Ocito da nikad nauciti neces sizife. Uhvatio si se mog jednog lapsusa, mada sigurno znas da, psiholozi izucavaju psihijatriju u svome predmetu, odkud i moj lapsus. To sto ces sad izvratiti moj lapsus da pokazes koliko ja ustvari ne znam, za mene barem, govori dovoljno o tebi, kao uostalom i tvoji prijasnji postovi.
Ja te etiketirao nisam, sam si sebe etiketirao i sto se mene tice imas dijagnozu i to u poodmaklom stadiju. Ja se ne moram tebi ni tebi slicnima dokazivati jer ja sam se vec dokazao tamo gdje sam trebao i jos uvijek se dokazujem pa ne provodim vrijeme na forumu poput tebe. Ali eto, nekim cudom ispadoh svasta nesto ovdje. Samo sto ja, za razliku od tebe i tebi slicnima, nemam potrebu isticati svoje obrazovanje i svoje uspjehe da bi neko postovao moje stavove ili da bi oni dobili na vrijednosti.
Kada pricas o anksioznosti onda bi trebao takodjer ljudima reci da je i to dio OKP i objasniti kako kako se manifestuje. Izmedju ostalog bi to bilo onako kako je objasnjeno ovdje ispod, no ne vjeruj meni nego pitaj asistenticu:
Kompulzije su ponašanja ili akti koje osoba s OKP-om osjeća da mora izvršiti, iako većinom zna da su to besmisleni i pretjerani rituali. Vrlo je teško oduprijeti im se, jer se osoba s OKP-om osjeća anksioznom dok ne izvrši ritual.
Krug opsesivno-kompulzivnog poremećaja: opsesija - anksioznost - kompulzija - olakšanje.
Uzmi za primjer bilo koji svoj post i nacin kako se u njima obracas neistomisljenicima. Odlika nekoga sa dijagnozom.
Sto se moje price na temi tice ona je i te kako povezana samo sto ti i tebi slicni je sjeckate nesuvislostima i svodite diskusiju na licne razmirice, na sta se tebi vec nekoliko puta dobronamjerno skretala paznja.
Za svaku moju tvrdnju postoje i dokazi, pa i to da Bill Gates nije ono cime se predstavlja. To sto ti i tebi slicni to ne primjecujete nije moja stvar, zaista. Kakve zapravo jedan toboze informaticar ima veze sa vakcinom?! Isto koliko i ja tj. nikakve. Jedina razlika sto je on izmuzao novac kroz nekoliko prevara i postao filantropa pa mu to valjda daje za pravo da govori to sto govori i da radi to sto radi dok ovce radosno bekecu. Postoji x dokumenata koji tome govore u prilog samo ih treba procitati. A dostupni jesu.
Vi mozete misliti da je sve sto se desava u svijetu puka slucajnost. Ja to ne mislim i ne slazem se sa tim. Nista se ne desava slucajno, sto ne znaci da ne mozete vjerovati u to. Mozete i vjerujte, vasa stvar. Samo sto nazalost to utice i na nas koji nismo ograniceni ustaljenim stegama i zelimo saznati vise. A od tebe @sizife se nista vise saznati ne moze osim da covjek sam sebi prizna da je "paranoican, deluzivan i disociran" i jos kojekakvih derogativa samo zato sto razmislja o nekim stvarima koje tebi nisu ugodne za razgovor.
U svome trudu da meni i vojniku srece @Dozeru (i mozda jos nekim slicnim nama) dokazete kolike smo zapravo neznalice zanemarujete tek nekoliko vijekova historije i bezbroj cinjenica i dostupnih fakti, cak ih ignorisete kad vam se na njih ukaze i to iz ciste dezinformisanosti. Da imalo razmisljate o stanju svijeta okolo sebe, lokalno pa globalno, uopste vam moja "ona neka" pitanja ne bi bila cudna i ne bi im se ismijavali nego bi se radije raspitali sami prije nego pocnete osudjivati mene koji vam u dobroj namjeri zeli skrenuti paznju na bitne stvari.
Za vas ne postoji ni alternativno novinarstvo niti alternativna historija, slijepo vjerujete fragmentima informacija koje vam emituju sa TV i inih sluzbenih medija, stavise tomu i ne dajete nikakve sanse i odbijate bez razmisljanja. Po meni to nije odlika ucenih ljudi. A ti se @sizife i dalje zamajavaj da si neki faktor ovdje ili bilo gdje drugo. Kao sto ti rekoh, ako si vec kakav naucnik kao sto sebe volis zamisljati, onda sigurno ne bi tracio svoje vrijeme sa nama obicnim smrtnicima. Jedina istina je da si opasan komplexas i naravno da to neces prihvatiti, ali opet, pitaj asistenticu.
PS. Upravo odlucih da nasa besmislena konverzacija zavrsava ovdje. Sto se mene tice selis se na ignor, zelim ti ugodan i uspjesan boravak tamo.
@Dozer & ostali dobronamjerni forumasi, vjerovatno se opet javim kada se na temi prestane natezati te se ista malo procisti od umisljenih nedovrsenih doktora nauka i akademika koji "izmedju dvije plate" nadju vremena biti svakom loncu poklopac na nekom razonodnom forumu. (Moram priznati, vrlo ugodan nacin zaradjivanje plate, i ja bih to tako volio.)
Mozda se opet jednom vrate oni ljudi sa pocetka teme koje rastjera pojava kvazi-naucnika poput sizifinha. Sad kad to spomenuh sjetih se da ste u jednom datom momentu raspravljali i o tome vas dvojica - ko je otjerao ljude sa teme? Sjecas se toga @Dozeru, zar ne?