V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

krater

#2576 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by krater »

moa wrote:vratite nam ljiljane, jer je najljepsa zastava i grb.
:thumbup:
L u c i f e r

#2577 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by L u c i f e r »

Doci ce vakat kad ce dejtonska zastava biti prevazidjena kao sto ce i dejton biti prevazidjen, a onda zna se:

Image
moa

#2578 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by moa »

L u c i f e r wrote:Doci ce vakat kad ce dejtonska zastava biti prevazidjena kao sto ce i dejton biti prevazidjen, a onda zna se:

Image
Lijepa, prelijepa, najljepsa.
Thorgerson

#2579 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Thorgerson »

Hvala britaniji i un bagri sto nam opet zakuhase, popisase na mrtve i na nas zive.

Valjda im dosadio dole bliski istok, irak...
Hvala vam jos jednom.

I djaba mediji huskaju, mogu huskati do sutra...narodu nije do nasilja i rata. Ali eto, pokusavajte.
Rimad

#2580 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Rimad »

Thorgerson wrote:Hvala britaniji i un bagri sto nam opet zakuhase, popisase na mrtve i na nas zive.

Hvala vam jos jednom.

I djaba mediji huskaju, mogu huskati do sutra...narodu nije do nasilja i rata. Ali eto, pokusavajte.
Velike sile jesu uticale na događaje na Balkanu, ali glavni, možda ne jedini, ali GLAVNI krivac za sve je Srbija i samo Srbija.

Srbija je ta koja je izvršila agresiju na BiH, Srbija je ta koja je izvršila genocid u BiH. Srbija je ta koja je naoružala, kontrolisala i konstantno slala pomoć ljudima koji su klali, silovali, palili i pri tome nisu gledali na dob osobe koju pale/siluju/kolju.

Inače, ova tvoja priča je klasična srpska propagnda, što bi rekli neki forumaši "auuuuu, ko nas, bre, zavadi !? ", a sve je to u skladu sa SANU 2 - "Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja"
Thorgerson

#2581 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Thorgerson »

Rimad wrote:
Thorgerson wrote:Hvala britaniji i un bagri sto nam opet zakuhase, popisase na mrtve i na nas zive.

Hvala vam jos jednom.

Velike sile jesu uticale na događaje na Balkanu, ali glavni, možda ne jedini, ali GLAVNI krivac za sve je Srbija i samo Srbija.

Srbija je ta koja je izvršila agresiju na BiH, Srbija je ta koja je izvršila genocid u BiH. Srbija je ta koja je naoružala, kontrolisala i konstantno slala pomoć ljudima koji su klali, silovali, palili i pri tome nisu gledali na dob osobe koju pale/siluju/kolju.

Inače, ova tvoja priča je klasična srpska propagnda, što bi rekli neki forumaši "auuuuu, ko nas, bre, zavadi !? ", a sve je to u skladu sa SANU 2 - "Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja"
Pa gdje sam ja napisao da krivac nije Srbija. Naravno da je krivac Srbija, naravno da nisu Englezi na mene ovdje pucali. Ko o tome prica.

Ja govorim o zapadnim silama i nasim budalama koji im vjeruju. Zajebali su nas jednom. Zajebat ce nas opet. Navukli nas 92' na referendum i pustili nas ovdje pod noz.

Zaboravljas embargo. Zaboravljas da je taj isti UN odlucio da RAZORUZA na vojsku u Srebrenici, jer ce 'ih oni cuvati'. Vidimo bome kako su ih sacuvali. Pa da su im viljuske i nozeve barem ostavili, nista. Goloruk narod su predali krvolocnicima.

Nisu naravno oni krivi za to, ali jesu saucesnici u tom zlocinu.

Isto da sad ja i ti sad udjemo u kavez i spustimo se na dno okeana. Oko nas ajkule. I ja otvorim kavez i kazem ti izadji, neka mene u kavezu. Naravno, nisam ja kriv sto ce te ajkule pojesti.

I jos imaju obraza donositi nekakve rezolucije za koje su ZNALI da nece biti usvojene. Pa i najveca budala je znala da ce Rusija glasati protiv. Moja nana od 87 godina je to znala.

Sad opet sluam price mi imamo ledja, mi imamo zapad, ameriku, engleze svi su na nasoj strani. Ma jesu qrac. Sutra bi se okrenuli da se pomakljamo opet. Ma sta sutra, poslijepodne.

Zato pamet u glavu i pricajmo sa komsijama. Jebe mi se sta jedan englez misli o Srebrenici. Gradu u kojem 99,999999999999% engleza i UN-ovaca nikad nece krociti glavom niti znaju gdje se uopste nalazi.
Crvena Tifoza

#2582 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

Sad su nam Englezi i zapadne sile krive što bi Srbi da se genocid po BiH gurne pod tepih sa onim standardnim 'ko nas zavadi, bre'.

Najbolje zaboravit na genocid.

Svakakvih komentara. :roll:
seln

#2583 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by seln »

Hvala vam jos jednom.

Ofirno, salonac, ofirno....
mirsek

#2584 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by mirsek »

seln wrote:

Hvala vam jos jednom.

Evo da uvazimo tezu da stranci zakuhavaju, zasto onda Srbi ne relaksiraju odnose, priznaju genocid, ukinu aparthejd i represiju nad povratnicima, ukinu jednonacionalne oznake i praznike u RS, ne glume drzavu u drzavi i u krajnjem slucaju ne ruse dejtonski mirovni sporazum svojim nelegalnim postupcima. ??
Zasto Srbi stalno provociraju, negiraju, zlostavljaju i ruse poredak ?
Zasto zele da se desi rati u kojem ce sigurno izvuci deblji kraj i sebe predstaviti kao separatiste, pocinioce najgorih zlocina pa i genocida.?
Ovim bi gore prosli nego hrvatski Srbi odbijanjem plana Z4 jer bosanski Srbi nose breme teskih , najtezih zlocina i niko iz medjunarodne zajednice ne bi imao moralnu ni drugu obavezu da bude na njihovoj strani.
Thorgerson

#2585 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Thorgerson »

seln wrote:

Hvala vam jos jednom.

Ovo salonac vam je toliko vise ofirno da ono...ne znam. Ono, ne znas sta da napises, pa odoh lupit stagod...

Jesam salonac sam. Sutra da bude sranje, na sve nacine bih trazio da odem iz ove zemlje i da ne ratujem. Ako sam po tome salonac, onda sam ja taj. I? Sta sad? Ti si neki komandos, pretpostavljam?

Eto, jel ti srce na mjestu. Moje dijete nece ostati bez svog oca. A ti, ratuj koliko hoces. Jedan rat za zivota mi je dosta.

Zato treba traziti sve nacine da se dogovorimo, a ne da idemo jedni drugima u inat. Srbi nece da priznaju genocid. I? Mi cemo ih natjerati jel? Je li to katarza koju zelite?

Ja necu da englez tjera srbina da prizna genocid. Jer za mene to opet nije priznanje. Ja hocu da srbin sam dodje i kaze, jeste ta grupa je ucinila genocid u nase ime. I onda da sjednemo ko ljudi.

A ne ova prepucavanja sa rusima, preko nasih ledja. Nek nas popuste. Licemjerno je da o genocidu rezoluciju donose oni koji GA NISU SPRIJECILI - A MOGLI SU. Kako vam to nije jasno?

Ili da ja vjerujem medjunarodnoj zajednici da nam zeli dobro, jebu se po hagu evo 20 i kusur godina, pomrijet ce im svi glavni osudjenici nece ih osudit.
madner

#2586 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by madner »

Mnogo lupas po malom broju paragrafa.
Mogao bi barem osnove savladati.

Inace je rezolucija i priznanje da UN nije ispunio svoj mandat, no naravno kineskim sindrom sve svodi na lokalne domete.
Thorgerson

#2587 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Thorgerson »

madner wrote:Mnogo lupas po malom broju paragrafa.

Inace je rezolucija i priznanje da UN nije ispunio svoj mandat, no naravno kineskim sindrom sve svodi na lokalne domete.
Dobri su, brzi su sa priznanjem. Trebalo im je samo 20 godina da skontaju da su usrali stvar. Ajd, brzi su nego Srbija, ipak.

Zasto nisu donijeli rezoluciju 2001. godine?
Zasto nisu prije 5 godina?
Zasto nisu prosle godine?
Zasto nisu sacekali da se zavrsi dzenaza pa je onda donijeli?

Mozda bi je rusija i prihvatila - vjerovatno bi, jer odnosi za Rusijom nisu bili zategnuti prije 6-7 godina, kao danas.
Jok. Znali su da nece biti usvojeno. Znali su da ce Rusija uloziti veto. Znali su da ce izbit i sranje 11. jula jer sta su ocekivali ovdje od ljudi?

Ja im ne vjerujem, a ti kako hoces. Misli i dalje i sanjaj da je UN nas neki andjeo koji lebdi iznad i nadgleda nas.

Pogledaj Ukrajinu. Nalozise ljude, i sta bi? Gdje sad onaj bokser sto ih je lozio - pa naravno da nije u Ukrajini, nego hladi muda u njemackoj, a narod tamo gine.

Ovi na zapadu moraju shvatiti da smo mi ovdje specificni. Mi nismo ni austrijanci ni skandinavci, nego bagra. I sa nama treba drugacije postupati.
madner

#2588 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by madner »

Jos vise lupanja po paragrafu.

Kao prvo prije 10 godina nisu imao ni jednu jedinu presudu za genocid. Sada je to vec cinjenica a simbolika je puno veca kod okruglih brojeva. Zato je ove godine bilo puno vise zvanica nego prosle godine ili sto ce biti sljedece godine.

Sada kada sam ti objasnio ove osnovne stvari, moze li jedno pitanje, da li znas zasto je i kako Srebrenica proglasena zasticenom zonom?
razonoda

#2589 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by razonoda »

Ovi na zapadu moraju shvatiti da smo mi ovdje specificni. Mi nismo ni austrijanci ni skandinavci, nego bagra. I sa nama treba drugacije postupati.

:roll: TAKO SE I PONASAJU.
Crvena Tifoza

#2590 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

Thorgerson wrote:
madner wrote:Mnogo lupas po malom broju paragrafa.

Dobri su, brzi su sa priznanjem. Trebalo im je samo 20 godina da skontaju da su usrali stvar. Ajd, brzi su nego Srbija, ipak.

Zasto nisu donijeli rezoluciju 2001. godine?
Zasto nisu prije 5 godina?
Zasto nisu prosle godine?

Zasto nisu sacekali da se zavrsi dzenaza pa je onda donijeli?

Mozda bi je rusija i prihvatila - vjerovatno bi, jer odnosi za Rusijom nisu bili zategnuti prije 6-7 godina, kao danas.
Jok. Znali su da nece biti usvojeno. Znali su da ce Rusija uloziti veto. Znali su da ce izbit i sranje 11. jula jer sta su ocekivali ovdje od ljudi?

Ja im ne vjerujem, a ti kako hoces. Misli i dalje i sanjaj da je UN nas neki andjeo koji lebdi iznad i nadgleda nas.

Pogledaj Ukrajinu. Nalozise ljude, i sta bi? Gdje sad onaj bokser sto ih je lozio - pa naravno da nije u Ukrajini, nego hladi muda u njemackoj, a narod tamo gine.

Možda zato jer osobe koje su lobirale za rezolucije nisu bile u poziciji da to urade prošle godine ili prije pet godina.

Smanji malo gas kad veze nemaš na koji je način došlo do rezolucija.
vivaldi

#2591 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by vivaldi »

Crvena Tifoza wrote:Možda zato jer osobe koje su lobirale za rezolucije nisu bile u poziciji da to urade prošle godine ili prije pet godina. Smanji malo gas kad veze nemaš na koji je način došlo do rezolucija.
ma kakvo crno lobiranje...rezolucija je bila nacin da zapad na 20 godisnjicu genocida oda pocast zrtvama i ona bi skoro sigurno prosla da grobar nije predsjednik srbije.
Crvena Tifoza

#2592 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

vivaldi wrote:
Crvena Tifoza wrote:Možda zato jer osobe koje su lobirale za rezolucije nisu bile u poziciji da to urade prošle godine ili prije pet godina. Smanji malo gas kad veze nemaš na koji je način došlo do rezolucija.
ma kakvo crno lobiranje...rezolucija je bila nacin da zapad na 20 godisnjicu genocida oda pocast zrtvama i ona bi skoro sigurno prosla da grobar nije predsjednik srbije.
Lobiranje sa kakvim nisi upoznat.
vivaldi

#2593 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by vivaldi »

Crvena Tifoza wrote: Lobiranje sa kakvim nisi upoznat.
mislim da ti nisi upoznat sa znacajem toga za sta se lobiralo..
dezurni_ucenik

#2594 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dezurni_ucenik »

http://www.mirror.co.uk/news/world-news ... rt-6094785

At least 12 ISIS fighters trained in the village of Osve have left for Syria in recent months and five are reported to be dead.

Terror expert Dzevad Galijasevic said: “From this village a large number of people went to Syria and are going constantly.

Smrdijanska propaganda i lobiranje u stranim medijima. Mogu mislit Galijasevicu koliko je drago, Mirror objavio njegovo misljenje. :lol:
Crvena Tifoza

#2595 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

vivaldi wrote:
Crvena Tifoza wrote: Lobiranje sa kakvim nisi upoznat.
mislim da ti nisi upoznat sa znacajem toga za sta se lobiralo..
Zar nisi rekao da nije bilo lobiranja. :lol:
Crvena Tifoza

#2596 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

dezurni_ucenik wrote:http://www.mirror.co.uk/news/world-news ... rt-6094785

At least 12 ISIS fighters trained in the village of Osve have left for Syria in recent months and five are reported to be dead.

Terror expert Dzevad Galijasevic said: “From this village a large number of people went to Syria and are going constantly.

Smrdijanska propaganda i lobiranje u stranim medijima. Mogu mislit Galijasevicu koliko je drago, Mirror objavio njegovo misljenje. :lol:

Dovodili su Britanci i Željku da bude gost u kultnoj političkoj emisiji, kontali evo žena, premijerka, novo lice politike. Voditelju su trebale samo dvije minute da skonta kakve fašističke stavove predstavlja, onda je nalijepio i poslao u pm. :D
vivaldi

#2597 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by vivaldi »

Crvena Tifoza wrote:Zar nisi rekao da nije bilo lobiranja.
mislim da me nisi razumio. politicko lobiranje malih drzava kod velikih oko bitnih stvari je manje-vise ubleha zesca
Partijaner

#2598 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Partijaner »

Crvena Tifoza

#2599 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

vivaldi wrote:
Crvena Tifoza wrote:Zar nisi rekao da nije bilo lobiranja.
mislim da me nisi razumio. politicko lobiranje malih drzava kod velikih oko bitnih stvari je manje-vise ubleha zesca

Kakvo lobiranje manjih država kod većih?

Opet kažem uopšte nisi upućen u to kako je došlo do ovih rezolucija.
Crvena Tifoza

#2600 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

Partijaner wrote:Vidi ovog diletanta. :lol: :lol: :roll:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=561212F8

Poštujem svačije nevine žrtve, ali stvarno kako mogu da se igraju sa ovim brojem kad nepostoji groblje tih žrtava. Nikako ne mogu da skontam kako mogu da slijepo vjeruju u ove ublehe. Hajde 99% ovih što nikad nisu bili u Srebrenici, nego ljudi koji žive tu i znaju da se laže u vezi toga. :roll:
Post Reply