Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
commendatore

#2576 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

shofer wrote:
mayab wrote:
commendatore wrote:kod nas je iskljucen svaki faktor rizika tokom voznje a vecinom se vozaju davno isluzeni grobovi.... dovoljno je samo obici parkiralista i vidjeti te impozantne uljne fleke po tlu.... a za tek navlazen kolovoz koji u sebi ima jos nezaljepljen film ulja i prasine to je smrtonosna kombinacija.... :(
Tako je, kad to povezemo sa brojem auta generalno, a onda i sa brojem auta kojima makar i malo kapa ulje, imamo zapravo po svim cestama fini sloj ulja, i onda kad se iskombinuje sa kišom, nešto lošijim gumama, starim asfaltom, i na kraju sposobnostima vozača , eto prilike za izlijetanja sa ceste!
Glede ULJA, u jednoj fcking Njemačkoj, nema ti prolaza na tehničkom, ako ti motor samo "vlaži" uljem, ali dobro, da ne počnemo opet o našem T P :? :lol:
Glede Njemacke, rodjak stao na pumpu na osvježenje , dok je bio u hali ,pupadžija primjetio par kapi ulja da kapa....pozvao policiju,vatrogasce,hitnu...oko 500 eura igranka
ma licno mislim da je neki taliban u pitanju presjeko jadnicama put u makaze ulijeto sto je najgore ubica je a nece se nikad saznat ko ke taj skot sto je sahranio 4 familije... stanke ceste je samo sekundarni uzrok :(
Bullet Tooth Tony

#2577 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bullet Tooth Tony »

shofer wrote: Glede Njemacke, rodjak stao na pumpu na osvježenje , dok je bio u hali ,pupadžija primjetio par kapi ulja da kapa....pozvao policiju,vatrogasce,hitnu...oko 500 eura igranka
:lol: ovo je satiricno jel tako... . Mislim.. :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2578 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Jimmy McNulty »

Bullet Tooth Tony wrote:
shofer wrote: Glede Njemacke, rodjak stao na pumpu na osvježenje , dok je bio u hali ,pupadžija primjetio par kapi ulja da kapa....pozvao policiju,vatrogasce,hitnu...oko 500 eura igranka
Ne znam je li satira ali pričao mi je jedan naš kako mu je neko zvao policiju u Njemačkoj zbog "ćelavih" guma :lol: presrela ga policija i kazna, ne sjećam se tačno koliko :lol:
Me_again

#2579 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Me_again »

Jimmy McNulty wrote: Ne znam je li satira ali pričao mi je jedan naš kako mu je neko zvao policiju u Njemačkoj zbog "ćelavih" guma :lol: presrela ga policija i kazna, ne sjećam se tačno koliko :lol:
To se kod nas nekada zvalo Društvena Samozaštita.
Danas nas društveni poredak toliko dobro štiti da nam to više nije potrebno :cry:
nepass1

#2580 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

Jimmy McNulty wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
Ne znam je li satira ali pričao mi je jedan naš kako mu je neko zvao policiju u Njemačkoj zbog "ćelavih" guma :lol: presrela ga policija i kazna, ne sjećam se tačno koliko :lol:
nije bas tema ali bilo je na njemackim vjestima, lik se vrrao na nakav stub, zaglavio se i morali izaci vatrogasci da ga spasavaju. sve naplaceno, nekoliko hiljada €.
Laplace

#2581 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

Bakir1 wrote:
problemnatravunu wrote:Koji je auto bio u pitanju , sa ove 4 nastavnice?
Ja mislim 206, i mislim da je tu torzija bila u k....
Kod 206 je torzija problematična, stradaju igličasti ležaji pa zna zanositi zadnji kraj. Uz klizav kolovoz to bi mogao biti jedan od uzroka.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2582 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Nema zajebancije sa njima... jbg poljak vozi za sicu upravo radi ovakvih stvari
Tako i za kap ulja itd...
citroen xm

#2583 Re: Crna hronika BH cesta

Post by citroen xm »

Laplace wrote:
Bakir1 wrote:
problemnatravunu wrote:Koji je auto bio u pitanju , sa ove 4 nastavnice?
Ja mislim 206, i mislim da je tu torzija bila u k....
Kod 206 je torzija problematična, stradaju igličasti ležaji pa zna zanositi zadnji kraj. Uz klizav kolovoz to bi mogao biti jedan od uzroka.
U pitanju je bio P207. Klizav put, došlo je do kočenja i auto je udarilo desnim točkovima u ivičnjak. Vozačica je izgubila kontrolu i auto se zavrtio te bočnom stranom sletio u kanjon. To je rekao očevidac, čovjek od 70-ak godina.
Laplace

#2584 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

citroen xm wrote:
Laplace wrote: Kod 206 je torzija problematična, stradaju igličasti ležaji pa zna zanositi zadnji kraj. Uz klizav kolovoz to bi mogao biti jedan od uzroka.
U pitanju je bio P207. Klizav put, došlo je do kočenja i auto je udarilo desnim točkovima u ivičnjak. Vozačica je izgubila kontrolu i auto se zavrtio te bočnom stranom sletio u kanjon. To je rekao očevidac, čovjek od 70-ak godina.
Onda je moguće da je bilo kako je neko gore napomenuo: da je neko preticao kroz makazice i praktično ih gurnuo sa ceste.
Bakir1

#2585 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

mk ultra wrote: Tako i za kap ulja itd...

od 6 minute.
on dobi plaketu pa vi sad vidite za kap ulja :D
holowey

#2586 Re: Crna hronika BH cesta

Post by holowey »

Bakir1 wrote:
kad si kod nas vidio parking mjesto bez fleke od ulja? :lol:
Bakir1

#2587 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

vidi, kod nas je starost vozila nesto sto njemacka nije imala ni devedesetih godina a kamo li sada.
vozacka kultura a posebno pri odrzavanju auta ce poceti kada drzava posjedovanje auta prestane gledati kao socijalni faktor.
klip je samo tu u kontekstu price kako je u njemackoj, evo crno na bijelo da nije tako u njemackoj.
drugo je sto mi za sebe smatramo da smo zadnja rupa na sviralu, a posebno to se naglasava u toplini gastarbajterskog doma.
nije nista bolje ni u zemljama u okruzenju izuzev HR koja se samo malo dalje odmakla ;-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2588 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

sto se tice masnih fleka najjaca su taxi stajalista crvenog ili grasova stajalista,tu ce za 10 godina biti nalazista nafte :lol:

Image
commendatore

#2589 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

cinjenica je da je neki kretenoid poslao 4 jadnice u ambis a da je slucaj vec zakljucen

samo da mi je tu zvaljavu njusku vidjet ima li imalo saosjecanja savjesti icega plemenitog i ljudskog...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2590 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Romeo 80 »

commendatore wrote:cinjenica je da je neki kretenoid poslao 4 jadnice u ambis a da je slucaj vec zakljucen

samo da mi je tu zvaljavu njusku vidjet ima li imalo saosjecanja savjesti icega plemenitog i ljudskog...
Bilo bi jako zgodno za vidjeti snimak da je bogdo postojao dashcam. I ja sam uvjeren da im je ili neko izletio ili su izbjegavale neku drugu prepreku. Sumnjam da su izletile samo zbog mokrog kolovoza pri 60-ak km/h kako neki insinuiraju. Ta krivina nije uopšte zeznuta niti toliko jaka, da bi auto tek tako proklizalo pri 60 na sat.

Mora tu biti nešto drugo, a daj bože da se ikad sazna.
commendatore

#2591 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

:(
hopi

#2592 Re: Crna hronika BH cesta

Post by hopi »

taj put SA- Pale je baš lud, ne idem baš često ali eto možda 1-2 mjesečno. Ma gotovo svaki put neko divljanje, preticanje par auta preko pune i sl. Ali jebo to, policiji je najbitnije da stoji tamo na onom dijelu gdje je ravno, i pregdlno i ograničenje 60km/h čini mi se, i da tu lagano ubere par kazni, i to ulove nekoga ko je vozio 67 kmh i slično, jer svi tu uspore i onda nastave po starom, a povećanje sigurnosti u prometu, zaštitna ograda ma šta će to.
JoeyTribbiani

#2593 Re: Crna hronika BH cesta

Post by JoeyTribbiani »

Put je nikakav, baš kao što kažeš, stoje na onoj ravnici sa radarom i to je sve što rade. A na ostatku te dionice se vozi po 120, prestiže u tunelima dok se na mobitel priča, divlja klošadija kako stigne.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2594 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

JoeyTribbiani wrote:Put je nikakav, baš kao što kažeš, stoje na onoj ravnici sa radarom i to je sve što rade. A na ostatku te dionice se vozi po 120, prestiže u tunelima dok se na mobitel priča, divlja klošadija kako stigne.
Sta ce drugo jad i bijeda raditi, nego iskakati iz zasjede i kaznjavati na prebzih 71 km...
Ned071

#2595 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ned071 »

rahmet im dusi...
postoji li mogucnost da je vozacica tipkala na mobitel kao sto radi 95 posto vozacica u sarajevu? samo pitam, ne insinuiram nista za razlika od ostatka foruma koji je vec napravio uvidjaj...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2596 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Bakir1 wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=ypBlgmthitk
od 6 minute.
Stranci su na meti, pogotovo ova istocna europa :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2597 Re: Crna hronika BH cesta

Post by un1ted »

Ned071 wrote:rahmet im dusi...
postoji li mogucnost da je vozacica tipkala na mobitel kao sto radi 95 posto vozacica u sarajevu? samo pitam, ne insinuiram nista za razlika od ostatka foruma koji je vec napravio uvidjaj...
A koji vrag radiš sa tim komentarom? Je li toliko teško sačekavi zvanični izvještaj?
Laplace

#2598 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

"... ne insinuiram ništa ali <umetne insinuacije>"
shandrprcSA

#2599 Re: Crna hronika BH cesta

Post by shandrprcSA »

hopi wrote:taj put SA- Pale je baš lud, ne idem baš često ali eto možda 1-2 mjesečno. Ma gotovo svaki put neko divljanje, preticanje par auta preko pune i sl. Ali jebo to, policiji je najbitnije da stoji tamo na onom dijelu gdje je ravno, i pregdlno i ograničenje 60km/h čini mi se, i da tu lagano ubere par kazni, i to ulove nekoga ko je vozio 67 kmh i slično, jer svi tu uspore i onda nastave po starom, a povećanje sigurnosti u prometu, zaštitna ograda ma šta će to.
nije ih bilo dugo sa radarima na toj dionici al' opet su poceli :)
Image
Image
Image

a ovdje su izletili sa autom?

Image
Ned071

#2600 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ned071 »

Pa ovdje je vec potraga za talibanom koji im je presjekao put. Jel i to indinuacija il je bilo u zvanicnom izvjestaju?
Post Reply