Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
Challenger__

#2576 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Znači, austrijska ministarka unutrašnjih poslova...

Image

...kaže da je :arrow: "balkanska ruta zatvorena"...

Image

... i da će "ostati trajno zatvorena". E sad... Ako bi tjerali mak na konac onda možemo reći da nije rekla (punu) istinu jer se i Grčka nalazi na Balkanskom poluostrvu, nedvojbeno je dio te rute, ali iz perspektive Beča tu je očigledno riječ o pristupu "brigo moja pređi na..." Grčku.

Image

Dakle, Ljubljana, Zagreb, Beograd i Skopje prate Švabe a da li je Beč bliži Tirani i Podgorici od nekih drugih centara moći, to ostaje da vidimo u narednom periodu.

Image
Lincoln-Burrows

#2577 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Lincoln-Burrows »

Challenger__ wrote:
Dakle, Ljubljana, Zagreb, Beograd i Skopje prate Švabe a da li je Beč bliži Tirani i Podgorici od nekih drugih centara moći, to ostaje da vidimo u narednom periodu.

Image
Danas su mnogi mediji pisali o mogućim novim pravcima migranata a između ostalog su pomenuti i
pravci preko Crne Gore i Dalmacije, međutim ti pravci su najmanje realni.

Najvjerojatniji novi pravci su:
1. Preko Grčke i Albanije za Italiju - 75km morske linije (pretpostavlja se da će Albanija u tom slučaju zatvoriti granicu)
2. Preko Rusije i Ukrajine za sjever Europe (ovaj pravac je moguć tek od petog mjeseca)
3. Pojačan priljev preko Sredozemlja na Italiju i jug Francuske i Španjolske (viđeno dosada, ništa novo)
4. Balkanska ruta preko Albanije i Dalmacije (nedostaje infrastruktura)
Challenger__

#2578 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Mediji... Glasila glupana iz RL.

Jedno je sigurno: dok će Beč i Budimpešta gladati da začepe rutu, što se sada upravo dešava na makedonsko-grčkoj granici, neki drugi centri će gledati da ih otvaraju i tako u nedogled... Sada nastaje (a o tome sam pisao prije skoro pola godine na temi Sirija) problem u Grčkoj u kojoj se nagomilava izbjeglički/imigrantski svijet koji nema više izvjesne rute prema Evropi. Turska ne želi da to spriječi, oni koji stoje iza nje također, EU se ponaša uglavnom nezainteresovano, oportunistički i tu nastaje problem...

Između Grčke i Turske.

Svašta ćemo se mi još nagledati ovdje.
Connaisseur Karlin

#2579 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Connaisseur Karlin »

Kikibombona wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Aha,a mnogi su ostali svojevoljno,pa su danas dva metra ispod zemelje,jer nisu htjtli napustiti svoj dom i narod.Prema tvojoj logici,sve pobjegulje su trebale cekati da ih pogodi metak ili da budu sretne poput tebe i prezive rat. Prica da su svi ostali u ratu svojevoljno je takodjer laz,jer mnogi su pokusali,ali nisu uspjeli. Kad je drzava u ratu,tu vise nema svojevoljnog bjezanja,jer i osobe koje su na virjeme izasle su dobile status izbjglica,jer to ,upravo jesu. :)
Pa kako nema kolegice. Nema porodice koja nije podijeljena u toku rata. Jedni su se uhvatili noge/pobjegli - drugi su ostali iz razlicitih razloga. Pa evo, moja tetka je mogla pobjeci, imala nevjerovatno dobru ponudu, ali je odlucila ostati radi roditelja koji niposto nisu htjeli ici. Dio moje porodice je ostao, dio pobjegao i dio je silom istjeran. Poznajem ljude koji su ostali, a braca i rodjaci razgulili, iako su bili u istom sosu. Tacno je da ima onih koji nisu uspjeli pobjeci. Ugl se radi o golupanima koji su mislili 'nece ovo dugo'. Na samom pocetku je mogao pobjeci ko je htio. Glupani poslije nisu mogli ako nisu imali love i dobra poznanstva.

Dobar broj ljudi je zaista htio ostati iz razlicitih razloga. Pa ko bi ratovao da su svi pobjegli?

I da, steta sto nisam pobjegulja. Siguran sam da bih zivio bolje da sam stanovnik Minhena. Ne bih svakodnevno kusao sranja koja nam servira elita.
Pogresno razmisljas,u Medjunarodnom migracijskom pravu,svaka osoba koja pobjegne iz drzave u kojoj sluzbeno posotji oruzan sukob, u analima i protokolima nije pobjegulja,jer takva ,kategorija,logicno ,ne postoji,zasto su sve tvoje tzv. pobjegulje,legalno izbjeglice. :)

Pojam pobjegulja u BiH je nastao kao rezultat licnih konflikata i frustracija.
Connaisseur Karlin

#2580 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

DingDong1 wrote:
Connaisseur Karlin)
U kojem si gradu? (FRANCE) :D
Jesam vani,a u Francuskoj sam bila nekoliko puta,predivna drzava. :-D
AleksoMKD

#2581 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Black swan wrote:
AleksoMKD wrote:Makedonija zatvorila granicu i vise ne prima ni jednog migranta/izbeglicu bez razlike odakle dolazi.

Navodno razlog za ovo je to sto je Srbija zatvorila svoju granicu za migrante.
a pitali smo se što izbjeglice žure i prelaze šume i doline kad mogu čekati autobus
dok su oni prolazili kroz vodu do vrata... ja bih crko na zimi mokar prehladim se kad bos po parketu hodam
Mislim da si u pravu i da je vecem delu tih jadnika bilo jasno da ce se granice pre ili kasnije zatvoriti.
Inace vrlo mali broj ljudi je prihvatio azil u Makedoniji, svi zele da dodju u Nemacku.
broj dva

#2582 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by broj dva »

OFF wrote:Stigli su i na sjever Njemacke!
Rodica mi prica , iz BiH, (udala se ) i pohadja integracioni kurs u "Ada-und-Theodor-Lessing Volkshochschule Hannover"

Djelic price :
Kada se priblizim skoli, jedino sto cujem je arapski jezik i jedino sto razumijem je "selam" i "allah" . U klasi nas ima 37 i jedina sam iz Europe.
Osjecam se grozno i razmisljam da batalim sve ovo.

Iz znatizelje sam otisla sa rodicom do Volkshochschule i uvjerila se da je prije pocetka predavanja u krugu skole bilo 90 posto muskaraca. A bilo ih je po slobodnoj procjeni najmanje 500.

Ali zato nedaleko na Hauptbahnhofu , gradu od 600 000 zitelja su predavanje iz skole prezentirali na svoj nacin! Iskren, islamski!

Hauptbahnhof Hanover!

Image
-------
Ti znas da je serator musliman ? Kako ? I znas da sere ovako jer je musliman a ne jer je dobio iznenadni proljev ili nesto slicno?
Ili samo volis onako lezerno blatit MILIJARDU I PO ljudi i predstavljati ih kroz jednog seratora ?? Ima posao za tebe na FOX News, treba im takvi umova...
I da, nisam musliman...
tututuuuu

#2583 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Joj brate mili, gadnoooooooooo :D

Eto, doslovno seru po njima. :D

Inace, mora imati bar koji WC u trgovackom centru, a na kraju krajeva bolje se i u gace usrati nego ovo, ovo je, ne znam sta bih rekao, joj. :D Pa i zivotinja kad sere da prostis, nadje neki kutak a ne kao dobar dan.
Kikibombona

#2584 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Connaisseur Karlin wrote: Pogresno razmisljas,u Medjunarodnom migracijskom pravu,svaka osoba koja pobjegne iz drzave u kojoj sluzbeno posotji oruzan sukob, u analima i protokolima nije pobjegulja,jer takva ,kategorija,logicno ,ne postoji,zasto su sve tvoje tzv. pobjegulje,legalno izbjeglice. :)

Medjunarodno pravo? :lol: :lol:

Jesi upratila najnoviju vijest?
Spucase zabranu na ulazak sirijskih i irackih izbjeglica iz Damaska, Bagdada i mnogih drugih ratova gdje se ne vode toliko zestoke borbe... :D :D

Te ljude vide kao POBJEGULJE. Ako si iz Alepa - pustit ce te, ako si iz Damaska - razguli nazad, pobjegulja si, nije te prisililo da bjezis. A mi koji pratimo desavanja u Siriji znamo da se u Damasku zestoko roka.

Je li ova odluka u skladu sa 'medjunarodnim pravom' (kako odvratno zvuce ove dvije rijeci u kombinaciji)? :D

Ne znam sta kaze 'medjunarodno pravo' koje je obicno sranje i koje niko ziv ne postoju, ali po mom uvjerenju i nacinu razmisljanja, covjek koji je istjeran i cija je kuca srusena ne moze dobiti istu etiketu kao covjek koji je zakljucao vrata i pobjegao da slucajno ne bi osjetio posljedice rata.

Primjer 1.

Moj rodjak se uhvatio noge par mjeseci nakon sto je zapucalo. Zakljucao vrata i razgulio. Niko mu a nije rekao.

Primjer 2.

Mojoj tetki vojnik usao sa puskom u stan i rekao da ima 24h da nestane. Pretrpila verbalne napade i uvrede. Nanesena dusevna bol. Bila je prisiljena otici.

Dakle, rodjak je SVOJEVOLJNO otisao, tetka je PROTJERANA. To je ogromna razlika.

To nekakvo 'medjunarodno pravo' stosta govori o 'etnickom ciscenju', 'progonu', 'nasilnoj i protupravnoj delozaciji' itd itd.... To se vodi kao zlocin. Za pobjegulje nema sankcija.

Moja porodica je mogla pobjeci, da je bila dovoljno pametna... Kamo srece da sam 'pobjegulja'. :? Dakle, nemoj misliti da nesto prebacujem. Svako ko je pobjegao napravio je fantastican potez. Da se sutra zarati, prvi bih dezertirao i ispao izdajnik, picoka, ili sta vec... 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2585 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

Connaisseur Karlin

#2586 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Kikibombona wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Pogresno razmisljas,u Medjunarodnom migracijskom pravu,svaka osoba koja pobjegne iz drzave u kojoj sluzbeno posotji oruzan sukob, u analima i protokolima nije pobjegulja,jer takva ,kategorija,logicno ,ne postoji,zasto su sve tvoje tzv. pobjegulje,legalno izbjeglice. :)

Medjunarodno pravo? :lol: :lol:

Jesi upratila najnoviju vijest?
Spucase zabranu na ulazak sirijskih i irackih izbjeglica iz Damaska, Bagdada i mnogih drugih ratova gdje se ne vode toliko zestoke borbe... :D :D

Te ljude vide kao POBJEGULJE. Ako si iz Alepa - pustit ce te, ako si iz Damaska - razguli nazad, pobjegulja si, nije te prisililo da bjezis. A mi koji pratimo desavanja u Siriji znamo da se u Damasku zestoko roka.

Je li ova odluka u skladu sa 'medjunarodnim pravom' (kako odvratno zvuce ove dvije rijeci u kombinaciji)? :D

Ne znam sta kaze 'medjunarodno pravo' koje je obicno sranje i koje niko ziv ne postoju, ali po mom uvjerenju i nacinu razmisljanja, covjek koji je istjeran i cija je kuca srusena ne moze dobiti istu etiketu kao covjek koji je zakljucao vrata i pobjegao da slucajno ne bi osjetio posljedice rata.

Primjer 1.

Moj rodjak se uhvatio noge par mjeseci nakon sto je zapucalo. Zakljucao vrata i razgulio. Niko mu a nije rekao.

Primjer 2.

Mojoj tetki vojnik usao sa puskom u stan i rekao da ima 24h da nestane. Pretrpila verbalne napade i uvrede. Nanesena dusevna bol. Bila je prisiljena otici.

Dakle, rodjak je SVOJEVOLJNO otisao, tetka je PROTJERANA. To je ogromna razlika.

To nekakvo 'medjunarodno pravo' stosta govori o 'etnickom ciscenju', 'progonu', 'nasilnoj i protupravnoj delozaciji' itd itd.... To se vodi kao zlocin. Za pobjegulje nema sankcija.

Moja porodica je mogla pobjeci, da je bila dovoljno pametna... Kamo srece da sam 'pobjegulja'. :? Dakle, nemoj misliti da nesto prebacujem. Svako ko je pobjegao napravio je fantastican potez. Da se sutra zarati, prvi bih dezertirao i ispao izdajnik, picoka, ili sta vec... 8-)
Ne citam zutu stampu i medije koii su placeni da pisu protiv "pobjegulja".

Pratim kredibilne izvore,i nisu spominjali taj tvoj novi zakon.

Osobe koje koriste termin pobjegulja imaju vlastitite probleme u zivotu ,pa im je tema dobrodosla kao terpija za pisanje protiv pobjegulja uz obavezno postavljanje zutog smajlija koji se zakocenuo od smijeha.
tututuuuu

#2587 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

haha, ovi Nijemci stvarno nisu normalni. Nikad sredine s njima, ili sve sto nije plavo vodi u plinsku komoru a sad valjda kao posljedica toga turboliberalizam. Ajde, nek se jebe ko s kim hoce, al zar je potrebno davati nekakve instrukcije... bolesno. opadaju mi u ocima iz dana u dan.

Zanimljivo je da pak na slikama nigdje nema sex dvoje bijelaca, dvoje crnaca da, al dvoje bijelaca ne. to je valjda no - no.
Truba

#2588 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

dobro je da nisu ponudili gej razmnožavanje :mrgreen: :lol: :sax:
Kikibombona

#2589 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Hoce Arap Svabicu, nikakav problem nije, al' svoju šćer Svabi dati nece! :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#2590 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Probable multiple causes of negative views of immigrants

Belief that most immigrants take jobs from U.S.-born citizens who become increasingly unemployed because of immigration.
Belief that most immigrants do not blend well into American society and thus threaten its cultural foundations.
Belief that immigrants receive too many tax-sponsored benefits; immigrants thus become burden to the country and depletes its resources.
Belief that some immigrants might be involved in or become sympathetic of terrorism.
Psychological need to find and blame certain groups for personal difficulties.
Psychological need to feel superior to other people.
Psychological need to single out and dislike some groups just because they are “different.
Izvor: Knjiga, "People and their opinions" Eric S., Richard S.
BHCluster

#2591 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

Connaisseur Karlin wrote:
Probable multiple causes of negative views of immigrants

Belief that most immigrants take jobs from U.S.-born citizens who become increasingly unemployed because of immigration.
Belief that most immigrants do not blend well into American society and thus threaten its cultural foundations.
Belief that immigrants receive too many tax-sponsored benefits; immigrants thus become burden to the country and depletes its resources.
Belief that some immigrants might be involved in or become sympathetic of terrorism.
Psychological need to find and blame certain groups for personal difficulties.
Psychological need to feel superior to other people.
Psychological need to single out and dislike some groups just because they are “different.
Izvor: Knjiga, "People and their opinions" Eric S., Richard S.
:thumbup:
tututuuuu

#2592 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:Ili siguran seks izmedju svećenika i djece. :thumbup:
Jesi ti opsjednut s tim svecenicima. :-)
firebird

#2593 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by firebird »

Image
pirmin

#2594 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Izvor: net.hr

Dalje nisam citao, sve mi je jasno. :D
tututuuuu

#2595 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

pirmin wrote:Izvor: net.hr

Dalje nisam citao, sve mi je jasno. :D
pa imas linkove u samom tekstu
Truba

#2596 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

tututuuuu wrote:
možda je sin nekog svećenika :mrgreen:
Truba

#2597 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

firebird wrote:Image
objašnjenje je jednostavno
svi mi želimo najbolje za sebe i svoje

međutim nije mi jasno što njemačka ne organizira direktne letove
tako će sve poštedjeti muke i izbjeglice i države kroz koje prolaze
tututuuuu

#2598 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Black swan wrote:
tututuuuu wrote:
možda je sin nekog svećenika :mrgreen:
Ma rekoh necu da diram bolne rane, sta ja znam.
Truba

#2599 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

slobodni zidari su među nama
cilj im je raskrinkati svećenike :D
masoni :run:

http://www.bitno.net/vijesti/svijet/sve ... g-rasizma/
Sanjarko

#2600 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Sanjarko »

tututuuuu wrote:
haha, ovi Nijemci stvarno nisu normalni. Nikad sredine s njima, ili sve sto nije plavo vodi u plinsku komoru a sad valjda kao posljedica toga turboliberalizam. Ajde, nek se jebe ko s kim hoce, al zar je potrebno davati nekakve instrukcije... bolesno. opadaju mi u ocima iz dana u dan.

Zanimljivo je da pak na slikama nigdje nema sex dvoje bijelaca, dvoje crnaca da, al dvoje bijelaca ne. to je valjda no - no.
A zasto to rade.
Post Reply