BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- purgatorio
#2576 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sad sam racunao svoj proslomjesecni racun, na mini15 me izasao 18 KM, a na haloo bi me izlazio 22.5.
-
jarobot
#2577 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ovo je stara rčunica koju je neko postavio prije godinu dana pa je sad aktuelizirana . Inače na ultra priča su pozivi 20 feninga po minuti prema svim i ukinuta je uspostava poziva od 0,7 feninga.krakatoa wrote:Kako da nebosnian batman wrote:samo reci kolko kosta minuta, koja je obračunska i sve će bit jasno
inače haloo "ubija" i ultru, džaba njima 15\60 kad je minuta 0,28 spram haloo 0,18
![]()
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Prema naj broju je prva minuta 20 feninga o poslije je besplatno, sms prema naj broju je 5 feninga a prema ostalim je 10 feninga.
Ima na stranici i već je stupilo na snagu prvog jula.
Trebalo bi sad napraviti novu tabelu i uzeti u obzir najbrojeve značajno se mijenja tabela gotovo da nema razlike u cijeni zbog obračunske...evo link za nove cijene
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M59552921245.html
U BH Telekomu je mobilni internet skup
- bosnian batman
#2578 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nemas ti pojma i pobrko si kruske i jabuke
nikad na klasicnoj ultri nije ni bila naplata uspostave poziva, nego na varijanti "ultra priča" pa je samo na njoj i mogla biti ukinuta a i to po naredbi RAKa a ne dobrovoljan gest bht uhljeba, ali je zato na toj varijanti obracunska 60/60 sto je kao i na haloo a skuplje jer je 0,20 minuta a kod haloo 0,18 takonda je gornja usporedba itekako tačna i aktuelno
ali slabo ti to sve znas, al lonac poklopcu si poletio da budes
malo pogledaj cjenovnik i vidi da je minuta na klasičnoj ultri 0,28

o najbrojevima ti je bolje da ne pričaš jer kod haloo sa SVIM u mreži ( a ima ih 150.000) plaća se samo uspostava poziva 9 pf i onda SAT džaba priče
bht...daje najmanje....krade najviše
dokazan slogan 100 puta
nikad na klasicnoj ultri nije ni bila naplata uspostave poziva, nego na varijanti "ultra priča" pa je samo na njoj i mogla biti ukinuta a i to po naredbi RAKa a ne dobrovoljan gest bht uhljeba, ali je zato na toj varijanti obracunska 60/60 sto je kao i na haloo a skuplje jer je 0,20 minuta a kod haloo 0,18 takonda je gornja usporedba itekako tačna i aktuelno

o najbrojevima ti je bolje da ne pričaš jer kod haloo sa SVIM u mreži ( a ima ih 150.000) plaća se samo uspostava poziva 9 pf i onda SAT džaba priče
dokazan slogan 100 puta
-
jarobot
#2579 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
De bog ti dao ne pjeni nego pročitaj još jednom moj post..govorim o Ultra priča...bosnian batman wrote:nemas ti pojma i pobrko si kruske i jabuke
dokazan slogan 100 puta
- bosnian batman
#2580 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
a kakve veze ima ultra priča sa mojom usporedbom koju si ti "napado"
nego jarane, ne govoris ti o ultra priča nego si skonto da si se zajebo
jer si osporavo usporedbu ultre i haloo ko biva stara i nije dobra računica jer ko biva ukinuta naplata poziva na ultri a to veze s vezom nema sa klasičnom ultrom koja je predmet usporedbe, koja je dakle i aktuelna i tačna
tako da ti očigledno ne znas ni sta pišeš pa se gubiš
nego jarane, ne govoris ti o ultra priča nego si skonto da si se zajebo
jer si osporavo usporedbu ultre i haloo ko biva stara i nije dobra računica jer ko biva ukinuta naplata poziva na ultri a to veze s vezom nema sa klasičnom ultrom koja je predmet usporedbe, koja je dakle i aktuelna i tačna
tako da ti očigledno ne znas ni sta pišeš pa se gubiš
- bosnian batman
#2581 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nije odavno, nego tek od 1.jula kada su morali ispoštovat drugi krug naredbi RAKa pa ili ukinuti uspostavu poziva ili uvesti 1 sec obračunsku, oni se odlučili za ovo drugoVizionar 1985 wrote:Pa pise odavno da jest.bosnian batman wrote:evo reklama na TV za free GO
kaže obračunska jedinica im sekunda !!!
zna li neko više ili je šarena laža ili skriveni fazoni
Al dzaba kad im je sve Sarajevo.
Mane paketa van Sarajeva barem Ja ih nisam vidio do sad.
Haloo ima i van Saraja a ovo frija ne.
http://gofree.ba/news-post/2029/najjeft ... -u-bih--go
Mobilna mreža GO! od 1. jula donosi jedinstvenu ponudu svojim korisnicima, ali i onima koji će to tek postati, a koja podrazumijeva besplatne razgovore u mreži uz minimalnu cijenu uspostave poziva.
Preciznije, korisnici će sada moći da razgovaraju u GO! mreži po cijeni od 0 KM/min, sa cijenom uspostave poziva 0,06 KM (sa PDV-om), a ovim nesvakidašnjim potezom GO! free je postala najjeftinija mobilna mreža u BiH. Kada je pitanju cijena razgovora prema svim ostalim mrežama u BiH, ona iznosi 0,15 KM (sa PDV-om) uz cijenu uspostave poziva od 0,06 KM (sa PDV-om), a novitet je i to da se razgovori prema tim mrežama obračunavaju u sekundama (po principu 1+1).
Za sve one koji žele da postanu korisnici GO! mreže, GO! je pripremio startni paketa po cijeni od 4 KM, s tim da aktiviranjem broja automatski dobijate iznos od 4 KM kao bonus na računu.
GO! nije zaboravio ni na ljubitelje surfovanja koji su stalno u pokretu, pa je spremio i odlične tarifne opcije za mobilni internet pod nazivom GO! Net, sa paketima od 1 GB, 2 GB i 3 GB.
samo ako si imo većinu poziva ispod 30 secpurgatorio wrote:Sad sam racunao svoj proslomjesecni racun, na mini15 me izasao 18 KM, a na haloo bi me izlazio 22.5.
jer je minuta na mojmini bezobraznih 0,23

- bosnian batman
#2582 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
sa ovim novim redizajnom Go free postaje najbolja prepaid ponuda
bht uhljebi, naravno najgori

bht uhljebi, naravno najgori

- avaks
#2583 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dobra fora sa tom sekundom
Ali ostala naplata uspostave poziva...
Čekati još cijene interneta, pokreće se polako lavina izgleda
Taman će i torovi za 3-4 godine imati flat u mreži za neku normalnu cijenu
Čekati još cijene interneta, pokreće se polako lavina izgleda
- Sanjarko
#2584 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ko ziv ko mrtav do tad.avaks wrote:Dobra fora sa tom sekundomAli ostala naplata uspostave poziva...
Čekati još cijene interneta, pokreće se polako lavina izgleda![]()
- cincilator2012
#2585 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jedno pitanje za ovaj izimix. Ako sam dobro skontao, svaki mjesec trebas uplatiti 5km i dobivas 1000 nekih "jedinica" za trosenje (tel, sms ili net)? Posto sam u planu da uzmem drugu karticu samo za net, sa ovim izimix-om bi me doslo 1gb za 5km, ako sam ja ovo dobro skontao?
Ili da upitam ovako, koja mi je najpovoljnija opcija za net za drugu karticu?
Ili da upitam ovako, koja mi je najpovoljnija opcija za net za drugu karticu?
- avaks
#2586 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Haloo, 8KM je 2GB i rahat si...
- cincilator2012
#2587 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma prenio sam broj u haloo, kontam iskoristiti ovaj drugi utor za net pa gledam sta mi je najpovoljnije. U biti 1gb mi je vise nego dovoljno mjesecno za net, pa mi ovaj izi izgleda najpovoljnije 5km.
avaks wrote:Haloo, 8KM je 2GB i rahat si...
-
badrudin
#2588 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
tačnije 5,7 KM sa pdv za 1 GB
tražiš karticu za tarifu izimix
da ne bi fulno tarifu jer ih ima više a druge nemaju internet po toj opciji
tražiš karticu za tarifu izimix
da ne bi fulno tarifu jer ih ima više a druge nemaju internet po toj opciji
- hakazvaka
#2589 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
bitno upozorenje za sve (dobro, ne bas sve
) koji prelaze sa bh telekom na eronet/haloo
postoji neki zajeb izmedju njih, i kada se broj prenese, ne dolaze poruke sa pojedinih two-factor authentication servisa (npr. github.com)... ja sam se zalio, ali nisu sposobni rijesiti problem (potvrdili)
p.s.
nisam siguran da li je problem izoliran za kada se broj prenese, ili je generalno na eronet/haloo
postoji neki zajeb izmedju njih, i kada se broj prenese, ne dolaze poruke sa pojedinih two-factor authentication servisa (npr. github.com)... ja sam se zalio, ali nisu sposobni rijesiti problem (potvrdili)
p.s.
nisam siguran da li je problem izoliran za kada se broj prenese, ili je generalno na eronet/haloo
-
badrudin
#2590 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa nisi valjda napustio bht

-
Posmatrac_007
#2591 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ista je situacija izgleda za sve prenesene brojeve. Testirao na prenesenim brojevima, jednom sa mtela na BHT i drugom sa BHT-a na eronet.hakazvaka wrote:bitno upozorenje za sve (dobro, ne bas sve) koji prelaze sa bh telekom na eronet/haloo
p.s.
- kr0 0ss
#2592 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
BH Telekom mora da odobri za prenos broja svom konkurentu u ovom slučaju Haloo. To se namjerno radi da bi se ponovo vratio ....hakazvaka wrote:bitno upozorenje za sve (dobro, ne bas sve) koji prelaze sa bh telekom na eronet/haloo
p.s.
-
badrudin
#2593 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
i mtel ukinuo naplatu uspostave poziva
http://www.mtel.ba/single-article/3331
al su uz 0,20 i obračunsku 60/60 među najgorima
http://www.mtel.ba/single-article/3331
al su uz 0,20 i obračunsku 60/60 među najgorima
- banjaluka078
#2594 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dok nisam prenijela broj iz mtela u eronet i, opreza radi, tokom prvog mjeseca detaljno pratila potrošnju, nisam skontala koliko me mtel pljačkao! Kod njih mi 500 mb nije trajalo dva-tri dana, a na eronetu za tri sedmice 2 gb. Slaviću dan kad sam od njih pobjegla!
-
Posmatrac_007
#2595 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dosta ljudi nepravedno optužuje telekom operatere da ih zakidaju za net a ustvari nemaju postavljene mjerače prometa na mobitelu. Svaki android ima mogućnost detaljnog pregleda potrošnje mobilnih podataka i tačno se vidi koji program je trošio internet. Testirao sam i MTEL i BHT i nije bilo nikakvih problema u računici potrošenih MB.banjaluka078 wrote:Dok nisam prenijela broj iz mtela u eronet i, opreza radi, tokom prvog mjeseca detaljno pratila potrošnju, nisam skontala koliko me mtel pljačkao! Kod njih mi 500 mb nije trajalo dva-tri dana, a na eronetu za tri sedmice 2 gb. Slaviću dan kad sam od njih pobjegla!
Nedavno je drug dokupio 1GB na Ultri i potrošio ga za 3 dana i upravo ovako govorio kao vi, a kada sam mu rekao da pogleda potrošnju na brojaču začudio se kako je jedan Cloud servis koji mu je radio u pozadini potrošio 800MB i sve govori kako to nije moguće a taman se bio namjerio da se žali BHT-u.
Na mtelu i BHT-u mi se dešavalo samo da dobijem više MB jer određenim danima kada imaju problem na mreži ne tarifiraju MB i onda se potrošeni MB ne uračunaju, ali nikad nisam znao koji je to dan
Brojač se aktivira jednostavnim klikom i sve se vidi
- kr0 0ss
#2596 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kod mene rade samo 4 aplikacije u pozadini! Čak mi je i vremenska prognoza na manuelno uključena. Ostalo ide samo preko WiFi . Dakle puna kontrola potrošnje i korišćenja [WHITE SMILING FACE] ....
-
badrudin
#2597 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
i taj brojač androida ne mora biti tačan, jer nisu usklađene jeeinice potrosnje između apk i onako kako obračunava operaterPosmatrac_007 wrote:Dosta ljudi nepravedno optužuje telekom operatere da ih zakidaju za net a ustvari nemaju postavljene mjerače prometa na mobitelu. Svaki android ima mogućnost detaljnog pregleda potrošnje mobilnih podataka i tačno se vidi koji program je trošio internet. Testirao sam i MTEL i BHT i nije bilo nikakvih problema u računici potrošenih MB.banjaluka078 wrote:Dok nisam prenijela broj iz mtela u eronet i, opreza radi, tokom prvog mjeseca detaljno pratila potrošnju, nisam skontala koliko me mtel pljačkao! Kod njih mi 500 mb nije trajalo dva-tri dana, a na eronetu za tri sedmice 2 gb. Slaviću dan kad sam od njih pobjegla!
Nedavno je drug dokupio 1GB na Ultri i potrošio ga za 3 dana i upravo ovako govorio kao vi, a kada sam mu rekao da pogleda potrošnju na brojaču začudio se kako je jedan Cloud servis koji mu je radio u pozadini potrošio 800MB i sve govori kako to nije moguće a taman se bio namjerio da se žali BHT-u.
Na mtelu i BHT-u mi se dešavalo samo da dobijem više MB jer određenim danima kada imaju problem na mreži ne tarifiraju MB i onda se potrošeni MB ne uračunaju, ali nikad nisam znao koji je to dansamo na kraju vidim da sam više potrošio nego što su tarifirali.
Brojač se aktivira jednostavnim klikom i sve se vidi
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2598 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Meni je 500MB vise nego dovoljno
-
Adi-g
#2599 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Moze li mi neko reci da li kod eroneta ima opcija najbroj izuzev ovog sto platis 3.51km plus uspostave poziva od 10kf. Mislim da su tu malo podbacili
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Dzontra_Volta