SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

drunken tiger wrote:
Tomahawk11 wrote:Sta je istina? Da ovakvi predstavljaju vjeru? Ma hajde, kako da ne :-)
Ovi mogu knap u onu pricu kad je krscanin sa suprugom naisao na teroristu i ovaj ga pitao da mu citira nesto iz Kur'ana, sto je doticni i ucinio, pa ga ovaj pustio. Supruga mu kaze:''Pa ti ne znas Kur'an!'' ''Ne zna ni on.'' ;-)
Zato, malo manje lupati. To sto raznorazne Jale, sjecikese i kokosari po fb pisu da se Allah smiluje i sto stavljaju nekakve ISIL slike i sl., nisu to nikakvi vjernici, nego vidjeli krelci da je popularno, pa i oni da sta zakace. Ono o zabi, dizanju noge i tako to.
Mislim da nisi shvatio/shvatila post. Ne kažem da predstavljaju religiju nego predstavljaju ono što je religija danas u BiH. Čisti ritual upravo zbog nakaradne islamizacije. O tome se radi.
A vjera i religija su dva različita pojma.
Mozda neka njihova religija.
Ili jos tacnije, neka vrsta sekte.
Pa i u krscanstvu imas more ludjaka koji sebi uzmu za pravo da tumace kako im cejf i onda osnivaju neke svoje crkve i uvode svoja pravila.
To je vec ludilo i to nema veze ni s kakvom vjerom. Oni samo koriste vjeru kao paravan za svoje bolesne umove, za izvrsenje svojih ciljeva.
Dead Man Walking

#2577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

Kome je ritual? I Eto garant su ovi na vjeronauci dobili smjernice za svoje nakaradno ponasanje i kriminalne karijere. A tek djevojcice koje idu na karanje u parkove, direktna posljedica islamizacije. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Dead Man Walking wrote:Kome je ritual? I Eto garant su ovi na vjeronauci dobili smjernice za svoje nakaradno ponasanje i kriminalne karijere. A tek djevojcice koje idu na karanje u parkove, direktna posljedica islamizacije. :-)
Nisu oni vidjeli ni mekteba ni dzamije.
Al hajd ti to objasni ljudima koji misle da cim ides na vjeronauku, odmah si potencijana opasnost da se razneses na sred nekog trga.
Filter

#2579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Filter »

jbte po 80 kazni... i nista :-)
bas bi volio da vidim kako izgleda top lista, recimo prvih sto koliko ima kazni

http://www.avaz.ba/clanak/243825/saraje ... 0-km-kazni
shalla

#2580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

Tomahawk11 wrote:
Dead Man Walking wrote:Kome je ritual? I Eto garant su ovi na vjeronauci dobili smjernice za svoje nakaradno ponasanje i kriminalne karijere. A tek djevojcice koje idu na karanje u parkove, direktna posljedica islamizacije. :-)
Al hajd ti to objasni ljudima koji misle da cim ides na vjeronauku, odmah si potencijana opasnost da se razneses na sred nekog trga.
Mah, ne znam zašto obraćate pažnju na komentare koji nemaju veze sa životom :roll:
Da su ljudi jednom u životu bili na nekoj hutbi, predavanju, da ne kažem da su koji put u životu otišli u mekteb, vidjeli bi šta je Islam, šta propagira, koja životna načela i sl. Tako da se na ovakve postove kao tigerov samo nasmijem i preletim ga jer generalizovati vjeru tj njeno poimanje je jako netačno i nezahvalno...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

shalla wrote:
Tomahawk11 wrote:
Mah, ne znam zašto obraćate pažnju na komentare koji nemaju veze sa životom :roll:
Da su ljudi jednom u životu bili na nekoj hutbi, predavanju, da ne kažem da su koji put u životu otišli u mekteb, vidjeli bi šta je Islam, šta propagira, koja životna načela i sl. Tako da se na ovakve postove kao tigerov samo nasmijem i preletim ga jer generalizovati vjeru tj njeno poimanje je jako netačno i nezahvalno...
Doduse :thumbup:
drunken tiger

#2582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

shalla wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ne generaliziram ja religiju nego objašnjavam fenomen veze između religijskih pozdrava, rituala i kriminalaca. Nisam ja rekao da su ovi kriminalci vjernici i da su religiozni nego sam rekao da je to posljedica nakaradne islamizacije. Ali recimo da griješim. Kako bi ti onda objasnio ovu vezu religije i kriminalaca?
uglavnomja

#2583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

ako uporedimo broj (narocito mladih) ljudi na hutbi i broj ljudi na fb i ostalim drustvenim mrezama dodjemo zna se do kakvog omjera.

tako da je besmisleno poricati ogroman uticaj ovih kockastoglavih razbojnika na klince koji "nisu babini sinovi" a moraju imati sve sto zele, makar i ubili, ali sve uz alahovu milost ... idu u dzenet ... poste ... (eno onaj neki dan rekao da je posao u dzamiju na teraviju sa drugom i usput mu rekao da ce ga ubiti, naredio karkin...) ono normala, dzamija, alah... puska, pistolj, kamatarenje, prebijanje ...

nazalost, tuzna cinjenica. sve je nakaradno u bosni.
karanana

#2584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

iz poslovnog iskustva, meni cim se neko pocne u nesto kleti allahom ili slicnim vjerskim zakletvama, odmah znam da je prevarant.
shalla

#2585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

Vjeruj mi debilna furka i ništa drugo, kad neko ima IQ na nivou sobne temperature šta drugo očekivati? Da žive npr. u Zagrebu na njihovim profilima bi pisalo "za dom spremni, U, Hvaljen Isus" i sl. Misle da tako daju sebi više na važnosti i valjda im to pumpa ego jer su svjesni da se ničim drugim u svom životu ne mogu istaknuti. Volio bih da se nekad nađeš u društvu normalnih, inteligentnih ljudi koji praktikuju Islam (koliko toliko) pa da vidiš da se ti ljudi također gnusaju svega ovoga čime smo okruženi, i da vidiš da nije vjera jedina tema o kojoj ti ljudi pričaju ;-)
Last edited by shalla on 29/06/2016 08:59, edited 1 time in total.
drunken tiger

#2586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

karanana wrote:iz poslovnog iskustva, meni cim se neko pocne u nesto kleti allahom ili slicnim vjerskim zakletvama, odmah znam da je prevarant.
:thumbup: Isto iskustvo. Nažalost.
drunken tiger

#2587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

shalla wrote:Vjeruj mi debilna furka i ništa drugo, kad neko ima IQ na nivou sobne temperature šta drugo očekivati? Da žive npr. u Zagrebu na njihovim profilima bi pisalo "za dom spremni, U, Hvaljen Isus" i sl. Misle da tako daju sebi više na važnosti i valjda im to pumpa ego jer su svjesni da se ničim drugim u svom životu ne mogu istaknuti. Volio bih da se nekad nađeš u društvu normalnih, inteligentnih ljudi koji praktikuju Islam (koliko toliko) pa da vidiš da se ti ljudi također gnusaju svega ovoga čime smo okruženi, i da vidiš da nije vjera jedina tema o kojoj ti ljudi pričaju ;-)
Često sam u krugu takvih ljudi. Obrazovanih, religioznih. Ljepota ih slušati. Ali to su obrazovani ljudi koji su o religiji učili i na drugim mjestima osim u školi. ;) Ima svega. Moj efendija prvi se gnuša svega ovoga i svaki put vazi o tome.
shalla

#2588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

drunken tiger wrote:
karanana wrote:iz poslovnog iskustva, meni cim se neko pocne u nesto kleti allahom ili slicnim vjerskim zakletvama, odmah znam da je prevarant.
:thumbup: Isto iskustvo. Nažalost.
Recimo da se slažem ali ista iskustva imam i sa ljudima koji nose krst od 30 cm na lančiću i sl. Da me se pogrešno ne shvati, pokušavam samo da kažem da prava, istinska vjera i vjerovanje u Boga nema veze sa profilima ljudi o kojima se priča ovdje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

E kad smo se fino objasnili, onda je jasno da ove sjecikese nemaju nikakve veze sa vjerom, religijom, nego da je to cool, pa se stavljaju statusi i ovako kad neko plati glavom, onda mu se predaje rahmet uz standardne brat lijepi i tako to. Bezmozgasi. Nemaju oni veze ni sa cim u zivotu, to konta da se moze zivjeti ko hadzija i kad ti zafali para, malo uletis sa kalasom u trgovinu i idemo dalje. E sad nek mu Jala pise statuse i nek jarani mudruju.
shalla

#2590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

drunken tiger wrote:
shalla wrote:Vjeruj mi debilna furka i ništa drugo, kad neko ima IQ na nivou sobne temperature šta drugo očekivati? Da žive npr. u Zagrebu na njihovim profilima bi pisalo "za dom spremni, U, Hvaljen Isus" i sl. Misle da tako daju sebi više na važnosti i valjda im to pumpa ego jer su svjesni da se ničim drugim u svom životu ne mogu istaknuti. Volio bih da se nekad nađeš u društvu normalnih, inteligentnih ljudi koji praktikuju Islam (koliko toliko) pa da vidiš da se ti ljudi također gnusaju svega ovoga čime smo okruženi, i da vidiš da nije vjera jedina tema o kojoj ti ljudi pričaju ;-)
Često sam u krugu takvih ljudi. Obrazovanih, religioznih. Ljepota ih slušati. Ali to su obrazovani ljudi koji su o religiji učili i na drugim mjestima osim u školi. ;) Ima svega. Moj efendija prvi se gnuša svega ovoga i svaki put vazi o tome.
O tome ti pričam al zato ti i pokušavam reći da je možda bilo pregrubo generalizovati nešto tako obimno kao što je vjera. Ja ti opet kažem, svi ovi Jale, Bale i ostali nisu došli u dodir sa Islamom u školi na vjeronauci već na ulici družeći se sa ljudima koji također nisu vidjeli ni vjeronauke ni mekteba što je samo po sebi već jako nakaradno ;-)
Dr. Kuca

#2591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Najaci komentar "dobar umire mlad AMIN" :lol: :lol:
insaneinthebrain

#2592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

drunken tiger wrote: Glup jer je istina.
pojma ti o zivotu nemas, reci da je vjeronauka u skoli kriva sto je neko postao kriminalac i ponasa se kao svi doticni sa fejsbuka moze napisati neko ko nema osnovnog ili bilo kakvog predznanja i znanja o vjeri. i onda jos tvrdis da je istina. zivis u zabludi. ako si ateista tvoja stvar, nastavi se prosipati :oops:
DaysleepeR

#2593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

mislim da ste pogrešno razumjeli šta je čovjek htio reći

ovi krimosi sa svojim kažiprstima, iftarima, selamima i ostalim islamskim folklorom isprepletenim sa napumpanim silikonkama, alkoholom, pištoljima, tetovažama, autima i kriminalom su direktan produkt ovog klerofašističkog uređenja u kojem živimo evo već 20 godina

manje radikalnih primjera imate na svakom koraku
insomnia78

#2594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Pa i italijanska i meksicka mafija se furaju na katolicanstvo, svece zastitnike isl
Rusi takodje, donira se manastirima, grade se crkve...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:
ultima_palabra wrote:Image

Gdje sada leclerc da nam prica o 80 000 fanova na facebooku.
:lol: :lol: :lol:

Pobjeda :D
O'zone
Globalni moderator

#2596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Banned user for reason “Uvrede, i krsenje pravila foruma.”-7 dana-
» Daryl Dixon

Banned user for reason “Uvrede, i krsenje pravila foruma.”-7dana
» insaneinthebrain
julisiz es grant

#2597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
ultima_palabra wrote:Image

Gdje sada leclerc da nam prica o 80 000 fanova na facebooku.
:lol: :lol: :lol:

Pobjeda :D
Sad je 79 000 :mrgreen:
JThomas

#2598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ta idealizirana slika "prave" religije je stvarna i realna otprilike k'o i besklasno društvo i bratstvo i jedinstvo onomad. u stvarnom životu, religija se pretežno koristi za to da se sve opravda i opere ako se "pokaješ" ili pozoveš na boga. i u prvi plan se uzima i stavlja samo ono što ti odgovara, a naročito "samo bog može suditi".

to je nama kao društvu namjerno servirano. i narod se generalno primio k'o saučešće - linijom manjeg otpora, zato što i njemu tako odgovara da opere sa sebe svaku odgovornost za bilo šta. to se dobro vidi po broju lajkova na komentare i statuse tipa "samo bog može suditi" kod likova za koje svi znaju da su kriminalci. ali se svi prave - da nije tako. jer samo bog može suditi.
shalla

#2599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

Julises, yebo li te matematika , nije ih 1000 izginulo :mrgreen:

JThomas, kao neko ko nastoji da koliko toliko praktikuje Islam, ne slažem se baš sa tim. Nemam sad vremena da ti elaboriram zašto ali mogu kad dođem kući, neće mi biti problem
Last edited by shalla on 29/06/2016 10:22, edited 1 time in total.
uglavnomja

#2600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:Pa i italijanska i meksicka mafija se furaju na katolicanstvo, svece zastitnike isl
Rusi takodje, donira se manastirima, grade se crkve...

i u bosni se mafija bavi doniranjem dzamijama-crkvama ... sve sa legalitetom.

a ovo su sitni kokosari koji pljackaju granape i kladionice da bi sebi "donirali" slikanje na vlasicu :roll: sa kakvom izjavom u kojoj je obavezno spomenut alah, masala, insala, amin, dzenet ... blabla

prosto covjek ostane sokiran kolicinom gluposti i besmisla citajuci fb-ove koji se postave ovdje.
Post Reply