Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- Zejnep
#2576 Re: Gdje na more? - 2018
Pa gdje na more? Samo nešta filozofirate 
- Maraschino
- Ned071
#2578 Re: Gdje na more? - 2018
mimice kod omisa. pretprosla godina. pica, dvije kole i kafa 180 kuna... evo da se ukljucim u majsku kampanjudeer_hunter wrote:pa sto ih upucujes u Hr kad znas da su Hrvatima vazne samo pare, kad znas da je skupo, da nema nikakvih interesantnih sadrzaja i tako?? to ono kad vec idu na odmor daj da ih maksimalno s.j.ebem i da im upropastim godisnji. Sto bi njima bilo dobro kad tebi nije![]()
Spanija, Francuska?? Meni sve radne kolege Bavarci govore da u Hr idu zato sto im je blize i jeftinije otici u Istru nego u Francusku, Spaniju. Ko sad tu koga...
Druga stvar, stalno se prica o nekoj neljubaznosti Hrvata. Ono konobar me ruzno pogledao, gazda kuce nije ocistio apartman i tako to...a niko nikad ne napise gdje se to desilo, mjesto, ime restorana, ime tog gazde. Pa dajte ljudi malo informacija, ako znate neki restoran u kojem cemo pizzu platiti 50 eura, napisite ime tako da ga u sirokom krugu zaobidjemo. Ako su vas zavalili ne moraju i nas, daj da ucimo na vasim greskamaAl dobro, znam da to je to sve dio kampanje,prica koja uvijek krene u maju svake godine.
- beni-bu-man
#2579 Re: Gdje na more? - 2018
Jednostavno mojne ici u HR i tackaNed071 wrote:mimice kod omisa. pretprosla godina. pica, dvije kole i kafa 180 kuna... evo da se ukljucim u majsku kampanjudeer_hunter wrote:pa sto ih upucujes u Hr kad znas da su Hrvatima vazne samo pare, kad znas da je skupo, da nema nikakvih interesantnih sadrzaja i tako?? to ono kad vec idu na odmor daj da ih maksimalno s.j.ebem i da im upropastim godisnji. Sto bi njima bilo dobro kad tebi nije![]()
Spanija, Francuska?? Meni sve radne kolege Bavarci govore da u Hr idu zato sto im je blize i jeftinije otici u Istru nego u Francusku, Spaniju. Ko sad tu koga...
Druga stvar, stalno se prica o nekoj neljubaznosti Hrvata. Ono konobar me ruzno pogledao, gazda kuce nije ocistio apartman i tako to...a niko nikad ne napise gdje se to desilo, mjesto, ime restorana, ime tog gazde. Pa dajte ljudi malo informacija, ako znate neki restoran u kojem cemo pizzu platiti 50 eura, napisite ime tako da ga u sirokom krugu zaobidjemo. Ako su vas zavalili ne moraju i nas, daj da ucimo na vasim greskamaAl dobro, znam da to je to sve dio kampanje,prica koja uvijek krene u maju svake godine.
- Partijaner
#2580 Re: Gdje na more? - 2018
Ja cesto odem u Tucepe i nekad se pronadje koliko toliko povoljan apartman, ali parkinga naci ni za glave, kad odem dole blizu Hotela Alge neki drzi parking i na tabli mu pise "Rich Only"

- skafiskafsnjak
#2581 Re: Gdje na more? - 2018
Ko ne moze ili mubse ne svidja , neka ne ide. Bas jednostavno...
Bezveze je prica skupo, Hrvati ovakvi onakvi... Da im ne ide "prodaja", spustili bi oni cijene...
Bezveze je prica skupo, Hrvati ovakvi onakvi... Da im ne ide "prodaja", spustili bi oni cijene...
- Edin H.
#2582 Re: Gdje na more? - 2018
To je taj elitni turizamPartijaner wrote:Ja cesto odem u Tucepe i nekad se pronadje koliko toliko povoljan apartman, ali parkinga naci ni za glave, kad odem dole blizu Hotela Alge neki drzi parking i na tabli mu pise "Rich Only"![]()
- Rijeka_snova
#2583 Re: Gdje na more? - 2018
Ima li kakva preporuka konkretnih resorta s kojima ste imali dobra iskustva na turskoj obali, a da su blizu nekog grada?
Gdje se jos moze otputovati na more u septembru (a da je iole blizu - do 5 sati let, max. jedno presijedanje) i da ima barem neki izbor halal/kosher hrane? Izuzev Egipta i Dubaija
Gdje se jos moze otputovati na more u septembru (a da je iole blizu - do 5 sati let, max. jedno presijedanje) i da ima barem neki izbor halal/kosher hrane? Izuzev Egipta i Dubaija
-
PeppermintSA
#2584 Re: Gdje na more? - 2018
Kompletan jadran sam prošao uzduž i poprijeko. Ni najljepši predjeli Istre ne mogu meda sa Grčkom.AstorH wrote:Ti od Jadrana si vidio samo Neum i Makarsku i par plaza i to na slikama, a Jadran i njegove ljepote nisi moga vidit ni dvogledom sta se ubacuju zetoni jer je to nemoguce.PeppermintSA wrote:Grčka, Grčka i samo Grčka.
Prvi put sam bio prošle godine i mnogo je ljepše od Turske. O jadranu da ne govorim.
Nista ti nisi vidio.
Nije ti zamjerit, mnogi gledaju tako iz Crne Gore na hrvatsku obalu.
Jadran i mnoga mjesta nisu skupa ako znas da se uvalis.
drugo je to sto nemas taktiku.
i sto rezerviras obroke za 20 eur, a ti sto ti to serviraju kupili na akciji i Lidla ili Kauflanda.
pametan budi i ne zuri da srljas u velike gradove, drzi se okoline i SHOPING CENTARA POPUT LIDLA, KAUFLANDA I INTERSPARA, MANI SE OKOLNIH DUCANA I CENTRA GRADA bilo kojeg imena i porci ces kao u kod kuce. i bolje.
Vecina srlja u neke centre, zvucna imena i sl. Ne znam zbog cega, valjda da bi pricali da su bili tu i tu. jebiga.
tko tezi za tim ko mu je kriv. Najadranskoj obali trdim, moze se jeftinije proc nego kod kuce, samo jebiga, ajmo u makarsku, split, pulu, pa cemo vidit cijene. i onda opalis po dzepu i nemas za goriva nazad. samo da bi pricao da si bio u splitu, jebiga brate. mrsko ti okolo, mrsko ti u centar ganjat akcije, mrsko ti parkirat auto u borovinu, hoces ispred hotela, pa cuj, niko tii nije kriv sto imas 500 eura za nesto na sto kosta 1000. ja koji zivim ovdje i ljeti i zimi, hranim se u lidla i kauflanda, sjebo bi se da se kurcim tako iako to mogu, ili ne, sad to nije vazno, ma brate ne dam, iz principa, eto. a za to mi nije kriv ni jadran, ni restoran, ni hotel, nego ja bez obzira koliko imam ili nemam. stvar je principa i razmisljanja. NE DAM. ETO.
- Maraschino
#2585 Re: Gdje na more? - 2018
Ima nekih 10-12 god. da ih zaobilazim i sto je zanimljivo, ne fale mi.skafiskafsnjak wrote:Ko ne moze ili mubse ne svidja , neka ne ide. Bas jednostavno...
Ne radi se o tome. Svjeze krvi ce biti dugo ali sta poslije. Svrha je da ti ponovo dodje isti gost koji je bio uvijek pa i prosli put zadovoljan.
Jednom kada se ta rutina poremeti trebat ce im deset puta vise snage da se povrate...a ko sam ja. Neka rade kako misle da je najbolje.
-
moonca
#2586 Re: Gdje na more? - 2018
Radije 7 dana Hrvatske nego li 30 dana Grcke. Stvar ukusa, principa, prioriteta, lista interesovanja..itd.
Zasto bi spustali cijene- kome ? kao i skupi restorani... uvijek ce ih biti i ima razlog zasto postoje i zasto zelimo objedovati u njima.

Zasto bi spustali cijene- kome ? kao i skupi restorani... uvijek ce ih biti i ima razlog zasto postoje i zasto zelimo objedovati u njima.

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2587 Re: Gdje na more? - 2018
I ti ga pretjera sad, tridest je trideset.moonca wrote:Radije 7 dana Hrvatske nego li 30 dana Grcke. Stvar ukusa, principa, prioriteta, lista interesovanja..itd.
- dječak sa šibicama
#2588 Re: Gdje na more? - 2018
od 102 miliona nocenja u Hrvatskoj prosle sezone (ujedno porast za 12% u odnosu na 2016. godinu), BiH gradjani su ucestovali sa 2,4 miliona... neka svako racuna koliko je to % i koliko njih boli neka stvar za bih turiste
cuj zanimaju ih samo pare, ja eto grke, spance i francuze zanimaju sljive na grani
cuj zanimaju ih samo pare, ja eto grke, spance i francuze zanimaju sljive na grani
- dječak sa šibicama
#2589 Re: Gdje na more? - 2018
Grcka je ok, more cini mi se cisce nego Jadransko bar ljepse boje, ljudi ugodni uglavnom ako govorimo o manjim mjestima, hoteli i veliki gradovi ko i svugdje cista industrijamoonca wrote:Radije 7 dana Hrvatske nego li 30 dana Grcke. Stvar ukusa, principa, prioriteta, lista interesovanja..itd.
-
zilla_
#2590 Re: Gdje na more? - 2018
Naravno pretpostavljam da si bio u Grckoj pa mozes usporedjivat.moonca wrote:Radije 7 dana Hrvatske nego li 30 dana Grcke. Stvar ukusa, principa, prioriteta, lista interesovanja..itd.
Evo samo jedan podatak pa vi skontajte koja destinacija je bolja i popularnija. U 2017 grcku je posjetilo preko 27 miliona turista dok je hr nesto vise od 18 miliona. Pametnom je i jedna dosta.
Ja sam bio i u hr i u gr i mogu da poredim te dvije destinacije. Ako bog da zdravlja i para ima da obidjem sve grcke otoke. Ove godine idem u tursku ali iduce godine je opet u planu gr i to otoci krit ili rodos.
Ovi sto lupetaju gluposti neka pogledaju slike plaza da Lefkade, Kefalonie, Krfa, Rodosa, Krita, Tasosa, Sitonije i da ne nabrajam dalje.
I da, kopneni dio grcke nije nista ljepsi od hr obale. Tu je to negdje.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#2591 Re: Gdje na more? - 2018
a joj, ima li ijedna tema da se na njoj ne pljuje i ne kenjka...
jednostavno je, bio si negdje, svidjelo ti se, preporuči, napiši rečenicu dvije i ćaos..ne piši i ne daji pažnju mjestima koja su fuj iz bilo kojeg razloga.
meni se sviđaju otoci. npr. vis u hrvatskoj, nije toliko popularan kao npr. hvar ili korčula, ali je divan...plaža zaglav, modra špilja... baš ima lijepih dijelova...a i mjesta za osamiti se.
jednostavno je, bio si negdje, svidjelo ti se, preporuči, napiši rečenicu dvije i ćaos..ne piši i ne daji pažnju mjestima koja su fuj iz bilo kojeg razloga.
meni se sviđaju otoci. npr. vis u hrvatskoj, nije toliko popularan kao npr. hvar ili korčula, ali je divan...plaža zaglav, modra špilja... baš ima lijepih dijelova...a i mjesta za osamiti se.
- Raigor Stonehoof
#2592 Re: Gdje na more? - 2018
Imal neko da je bio na Bora Bori? 

Nedo bog da ja kad dodjem ovdje, morali bi me pod prijetnjom metkom vracat kuci
jedino sto priznam da je ljepse od jadrana

Nedo bog da ja kad dodjem ovdje, morali bi me pod prijetnjom metkom vracat kuci
jedino sto priznam da je ljepse od jadrana
- dječak sa šibicama
#2593 Re: Gdje na more? - 2018
ja bi na ovoj Bori sjeo i trazio azil, proglasio se migrantom, necu kuci progone me na politickoj osnovi, ne daju mi drzavljanstvo tore bore
- Partijaner
#2594 Re: Gdje na more? - 2018
Dojadilo bi vam 
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#2595 Re: Gdje na more? - 2018
e'o ih, forumaši na bora bori..

- dječak sa šibicama
#2596 Re: Gdje na more? - 2018
Boze iz njegovih slova u tvoje usi, daj da mi dojadi na Bora Bori 
-
moonca
#2597 Re: Gdje na more? - 2018
Ne bih izdrzala 7 dana 
-
zilla_
#2598 Re: Gdje na more? - 2018
Vis i Komiza su stvarno super. Bio sam tamo pretprosle godine. Jos vise mi se svidio otocic u blizini Bisevo. Vis jos uvijek nije zatrpan masovnim turizmom i zato i jeste super. Jedina mana je trajekt jer koliko se sjecam mene je za auto i dvije osobe kostao preko 200 KM ali vrijedilo je. Sto se mene tice Vis je za preporuku.lmo wrote:a joj, ima li ijedna tema da se na njoj ne pljuje i ne kenjka...
- Rijeka_snova
#2599 Re: Gdje na more? - 2018
Hajde da malo tema krena u pravom smjeruRijeka_snova wrote:Ima li kakva preporuka konkretnih resorta s kojima ste imali dobra iskustva na turskoj obali, a da su blizu nekog grada?
Znaci, Hrvatska me ne zanima
-
Naslovnica
#2600 Re: Gdje na more? - 2018
Moja sestra je sa porodicom prije nekoliko godina bila na Visu i rekla je nikada više.zilla_ wrote:Vis i Komiza su stvarno super. Bio sam tamo pretprosle godine. Jos vise mi se svidio otocic u blizini Bisevo. Vis jos uvijek nije zatrpan masovnim turizmom i zato i jeste super. Jedina mana je trajekt jer koliko se sjecam mene je za auto i dvije osobe kostao preko 200 KM ali vrijedilo je. Sto se mene tice Vis je za preporuku.lmo wrote:a joj, ima li ijedna tema da se na njoj ne pljuje i ne kenjka...
Žalila mi se da je morala dobro da pazi da na plaži ne nagazi na narkomansku iglu.
Kaže, imala je osjećaj da se na Visu svi drogiraju, toliko je bilo igala i šprica, svuda!
Ne znam na kojoj je plaži bila, ali je rekla nikada više.