Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stari_rastafari

#2576 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by stari_rastafari »

sizifinho wrote:Genije, studij medicine obuhvata sve grane kroz blokove na godinama klinike (3-6).
Na jednoj od njih je i psihijatrija kao i infektologija :lol: :-)
Znaci tebi se svaka recenica mora rasclaniti na proste faktore da ti opet ne bi shvatio sta ti je receno?! :roll:
Tesko da mozes biti specijalista u svim granama medicine, rijetko ko jeste u jednoj, a kamo li u dvije i vise. To sto si imao jedan predmet godinu dvije te ne cini specijalistom. No, znajuci tebe, kroz tvoje pisanje ovdje, ti naravno umisljas da jesi. :facepalm:

BTW, koliko me sjecanje sluzi, psihologija te psihijatrija kao alat psihologije se izucavaju na Filozofskom fakultetu uglavnom.
sizifinho

#2577 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Psihijatrija alat psihologije? haha :izet:
da, sigurno :D a psihijatar postaneš kad? Daj bolan, u pokušaju da se nadvisiš brukaš se nepoznivanjem ni osnovne klasifikacije al hajd.

Oh da, da napomenem - to što imam jedan predmet me ne čini specijalistom, naravno, ali me obavezuje da imam određeni nivo znanja, stoga smatram da mogu pisati o naučenom.

Nemoj više živ bio.

stari_rastafari wrote:BTW, koliko me sjecanje sluzi, psihologija te psihijatrija kao alat psihologije se izucavaju na Filozofskom fakultetu uglavnom.
https://en.wikipedia.org/wiki/Psychiatry
Psychiatry is the branch of medicine ...
https://en.wikipedia.org/wiki/Psychology
Psychology is the study of behavior and mind, embracing all aspects of conscious and unconscious experience as well as thought. It is an academic discipline and an applied science which seeks to understand individuals and groups by establishing general principles and researching specific cases.
Hajmo naučiti osnovne pojmove prije nego što probamo nekog javno degradirati, neuspješno - ok?
saimidin

#2578 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by saimidin »

Conspiracy theories rely on the view that the universe is governed by design, and embody three principles: nothing happens by accident, nothing is as it seems, and everything is connected. Another common feature is that conspiracy theories evolve to incorporate whatever evidence exists against them, so that they become unfalsifiable and a matter of faith rather than proof.

:thumbup:
sizifinho

#2579 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

saimidin wrote:Conspiracy theories rely on the view that the universe is governed by design, and embody three principles: nothing happens by accident, nothing is as it seems, and everything is connected. Another common feature is that conspiracy theories evolve to incorporate whatever evidence exists against them, so that they become unfalsifiable and a matter of faith rather than proof.

:thumbup:
a opet je nekako fascinantno kako su disocirani u kontekstu uvjerenosti da su oni baš upravu.

U literaturi kaže da su to osobe koje su uvjerene da je njihova uloga na ovom svijetu veća od one drugih ljudi, pa čak iako to ne žele svjesno tako sebi priznati. Tako da su oni narcisistički uzvišeni, što se kaže "overt"-ovani narcizam u kojem pojedinac želi izgledati skroman vanjskom svijetu zbog svoje nesigurnosti - ali suštinski narcizam se da lahko prepoznati. Grandiozne fabule i šta već ne...
stari_rastafari

#2580 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

@sizifinho
Zato sam rekao koliko me sjecanje sluzi. Ne pokusavam ja nikog nadvisiti ni u cemu pa ni tebe. Ne tvrdim ja da sam akademski gradjanin. Komplexas si tu ti, jok ja. Samo sto ti tu ne's shvatit... Upitaj asistenticu psihijatrije sta je OKP a sta su komplexi vise i nize vrijednosti. :)

@saimidin
The Official Establishment History
There is an Establishment history, an official history, which dominates history textbooks, trade publishing, the media and library shelves. The official line always assumes that events such as wars, revolutions, scandals, assassinations, are more or less random unconnected events. By definition events can NEVER be the result of a conspiracy, they can never result from premeditated planned group action. An excellent example is the Kennedy assassination when, within 9 hours of the Dallas tragedy, TV networks announced the shooting was NOT a conspiracy, regardless of the fact that a negative proposition can never be proven, and that the investigation had barely begun.
Woe betide any book or author that falls outside the official guidelines. Foundation support is not there. Publishers get cold feet. Distribution is hit and miss, or non-existent. Just to ensure the official line dominates, in 1946 the Rockefeller Foundation allotted $139,000 for an official history of World War Two. This to avoid a repeat of debunking history books which embarrassed the Establishment after World War One. The reader will be interested to know that The Order we are about to investigate had great foresight, back in the 1880s, to create both the American Historical Association and the American Economic Association (most economists were then more historians than analysts) under their terms, with their people and their objectives. Andrew Dickson White was a member of The Order* and the first President of the American Historical Association. :thumbup:
sizifinho

#2581 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

stari_rastafari wrote:@sizifinho
Zato sam rekao koliko me sjecanje sluzi. Ne pokusavam ja nikog nadvisiti ni u cemu pa ni tebe. Ne tvrdim ja da sam akademski gradjanin. Komplexas si tu ti, jok ja. Samo sto ti tu ne's shvatit... Upitaj asistenticu psihijatrije sta je OKP a sta su komplexi vise i nize vrijednosti. :)
- okp očito ti ne znaš šta je, jer ga ne bi spominjao u ovoj situaciji xD

a kompleksi više i niže vrijednosti - ne moram fakat nikog pitat. Mislim da je na ovoj temi to dovoljna lekcija. Uživaj.
stari_rastafari

#2582 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

sizifinho wrote:
stari_rastafari wrote:@sizifinho
- okp očito ti ne znaš šta je, jer ga ne bi spominjao u ovoj situaciji xD

a kompleksi više i niže vrijednosti - ne moram fakat nikog pitat. Mislim da je na ovoj temi to dovoljna lekcija. Uživaj.
Tvoje ponasanje na ovoj, i nekim drugim temama se vrlo lahko mogu pojasniti kako OKP tako i komplexom vise/nize vrijednosti.

Uzivam, hvala. Uzivaj takodjer, ako mozes. ;)
sizifinho

#2583 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

opet pokazujes laicko poznavanje pojmova jer da znas bolje/vise - ne bi spominjao okp

kao sto je bio slucaj s psihijatrijom kao alatom psihologije lol

nebulozniju demagogiju nisam jos procitao
stari_rastafari

#2584 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP)

Popis uobičajenih opsesija/tipovi OCD:
...
4. AGRESIJA: Agresija je ponašanje (emocionalna reakcija) kojemu je u osnovi namjera da se nanese šteta, da se netko fizički ili psihički povrijedi.

Postoje aktivna i pasivna agresija:

-aktivna agresija su fizički i verbalni napadi -pasivna agresija uzrokuje štetne posljedice namjernim ne poduzimanjem akcije (ne pomoći nekome zbog osjećaja mržnje i neprijateljstva).

Izvori agresije: osnova agresivnog poriva je unutrašnje tjelesno i psihičko stanje; pojavljuje se uz osjećaj srdžbe i neprijateljstva; u frustrirajučim situacijama (u kojima je agresija samo jedan oblik reagiranja); kad osjećamo fizičku ili verbalnu prijetnju ili mogući napad (u ovakvim slučajevima agresija je izazvana agresijom).

Agresija može biti: -Direktna - usmjerena prema osobi koja je izazvala frustraciju; -Indirektna - "pomaknuta agresija" - usmjerena prema nekom tko je slabiji pa je laka meta.

Agresija se većinom definira kao štetno ponašanje, uzimajući u obzir psihička i fizička oštećenja, pri čemu je važna i namjera, tj. da je li šteta namjerno prouzročena. Stoga ona može biti naučeni oblik ponašanja, u slučaju nagrađivanja agresije, ono se javlja sve ćešće i vide se kongitivni utjecaji, a društveni utjecaji gdje je primjerice veličanje agresivnih razračunavanja presudno pri socijalizaciji muškog načina ponašanja.

Agresija može proizaći iz ljutnje i onoga što se događa ljudima (poput svađa oko dominacije kod životinja) ili može nastati iz prijezira.

Sorry, ali ja sve ovo gore navedeno vidim u tvojim postovima. Iz svakog tvog posta viri zloba i pakost + prepotentnost. Jedini nacini da se to objasni su OKP i/ili komplex vise/nize vrijednosti. ;)
sizifinho

#2585 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

čuvajte se sizifinha, "bijesan pas" ga označiše

:lol: :-)

komedija
stari_rastafari

#2586 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Pa cesto pjenis po forumu... Nije do nas ;)
sizifinho

#2587 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

žao mi je pa imaš vremena da se baviš i svojim i mojim forumom, to je impresivna predanost. Svaka čast :izet:
stari_rastafari

#2588 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

sizifinho wrote:žao mi je pa imaš vremena da se baviš i svojim i mojim forumom, to je impresivna predanost. Svaka čast :izet:
Nisam siguran po cemu zakljucujes da se predano bavim tvojim forumom. Nisam otvorio forum ima evo 10ak dana, pogledam zadnju stranicu ovog topica i naletim na tvoje seciranje Dozerovih postova... Priznati ces, ne moram bas nesto predano ulaziti u "tvoj" forum...

Meni je zao zaista da osoba koja tvrdi da je akademski gradjanin traci svoje vrijeme dokazivajuci sebe na forumu. Napisi naki naucni rad pa dokazuj na naucnim simpozijima svoju vrijednost.
sizifinho

#2589 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

možda ti shvataš forumsku raspravu dokazivanjem, pa misliš da ja tome težim - ali ja sam daleko od tog.
stari_rastafari

#2590 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

A mozda ti ne vidis objektivno svoje postiranje na forumu? Rado cu povjerovati da postiras sa najboljim namjerama, ali ako je tako onda je vrijeme da to konacno pokazes.
Dozer

#2591 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Eh...moj Sizife.... :roll:
Ti da mene poznajes licno, ovakve gluposti ne bi ni pomislio da napises i da me u njih svrstas ...

Ali, dobro te @stari uputio. Pitaj kolegicu (buducu) malo o tome na ssta ti je rekao. Ili, jos bolje, daj kolegici link na ovu temu i zamoli je da je iscita, ali joj nemoj govoriti da si i ti ucesnik, nego samo da ti da neke procjene osobnosti ucesnika teme.
Naravno, ako smijes to uraditi. Garantujem ti da ti za tvoj nick dala bar 80% nekih kvalifikacija koje sam ti i ja ovdje davao, ali i ne samo ja.
sizifinho

#2592 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

da li to znaci da si ti 80% doktor?
:lol:
maraccana

#2593 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

sizifinho wrote:da li to znaci da si ti 80% doktor?
Hastronaut... :lol:
sizifinho

#2594 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

maraccana wrote:
sizifinho wrote:da li to znaci da si ti 80% doktor?
Hastronaut... :lol:
pa ne cudi me, buduci da je Dozer jednom prilikom izvalio da ima IQ iznad 130 pa bi kao takav, je li, trebao biti svrstan u genijalce.
-IQ 130+
- znanje vece od bilo kojeg ucenika studenta i doktora nauka koji se javio na ovoj i drugim temama
-izuzetno detaljno poznavanjr tajnih vladinih zavrzlama
a opet svoje vrijeme gubi po fejsu...steta zar ne..

mogao je biti hastronaut :lol:
KB9

#2595 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by KB9 »

sizifinho wrote:ja jucer bas na klinici sa asistenticom na psihijatriji popricah o paranoji
kaze zena najvise je ljudi koji imaju paranoicne misli o teorijama zavjere, gdje kad ti stanes - i ima nekog mozda smisla to sto prica.osoba, i da covjek ne zna situaciju ( da je osoba paraonoik) pomislio bi da ima cak i istine u njihovoj prici. No istina je da oni nalaze povezanost tamo gdjr je nema.
Kad sam dosao kuci nasao sam da je njihov problem iz djetinjstva. Kaze da obicno djeca stvore u djetinjstvu osjecaj nesigurnosti, da li zbog maltretiranja drugr djece, da li zbog ignorisanja roditelja, te tu nesigurnost hrane stvaranjem fantasticnih prica. Ta imaginativna djeca ne ostave iza sebe mastu vec je prenesu u adolescenciju pa i ostatak zivota, hraneci se raznoraznim teorijama upravljanja svijeta a sve zbog tog sto oni.licno osjecaju nesigurnost i nemoc pa je lakse zivjeti pod.dojmom da.je cijeli svijet u jednoj velikoj zavjeri.

Psihijatrija je divna grana medicine, odlucio sam sr njome bavit - svasta sam naucio.
da ne citam ovaj ostatak postova, garant te stari vec ozbiljno etiketiro ko samporozvanog psihijatra :lol:
sizifinho

#2596 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

KB9 wrote:da ne citam ovaj ostatak postova, garant te stari vec ozbiljno etiketiro ko samporozvanog psihijatra :lol:
haha, trebas citat - da vidis neke budalastine napisane

naravno da me je etiketirao - jos mi je i dijagnozu dao :lol:
jer, druze, hazardno je druziti se s mnom - a dobra je taktika odmah pricati u mnozini o ljudima koji se slazu s mnom- tako radis buducu diskreditaciju na kontekstu bijasa privrzenosti. Namazani su oni.

al se prvo izvalio kako je, koliko on zna, pa citiram: "psihijatrija alat psihologije"
a onda u svoj toj nemoci me nazva okp-ovcem hahaha navodivsi agresiju kao simptom.

Hej on paranoican, deluzivan i disociran. covjek koji ne zna distinkciju izmedju psihijatrije i psihologije - se usudi meni dati psihozu. Kako mozes uopste pricat o stvarima delikatnim kao sto su dijagnoze a da nemas osnovnu informaciju gdje spada nauka koja izucava spomenute dijagnoze? Jos kad napisa da ja imam okp, i jos iz to izdvoji simptome agresije jedine - tad je definitivno bilo jasno koliko starirastafari nema pojma, ali hajd sto nema pojma, vec sto ce uci u konverzaciju kao iskusni znalac iako nebuloze buba.

Drsko su bezobrazni, ova dvojica.

Eto starirastafari daje dijagnoze a nema pojma o kakvoj grani nauke se radi.

Takva.je situacija od.pocetka. Obojica pisu kao da znaju o necemu nesto ali uvijek.se ispostavi da oni nemaju onih osnova koje su neophodne da bi ja i ti i svi ostali s njima pricali.

Ne moze se kuca praviti bez temelja, i od krova prvog.

Ali valjda kad si disocirana licnost kao starirastafari,onda moze.

Hoces dokaz da je disociran?
Osobe s disociranim tokon misli obicno skacu s teme ba temu iako te teme nisu povezane medjusobno -
ali u njihovoj glavi one jesu povezane.
Zvuci poznato?
Tema je bila o nastanku ljudi,a po dolasku starirastafarija tema je pocela divergirati po gadafiju, obami, globalnim zavjerama, rockfelerima i populaciji stanovnistva.

Takodjer, rasprava koja se vukla zadnjih pet-sest stranica izmedju mene, dozera, starograstafarija i maxxtra je upravo zbog tog sto starirastafari bije pogledao citav Bil Gatesov.govor,pa se izvalio da je covjek govorio o smanjenju broja stanovnika.
Onda se vjerni vojnik srece, Dozer, morao javiti da bi podrzao kolegu iako obojica lupetaju i kao sto se.dokazalo u.vise navrata - ne znaju osnovne stvari.

Garant su anskiozni kad otvaraju temu i pisu postove dobiju tahikardiju jer njima ocito.vise znaci "dokazati" se ovdje nego drugima.
KB9

#2597 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by KB9 »

ma hajd sta fali, psiholog, psihijatar, pedijatar, tu je to sve u pet deka :lol:

ja sam njega u startu procito, lik koji napise milion stvari koje apsolutno nista ne kazu i onda ubaci neciji citat da malo podeblja to nista sto je prethodno napiso :-) najbolje od svega onda bude to da kad na takav njegov post odgovoris na nacin koji treba (tacnije koji isti zasluzuje) on tebe opise tako da kristalno vidis opis svakog njegovog posta :lol:

ma nemoguce je to, ovako prokomentarisat nesto ok, misljenja neka i slicno al raspravljat kako treba gdje na suprotnoj strani imas osobu koja bukvalno u svemu vidi neko zataskavanje, nesigurnost, laz i ostalo, to nema sanse, u mislima takvih ljudi je bukvalno sve sto se na zemlji ikad desilo laz i zataskivanje prave istine :-D
sizifinho

#2598 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

KB9 wrote:ma hajd sta fali, psiholog, psihijatar, pedijatar, tu je to sve u pet deka :lol:

ja sam njega u startu procito, lik koji napise milion stvari koje apsolutno nista ne kazu i onda ubaci neciji citat da malo podeblja to nista sto je prethodno napiso :-) najbolje od svega onda bude to da kad na takav njegov post odgovoris na nacin koji treba (tacnije koji isti zasluzuje) on tebe opise tako da kristalno vidis opis svakog njegovog posta :lol:

ma nemoguce je to, ovako prokomentarisat nesto ok, misljenja neka i slicno al raspravljat kako treba gdje na suprotnoj strani imas osobu koja bukvalno u svemu vidi neko zataskavanje, nesigurnost, laz i ostalo, to nema sanse, u mislima takvih ljudi je bukvalno sve sto se na zemlji ikad desilo laz i zataskivanje prave istine :-D
nedo Bog da krenemo s terminima kao što je "kognitivno bihevioralna terapija, tek bi nam tada o tome mogao štošta reći.

Ma skontao sam i ja taj tip ljudi. Problem s današnjim internetom je što ti na forumu kad se raspravljaš s nekim - on može u sekundi otići na net i vidjeti šta treba da odgovori.
Ovako u malim stvarima kao što je "psiholog-psihijatar" slučaj oni su toliko uvjereni da su upravu da i ne pomisle provjeriti tako neku malu sitnicu - i onda se prospu i pokažu ko su i koliko vrijedi njihovo znanje.
I kako ti možeš uopšte shvatiti nekog kompetentnim kad on daje "etikete" psihijatrijskih bolesti a ne zna šta je psihijatrija.
To je slično kao i s pravom.
Ako se otkrije da je neko iz porote koristio droge, svi slučajevi u kojima je radio dolaze u reevaluaciju jer ta osoba nije kompetentna da nosi sud.
Isto je i ovdje, ako se ti prospeš u jednoj domeni sa očitim neznanjem nekih osnova - automatski se uzima pitanje da li si tako radio i s drugim tematikama rasprava.

Ne kažem da je nešto pogrešno "ne znati" ali je pogrešno praviti se da znaš - a ne znaš.
najbolje od svega onda bude to da kad na takav njegov post odgovoris na nacin koji treba (tacnije koji isti zasluzuje) on tebe opise tako da kristalno vidis opis svakog njegovog posta :lol:
ja na to gledam kao defanzivni mehanizam. Kada su vidjeli da su pogriješili - prvo su počeli s prozivanjem: "doktore, profesore, magistre" pa kasnije su ismijavali što čovjek /maxxtrro/ ima titulu, i kao što kažeš - u svoj tojj nemoći krenu te etiketirati i to smiješno doslovno. Al hajd što je smiješno već št oje pogrešno.
slažem se
ne možeš ti komunicirati s nekim ko je uvjeren životom da je upravu i uopšte ne pokušava iskušavati svoje stavove u raspravi već ih decidno cementira još dublje. Ja ih i ne shvatam kao relevantne osobe za raspravu. Žao mi je što ih druge osobe još uvijek shvataju.

Ne brini se, poslije ovog ide komentar na naše "druženje", kako smo se našli bla bla
stari_rastafari

#2599 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Ocito da nikad nauciti neces sizife. Uhvatio si se mog jednog lapsusa, mada sigurno znas da, psiholozi izucavaju psihijatriju u svome predmetu, odkud i moj lapsus. To sto ces sad izvratiti moj lapsus da pokazes koliko ja ustvari ne znam, za mene barem, govori dovoljno o tebi, kao uostalom i tvoji prijasnji postovi.

Ja te etiketirao nisam, sam si sebe etiketirao i sto se mene tice imas dijagnozu i to u poodmaklom stadiju. Ja se ne moram tebi ni tebi slicnima dokazivati jer ja sam se vec dokazao tamo gdje sam trebao i jos uvijek se dokazujem pa ne provodim vrijeme na forumu poput tebe. Ali eto, nekim cudom ispadoh svasta nesto ovdje. Samo sto ja, za razliku od tebe i tebi slicnima, nemam potrebu isticati svoje obrazovanje i svoje uspjehe da bi neko postovao moje stavove ili da bi oni dobili na vrijednosti.

Kada pricas o anksioznosti onda bi trebao takodjer ljudima reci da je i to dio OKP i objasniti kako kako se manifestuje. Izmedju ostalog bi to bilo onako kako je objasnjeno ovdje ispod, no ne vjeruj meni nego pitaj asistenticu:
Kompulzije su ponašanja ili akti koje osoba s OKP-om osjeća da mora izvršiti, iako većinom zna da su to besmisleni i pretjerani rituali. Vrlo je teško oduprijeti im se, jer se osoba s OKP-om osjeća anksioznom dok ne izvrši ritual.

Krug opsesivno-kompulzivnog poremećaja: opsesija - anksioznost - kompulzija - olakšanje.
Uzmi za primjer bilo koji svoj post i nacin kako se u njima obracas neistomisljenicima. Odlika nekoga sa dijagnozom.

Sto se moje price na temi tice ona je i te kako povezana samo sto ti i tebi slicni je sjeckate nesuvislostima i svodite diskusiju na licne razmirice, na sta se tebi vec nekoliko puta dobronamjerno skretala paznja.
Za svaku moju tvrdnju postoje i dokazi, pa i to da Bill Gates nije ono cime se predstavlja. To sto ti i tebi slicni to ne primjecujete nije moja stvar, zaista. Kakve zapravo jedan toboze informaticar ima veze sa vakcinom?! Isto koliko i ja tj. nikakve. Jedina razlika sto je on izmuzao novac kroz nekoliko prevara i postao filantropa pa mu to valjda daje za pravo da govori to sto govori i da radi to sto radi dok ovce radosno bekecu. Postoji x dokumenata koji tome govore u prilog samo ih treba procitati. A dostupni jesu.

Vi mozete misliti da je sve sto se desava u svijetu puka slucajnost. Ja to ne mislim i ne slazem se sa tim. Nista se ne desava slucajno, sto ne znaci da ne mozete vjerovati u to. Mozete i vjerujte, vasa stvar. Samo sto nazalost to utice i na nas koji nismo ograniceni ustaljenim stegama i zelimo saznati vise. A od tebe @sizife se nista vise saznati ne moze osim da covjek sam sebi prizna da je "paranoican, deluzivan i disociran" i jos kojekakvih derogativa samo zato sto razmislja o nekim stvarima koje tebi nisu ugodne za razgovor.
U svome trudu da meni i vojniku srece @Dozeru (i mozda jos nekim slicnim nama) dokazete kolike smo zapravo neznalice zanemarujete tek nekoliko vijekova historije i bezbroj cinjenica i dostupnih fakti, cak ih ignorisete kad vam se na njih ukaze i to iz ciste dezinformisanosti. Da imalo razmisljate o stanju svijeta okolo sebe, lokalno pa globalno, uopste vam moja "ona neka" pitanja ne bi bila cudna i ne bi im se ismijavali nego bi se radije raspitali sami prije nego pocnete osudjivati mene koji vam u dobroj namjeri zeli skrenuti paznju na bitne stvari.
Za vas ne postoji ni alternativno novinarstvo niti alternativna historija, slijepo vjerujete fragmentima informacija koje vam emituju sa TV i inih sluzbenih medija, stavise tomu i ne dajete nikakve sanse i odbijate bez razmisljanja. Po meni to nije odlika ucenih ljudi. A ti se @sizife i dalje zamajavaj da si neki faktor ovdje ili bilo gdje drugo. Kao sto ti rekoh, ako si vec kakav naucnik kao sto sebe volis zamisljati, onda sigurno ne bi tracio svoje vrijeme sa nama obicnim smrtnicima. Jedina istina je da si opasan komplexas i naravno da to neces prihvatiti, ali opet, pitaj asistenticu.

PS. Upravo odlucih da nasa besmislena konverzacija zavrsava ovdje. Sto se mene tice selis se na ignor, zelim ti ugodan i uspjesan boravak tamo. :kakoste:

@Dozer & ostali dobronamjerni forumasi, vjerovatno se opet javim kada se na temi prestane natezati te se ista malo procisti od umisljenih nedovrsenih doktora nauka i akademika koji "izmedju dvije plate" nadju vremena biti svakom loncu poklopac na nekom razonodnom forumu. (Moram priznati, vrlo ugodan nacin zaradjivanje plate, i ja bih to tako volio.)
Mozda se opet jednom vrate oni ljudi sa pocetka teme koje rastjera pojava kvazi-naucnika poput sizifinha. Sad kad to spomenuh sjetih se da ste u jednom datom momentu raspravljali i o tome vas dvojica - ko je otjerao ljude sa teme? Sjecas se toga @Dozeru, zar ne?
saimidin

#2600 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?

Post by saimidin »

stari_rastafari wrote: Vi mozete misliti da je sve sto se desava u svijetu puka slucajnost. Ja to ne mislim i ne slazem se sa tim. Nista se ne desava slucajno, sto ne znaci da ne mozete vjerovati u to. Mozete i vjerujte, vasa stvar. Samo sto nazalost to utice i na nas koji nismo ograniceni ustaljenim stegama i zelimo saznati vise. A od tebe @sizife se nista vise saznati ne moze osim da covjek sam sebi prizna da je "paranoican, deluzivan i disociran" i jos kojekakvih derogativa samo zato sto razmislja o nekim stvarima koje tebi nisu ugodne za razgovor.
U svome trudu da meni i vojniku srece @Dozeru (i mozda jos nekim slicnim nama) dokazete kolike smo zapravo neznalice zanemarujete tek nekoliko vijekova historije i bezbroj cinjenica i dostupnih fakti, cak ih ignorisete kad vam se na njih ukaze i to iz ciste dezinformisanosti. Da imalo razmisljate o stanju svijeta okolo sebe, lokalno pa globalno, uopste vam moja "ona neka" pitanja ne bi bila cudna i ne bi im se ismijavali nego bi se radije raspitali sami prije nego pocnete osudjivati mene koji vam u dobroj namjeri zeli skrenuti paznju na bitne stvari.
Za vas ne postoji ni alternativno novinarstvo niti alternativna historija, slijepo vjerujete fragmentima informacija koje vam emituju sa TV i inih sluzbenih medija, stavise tomu i ne dajete nikakve sanse i odbijate bez razmisljanja. Po meni to nije odlika ucenih ljudi.
Conspiracy theories rely on the view that the universe is governed by design, and embody three principles: nothing happens by accident, nothing is as it seems, and everything is connected. Another common feature is that conspiracy theories evolve to incorporate whatever evidence exists against them, so that they become unfalsifiable and a matter of faith rather than proof.

Please do not go.
Enlighten us.

Sad ispade mi ludi jer "vjerujemo" u cinjenice.

Kad to sto ti bulaznis ovdje i dokazes javi se.
Post Reply