Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- House
#2576 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
odlazi ubleho
zukanovića mu nikada neću oprostiti
zukanovića mu nikada neću oprostiti
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2577 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
treba pitati ciru hoce li ga zamijeniti.
-
kiligonzales
#2578 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kazu gdje ces na Robija? 
Selektor nam je los. Ne vidi iz utakmice u utakmicu gdje grijesimo. Pokusava dugim posjedom i pritiskom preko bekova da nametne ritam ekipama koja je uza specijalnost brza tranzicija iz odbrane u napad i kojima je teziste igre branjenje i kontra. Bekovi u mecu sa Fincima, pa i Armenima stojali jednostavno preduboko na protivnickoj polovici kao da u odbrani imamo Maldinija i Nestu, a ne Bicakcica i vremesnog Zukanovica, u Finskoj Zukana i Sunjica koliko me sjecanje sluzi.
Grci i Armenci su nas namucili u prve dvije utakmice pristojno. Da bi utakmica sa Finskom pokazala sve mane. Ista igra kao i danas, odbrana losa, veza sklona greskama, napad najbolji, ali nedovoljno dobri da bi utakmicu dobili sami. I u Finskoj smo fulali vodstvo par puta, da bi bili za to kaznjeni.
Onaj Puki sto ga obicno zovem Tuki, majstorski je bas na jednoj izgubljenoj lopti gdje su veznjaci napravili kiks, a bokovi ostali malo dublje, izbacio Sunjica ko na male i dao gol. Drugi je isto tako dosao nakon sto je Besic napravio gresku. Robiju je malo bilo to sto Besic zadnje vrijeme ko po jajima igra za repku, precesto drzi loptu dugo bez potrebe i sporo je se rjesava, na momente je i danas izgledao lezerno i nezainteresovano. Robi nije naucio iz toga da ga malo pricuva na klupi, vec mu je dao minutazu protiv Armena. Danas ga je ipak uocio, pa zamjenio.
https://www.goalsarena.tv/en/video/euro ... ualif.html
Kad uzme u obzir utakmica sa Armenima jednake greske. Dug posjed, bekovi preduboko na dubini protivnika, stoperi tanki, previse meka igra u sredini, na momente i nedovoljno gruba i sa malo trka. To se vidjelo od pocetka utakmice da su oni nabrijaniji od nas. A nije da se nije moglo igrati sa Armencima. Veznjaci poprilicno slabo prilazili odbrani da pomognu da iznesu loptu. Opet najvise se nudio Pjanic. Povremeno Cimi. Besic je bio katastrofalan. Bekovi kud i kamo bi se vratili po nju, ali opet je to bilo lose. Kolasinac bolji svakako od Todorovica. Bicakcic bolji nego Zukan, ali lose. Isto tako sa bekovima ostavljali previse prostora nazad Armencima za kontre. Visca je bio prelos. Gojak odlican. Dzeko Solidan. Robi je ubo izmjene, samo su mu igraci koji su usli bili katastrofom. Visca, Besic se nisu vidjeli na terenu. U kvalifikacijama ocajno smo koristili prekide i kornere, cak smo i u tome segmentu igre pali.
https://www.rezultati.com/utakmica/0vwA ... utakmice;0
E sada poslje gledanja ove utakmice, a pogotovo kad bude dostupan sazetak najboljih prilika i golova, vidjecete da nisam pogrijesio sa ocijenom pojedinih igraca. Ono sto je jasno Gojak je pokazao da igrac iz Dinama moze biti kvalitetno pojacanje za reprezentaciju u zadnje dvije utakmice. Isto ovako i bolje je mogao igrati i Hajrovic. On je sa Hajrovicem bio jedan od kljucnijih igraca Dinama u Ligi Evrope. Ali to Robiju nisu igraci po mjeri, bolji su manje vrijedniji Saric i Duljevic. Hajrovic je blistao u zimskom dijelu u utakmicama sa Anderlehtom, Fenjerom i Trnavom. U drugom je pao jer je imao povredu. Ono sto je interesantno, nas selektor nije primjetio da trener Dinama forsira gotovo identican sistem igre ko BH reprezentacija formacijski, pa je kroz LE Dinamo najcesce igrao 4-5-1 i 4-3-3, gdje su i Gojak i Hajrovic precesto bili u ulozi ofanzivnih veznjaka, Hajrovic cesce kao krilo.
Glupo mi je selektora uciti da ipak trzisna vrijednost, pa i klub u kojem igra pojedinac cine razloge da se tim igracima vise vjeruje, nego onim koji manje vrijede i igraju u losijim klubovima.
Ove kvalifikacije su nazalost izgubljene. Mozemo se nadati samo ako se desi totalni masakr bodova u grupi, a mi do kraja odigramo svaku utakmicu sa 300% u odnosu na ove do sada odigrane i dobijemo. Medjutim sa Robijem taj scenarij necemo gledati. Jednostavno je prelos. Casno bi bilo da sam podnese ostavku. Zahvaliti mu se za guzovanerske pobjede u Ligi Nacija, ali ovo sto je uradio u kvalifikacijama za Euro je masakr nad nama, masakr suvisnih trenerskih rezova igraca i suludih zamisli, te silom gurana smjena generacija. Umjesto mixa mladosti i starosti dobili smo sataras koji kurcu ne valja. Reprezentaciju koja je mentalno i fizicki oslabila i kojoj bodove uzimaju reprezentacije koje do ove godine nisu znali sta je pobjeda u fudbalu.
Selektor nam je los. Ne vidi iz utakmice u utakmicu gdje grijesimo. Pokusava dugim posjedom i pritiskom preko bekova da nametne ritam ekipama koja je uza specijalnost brza tranzicija iz odbrane u napad i kojima je teziste igre branjenje i kontra. Bekovi u mecu sa Fincima, pa i Armenima stojali jednostavno preduboko na protivnickoj polovici kao da u odbrani imamo Maldinija i Nestu, a ne Bicakcica i vremesnog Zukanovica, u Finskoj Zukana i Sunjica koliko me sjecanje sluzi.
Grci i Armenci su nas namucili u prve dvije utakmice pristojno. Da bi utakmica sa Finskom pokazala sve mane. Ista igra kao i danas, odbrana losa, veza sklona greskama, napad najbolji, ali nedovoljno dobri da bi utakmicu dobili sami. I u Finskoj smo fulali vodstvo par puta, da bi bili za to kaznjeni.
Onaj Puki sto ga obicno zovem Tuki, majstorski je bas na jednoj izgubljenoj lopti gdje su veznjaci napravili kiks, a bokovi ostali malo dublje, izbacio Sunjica ko na male i dao gol. Drugi je isto tako dosao nakon sto je Besic napravio gresku. Robiju je malo bilo to sto Besic zadnje vrijeme ko po jajima igra za repku, precesto drzi loptu dugo bez potrebe i sporo je se rjesava, na momente je i danas izgledao lezerno i nezainteresovano. Robi nije naucio iz toga da ga malo pricuva na klupi, vec mu je dao minutazu protiv Armena. Danas ga je ipak uocio, pa zamjenio.
Kad uzme u obzir utakmica sa Armenima jednake greske. Dug posjed, bekovi preduboko na dubini protivnika, stoperi tanki, previse meka igra u sredini, na momente i nedovoljno gruba i sa malo trka. To se vidjelo od pocetka utakmice da su oni nabrijaniji od nas. A nije da se nije moglo igrati sa Armencima. Veznjaci poprilicno slabo prilazili odbrani da pomognu da iznesu loptu. Opet najvise se nudio Pjanic. Povremeno Cimi. Besic je bio katastrofalan. Bekovi kud i kamo bi se vratili po nju, ali opet je to bilo lose. Kolasinac bolji svakako od Todorovica. Bicakcic bolji nego Zukan, ali lose. Isto tako sa bekovima ostavljali previse prostora nazad Armencima za kontre. Visca je bio prelos. Gojak odlican. Dzeko Solidan. Robi je ubo izmjene, samo su mu igraci koji su usli bili katastrofom. Visca, Besic se nisu vidjeli na terenu. U kvalifikacijama ocajno smo koristili prekide i kornere, cak smo i u tome segmentu igre pali.
E sada poslje gledanja ove utakmice, a pogotovo kad bude dostupan sazetak najboljih prilika i golova, vidjecete da nisam pogrijesio sa ocijenom pojedinih igraca. Ono sto je jasno Gojak je pokazao da igrac iz Dinama moze biti kvalitetno pojacanje za reprezentaciju u zadnje dvije utakmice. Isto ovako i bolje je mogao igrati i Hajrovic. On je sa Hajrovicem bio jedan od kljucnijih igraca Dinama u Ligi Evrope. Ali to Robiju nisu igraci po mjeri, bolji su manje vrijedniji Saric i Duljevic. Hajrovic je blistao u zimskom dijelu u utakmicama sa Anderlehtom, Fenjerom i Trnavom. U drugom je pao jer je imao povredu. Ono sto je interesantno, nas selektor nije primjetio da trener Dinama forsira gotovo identican sistem igre ko BH reprezentacija formacijski, pa je kroz LE Dinamo najcesce igrao 4-5-1 i 4-3-3, gdje su i Gojak i Hajrovic precesto bili u ulozi ofanzivnih veznjaka, Hajrovic cesce kao krilo.
Glupo mi je selektora uciti da ipak trzisna vrijednost, pa i klub u kojem igra pojedinac cine razloge da se tim igracima vise vjeruje, nego onim koji manje vrijede i igraju u losijim klubovima.
Ove kvalifikacije su nazalost izgubljene. Mozemo se nadati samo ako se desi totalni masakr bodova u grupi, a mi do kraja odigramo svaku utakmicu sa 300% u odnosu na ove do sada odigrane i dobijemo. Medjutim sa Robijem taj scenarij necemo gledati. Jednostavno je prelos. Casno bi bilo da sam podnese ostavku. Zahvaliti mu se za guzovanerske pobjede u Ligi Nacija, ali ovo sto je uradio u kvalifikacijama za Euro je masakr nad nama, masakr suvisnih trenerskih rezova igraca i suludih zamisli, te silom gurana smjena generacija. Umjesto mixa mladosti i starosti dobili smo sataras koji kurcu ne valja. Reprezentaciju koja je mentalno i fizicki oslabila i kojoj bodove uzimaju reprezentacije koje do ove godine nisu znali sta je pobjeda u fudbalu.
- luckylaka
#2579 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jasta je nego do nasDonieBrasco wrote:Nije do njega, do nas je, opet bi bilo sto nije zvao ovog - onog, mi smo mentalni patuljci, a profesionalni fudbal je nesto drugo.mO k3 wrote:Da vam maurinjo dojde ne bi valjalo
- Muhamed Đakmić
#2580 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
A kili je na internet exploreru 
Podnio ostavku, ima sat.
Podnio ostavku, ima sat.
-
90minut
#2581 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nek' je selam alejk treba nam neki musliman koji se boji boga da nas vodi jedino cemo tako biti uspješniMuhamed Đakmić wrote:A kili je na internet exploreru
Podnio ostavku, ima sat.
-
last mohicans
#2582 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Covjek objasnio. Tebe za pomocnika.kiligonzales wrote:Kazu gdje ces na Robija?
- nosara
#2583 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Da se pripremi me'o kodro, da nam povrati nadu ...
- Muhamed Đakmić
#2584 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa jedno od tri realna imena, pored njega još Vinko i Nalić.nosara wrote:Da se pripremi me'o kodro, da nam povrati nadu ...
Amar nije budala a savez svakako neće plaćati odštetu.
-
kiligonzales
#2585 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Hvala mu. Nisam upratio. Pisao sam ovo.Muhamed Đakmić wrote:A kili je na internet exploreru
Podnio ostavku, ima sat.
-
RtrnOfSalisbury
#2586 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
jebga zutislave, nesce ti se. i ti pade na brojevima od 1 do 5, otvorio je zutislav tu baustelu i cinilo se da ce napravit nesto, al potrefilo se da beslic nemogase nista smisleno uradit a zutislav je racuno na njeg. momciluk isto ko strano tijelo, bicakcija isto. sajke i mesa su taj problem rjesavali nabijanjem i pimplanjem, zutislav je probo nesto drugo ali opet se provuklo nekoliko taraba u taj plot, neimase zutislav hrabrosti da him se zahvali i stize ga ... plus sto zbilja izgleda bolesno i lose ... nemerem vjerovat da bih nemore nac i poslozit 5-6-7 igraca koji ce zastitit svoj go makar protiv ovije jacije timova poput kipra i sl. jebga zna se da u naske svi vole igrat napad i davat golove ali i odbrana je neki k u fudbalu. u svakom slucaju treba pokusat uradit nesto po to pitanje do baraza, preostali protivnici su dobri za vjezbanja i kratkorocni ribilding, samo da novi selektor ne zovne plavookog bombasa i ministra odbrane nazad da oni vucu kare iz gliba.
cestitke zutislavu sto je sam otiso i ostavio u nasljedje makar ligu nacija
cestitke zutislavu sto je sam otiso i ostavio u nasljedje makar ligu nacija
- cyprus
#2587 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne znam, meni je žao što ide... Mislim da je mogao voditi reprezentaciju i u baražu, jer ako ništa, on nas je i odveo tamo...
To kažem i zato što znam da će biti ista priča i sa narednim selektorom, ko god da on bude... Ne samo sa njim, nego i sa narednih 20 selektora...
Ja za ovaj neuspjeh prvenstveno krivim lošu atmosferu oko reprezentacije, koja u kontinuitetu traje već pet godina, i kako se čini trajat će još dosta (čak i ako odemo na EP)... Ona je mislim glavni razlog zašto ovi igrači ne daju svoj maksimum...
To kažem i zato što znam da će biti ista priča i sa narednim selektorom, ko god da on bude... Ne samo sa njim, nego i sa narednih 20 selektora...
Ja za ovaj neuspjeh prvenstveno krivim lošu atmosferu oko reprezentacije, koja u kontinuitetu traje već pet godina, i kako se čini trajat će još dosta (čak i ako odemo na EP)... Ona je mislim glavni razlog zašto ovi igrači ne daju svoj maksimum...
Last edited by cyprus on 08/09/2019 18:16, edited 2 times in total.
- noiserr
#2588 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Posteno. Covjek zna i sam da je to trebalo bolje. Hvala ti Zuti i slazem se, vrijeme je nekom drugom dati priliku.
- Ricken
#2589 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Koja bi tačno referenca bila Nalića? Kodre također?Muhamed Đakmić wrote:Pa jedno od tri realna imena, pored njega još Vinko i Nalić.nosara wrote:Da se pripremi me'o kodro, da nam povrati nadu ...
Vinko je perspektivan, pokazao je puno gdje god je radio, i od ta tri imena, jedino prihvatljivo. Doduše ako se savez bude vodio argumentima kakve su imali kad je Robi dolazio, ne gine nam Jarni ili Štimac a možda i Mladen Krstajić.
- cyprus
#2590 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Štimac vodi Indiju 
- nosara
#2591 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moze misimovic, bajevic, meo, kajtaz... neko iz mo mafije obavezno!
- cyprus
#2592 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma realno, Vinko je trenutno najlogičniji i najvjerovatniji izbor... Ja samo ne vjerujem ni da će on nešto značajno moći promijeniti, jer nije ni do trenera toliko koliko se misli...
-
Mustang1
#2593 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Znam ja ko ce znam ja 
- Muhamed Đakmić
#2594 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa ne govorim ni ja da su dobar nego realan izbor. Apsolutno su ruke vezane.Ricken wrote:Koja bi tačno referenca bila Nalića? Kodre također?Muhamed Đakmić wrote:Pa jedno od tri realna imena, pored njega još Vinko i Nalić.nosara wrote:Da se pripremi me'o kodro, da nam povrati nadu ...
Vinko je perspektivan, pokazao je puno gdje god je radio, i od ta tri imena, jedino prihvatljivo. Doduše ako se savez bude vodio argumentima kakve su imali kad je Robi dolazio, ne gine nam Jarni ili Štimac a možda i Mladen Krstajić.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#2595 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ako nista, otisao si ko gospodin.
Nije trebala Specijalna Policija da te izvodi iz NS kao Safeta i Mešu
Nije trebala Specijalna Policija da te izvodi iz NS kao Safeta i Mešu
- Ricken
#2596 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
@Muhamed Džakmić:
Kako su ruke vezane, stvarno ne kontam?
-
RtrnOfSalisbury
#2597 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
ovo je u principu tacno ali kad se uzme u obzir da je narod osjetio i skonto koliko je sati (duboka noc i nidje zore) sto se vidi i na malom forumskom uzorku, jedino rjesenje je sok-terapija a to u bih slucaju more potrajat sve dok pacijent ne umre ali nemas nikakve druge poluge. do nekije korjenitih promjena nece doc pa ostaje samo mjenjat selektora svako malo ... dok se ne posrecicyprus wrote:Ne znam, meni je žao što ide... Mislim da je mogao voditi reprezentaciju i u baražu, jer ako ništa, on nas je i odveo tamo...
- Muhamed Đakmić
#2598 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa nova utakmica je za mjesec. Većina naših trenera su zauzeti i imaju angažmane, uključujući i vječite kandidate Mešu i Hadžibegića.Ricken wrote:@Muhamed Džakmić:
Da li bi ti, da si npr. Amar Osim, prihvatio da raskineš ugovor na Grbavici i preuzmeš reprezentaciju, a možda te smijene za 3-4 mjeseca. Ili da se vrati Baka, koji ima strašnu platu u Hong Kongu, radi par mjeseci da se odrekne miliona?
Pa nije niko levat.
- N.N.
#2599 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa ko im sada kvari atmosferu?
Nema Spahe, Vranjesa...
Ma obicni bolikurci koji na pripremama jedu kolace i hodaju po raznoraznim ustanovama i dijele/primaju poklone...
Nema profesionalizma ni 50%. Zato i jesmo za qurac, jer nikada ne znamo kada je vrijeme i mjesto za neke stvari.
Nema Spahe, Vranjesa...
Ma obicni bolikurci koji na pripremama jedu kolace i hodaju po raznoraznim ustanovama i dijele/primaju poklone...
Nema profesionalizma ni 50%. Zato i jesmo za qurac, jer nikada ne znamo kada je vrijeme i mjesto za neke stvari.
- Ricken
#2600 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ako tako razmišljaju u Savezu, onda stvarno nisu za posla kojeg su se prihvatili i nemaju grama autoriteta. S obzirom na avanturu sa žutim, uopšte ne sumnjam u to.Muhamed Đakmić wrote:Pa nova utakmica je za mjesec. Većina naših trenera su zauzeti i imaju angažmane, uključujući i vječite kandidate Mešu i Hadžibegića.Ricken wrote:@Muhamed Džakmić:
Da li bi ti, da si npr. Amar Osim, prihvatio da raskineš ugovor na Grbavici i preuzmeš reprezentaciju, a možda te smijene za 3-4 mjeseca. Ili da se vrati Baka, koji ima strašnu platu u Hong Kongu, radi par mjeseci da se odrekne miliona?
Pa nije niko levat.