Pa koga je kombi udario? Alisu ili Dženana? Od čega je Alisa ležala onesvještena?karakters wrote:
A možda je Dženan bio pri svijesti, a Alisa ležala onesviještena, pa Ljubo mislio da ju je ubio i ubio Dženana. Možda ovo, možda ono, jedino za Ljubu, "heroja, a ne zločinca" i Vasviju nema "možda".
Slučaj Dženan Memić
- Haris.ba
#2576 Re: Slučaj Dženan Memić
-
karakters
#2577 Re: Slučaj Dženan Memić
Očito me je "zazanimalo".JThomas wrote:a ja, tebe ovo ne zanima...zaboravih.
-
karakters
#2578 Re: Slučaj Dženan Memić
I da se zovem Ljubo, ne bih to ovdje napisao, ali se stvarno tako ne zovem.Haris.ba wrote:Pa koga je kombi udario? Alisu ili Dženana? Od čega je Alisa ležala onesvještena?karakters wrote:
A možda je Dženan bio pri svijesti, a Alisa ležala onesviještena, pa Ljubo mislio da ju je ubio i ubio Dženana. Možda ovo, možda ono, jedino za Ljubu, "heroja, a ne zločinca" i Vasviju nema "možda".
-
wowausername
#2579 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ne mozes bolan kontrolisati koliko ces nekog udarit sa kombijem. Da te kombi udari, pri bilo kojoj brzini, imao bi MNOGO vise povreda nego sto je rahmetli Dzenan imao. U neku ruku dio tvoje teorije ima smisla, jedino sto nema smisla je sto bi culi kombi mnogo ranije nego sto bi ikoga mogao udariti, i sto su oboje imali slicnu povredu. Tako da kombi tako specificne povrede, na dvije osobe, nije mogao uzrokovati..karakters wrote:Da, kako čovjek sa velikom šakom može njome pomilovati mače, a da ne zdrobi? Nevjerovatno...
-
karakters
#2580 Re: Slučaj Dženan Memić
I u njoj u kućici od čokolade pronađu drevnu knjigu u kojoj je davno, prije početka vremena, zapisana priča o Ljubinoj nevinosti i stvarnim ubicama i prikrivačima, njih jedno hiljadu iz raznih sfera i zanimanja.ultima_palabra wrote:A možda su u šumi.
- Roccohljup
#2581 Re: Slučaj Dženan Memić
JThomas wrote:možda bi još jedan traktat ili esej to razjasnio.
Nemoj živ bio prizivati šejtana....nek tebi na PP pošalje
-
karakters
#2582 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa možda su oni išli sredinom, Ljubo zakočio, možda ih nije ni udario, možda je udario jedno od njih. Možda su se potom posvađali, Ljubo njima "što idete sredinom ceste" ili je prikočio i udario ih ili jedno od njih pri maloj brzini, pa se posvađali i potukli. Možda je Dženan u revoltu nogom razbio far, a rukom vjetrobransko staklo, možda, možda...To sve pouzdano znaju samo Ljubo i Vasvija. Meni je van pameti priča da Ljubo i kombi nisu bili tu. I niko me ne može ubijediti u bilo kakav Vasvijin motiv da slaže da je Ljubo izlazio iz kombija i udario šipkom Dženana. A onda se, kao što sam i pisao, povrede uklapaju u tu verziju, kao i mnogo drugih stvari.wowausername wrote:Pa ne mozes bolan kontrolisati koliko ces nekog udarit sa kombijem. Da te kombi udari, pri bilo kojoj brzini, imao bi MNOGO vise povreda nego sto je rahmetli Dzenan imao. U neku ruku dio tvoje teorije ima smisla, jedino sto nema smisla je sto bi culi kombi mnogo ranije nego sto bi ikoga mogao udariti, i sto su oboje imali slicnu povredu. Tako da kombi tako specificne povrede, na dvije osobe, nije mogao uzrokovati..karakters wrote:Da, kako čovjek sa velikom šakom može njome pomilovati mače, a da ne zdrobi? Nevjerovatno...
Ne pravim se da tehnički znam šta se tačno desilo između Ljube i Dženana i Alise, ali mi je najlogičnije da su Ljubo i kombi bili na licu mjesta i da je Ljubo na ovaj ili onaj način ubio Dženana.
Da li je zakazala policija, tužilaštvo, jebiga, samim tim što je onaj kojeg smatraju krivim, oslobođen, jesu, vrlo vjerovatno da su Ljubo i njegovi advokati, uz neke druge povoljne okolnosti, uspjeli potrefiti baš rupu kroz koju se mogu izvući. Ako je Ljubo nevin i solidariše se Dženanom i nosi majicu "pravda za Dženana", neka prosto kaže zašto je lagao, ko ga je vrbovao. Ako porodica istovremeno raspolaže dokazima ili informacijama o "stvarnom ubici", eto polazišta za novu istragu. Neka preuzme neko drugo tužilaštvo ako se daju dokazi da su svi uključeni u istragu dosad dio neke zavjere. Ali se bojim da od novih dokaza od porodice ili od Ljube nema ništa, a da se Ljubo, kao ubica na ovaj ili način, elegantno izvukao i produžio agoniju porodice, kojoj je i ona, u najboljoj namjeri i najčistijim motivima, doprinijela.
-
MensurM
#2583 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ja cu imenovati. On nek mi samo šapneJThomas wrote:možda zna, možda ne zna. ko zna![]()
a možeš misliti da nekoga imenuje šta bi to bilo. pa kako može, pa kako smije, jel on to uzima pravdu u svoje ruke, gdje su mu dokazi, atmosfera linča, pritisak na institucije, pa kleveta, pa ugrožavanje sigurnosti...kažete postupci spori, e sad ćete vidjeti kako mogu biti i brzi.
-
mrgreen
#2584 Re: Slučaj Dženan Memić
Dokazi su pokazali da Alisa nikako nije mogla bit onesvijestena, jer tragovi pokazuju da je sve vrijeme stajala uspravno.karakters wrote:
A možda je Dženan bio pri svijesti, a Alisa ležala onesviještena, pa Ljubo mislio da ju je ubio i ubio Dženana.
To sto je ona tvrdila da se onesvijestila, a tragovi pokazuju suprotno, uz cinjenicu da je pronadjena kako stoji sa svojim i Dzenanovim mobitelom, te da je komunicirala sa policijom i hitnom, su dobra osnova za neku buducu tuzbu protiv nje.
Naravno, vec vidim tuzilastvo i vjestake kako objasnjavaju da osoba moze da bude onesvijestena dok stoji: "Znate, Alisa je od soka pala u takoreci mentalni trans, dok je njeno tijelo nastavilo da obavlja funkcije prezivljavanja i prevencije pada te posljedicnih mogucih naknadnih sokova, pa je tijelo odlucilo ostati u vertikalnom polozaju. Vjestaci i struka su ustvrdili da postoji skoro neupitna vjerovatnoca da se upravo ovaj scenario odvio i nijedan drugi."
- JThomas
#2585 Re: Slučaj Dženan Memić
sve potpomognuto pritiskom, atmosferom linča i teorijama zavjere iz neposredne okoline.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2586 Re: Slučaj Dženan Memić
od rođakinje rođakinja upala u kanal neki dan prilikom tehničkog pregleda vozila
nekoliko sati kasnije se probudila na kumu
lubanja napukla na tri mjesta blaži potres mozga sva se polomila
i ničeg se ne sjeća, jednog buđenja u autu dok su je uposlenici vodili u hitnu i u kum... i ništa više
možda stvarno... beze napadamo alisu...
nekoliko sati kasnije se probudila na kumu
lubanja napukla na tri mjesta blaži potres mozga sva se polomila
i ničeg se ne sjeća, jednog buđenja u autu dok su je uposlenici vodili u hitnu i u kum... i ništa više
možda stvarno... beze napadamo alisu...
-
mrgreen
#2587 Re: Slučaj Dženan Memić
Dokazano je i da Alisa nije imala potres mozga, a kamoli napuknuca lobanje.
Vise doktora je reklo da amnezije nije moglo biti, ili iskljucivo kratkotrajne DO trenutka nesrece. A Alisa se sjeca svega DO nesrece (vidjeti tzv rekonstrukciju), Ali navodno niceg NAKON nesrece, sto se opet kosi sa cinjenicama.
Tako da, moze, al u SF filmu.
Da cujemo jos kako je to Ljubo ostavio zivog svjedoka
Vise doktora je reklo da amnezije nije moglo biti, ili iskljucivo kratkotrajne DO trenutka nesrece. A Alisa se sjeca svega DO nesrece (vidjeti tzv rekonstrukciju), Ali navodno niceg NAKON nesrece, sto se opet kosi sa cinjenicama.
Last edited by mrgreen on 20/07/2018 14:33, edited 3 times in total.
- JThomas
#2588 Re: Slučaj Dženan Memić
tih "čudnih" okolnosti u ovom slučaju ima desetak. svaka pojedinačno bi se mogla nekako s teškoćama i progutati, pa tako i ta amnezija. ali u kombinaciji - eksponencijalno pada vjerovatnoća da sve to može biti slučajno.
-
karakters
#2589 Re: Slučaj Dženan Memić
Da si gledo, čuo bimrgreen wrote:Dokazano je i da Alisa nije imala potres mozga, a kamoli napuknuca lobanje.
ali mi je na osnovu svega najvjerovatnije da su Dženan i Ljubo posvađali, vjerovatno i potukli, pa ga Ljubo na kraju bio šipkom. Dženanova smrtonosna povreda glave je od šipke, ali ostale mogu biti od udara od kombijem, a mogu biti i isključivo od tuče. Tuča je onda Ljubin motiv, čudi me da ti taj motiv nije odmah pao na um. U toj verziji ubistvo šipkom nije ubistvo svjedoka, nego ubistvo u tuči. Alisu je možda udario (samo) kombi, možda je Ljubo i nju pretukao, pa doživjela šok od straha ili od prostog svjedočenja ubistvu Dženana. U toj verziji, Ljubo nakon tuče prosto bježi sa lica mjesta, ne računajući na Alisinu amneziju za koju ne može ni znati (ovo pod uslovom da je Alisa bila neonesviještena). Ljubo se odmah sutradan zadaje u sakrivanje dokaza (kupovina i zamjena oštećenih dijelova auta, prefarbavanje, prodaja) i čeka policiju. Ali Alisa ima amneziju i mjeseci prolaze dok policija konačno uspijeva pronaći Ljubu kao vlasnika zelenog kombija. Da se ne ponavljam, Ljubo priznaje slučajnu saobraćajku, jer ga ona čuva od ubistva šipkom.
-
foton
#2590 Re: Slučaj Dženan Memić
Nakon niza subliminalnih poruka, vidim da si se i ti prikljucio "kovacima zavjere" i ni ti ne tvrdis da je uzrok smrti bila saobracajna nezgoda - to je ono sto anketa sasvim neobavezno pita. Ako su Vasvijine rijeci (ko ih razumije) vjerodostojne, zasto nisu vjerodostojne rijeci Memicevog advokata koji tvrdi da je osoba u svojstvu glavnog tuzioca rekla "Bilo je to naguravanje koje je eskaliralo, nije on njega htio ubiti". Je li mislila na Ljubu?karakters wrote: Pa možda su oni išli sredinom, Ljubo zakočio, možda ih nije ni udario, možda je udario jedno od njih. Možda su se potom posvađali, Ljubo njima "što idete sredinom ceste" ili je prikočio i udario ih ili jedno od njih pri maloj brzini, pa se posvađali i potukli. Možda je Dženan u revoltu nogom razbio far, a rukom vjetrobransko staklo, možda, možda...To sve pouzdano znaju samo Ljubo i Vasvija. Meni je van pameti priča da Ljubo i kombi nisu bili tu. I niko me ne može ubijediti u bilo kakav Vasvijin motiv da slaže da je Ljubo izlazio iz kombija i udario šipkom Dženana. A onda se, kao što sam i pisao, povrede uklapaju u tu verziju, kao i mnogo drugih stvari.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2591 Re: Slučaj Dženan Memić
onda okmrgreen wrote:Dokazano je i da Alisa nije imala potres mozga, a kamoli napuknuca lobanje.
-
pemanapemani
#2592 Re: Slučaj Dženan Memić
Ljubo nije ubio Alisu, jer je izašla iz teške ljubavne veze i zbog toga išla čak i kod hodže, a možda i više njih.
-
karakters
#2593 Re: Slučaj Dženan Memić
O psihologiji i psihi vjerovatno znam više od tebe, a ona rekonstrukcija koju je tripl dabl postavila poslije mog posta samo pokazuje da sam bio u pravu, da Alisa miješa stvarnost, snove, kasnija ispitivanja u policiji o zelenom kombiju i ko zna šta.foton wrote:Nakon niza subliminalnih poruka, vidim da si se i ti prikljucio "kovacima zavjere" i ni ti ne tvrdis da je uzrok smrti bila saobracajna nezgoda - to je ono sto anketa sasvim neobavezno pita. Ako su Vasvijine rijeci (ko ih razumije) vjerodostojne, zasto nisu vjerodostojne rijeci Memicevog advokata koji tvrdi da je osoba u svojstvu glavnog tuzioca rekla "Bilo je to naguravanje koje je eskaliralo, nije on njega htio ubiti". Je li mislila na Ljubu?karakters wrote: Pa možda su oni išli sredinom, Ljubo zakočio, možda ih nije ni udario, možda je udario jedno od njih. Možda su se potom posvađali, Ljubo njima "što idete sredinom ceste" ili je prikočio i udario ih ili jedno od njih pri maloj brzini, pa se posvađali i potukli. Možda je Dženan u revoltu nogom razbio far, a rukom vjetrobransko staklo, možda, možda...To sve pouzdano znaju samo Ljubo i Vasvija. Meni je van pameti priča da Ljubo i kombi nisu bili tu. I niko me ne može ubijediti u bilo kakav Vasvijin motiv da slaže da je Ljubo izlazio iz kombija i udario šipkom Dženana. A onda se, kao što sam i pisao, povrede uklapaju u tu verziju, kao i mnogo drugih stvari.
Ja kategorički ne tvrdim ništa, samo iznosim svoje moje mišljenje i obrazlažem ga. Ubistvo šipkom mi je vjerovatnije od samog udarca kombijem, ali je i kombi bio tu. Ako smatraš da se priključio "kovačima zavjere", niste me baš velikodušno primili u članstvo.
Zašto vjerujem Vasvijinoj izjavi sam već objasnio. Porodici i njenom advokatu, ako ću iskreno, ne vjerujem bezuslovno, nisu zadobili moje povjerenje, daleko od tog. A ta rečenica glavnog tužioca, ako je tačno prenesena od advokata, se uklapa u ovu verziju o Ljubi kao ubici. A da li ju je stvarno izrekla i da li je mislila na Ljubu, to ne znam.
- Matzan
#2594 Re: Slučaj Dženan Memić
Još malo pa će nam ovaj lik prosuti teoriju kako je Ljubo bio u ljubavnoj vezi sa Alisom. 
-
karakters
#2595 Re: Slučaj Dženan Memić
Vjerodostojnija je i već dokazana ona o Le Bonovoj "pravedničkoj" ruljiMatzan wrote:Još malo pa će nam ovaj lik prosuti teoriju kako je Ljubo bio u ljubavnoj vezi sa Alisom.
-
pemanapemani
#2596 Re: Slučaj Dženan Memić
Da postoji i najmanji dokaz da je Ljubo ubio Dženana Tužilaštvo bi ga slavodobitno pokazalo javnosti. Mogu zamisliti Dalidu, okruženu poltronima kako pred medijima maše dokazom. Ovako je već dvije godine nema nigdje, kao da je propala u zemlju.
Ovdje vlada mafija. Eto samo ovaj zadnji slučaj ubistva momka pored Gračanice. Jebo te, seoska policija umalo nije uspjela prikriti ubistvo. Da otac nije bio ustrajan u obdukciji, ispalo bi da je momak presaugao sa alkoholom i od toga umro.
Ovdje vlada mafija. Eto samo ovaj zadnji slučaj ubistva momka pored Gračanice. Jebo te, seoska policija umalo nije uspjela prikriti ubistvo. Da otac nije bio ustrajan u obdukciji, ispalo bi da je momak presaugao sa alkoholom i od toga umro.
-
tripple_dubble
#2597 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja mislim da nema vise smisla da ista objasnjavam karaktersu, pa i pored mnostva, sto ponovnih, sto novih nelogicnosti u njegovom pisanju. Sta vi mislite?
Idetel' iko sutra na protest odavde?
Idetel' iko sutra na protest odavde?
-
karakters
#2598 Re: Slučaj Dženan Memić
Mora da se zajebavaštripple_dubble wrote: Sta vi mislite?![]()
Što glasniji aplauz od istomišljenika, kakvi jedini ovdje i pišu, budeš dobijala, rupe iz vaše teorije će se eksponencijalno smanjivati
Čini mi se da je ovo još jedan slučaj gdje identifikacija sa taborom biva jačom od želje za istinom i gdje se želja za istinom negdje usput izgubi, osim kao parola.
-
bosanska senzacija
#2599 Re: Slučaj Dženan Memić
Moram priznati da mi se ovo sto ti pises @karakters cini kao najlogicniji rasplet dogadjaja od svih onih koje sam ja do sada procitao.
Memic je podlegao od jednog udarca u glavu pa je sasvim izgledno da ga je cigo udario nakon sto ih je prvo pokupio kombijem. Da ga je neko planirao ubiti mislim da se ne bi zadovoljio jednim udarcem koji se na kraju ispostavio kao fatalan.
Mozda je istina previse jednostavna i ocigledna pa zbog toga izgleda neprihvatljivo.
Memic je podlegao od jednog udarca u glavu pa je sasvim izgledno da ga je cigo udario nakon sto ih je prvo pokupio kombijem. Da ga je neko planirao ubiti mislim da se ne bi zadovoljio jednim udarcem koji se na kraju ispostavio kao fatalan.
Mozda je istina previse jednostavna i ocigledna pa zbog toga izgleda neprihvatljivo.
-
mrgreen
#2600 Re: Slučaj Dženan Memić
Jos jednom: nema apsolutno nikakvih dokaza da se desio udar kombijem, nema povreda na tijelu, nema mjesta kontakta, tragova kocenja i sl.bosanska senzacija wrote:Moram priznati da mi se ovo sto ti pises @karakters cini kao najlogicniji rasplet dogadjaja od svih onih koje sam ja do sada procitao.
Ima razbijen far, koji ne dokazuje apsolutno nista, kao sto je triple dabl u detalje objasnila, da se ne ponavljamo.
Koliko god lijepo zvucala teorija, cinjenice je pobijaju.