plasiraju tj uvoze...
Last edited by славянин on 14/01/2019 15:39, edited 1 time in total.
SaraFina

#2592 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Ommadawn wrote:
SaraFina wrote:

Zovi ti. Nisam raspoložena. Na nož si me prvi dočekao sa komentarima...Uostalom, šta imam tebi u Skandinaviji dokazivati ja patriotizam? I bilo kome?

Libo me. Meni potaman i više nego što treba. Na Dale-ta sam slaba, znamo se dugi niz godina... pa odreagirah. Trulo mi ono "mješanac" inače... Ne bih se ni oglašavala.
Hej, smiri malo. Calm down. Niko te nije docekao na noz, ponajmanje ja.
Ne moras meni dokazivati patriotizam - sama si pocela pozivati na bojkot, zar ne? A kako zivis van BiH, posljedice te se direktno ne doticu ali pozivas ljude koji u BiH zive.
No njima su proizvodi koje bi ti bojkotovala jedini pristupni a alternativa, ako je uopste ima, je loseg kvaliteta.
Pa te fino oni zamolili da zovnes dilera i kazes "eto vidis sta nam ovi UZP-ovci rade, hoce da nam uniste domovinu, de bogati skloni njihovu robu sa svog asortimana a plasiraj nasu".
Ne moras danas ako nisi raspolozena, mozes i sutra.
Njima dokazi - meni ne moras. Jebe se meni. Ali zbog Dale-ta a bogami i Hakiza.

Tema je bila prijedlog. Evo decembar je i slikovito dočarao zamjensku domaću robu...Uzmeš proizvod i pogledaš deklaraciju...ako ima zamjenski domaći...kao savjestan gradjanin razvijene gradjanske svijesti kupiš njega. Time postičeš domaću proizvodnju, nova ulaganja, radna mjesta itd itd
Da se ja raspravljam o guznom papiru ili uložcima? Ne pada mi na um.
Bojkot ne dotiče nikoga. Ne valjaj nebuloze. Nisam pozivala u rat i prizivala opsadu, pa da ljudi žive na leći i kuhanoj repi.
Nego da ondje gdje mogu bojkotuju. Bujrum ko hoće. Meni se ne ispravlja kriva Drina. Kraj!
decembar2017

#2593 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

славянин wrote:
Ako postoji.
Paloma :D , nego nije ovde samo oko Hrvatskih ili "UZP" proizvoda frka nego se spominju i svi proizvodi koje "UZP" firme plasiraju tj uvoze...
pa kako vas vise nije stid prodavati se kao neutralni/ bosanci/ fina gradska raja protiv nacionalista a citavo vrijeme trazite nacina da podrzavate hdz i njihove finasijere ??

Pa niko nije trazio da se gladuje ili da se zivi u kamenom dobu vec da se izbjegava finansiranje hdz a pokazao sam da ima alternativa i o tome se radi.
славянин

#2594 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

decembar2017 wrote:
Pa niko nije trazio da se gladuje ili da se zivi u kamenom dobu vec da se izbjegava finansiranje hdz a pokazao sam da ima alternativa.
Pa ako ima alternativa koja je iste kvalitete ili bolja normalno da cu kupiti a mislim da ce i vecina.. ali malo je tesko takmiciti se sa proizvodima koje "uzp" uvozi a svjetski su brendovi...
decembar2017

#2595 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

славянин wrote:
decembar2017 wrote:
Pa niko nije trazio da se gladuje ili da se zivi u kamenom dobu vec da se izbjegava finansiranje hdz a pokazao sam da ima alternativa.
Pa ako ima alternativa koja je iste kvalitete ili bolja normalno da cu kupiti a mislim da ce i vecina.. ali malo je tesko takmiciti se sa proizvodima koje "uzp" uvozi a svjetski su brendovi...

I to je tvoj doprinos temi, tebe i svih ostalih samoprozvanih ljevicara, FGR, anti-nacionalista, naprednih dijasporaca...da trazite 100 i kusur nacina da pokazete kako se finansijere HDZ -a ne treba/ ne moze bojkotovati :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#2596 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

decembar2017 wrote:
славянин wrote:
decembar2017 wrote:

I to je tvoj doprinos temi, tebe i svih ostalih samoprozvanih ljevicara, FGR, anti-nacionalista, naprednih dijasporaca...da trazite 100 i kusur nacina da pokazete kako se finansijere HDZ -a ne treba/ ne moze bojkotovati :thumbup:
Čim ti budeš bojkotovao finansijere SDA.
Ommadawn

#2597 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

SaraFina wrote:

Tema je bila prijedlog. Evo decembar je i slikovito dočarao zamjensku domaću robu...Uzmeš proizvod i pogledaš deklaraciju...ako ima zamjenski domaći...kao savjestan gradjanin razvijene gradjanske svijesti kupiš njega. Time postičeš domaću proizvodnju, nova ulaganja, radna mjesta itd itd
Bojkot ne dotiče nikoga. Ne valjaj nebuloze. Nisam pozivala u rat i prizivala opsadu, pa da ljudi žive na leći i kuhanoj repi.
Nego da ondje gdje mogu bojkotuju. Bujrum ko hoće. Meni se ne ispravlja kriva Drina. Kraj!
Okej, postoje zamjenski proizvodi domaceg porijekla - sta cemo sa onima koji nisu?
Zapadnoeuropska proizvodnja.
Okej, ali distrubuteri iste su oni zbog kojih ti predlazes bojkot. Sta cemo onda? A neophodan je Dale-tu i Hakizu (vas dvojica ne zamjerite ako vas uzimam kao primjer).

I ja bih volio da moje kosulje nisu sasivene u Bangladeshu i Pakistanu gdje rade djeca i ljudi po dvadeset sati za mizernu platu ali neku normalnu alternativu je tesko naci.
Mogu eto izabrati da mi gitara nije od vrste drveta ciji je opstanak ugrozen.

A onog dana kada vlasnici firmi koje proizvode produkte u BiH budu placali svoje radnike platom od koje se moze slobodno zivjeti - ogromna podrska.
U Bingu su ljetos dosli jedan dan osam vozaca kamiona i dali otkaz. Osam za jedan dan! Nisu zato sto im je bilo dobro.
geralt

#2598 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by geralt »

SaraFina wrote: Tema je bila prijedlog. Evo decembar je i slikovito dočarao zamjensku domaću robu...Uzmeš proizvod i pogledaš deklaraciju...ako ima zamjenski domaći...kao savjestan gradjanin razvijene gradjanske svijesti kupiš njega. Time postičeš domaću proizvodnju, nova ulaganja, radna mjesta itd itd
I ja uvijek kupujem kvalitetan domaci proizvod kad imam priliku i provjeravam zemlju porijekla na etiketi. Problem je kad se "domaci" izjednaci sa "bosnjacki" kao sto je na ovoj temi napravljeno. Meni su Olimpija i Sarajevski Kiseljak i Vitinka podjednako "domaci".
Hajvan

#2599 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

meni sefica Stefica.

imam ultimatum da prestanem pisati emailove mimo tzv hrvatskog pravopisa ili cu dobiti otkaz
u sred sarajva.
decembar2017

#2600 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Bloo wrote:
decembar2017 wrote:
славянин wrote:

Čim ti budeš bojkotovao finansijere SDA.
sta je , jel nam se to neko prepoznao :D

pa otvori temu o bojkotu sda pa da ne moras da trolas ovu ..ili je bas to i razlog sto nam se javljas na ovoj ?
Last edited by decembar2017 on 14/01/2019 15:56, edited 1 time in total.
Locked