moonca wrote:Fudo387 wrote:
https://www.google.com/amp/s/www.entrep ... html/79082
Moze, ali minimalno investicija od milion dolara, ili ako je neka pripizdina onda pola miliona.
Nakon tri godine moras ih uvjeriti da biznis ima buducnost da dobijes produzenje dozvole.
Ti tvoji italijani i njihovih 80000, mrka kapa.
I kakav je to restoran koji kosta 80 000 dolara?
Gdje to uopste ima?
Ne mozes u Vitezu za te pare kupiti poslovni prostor.

Zabrinjavas me.
Pisem o onome sto sam ocevidac.

Sve je objasnjeno na linku kako otvoriti biznis u usa i koliko para ti je potrebno, da se radi o tricavih 80 000 pola Kine bi nam sutra pokucalo na vrata.
O mogucnost dolaska, frisak primjer,
Lik koji ima drzavljanstvo 12 godina je pokusavao bratu srediti boravak, uspio je, lik dosao prije mjesec dana.
Posto mu buraz drzi kafanu odmah ga i zaposlio, eno ga zakuhava jufke kod njega.
Sjedim neki dan kod njega, dobra zeza, za stolom i ovaj frisko pridosli. Svi se zajebaju, cirkuze, on gleda u neku tacku nedje i ne progovara ni jedne.
Kontam lika, haj' reko' da ga malo odvratim od misli, a pretpostavljao sam o cemu se radi...ljudstvo, kako ide, malo je drugacije al' naucices, bice to ok.
Kaze frajer, sve se ovo meni svidja, u redu je, dobro je, al' me dijete svaki dan kad se vratim kuci cim na vrata doceka sa, babo hajmo mi svojoj kuci. I tako razjeba i mene, de nam ponesi troduplu...pa nisam od kamena.
Znaci 12 godina je ganjao, a ti pricas o nekim meksikancima koji preplivaju Rio Grande i citav zivot gledaju kad ce ih marica pokupiti, radeci najmizernije poslove.
Nije Bosna Meksiko da to mora tako.