aha,e sad mi je lakše.Nego,nisam baš detaljisao ali šta bi s vitezom kad su pobjegli glavom bez obzira? To je jedina vojska koja je čačnula mečku gdje ne treba pa se kolektivno ispalila kad su je zajmili.Još bi na Krfu uzgajali masline da im ne bi engleza i francuza.mamicu im .radostan dan wrote:Nije draza proglasen vitezom...zivojin je.PM72 wrote:
Hajd što lažu da je Draža oslobodio pola Srbije![]()
![]()
ali nisam znao da je bio i vitez.
grohotom se smijem.
Dan (i) nakon referenduma u RS
-
PM72
#2577 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
- ze kalanga
#2578 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ustati, pa spomenuti Živojina Mišića. 
-
PM72
#2579 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Jesu li ovog snimili na Sokocu ili?ze kalanga wrote:
-
PM72
#2580 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ma jašta.ze kalanga wrote:Ustati, pa spomenuti Živojina Mišića.
- ze kalanga
#2581 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ustajali Englezi, Ameri, Francuzi, Rusi...

Samo je jedan od njega veći na ovim prostorima.
Stepa Stepanović.

Stepa Stepanović.
-
PM72
#2582 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Budi pametan ako ne želiš crveni karton.Kad otvorimo temu o vojskovođama koji su bježali iz vlastite zemlje
onda ćemo njega prvog navesti.Do tada,vrati se na temu.
-
Fudo387
#2583 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Netacno.ze kalanga wrote:Ustajali Englezi, Ameri, Francuzi, Rusi...
Stepa Stepanović.
Ante Gotovina ih usio obojicu.
- ze kalanga
#2584 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Poraz do poraza savezničkih snaga koje su se borile protiv preteče fašizma i nacizma. Dođe Cerska bitka... Puc puc, ožeži, ožeži.
Pa na temi ste vi pominjali vojvodu Živojina u negativnom smislu.
Ja se bavio postreferendumskim stanjem stvari.
- Banksy
#2585 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ze kalanga wrote:Ustati, pa spomenuti Živojina Mišića.
Nema sumnje, da je dobacio do 2. sv. rata, bio bi to kvalitetan četnik, baš poput sina.
Vojvoda Živojin Mišić o Hrvatima:
“ To nisu ljudi na čiju se reč može osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo.
Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao čaša: nezajažljivi i u tolikoj meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi… ''
-
sumirprimus
#2586 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
e jebga.
fakat.koga libo za zivojina misica?mozda u serbiji...
dokada cemo trpit ove sitn3e provokacije takorecprovokacijie...?
fakat.koga libo za zivojina misica?mozda u serbiji...
dokada cemo trpit ove sitn3e provokacije takorecprovokacijie...?
- spreca
#2587 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Mislis da si toliko bezbadezan slucaj?.....nis se neboj... imamo dobrih specijalista.ze kalanga wrote:
Sažaljevam dijagnozu.
-
PM72
#2588 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Bravo Fudara,
Ante nije pobjegao iz Hrvatske sa svojom vojskom ko Živojin koji kad je utekao uzeo odmor pa razgulio u Francusku.
Ante nije pobjegao iz Hrvatske sa svojom vojskom ko Živojin koji kad je utekao uzeo odmor pa razgulio u Francusku.
-
sumirprimus
#2589 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
od cerske ja znam za cersku u podrinju i zlocina i genocida vojske republike srbske. i herojskog otpora lokalnog stanovnistva!ze kalanga wrote:Poraz do poraza savezničkih snaga koje su se borile protiv preteče fašizma i nacizma. Dođe Cerska bitka... Puc puc, ožeži, ožeži.![]()
-
PM72
#2590 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
sumirprimus wrote:od cerske ja znam za cersku u podrinju i zlocina i genocida vojske republike srbske. i herojskog otpora lokalnog stanovnistva!ze kalanga wrote:Poraz do poraza savezničkih snaga koje su se borile protiv preteče fašizma i nacizma. Dođe Cerska bitka... Puc puc, ožeži, ožeži.![]()
- ze kalanga
#2591 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ne pomažu. Nema lijeka.spreca wrote:imamo dobrih specijalista.ze kalanga wrote:
Sažaljevam dijagnozu.
- ze kalanga
#2592 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
@sumirprimus
Od raskošnosti poznavanja materije u tvom slučaju samo je u prednosti neograničeno bogatstvo nepoznavanje iste. Svaka čast.
Od raskošnosti poznavanja materije u tvom slučaju samo je u prednosti neograničeno bogatstvo nepoznavanje iste. Svaka čast.
Last edited by ze kalanga on 02/11/2016 20:58, edited 1 time in total.
-
PM72
#2593 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Srećom,ti nas obasipaš znanjem...pogotovo kad provališ da djecu po Sarajevu sunete o obdaništima.Pun si mitomanije ko guska govana.ze kalanga wrote:@sumirprimus
Od raskošnosti poznavanja materije u tvom slučaju samo je u prednost neograničeno bogatstvo nepoznavanje iste. Svaka čast.
Last edited by PM72 on 02/11/2016 20:57, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#2594 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nabio ih za sva vremena u beogradski pasaluk.PM72 wrote:Bravo Fudara,
Zapadno od Drine ostalo je samo smijesno brabonjanje ovog dodikovog bota.
To je gotova stvar.
-
PM72
#2595 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Fudara,Fudo387 wrote:Nabio ih za sva vremena u beogradski pasaluk.PM72 wrote:Bravo Fudara,
To je gotova stvar.
Moraš priznati da je Ante jedini vojskovođa koji je za dva dana oslobodio zemlju.Od tada je moto srpske vojske "važno je učestvovati".
-
Fudo387
#2596 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nema sta, vojnik od glave do pete.PM72 wrote:Fudara,Fudo387 wrote:Nabio ih za sva vremena u beogradski pasaluk.PM72 wrote:Bravo Fudara,
To je gotova stvar.
Moraš priznati da je Ante jedini vojskovođa koji je za dva dana oslobodio zemlju.Od tada je moto srpske vojske "važno je učestvovati".
Svaka cast.
-
radostan dan
#2597 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
[PM72 wrote:Živojin jeste bio heroj.Branio je svoju zemlju.Draža istu izdao a Peko oslobađao.radostan dan wrote:Ova tri imenovana jesu...za nesumnjivi autoritet na ovom forumu, a i šire...USA.PM72 wrote:
Problem kod Vas je što nikako da se dogovorite ko je "saveznik".Živojin,Draž,Peko...svi su saveznici i antifašisti.Al u qrcu.
Hajd se sad ti dogovori, hocemo li kompletno postovati autoritet naš nasušni, il ćemo ćopati kako nam odgovara?![]()
![]()
Da me pogresno ne shvatis...u mojoj familiji je bilo troje narodnih heroja, od kojeg su jednog ubili cetnici.
Znači, ćopaćemo, klasika...
Ok, odgovara mi, obzirom da se slazem sa tvojom poslednjom konstatacijom.
Draza izdao zemlju...tu jedino imam amandman...jer tesko je reci u startu - izdao zemlju, obzirom da je u njoj ostao i organizovao otpor, za razliku od onih koji su pobjegli, predali oruzje, ili se priklonili okupatoru, tipa ljoticevci i nedicevci..
To je recimo bio pozitivan start...i jedino sto ie pozitivno.
na zalost, sredina i kraj su bili tuzni,bijedni i sramotni kada je rijec o njemu, njegovom pokretu, kao i ucinku.
-
sumirprimus
#2598 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ma ja znam sve,vjerovatno vise i od tebe jer vjerujem da moras upoznat svog neprijatelja, al ne zelim da pricam,ne interesujete me,. kontas bate,samo zid i to berlinski.ze kalanga wrote:@sumirprimus
Od raskošnosti poznavanja materije u tvom slučaju samo je u prednost neograničeno bogatstvo nepoznavanje iste. Svaka čast.
do katarze.a to nikad doci nece pa tako nije ni problem.
da sam ja mod vama bi ban bio na loginu. imate sokolac banjalukabeograd cafe forum.dosta vam je ionako nista pametno nit miroljubivo se ni tam ne mre procitat..sto ovde da se pravimo englezima ne?
ja sam bar iskren.ne mijenjam dres nit misljenje zarad konformizma.
-
PM72
#2599 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Draža bio na švapskom i talijanskom kazanu...Draza izdao zemlju...tu jedino imam amandman...jer tesko je reci u startu - izdao zemlju, obzirom da je u njoj ostao i organizovao otpor, za razliku od onih koji su pobjegli, predali oruzje, ili se priklonili okupatoru, tipa ljoticevci i nedicevci..
To je recimo bio pozitivan start...i jedino sto ie pozitivno.
- ze kalanga
#2600 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
To ja i uviđam, sve znaš. Fasciniran sam. Svaka čast, samo naprijed. To se rijetko sreće po forumskim prostranstvima, takva količina poznavanja materije je nazabilježena.ma ja znam sve,