L u c i f e r wrote:Bake?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Tarabići su davno rekli...![]()
"Poslije ovog rata na prijestolje svijeta doći će jedan plemenit i dobrodušan riđi čoek. Blago onome koji to doživi, jerbo će taj riđokosi svijem ljudima donijeti sreću. On će biti duga vijeka i vladatće sve do smrti svoje od Boga date...
Za vrijeme njegovo ni poslje njega ratova više nikad biti neće, ali će tamo u ko zna kojem vremenu i vijeku za ljude, zbog njiovijeh gluposti, nastupiti veliko zlo i omraza ljudska", kaže se u ovom proročanstvu.
Je li to Donald Trump?
http://www.radiosarajevo.ba/magazin/zan ... jek/243949
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Gojeni H
#2576 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
slavonskilola
#2577 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Čini se da su svijet a i Amerika samo zaslužili upravo ovakvog predsjednika .Sada imamo dvojicu debila na obje strane planete koji drže prst na obaraču totalnog kaosa.Mora konačno netko razobličiti duhovnu dvoličnost istoka i zapada a Putin i Trump su pravi ljudi zato.Taman za kirvaj na globalnoj razini.
- Gojeni H
#2578 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sherbett wrote:
Dopustam ti da mene prvu prosvjetlis
Pa, slazem se s tobom. Ljudi trenutno gledaju nekakvu zvijezdu, nekakvog reality show-a, kako je u vezi s crncem i utuve sebi u glavi da je to danas sasvim normalna stvar, da je Guess Who's Coming to Dinner stvar proslosti.
Genocid nad indijanskim stanovnsitvom, crnacko ropstvo, lincovanja, anti-semitizam, logori za amerikance japanskog porijekla (ali ne za one njemackog porijekla
-
Mohamad Sissoko
#2579 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sve sto mi dobijamo kao "Amerika" je preko Hollywooda uglavnom Kalifornija i New York te brige da li ce gay imati pravo na brak...a onda na izborima izadju ljudi i glasaju vodeci se nekim njima vaznijim problemimaGojeni H wrote:sherbett wrote:
Dopustam ti da mene prvu prosvjetlis![]()
Pa, slazem se s tobom. Ljudi trenutno gledaju nekakvu zvijezdu, nekakvog reality show-a, kako je u vezi s crncem i utuve sebi u glavi da je to danas sasvim normalna stvar, da je Guess Who's Coming to Dinner stvar proslosti.
Genocid nad indijanskim stanovnsitvom, crnacko ropstvo, lincovanja, anti-semitizam, logori za amerikance japanskog porijekla (ali ne za one njemackog porijekla), imperijalisticki zlocini na Filipinima, u crno zavijena Latinska Amerika 80-ih, stvaranje nereda u svijetu u cilju sprjecavanja uspona stvarnih i potencijalnih regionalnih sila do danasnjih dana, itd., itd. ... sve je to dio americke historije. Sad odjednom, otkud Trump ... cuj otkud? - Iz Kulen Vakufa, garant.
-
LSD
#2580 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Šta ste se nakacili na Ježa, ima covjek puno pravo da glasa i podržava Hilari, da je simpatiše itd
Što se tice Donalda Ducka, mislim da je divan izbor za predsjednika koji ce povesti napaćenu USA u neke vratolomne avanture
Ovom izopaćenom svijetu takvih lidera. Taman po zaslugama.
Što se tice Donalda Ducka, mislim da je divan izbor za predsjednika koji ce povesti napaćenu USA u neke vratolomne avanture
Ovom izopaćenom svijetu takvih lidera. Taman po zaslugama.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2581 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
make kosovo serbia againSvetlana Ceca Ražnatović oglasila se povodom rezultata američkih predsedničkih izbora na kojima je pobedu odneo Donald Tramp.
Ceca je izrazila zadovoljstvo što je predstavnik republikanaca izabran za novog predsednika SAD.
Srećna sam što je pobedio Tramp. Samo kad pomislim na osiromašeni uranijum, bolesnu decu, i sve ostalo što su nam doneli Klintonovi 1999. godine, nije mi dobro", izjavila je Ceca.
"Verujem da će Tramp i njegova politika doneti napredak celom svetu, pa i Evropi i našoj državi", dodala je.

- dale cooper
#2582 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

New world order.
-
dezurni_ucenik
#2583 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pici wrote:make kosovo serbia againSvetlana Ceca Ražnatović oglasila se povodom rezultata američkih predsedničkih izbora na kojima je pobedu odneo Donald Tramp.
Ceca je izrazila zadovoljstvo što je predstavnik republikanaca izabran za novog predsednika SAD.
Srećna sam što je pobedio Tramp. Samo kad pomislim na osiromašeni uranijum, bolesnu decu, i sve ostalo što su nam doneli Klintonovi 1999. godine, nije mi dobro", izjavila je Ceca.
"Verujem da će Tramp i njegova politika doneti napredak celom svetu, pa i Evropi i našoj državi", dodala je.
Sramota me u njeno ime. Pocrvenio sam od stida.
-
LSD
#2584 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svaki predsjednik USA je obicna marioneta, bar u zadnjih 50 godina.
Oni koji nisu bili marionete, koji su imali svoj stav su i ubijeni (Lincoln, McKinley, Kennedy i slicno)
I Trump ce dakako biti marioneta koja ce pametno slušati baje iz sjene.
Oni koji nisu bili marionete, koji su imali svoj stav su i ubijeni (Lincoln, McKinley, Kennedy i slicno)
-
dezurni_ucenik
#2585 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Seselj, Ceca, Hulk Hogan - jebi ga nije ni lako biti Trumpovac ovih dana.
- Gojeni H
#2586 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Srpska deca su vrednija od bosnjacke dece.pici wrote:make kosovo serbia againSvetlana Ceca Ražnatović oglasila se povodom rezultata američkih predsedničkih izbora na kojima je pobedu odneo Donald Tramp.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2587 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mozda zato sto se on kacio na svakoga koje bio kontra HilariLSD wrote:Šta ste se nakacili na Ježa, ima covjek puno pravo da glasa i podržava Hilari, da je simpatiše itd
- sinuhe
- Connaisseur Karlin
#2589 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
u MEX nema BiH populacijesinuhe wrote:
-
palermo
#2590 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa i baje iz sjene su različite, sa različitim vrijednostima a bogami i željama.........LSD wrote:Svaki predsjednik USA je obicna marioneta, bar u zadnjih 50 godina.
- p206
#2591 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
i to, i prejak je to vanjskopolitički sistem da ga jedan predsjednik značajno promjeni.. oni planiraju vanjsku politiku bar 20 godina unaprijedLSD wrote:Svaki predsjednik USA je obicna marioneta, bar u zadnjih 50 godina.
- sinuhe
#2592 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Generalno americko drustvo ali eto i tih po par stotina hiljada po drzavi sto nisu glasali za demokratskog kandidata u odnosu na 2008. Izbor Obame je bio veliki iskorak za Ameriku a mozda je i toliko velika zemlja da moze priustiti sebi i Trumpa na cetiri godine.jeza u ledja wrote:Koji isti ljudi? Trump nije dobio podrsku ni vecine ljudi u Americi, a pogotovo ne istih ljudi koji su glasali za Obamu.sinuhe wrote:Nema potrebe prozivati Amerikance za rasizam kad su ovi isti ljudi glasali za prvog crnca za predsjednika niti u toj Floridi, Ohiou, Wisconsinu koji su bili prevaga zive tradicionalni americki rasisti.
Mislim da nece biti konfliktan predsjednik na domacoj sceni jer zeli ostaviti nekog traga dok je pitanje hoce li znati prici ljudima van Amerike ali i kako ce oni njega prihvatiti.
Siguran sam da ima izuzetaka.
A osim rasista likuju i evo muslimani na forumu prema kojima su Ameri pokazali svoje pravo lice, antiglobalisti i slicni.
-
Korisničkoime
#2593 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ekonomija je najvažnija i jedina bitna stvar na globalnoj razini. Ne vjerujem ni ja da će Arapi nešto radikalno uraditi jer sve dok imaju zaradu od svojih investicija neće se micati međutim ja sam se samo pitao da li oni Trump i njegov štab znaju i ako znaju da li ih zaboli briga. Ne znam šta je gore da ne znaju ili da znaju ali ih boli briga. Na to sam mislio da ne valja kako god okreneš.RNG_25 wrote:Ništa ti ne brini. Niti će ekonomija propasti, niti je ekonomija najvažnija stvar na svijetu, niti će arapi nešto radikalno učiniti. Potencijalnoj demagogiji i "budaleštini" Trumpa unatoč.Korisničkoime wrote:Ono što ti vidiš i ne vidiš je demagogija koja može biti opasna, jedna je stvar biti blentovina i demagog u nekoj BH mahali a drugo biti blentovina i demagog u najjačoj državi svijeta. Demagozi koriste demagogiju jer nemaju pojma ni o čemu drugome ili još gora opcija bi bila da Trump nije demagog i da misli sve ono što kaže.
Zamisli Trumpa ili njegovi voditeljicu kampanje koja kaže prarafraziram "ne znam šta se uzbuđujete oko izjave da ćemo zabraniti Jevrejima ulazak u SAD to samo Jevreji." Takvu izjavu je dala vezano za muslimane. Eh sada je pitanje da li Trump i njegova ekipa zna koliki udio kapitala drže Saudijski, Katarski i drugi arapski fondovi u privredi SAD, šta bi značilo da se 10 % kapitala arapskih fondova povuče iz SAD. Ko misli da na nas to ne utiče onda se s njim nema potrebe ni diskutovati ekonomija država više kao takva odavno ne postoji ekonomija je sistem uvezanih posuda na globalnoj razini i ne može se dogoditi da je u SAD ekonomski haos a da je u Evropi sve ok s time i kod nas.
Lik je ili teški demagog ili teška budaletina ne zna se šta je gore.
- Brkooo
#2594 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
culi smo pricu, sad ce bit 1460 dana za djela
- jeza u ledja
#2595 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobro, jedan od vas je poslo. Sta skaces odma..KB9 wrote: posalju? zasto lazes tako jadno i pacenicki? gdje sam ti poslo poruku bolan?
-
Korisničkoime
#2596 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Barac Obama nije holivudska priča, čovjek je od krvi i mesa, crnac, izabran u dva mandata od te iste navodno rasističke Amerike, kao što su neki u izboru Obame vidjeli pravo lice SAD sada neki u izboru Trumpa vide pravo lice SAD, ovisno od svog svjetonadzora, realnost da nije sve tako crno i bijelo nego sivo niko ne želi da prizna.Gojeni H wrote:Puno ljudi puse holivudske moderne price.sherbett wrote:Ja sam sad zbunjena. Ne kuzim kak se sad ko pura dreku itko cudi rasizmu u SAD-u?
Pa oni su strpi cijeli narod u rezervate, ono ko zivotjnje, prije toga su ih pobili, pa strpali u endemska stanista. Uvozili robove da bi ih onda kroz razne KKK maltretirali i ubijali ko kakva pseta, puni su predrasuda prema svima i svemu sto dolazi izvana, a crnci i latinosi su marginalizirani max. Ja ne kuzim, sta je sad tu neka naucna fantastika da se 50% poulacije glasacki sposobne deklarira kao rasisiti i pale na Trumpa? To je jos i mali procenat
- KB9
#2597 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
zato sto evidentno lazesjeza u ledja wrote:Dobro, jedan od vas je poslo. Sta skaces odma..KB9 wrote: posalju? zasto lazes tako jadno i pacenicki? gdje sam ti poslo poruku bolan?
- Gojeni H
#2598 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kao sto sam vec jednom rekao, Obama je crnac koliko i bjelac ... rodila ga je bjelkinja, a odrastao je u bjelackom protestantskom okruzenju, odgojen od strane bijelih djeda i nene. On je o geto naseljima citao u novinama.Korisničkoime wrote:Barac Obama nije holivudska priča, čovjek je od krvi i mesa, crnac, izabran u dva mandata od te iste navodno rasističke Amerike, kao što su neki u izboru Obame vidjeli pravo lice SAD sada neki u izboru Trumpa vide pravo lice SAD, ovisno od svog svjetonadzora, realnost da nije sve tako crno i bijelo nego sivo niko ne želi da prizna.Gojeni H wrote:Puno ljudi puse holivudske moderne price.sherbett wrote:Ja sam sad zbunjena. Ne kuzim kak se sad ko pura dreku itko cudi rasizmu u SAD-u?
Pa oni su strpi cijeli narod u rezervate, ono ko zivotjnje, prije toga su ih pobili, pa strpali u endemska stanista. Uvozili robove da bi ih onda kroz razne KKK maltretirali i ubijali ko kakva pseta, puni su predrasuda prema svima i svemu sto dolazi izvana, a crnci i latinosi su marginalizirani max. Ja ne kuzim, sta je sad tu neka naucna fantastika da se 50% poulacije glasacki sposobne deklarira kao rasisiti i pale na Trumpa? To je jos i mali procenat
Mada, tvoja teza stoji. Kao sto je neko rekao, u to vrijeme su Ameriku bolile jedne boljke, a sad ocigledno druge.
- jeza u ledja
#2599 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mah...ti takvi liberali o kojima se govori su toliko optereceni filozofiranjem da u stvari oni najvise pametuju od tom liberal bubble.Banksy wrote:Pročitaj...jeza u ledja wrote:Life Outside the Liberal Bubble
http://www.nytimes.com/interactive/proj ... ral-bubble
To sto ne razumiju da ti ljudi ne postoje, da nisu svi ljudski sljam i otpad, ne znaci da ovi zasluzuju da ih se mazi. Sta Demokrate moraju da urade da bi ih ponovo pridobili je jedna stvar, ali sta ja mislim o njima je sasvim drugo.
Ne mogu imati dovoljno empatije za te ljude jer znam gdje sam ja bio, a gdje sam sad, i gdje su oni.
Shvatam da imaju probleme, ali za te probleme nisu krivi imigranti, muslimani, Kinezi i kurci palci, vec prvenstveno oni sami. Vrijeme se mijenja. Ne mozes vjecno zavarivati limariju na Fordu. I ja se moram mijenjati non stop. Svakih par godina novi jezik, novi softver, a sve vise ljudi ima pristup tome i ne trebam im ja. Pa onda naucis nesto novo, pa im i to das, sve omogucis, pa im opet vise ne trebas.
To je zivot, snalazi se.
I da se razumijemo slicne stvari mogu reci i ovima koji ovise o socijali.
Mislim, razumijem ja da nismo svi isti i ne mozes od svakoga ocekivati da hoce i zeli i moze ono sto i ti, ali ovi o kojima govorimo razumiju tu jos mnogo manje. Cak sta vise, boli ih neka stvar sta ce crnac u Chicagu ili ilegalni Meksikanac na njivama Kalifornije.
Da ne govorimo o ljudima na drugom kraju svijeta.
Last edited by jeza u ledja on 09/11/2016 21:58, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#2600 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Obama je crnac.Gojeni H wrote:
Kao sto sam vec jednom rekao, Obama je crnac koliko i bjelac ... rodila ga je bjelkinja, a odrastao je u bjelackom protestantskom okruzenju, odgojen od strane bijelih djeda i nene. On je o geto naseljima citao u novinama.
Mada, tvoja teza stoji. Kao sto je neko rekao, u to vrijeme su Ameriku bolile jedne boljke, a sad ocigledno druge.