Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#2576 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

moonca wrote:
HAVANA wrote: Znam ja da ti bi al ovo je reklama od sigurno 30 metara duzine i desetak visine.Susjedni objekat,nit ima koga,nit mogu uci.Dosli su kad sam zvao i izgalamio se...valjda ce rijesiti.Ako ispadnem u avazu sutra znacete... :D
Samo tako - neka si ti pustio aVAZ.

:lol:
vjeruj Muhi--ako se HAVANA izgalamio onda znaj da mu je dogorilo do noktiju :lol:
kolko ga znam nisam ga nikad cuo da je glas povisio
insomnia78

#2577 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by insomnia78 »

Kaze ne ljava u BiH. Nema se
Ljudi placaju da trce
KOTIZACIJA: Prije 1.7. – 40 KM
Od 1.7. do 1.9. – 50 KM
Od 1.9. do 10.9. – 90 KM

Grupna prijava (na min 10 prijavljenih) – 35 KM/trkač do 1.9.2017. godine.
HAVANA

#2578 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

512MB wrote:
HAVANA wrote:Evo konkretan primjer problema u bih,sigurnost,osiguranje,kvalitet uradjenog posla...Sjedim na poslu i gledam u nebo,sa centra pored se skoro otkacila reklama od sigurno 30 metara...Sjedim i gledam,nista ne mogu,sve redom zvao...Ako se otkaci pasce na moju robu.Steta za roknut se.Naplatit je necu ,garant nit ima osiguranje,nit dozvolu...Nit mogu skloniti robu,nit ja rijesiti problem...Mogu tuziti i objeliti.Na kraju ostaje seljacka bosanska.Zovi gazdu,galami,prijeti... :-) Haj zdrao,valjda nece.Evo dosli,gledaju... :-)
Al zato ima vutre, vina i romantike :D
Moj ti ja travu presto pusit kad si se ti rodio. :D Popusio sve sto je bilo za popusit,vidim znam,i presto.Romantika nako...20 godina braka,trudimo se.A vina i gitare to ima.Kod mene nema zivota bez toga.To me hrani i opusta. :kontrabas:
insomnia78

#2579 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by insomnia78 »

Pocni ti tući po nargili
Edin H.

#2580 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Edin H. »

HAVANA wrote: Znam ja da ti bi al ovo je reklama od sigurno 30 metara duzine i desetak visine.Susjedni objekat,nit ima koga,nit mogu uci.Dosli su kad sam zvao i izgalamio se...valjda ce rijesiti.Ako ispadnem u avazu sutra znacete... :D
Je'l rijesise?

Zar radis nedeljom?
muha_sa

#2581 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:
Je'l rijesise?

Zar radis nedeljom?
nedelja je njegov pazarni dan :lol: samo što je tad najviše šetaca--malo koji kupac :-)
512MB

#2582 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by 512MB »

HAVANA wrote:
512MB wrote:
HAVANA wrote:Evo konkretan primjer problema u bih,sigurnost,osiguranje,kvalitet uradjenog posla...Sjedim na poslu i gledam u nebo,sa centra pored se skoro otkacila reklama od sigurno 30 metara...Sjedim i gledam,nista ne mogu,sve redom zvao...Ako se otkaci pasce na moju robu.Steta za roknut se.Naplatit je necu ,garant nit ima osiguranje,nit dozvolu...Nit mogu skloniti robu,nit ja rijesiti problem...Mogu tuziti i objeliti.Na kraju ostaje seljacka bosanska.Zovi gazdu,galami,prijeti... :-) Haj zdrao,valjda nece.Evo dosli,gledaju... :-)
Al zato ima vutre, vina i romantike :D
Moj ti ja travu presto pusit kad si se ti rodio. :D Popusio sve sto je bilo za popusit,vidim znam,i presto.Romantika nako...20 godina braka,trudimo se.A vina i gitare to ima.Kod mene nema zivota bez toga.To me hrani i opusta. :kontrabas:
Nevjerujem da si je pusio sa 8 godina :D al ko zna...

Uglavnom rjetko si pozitivan tip ovdje, valjda zato i uspjevas nepopizdit
meteorit135531

#2583 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by meteorit135531 »

Na kraju krajeva, u Bosni se sve svodi na njemačke papire. Svi bi otišli , da mogu kako.
Ali ne može tako lako kao sto se misli.
I kao što je ona Nisrin pisala , da je pročitala u nekoj facebook grupi da se neka cura sa BH papirima zaposlila kao recepcionerka u hotelu u Kasselu. To je obična laž.

Pa prema tome , ako je uspjela ona onda možemo i svi mi?
Pa dobro , ja znam porodicnog čovjeka koji je završio javnu upravu (salterusa) pa očekuje da će se zaposliti u Njemačkoj.
Malo morgen. Imate linkove na stranici njem. ambasade pa provjerite info.
(Da ne bi kasnije došlo do razočarenja kad vam stigne odbijenica iz ambasade).
Dalje , problem sa ovom dijasporom je sto veze nemaju kako život u Bosni funkcionise. :D
Bitno je da smo mi lijeni i da namjerno sjedimo na birou za nezaposlene osobe jer svaki mjesec primamo :

- naknadu za iznajmljivanje stana
- naknadu za nezaposlene u iznosu XXX maraka pa nam se ne isplati raditi
- majke dobivaju dječiji doplatak u iznosu od 192 EUR i 300 EUR za nezaposlenost

I tako dalje... :D
-
HAVANA

#2585 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:
Je'l rijesise?

Zar radis nedeljom?
Otisao sam.Navodno ide ekipa...Radim do 13h
HAVANA

#2586 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Pocni ti tući po nargili
:lol: Aha,ruzu.Ruza je mrak.Ne postoji gluplji i besmisleniji proizvod od tog cuda i bezalkoholne pive.
moonca

#2587 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

muha_sa wrote:
Edin H. wrote:
Je'l rijesise?

Zar radis nedeljom?
nedelja je njegov pazarni dan :lol: samo što je tad najviše šetaca--malo koji kupac :-)
Setaci vide, zapamte.

E,to ti je draz imati svoj biznis- radis i nedelju i sretan. :thumbup:
Niemand

#2588 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Niemand »

Dok se na forumu ne moze, 80000 end stil kaunting.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /170916031

Al ne moze se, lazu.
moonca

#2589 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

HAVANA wrote:
:lol: Aha,ruzu.Ruza je mrak.Ne postoji gluplji i besmisleniji proizvod od tog cuda i bezalkoholne pive.
Slazem se za nargilu.Ko nam to uvali :-)
insomnia78

#2590 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by insomnia78 »

Harapi. Vidis da se i Havama prebacio na njihovo radno vrijeme. Petak se odmara a nedelja radi
Edin H.

#2591 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Harapi. Vidis da se i Havama prebacio na njihovo radno vrijeme. Petak se odmara a nedelja radi
Vidis da riskira sa kreditima, ne moze djumu promasiti.
DearJohn

#2593 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by DearJohn »

Maverick78 wrote:
DearJohn wrote:
Slusaj, brkas pojmove. Ono o cemu ti pricas se zove aktivitetsstöd, aktivitetsersättning je namjenjen za mlade (veoma mlade) ili osobe koje su bile dugo bolesne. Ni aktivitetsstöd ne mozes koristit u nedogled vec si ti imo srecu pa si naso poso u relativno kratkom vremenu. Da bi dobio taj aktivitetsstöd moras ucestvovat u onome sto ti taj arbetsförmedling odredi, obicno je to neka praksa gdje se osjecas obezvrjedjen, poslodvac dobije "gratis" radnu snagu i ti rintas dok gledas kolege sto za isti poso koji ti radis dobijaju duplo vise para od tebe. A o arbetsförmedlingenu je suvisno i govoriti, sve su jaci glasovi da se institucijaukine jer vise ne obavlja svoju prvobitnu svrhu, tj da nadje ljudima poso. Nije Svedska ono sto je bila prije dvadeset i kusur godina, i u njoj moze biti ljepo samo onome ko nije imo nikakvog zivota kod nas. Ali eto, ja kazem, nek svako proba ko hoce.
Moguće da sam pobrkao oko tih aktivitet. Whatever, smatram kako god da to nije ni bitno, jer to je ono zadnje dokle čovjek treba doći. Posla ima zaista ko želi raditi, tako da čekati neku milostinju od države je zaista tužno.
Ostalo je sve individualno, mislim to kakav je život ovamo. Nekome je ok, nekome ne. Mada, ja ne vidim da ljudi odlaze, već upravo kontra, sve se više dolazi.

Nebitno, neka svako bira sebi. Ja i moja porodica smo zadovoljni životom ovdje i meni je lično to najbitnije. Što se mene tiče ne bih više da smaram raju o ovome, pozdrav :thumbup:

Ako nekom mogu pomoći savjetom oko dolaska ovamo, samo neka pita, pa koliko mogu i znam pomoći ću :thumbup:
:thumbup:
DearJohn

#2594 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by DearJohn »

MelbourneAustralia wrote:

"Zivio u Geteborgu :D Izdrzao jedva pola godine :lol: Poslije 5 nema covjeka na ulici :lol: Cekaju svi vikend i bravo sistemlaget :D to je kod njih podrum pica, redovi ko kod nas u ratu za vodu.....Gore u Svedskoj, gladan nikad neces biti, a neces ni lovu neku zgrnuti...Pricam o normalnim poslovima...Velika vecina i nakon 20 godina renta jer su nekretnine i porezi brutalni pa cak i kad kupis stan.... Meni je najgluplje u Svedskoj sto ljudi cekaju po 5 godina da bi se preselio....Nema stanova za rentanje..I onda se pravi business od rentanja, oni kazu prva ruka...Ja iznajmio stan za 3 milje a rentam ga za 5 milja :D Geteborg lijep gradic, glavna ulica avenia i klima kurac, uvjek puse i sunca ima svake prestupne :D :D Uglavnom dobro je ljudima koji su se u BIH mucili....Ne bi gore zivio ni da mi plate..I dalje imam persun numer i stalni boravak u Svedskoj na osnovu Australskog pasosa...Sambo sam bio, ali na moju srecu kratko izdrzao jer nije taj zivot za mene..."

Slazem se.
HAVANA

#2595 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

moonca wrote:
HAVANA wrote:
Slazem se za nargilu.Ko nam to uvali :-)
Ko i pivu. :lol:
Fudo387

#2596 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

moonca wrote:
Fudo387 wrote:
https://www.google.com/amp/s/www.entrep ... html/79082

Moze, ali minimalno investicija od milion dolara, ili ako je neka pripizdina onda pola miliona.
Nakon tri godine moras ih uvjeriti da biznis ima buducnost da dobijes produzenje dozvole.
Ti tvoji italijani i njihovih 80000, mrka kapa.
I kakav je to restoran koji kosta 80 000 dolara?
Gdje to uopste ima?
Ne mozes u Vitezu za te pare kupiti poslovni prostor.
:facepalm: Zabrinjavas me.

Pisem o onome sto sam ocevidac.

:caj:
Sve je objasnjeno na linku kako otvoriti biznis u usa i koliko para ti je potrebno, da se radi o tricavih 80 000 pola Kine bi nam sutra pokucalo na vrata.
O mogucnost dolaska, frisak primjer,
Lik koji ima drzavljanstvo 12 godina je pokusavao bratu srediti boravak, uspio je, lik dosao prije mjesec dana.
Posto mu buraz drzi kafanu odmah ga i zaposlio, eno ga zakuhava jufke kod njega.
Sjedim neki dan kod njega, dobra zeza, za stolom i ovaj frisko pridosli. Svi se zajebaju, cirkuze, on gleda u neku tacku nedje i ne progovara ni jedne.
Kontam lika, haj' reko' da ga malo odvratim od misli, a pretpostavljao sam o cemu se radi...ljudstvo, kako ide, malo je drugacije al' naucices, bice to ok.
Kaze frajer, sve se ovo meni svidja, u redu je, dobro je, al' me dijete svaki dan kad se vratim kuci cim na vrata doceka sa, babo hajmo mi svojoj kuci. I tako razjeba i mene, de nam ponesi troduplu...pa nisam od kamena.
Znaci 12 godina je ganjao, a ti pricas o nekim meksikancima koji preplivaju Rio Grande i citav zivot gledaju kad ce ih marica pokupiti, radeci najmizernije poslove.
Nije Bosna Meksiko da to mora tako.
Bluemore

#2597 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

Ja bih ipak rekla da se ljudi informisu na drugim mjestima i razmjenjuju realna iskustva iz recimo 2017 :D
Forum odavno i ocigledno postao mjesto za suplju trolanje i ozbacivanje vlastite frustracije
Onaj ko na ovoj temi cita kako da ode bolje i da ne ide :D
DearJohn

#2598 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by DearJohn »

Bluemore wrote:Ja bih ipak rekla da se ljudi informisu na drugim mjestima i razmjenjuju realna iskustva iz recimo 2017 :D
Forum odavno i ocigledno postao mjesto za suplju trolanje i ozbacivanje vlastite frustracije
Onaj ko na ovoj temi cita kako da ode bolje i da ne ide :D
Zasto mislis tako, da je neko zao? Ljudi razmjenjuju iskustva i neko ima ovaka, neko onaka i to je sustina ove teme. Nije naziv teme "Dajte mi savjet kako da odem vani"...
Last edited by DearJohn on 17/09/2017 16:23, edited 1 time in total.
supercali

#2599 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by supercali »

muha_sa wrote:
Edin H. wrote:
Je'l rijesise?

Zar radis nedeljom?
Pazarni dan mu je kad mu neko donese pivo da se razgali sto kazu :lol:
Bluemore

#2600 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

Citam povremeno temu Pa se pocesto iznenadim na kolicinu negativne vibre :D
Post Reply