asker wrote:Nevenka Tromp, koja je krojila sudbinu Milosevicu, rece da ce se optuzba prosiriti na genocid na cijelom teritoriju BiH.
Rece da ce se kompletan materijal protiv Milosevica, koji je "zamrznut" samo zbog smrti optuzenog koristiti u ovoj reviziji. Rece da je Tomasica bila nepoznat pojam kod prve presude. Rece da je prije prve presude bio samo jedan slucaj presude za genocid, poslije 2007 jos mnoge i "tisuce i tisuce novih cinjenica". Rece da je dovoljno izabrati 5 tacaka presude, bilo kojem od ovih smrdljivih cetnika u zadnjih 6 mjeseci, koje ce posluziti za prosirenje kompletne tuzbe.
Od prvog dana govorim, samo da sud prihvati zahtjev za reviziju. To me vise brine nego sam izhod ponovljenog postupka.

Kazes Nevenka Tromp , koja je krojila sudbinu Milosevicu ......
Ovdje moram malo zastati i uzeti vazduha ....
Svi jadi koje danas prolazi i koje ce jos sto godina prolazit Bosna , mogu se vezat za Milosevica. Sve bas sve, svaki mrtvi , svaki ranjeni , raseljeni ....
I , sta se desava. Srbi uhapse , svezu i dovedu Milosevica upakovanog u Hag ! Ovi su samo trebali otvorit vrata od celije i zakljucat ih. Kazes " krojila sudbinu Milosevicu" ! Pa , oni nisu u stanju bili osudit Milosevica za koliko vec godina. Njih je Milosevic unistio. Dovodoli svjedoke koji nisu mogli ni za kafansku tucu svjedocit. Izblamirali sud do gole koze. Budale glumili pred svijetom. Kad su vidili da jedu govna , ubili ga ! Da , ubili ga ! Aj dobro , mozes rec , nek se tako zavrsilo. Kurko moj ! Od tog trenutka sve presude su politicke i nikakve veze nemaju sa medjunarodnim pravom. Nastavlja se blamiranje senilnih sudija! Ona jedna cak pita svjedoka " Da li ste licno poznavali Kulina Bana " Blam , jad , sramota ! Kao posljedica totalnog promasaja sa Milosevicem, logicki dolazi oslobadjanje Orica ! Cuj Milosevica nisu osudili , sad ce Orica ! Nakon toga Seselj pravi rijaliti sa polupismenim djuturumima i sprdnja se nastavlja.
Sud U Hagu je pogubio sve sto je imao zajednicko sa iole normalnim sudom ! Samo ocekujem dan kad ce visoki ekspert Mjesecar dr. Omar osvanut tamo ! Sad je neka prica ko , Amerika amignula, fol Penatgon , Nasa, Cia , Kgb, Ozna ...ko sve nije namignuo da se ovo sad pokrene. Nek se pokrenulo. Par radnih mjesta se otvorilo. I to dobro placenih. Da je bog do vise. Nije to problem, problem je sto taj i takav sud vise nije legitiman da spor oko grijanja u haustoru rjesava!
I jos nesto. Prva presuda prica o genocidu u Srebrenici ??? Neko sam pravo i ja studiro! Do duse tad nije bilo genocida, al jel kome jasno kako moze bit genocid u Srebrenici a ne bit 50 kilometara dalje. U Prijedoru je stradao veci procenat Bosnjackog stanovnistva i to nije genocid ?? Zar genocid moze imati tako usko prostor o ogranicenje. Moze li onda genocid bit u haustoru ??? I da niko ne postavi to pitanje odma po presudi ? Mislim da ni ovaj sud ni razni "strucnjaci" sto ga cine nisu dorasli jednom ovakom delikatnom zadatku !