Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Novak20

#2576 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:
Tako sto pustaju ove hrvatske bjegunce od pravde da se nasele u BiH bez problema i onda bh Hrvati izgledaju lose. LukavI su ti mosnjaci.
Pišeš gluposti ali nije ni za očekivati šta pametnije.

Meni time politika pokazuje da policija, obavještajne službe i sud nisu samostalni u radu i da su podložni uticaju kriminala i politike. Govorim generalno za BiH i sve politike koje imaju vlast. Pravna država "0" bodova.
mO k3

#2577 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote:
BHCluster wrote:
Tako sto pustaju ove hrvatske bjegunce od pravde da se nasele u BiH bez problema i onda bh Hrvati izgledaju lose. LukavI su ti mosnjaci.
Pišeš gluposti ali nije ni za očekivati šta pametnije.

Meni time politika pokazuje da policija, obavještajne službe i sud nisu samostalni u radu i da su podložni uticaju kriminala i politike. Govorim generalno za BiH i sve politike koje imaju vlast. Pravna država "0" bodova.
E da je pravna država covic bi odavno bio iza rešetaka
Novak20

#2578 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Je li ovo neka fotomontaža ? :D

Image
O tomu kakvu kampanju vodi Željko Komšić, predsjednik DF-a i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, najbolje svjedoči fotografija sa sinoćnjeg predizbornog skupa DF-a u Tuzli.

Naime, Komšićeve pristalice istaknule su degutantan natpis koji možda najbolje oslikava poliitku koju vodi Željko Komšić, ali i kakvi ga ljudi podržavaju.
channel10

#2579 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

Jel ovo komi snimio :oops: ?
Mirza007

#2580 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

Pa zar je dotle doslo da se i ovakvim stvarima bave? Zar je stvarno HDZ-ovcim da noktiju dogorilo?
" "Mi gvardijani franjevačkih samostana i članovi Franjevačke provincije Bosne Srebrene ograđujemo se od priopćenja objavljenoga na službenim internetskim stranicama Hrvatske demokratske zajednice BiH 2. listopada 2018. godine, a koji su prenijeli i neki drugi printani i elektronski mediji. Priopćenje su potkrijepili i našim fotografijama iz kojih bi se trebalo iščitati kako, u ime svih franjevaca, dajemo podršku programu HDZ-a BiH. U čitavom tekstu, opremljenom s nekoliko naših fotografija snimljenih na različitim lokacijama, posebno je problematična u potpunosti izmišljena izjava koja glasi: 'Mi franjevci kroz stoljeća na ovim prostorima dijelimo dobro i loše sa svojim narodom. To zajedništvo koje mi svakodnevno živimo i vjeru u bolju budućnost danas prepoznajemo u programu HDZ-a i svih stranki okupljenih u zajedništvu Hrvatskog narodnog sabora, na čelu s dr. Draganom Čovićem'", stoji u izjavi gvardijana koju je prenijela katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH.

Gvradijani-franjevci ističu da nitko u ime Bosne Srebrene pa ni oni osobno nisu mogli dati potporu bilo kojoj stranci ili kandidatu na predstojećim izborima bez odgovarajuće suglasnosti uprave provincije.
Podsjetili su da franjevci kao i drugi građani imaju pravo na osobne političke preferencije i prijateljske veze s različitim osobama uključujuči one koje obnašaju dužnosti u BiH, no službena stajališta franjevačke zajednice može iznositi jedino uprava njihove provincije."

E Cirilo, Cirilo na sta si spao. Jesu li to "europske vrijednosti?!
Novak20

#2581 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Mirza007 wrote:Pa zar je dotle doslo da se i ovakvim stvarima bave? Zar je stvarno HDZ-ovcim da noktiju dogorilo?
" "Mi gvardijani franjevačkih samostana i članovi Franjevačke provincije Bosne Srebrene ograđujemo se od priopćenja objavljenoga na službenim internetskim stranicama Hrvatske demokratske zajednice BiH 2. listopada 2018. godine, a koji su prenijeli i neki drugi printani i elektronski mediji. Priopćenje su potkrijepili i našim fotografijama iz kojih bi se trebalo iščitati kako, u ime svih franjevaca, dajemo podršku programu HDZ-a BiH. U čitavom tekstu, opremljenom s nekoliko naših fotografija snimljenih na različitim lokacijama, posebno je problematična u potpunosti izmišljena izjava koja glasi: 'Mi franjevci kroz stoljeća na ovim prostorima dijelimo dobro i loše sa svojim narodom. To zajedništvo koje mi svakodnevno živimo i vjeru u bolju budućnost danas prepoznajemo u programu HDZ-a i svih stranki okupljenih u zajedništvu Hrvatskog narodnog sabora, na čelu s dr. Draganom Čovićem'", stoji u izjavi gvardijana koju je prenijela katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH.

Gvradijani-franjevci ističu da nitko u ime Bosne Srebrene pa ni oni osobno nisu mogli dati potporu bilo kojoj stranci ili kandidatu na predstojećim izborima bez odgovarajuće suglasnosti uprave provincije.
Podsjetili su da franjevci kao i drugi građani imaju pravo na osobne političke preferencije i prijateljske veze s različitim osobama uključujuči one koje obnašaju dužnosti u BiH, no službena stajališta franjevačke zajednice može iznositi jedino uprava njihove provincije."

E Cirilo, Cirilo na sta si spao. Jesu li to "europske vrijednosti?!
Opet pitam kakve ovo ima veze sa bošnjačkom politikom prema BiH Hrvatima. Je li to bošnjačka politika treba braniti fratre od Ćirila ? :D
Slucajni_TU

#2582 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Slucajni_TU »

Novak20 wrote:
Opet pitam kakve ovo ima veze sa bošnjačkom politikom prema BiH Hrvatima. Je li to bošnjačka politika treba braniti fratre od Ćirila ? :D
Bosnjacka politika prema BH Hrvatima je jasna:

- Ljevicari Bosnjacki ili gradjanski orijentirani poput recimo Muhameda Filipovica vas smatraju Bosnjacima katolicima;
- SDA-ovci vas smatraju neprijateljima koji se trebaju eliminisati kao sto je i RH traktorisala Srbe iz Krajine no da za to jos nije vrijeme
- DF-ovci smatraju kako se trebate neutralisati kako nebi imali nikakvu znacajnu politicku moc. I uvijek jeeste vrijeme za to
- Sandzaklije iz SBB-a vas smatraju skutorima i neprijateljima ma odakle god da ste nebitno da li ste iz Mostara ili iz Kraljeve sutjeske.
- SDP-ovci vas smatraju Bosancima-katolicima i gradjanima

Koje sam Bosnjake zaboravio? Dakle razni Bosnjaci imaju razne stavove. :D
Novak20

#2583 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Slucajni_TU wrote:
Novak20 wrote:

- Ljevicari Bosnjacki ili gradjanski orijentirani poput recimo Muhameda Filipovica vas smatraju Bosnjacima katolicima;
- SDA-ovci vas smatraju neprijateljima koji se trebaju eliminisati kao sto je i RH traktorisala Srbe iz Krajine no da za to jos nije vrijeme
- DF-ovci smatraju kako se trebate neutralisati kako nebi imali nikakvu znacajnu politicku moc. I uvijek jeeste vrijeme za to
- Sandzaklije iz SBB-a vas smatraju skutorima i neprijateljima ma odakle god da ste nebitno da li ste iz Mostara ili iz Kraljeve sutjeske.

:lol:

Zaboravio si te svoje sa bradom u trofrtaljkama. :D
Slucajni_TU

#2584 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Slucajni_TU »

Novak20 wrote:
Slucajni_TU wrote:
Novak20 wrote:

:lol:

Zaboravio si te svoje sa bradom u trofrtaljkama. :D
Ma kakvi te za te sam ja ljafir posto pijem alkohol. Ja sam Komsicev. Nekada sam glasao za SDP.
Hafis

#2585 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kume, pusti ta tugaljiva dijasporska nabilavanja iz kjafirske Olandije.
Šta ima s materom Turskom. Kako stojimo s lirom?
mO k3

#2586 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

36 sati i onda kmecanje :mrgreen:
bh.tornjak

#2587 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bh.tornjak »

Hafis wrote:Kume, pusti ta tugaljiva dijasporska nabilavanja iz kjafirske Olandije.
pitas za 13. ekonomiju svijeta....???
pa....et...neki jadni rast ekonomije ove godine od nekih 7%
a Lira...ko Lira...ne vidim da su nesto zabrinuti.

kako stoji matica....????
mO k3

#2588 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

:lol: :lol: :lol:
Matica :thumbup:
Hafis

#2589 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

bh.tornjak wrote:
Hafis wrote:Kume, pusti ta tugaljiva dijasporska nabilavanja iz kjafirske Olandije.

Pa jest, ne vidim razlog za zabrinutost. Pala je samo 40% ove godine, a mogla je i 140% ili čak i više.

Matica? Ne bavim ti se se pčelarstvom, što nije znak da neću jednoga dana kada odem u u mirovinu. Čini mi se lijep hobi.
bh.tornjak

#2590 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bh.tornjak »

Hafis wrote:
bh.tornjak wrote:

Pa jest, ne vidim razlog za zabrinutost. Pala je samo 40% ove godine, a mogla je i 140% ili čak i više.

Matica? Ne bavim ti se se pčelarstvom, što nije znak da neću jednoga dana kada odem u u mirovinu. Čini mi se lijep hobi.
mislio sam na maticu sarafa iliti vijka....na bolnickim kolicima...provjeri to da ti pacijenti ne ispadaju

a sto se tice pcelarstva..da, lijep je to hobi.....mozes praviti drustvo Covketu, u narodu poznat i kao Cirilicar, i on ce u peMziju...doduse nezasuzenu
Hafis

#2591 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Energetika2 wrote:
bh.tornjak wrote:

Matica je u Irskoj. Sada uvoze Ukrajinke da rade za 3000 kuna mjesecno na jadranu. Evropejci su u IRSKOJ. :D
A patrijote još u redovima pred ambasadama za radne dozvole.
Kahvanica laganica i golf dvica :)
Hafis

#2592 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Grozno.
Hafis

#2593 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kume, ne smije se o izborima nabilavati...predizborna je šutnja.
bh.tornjak

#2594 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bh.tornjak »

Hafis wrote:Kume, ne smije se o izborima nabilavati...predizborna je šutnja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

tako je...ne treba uznemiravati pokojnike i rahmetlije.
treba da se saberu prije nego li pristupre svetoj duznosti...
Maraschino

#2595 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

bh.tornjak wrote:

Matica tuto completo stane na novi Istanbulski aerodrom. :izet:
Hafis

#2596 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kume, ja mislim da nema nekih velikih zapreka za useljenje u Tursku.
Raditi u polju znaš, a možes svaki dan gledati aerodrom.
Maraschino

#2597 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Ja sam se snasao i bez Turske nego me muci sta ces ti u Hrvatskoj raditi kada je sve propalo ko kauc.
Konobarisati mozes pa cak i birati birtiju.
Hafis

#2598 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:Ja sam se snasao i bez Turske nego me muci sta ces ti u Hrvatskoj raditi kada je sve propalo ko kauc.
Konobarisati mozes pa cak i birati birtiju.
Poznavajući to razvikano ''snalaženje'', pretpostavljam da si uradio gerneralku na golfu dvici i nekih 600 km mjesečno, doduše svaka druga nedjelja slobodan, inače bi bilo 650.
Jebat ga, dobro je samo još da nema onih anamo ćetnika i ustaša. A za Njemačku brdo papira i garancija treba.
Maraschino

#2599 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

:lol: :lol:

nisi svjestan svoje nesvjesti :D

Sad ozbiljno, je li to imas neki fetish na Turke i Tursku pa ih tako cesto spominjes?
atmel

#2600 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by atmel »

Maraschino wrote::lol: :lol:

nisi svjestan svoje nesvjesti :D
Kako možeš nešto tako reći, pa on je DOKTOR.
Post Reply