Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#2576 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

shake69 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ima li na rasporedu bar kakva prijateljska do utakmice sa Belgijom? To pitam jer se svako malo Vrancic gura na poziciju Medunjanina. Mozda je bolji igrac, ali sumnjam da ce se Mesa kockati da ubaci igraca koji nema ni jedan nastup u reprezentaciji.
I ja sve cekam info o nekoj prijateljskoj jer ne mogu vjerovati da ce propustiti avgustovski termin u koji sve reprezentacije ulaze lezerno, s nepripremljenim igracima, pa je idealna prilika da se isprobaju neka nova imena. Nama bas treba, a jos su odmori, iskoristiti dolazak dijaspore i napuniti Kosevo, Bilino polje, sta god! Nesto je Mehmed spomenuo Paragvaj, ali tesko da za tako kratak period moze sta napraviti.
Propustili smo jedan termin, izgleda da ćemo i sljedeći. :facepalm:

Nikad mi nije bilo jasno zašto mi propustimo priliku da odigramo neku prijateljsku utakmicu. Ne razumijem nikako. :-)
phillie

#2577 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Propusti saveza zajedno sa strukom. To im je minus.
GeneralBHF

#2578 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by GeneralBHF »

Logovan wrote:
shake69 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ima li na rasporedu bar kakva prijateljska do utakmice sa Belgijom? To pitam jer se svako malo Vrancic gura na poziciju Medunjanina. Mozda je bolji igrac, ali sumnjam da ce se Mesa kockati da ubaci igraca koji nema ni jedan nastup u reprezentaciji.
I ja sve cekam info o nekoj prijateljskoj jer ne mogu vjerovati da ce propustiti avgustovski termin u koji sve reprezentacije ulaze lezerno, s nepripremljenim igracima, pa je idealna prilika da se isprobaju neka nova imena. Nama bas treba, a jos su odmori, iskoristiti dolazak dijaspore i napuniti Kosevo, Bilino polje, sta god! Nesto je Mehmed spomenuo Paragvaj, ali tesko da za tako kratak period moze sta napraviti.
Propustili smo jedan termin, izgleda da ćemo i sljedeći. :facepalm:

Nikad mi nije bilo jasno zašto mi propustimo priliku da odigramo neku prijateljsku utakmicu. Ne razumijem nikako. :-)
Nije lose sto smo ovaj termin propustili zbog FIFA bodovanja pred izvlacenje grupa za kvalifikacije 2018. jer se prijateljske manje boduju te bi bilo ugrozeno mjesto za Pot 2. a sada nam treba utakmica se prosjecnom reprezentacijom iz 4. Pota te bi Turska bila dobra provjera s obzirom da oni sigurno nece biti ni u barazu.
Mirza007

#2579 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Mirza007 »

Mislim da ce Bazdarevic protiv Belgije odigrati hrabro i otvoreno. Ipak nam treba makar bod i ne moze se puno izgubiti. Na pocetku kvalifikacija ja kod Belgije na strani nisam nista planirao (ali sam planirao 3 boda protiv Kipra u Zenic). Sada se valja negdje vaditi.
Mislim da uz 4-2-3-1 mozemo uzeti bod.
Kako sastav vjerovatno nece mijenjati, kao najslabije tacke ostaju Mujdza i Medo. Hazard je Mujdzu vec u Zenici par puta izvrtio. Isto tako, ovakav nas vezni red ce jako tesko izaci na kraj sa puno brzim i okretnijim Belgijancima. Ako cemo napadati i drzati Pjanica na Misketovoj poziciji, ostali odbrambeni igraci moraju vise potegnuti a tu mi Medo ponajvise skripi (Besic, Lulic i Visca mogu trkacki parirati Belgijancima - Medo malo teze).
Nadam se da cemo odigrati bilo kakvu prijateljsku utakmicu prije Belgije - makar onu tipa selektor -vs- novinari sto se nekad znalo odigrati, ako vec nema nista bolje. Tek da se oprobaju neki drugi igraci u formaciji (recimo Vranjes na beka a Zukanovic na njegovo mjesto + Vrancic umjesto Mede - bolje ovo probati u prijateljskoj nego eksperimentirati na samoj utakmici).
RtrnOfSalisbury

#2580 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by RtrnOfSalisbury »

glede prijateljskije, vala vrijeme je za jednu turneju po ameriki, ceka se samo ponuda ko ce platiti karte i otele
luckylaka

#2581 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

RtrnOfSalisbury wrote:glede prijateljskije, vala vrijeme je za jednu turneju po ameriki, ceka se samo ponuda ko ce platiti karte i otele
Kakva bolan Amerika i nama su dosadili a nemos ti to naplacati koliko mogu pojest i popiti. :D
Timotije

#2582 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Timotije »

shake69 wrote:
Meni se cini da su ukinuli augustovski termin za prijateljske, zbog pritiska klubova.
Nisam siguran, a mrsko mi istrazivati.
Tek sad vidimo koliko bi nam znacila ona tri prosuta boda, mogli bi se boriti i za prvo mjesto, a ovako (debelo) visi i baraz :( .
SkyLimit

#2583 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SkyLimit »

Kad su nama prijateljske utakmice donijele ista dobra? Teferici u Americi uz redovne poraze od Meksika, poraz od Amerike na Kosevu gdje se danima poslije utakmice pricalo (negativno) o potezima bivseg selektora u drugom poluvremenu, poraz od Egipta u Austriji koji je unio nemir pred Svjetsko...atmosfera teferica, nonsalantan pristup igraca kojima se bas i ne trci u prijateljskim i frustracije navijaca koji su znali horski uzvikivati i "Dzeko napolje" je sve sto su nam donijele prijateljske utakmice. Da su se barem isprobavali novi igraci na tim utakmicama pa bi to cak i imalo smisla, mada vjerujem da bi novom ipak posluzile i za to.
ultima_palabra

#2584 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Ukinut augustivski termin, informisite se malo
missko

#2585 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by missko »

Pa realno mi prodajemo prijateljske, plati nam se da igramo al moramo izgubit a ako to ne prihvatimo moramo odigrat s nekim sitnim repkama bez para tako da Mesa nema rijesenje
BHF_Manijak

#2586 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

ultima_palabra wrote:Ukinut augustivski termin, informisite se malo

:mrgreen: :mrgreen:
Baresi 6

#2587 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Baresi 6 »

avgustski a moze i avgustovski:D
Fudo387

#2588 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Fudo387 »

missko wrote:Pa realno mi prodajemo prijateljske, plati nam se da igramo al moramo izgubit a ako to ne prihvatimo moramo odigrat s nekim sitnim repkama bez para tako da Mesa nema rijesenje
e jbg...
missko

#2589 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by missko »

Fudo387 wrote:
missko wrote:Pa realno mi prodajemo prijateljske, plati nam se da igramo al moramo izgubit a ako to ne prihvatimo moramo odigrat s nekim sitnim repkama bez para tako da Mesa nema rijesenje
e jbg...
Cudno ali istinito.
Evo dat cu ti tip i za kladionicu, Katar ima para a karina je u fudbalu ali nece izgubit nijednu prijateljsku protiv siromasnih zemalja balkana od Slovenije do Bugarske
wickerman

#2590 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by wickerman »

Ne znam ja hoce li nam dobro doci ili nece, i da li su prijateljske kupljene ili nisu, ili u krajnjem slucaju jel UEFA ukinula augustovski termin, ali jedno je jasno, jedini i iskljucivi krivac za neodigravanje prijateljske utakmice moze biti samo selektor i niko drugi osim njega. :D
ultima_palabra

#2591 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Moglo se možda nešto odigrati 3 dana poslije Izraela, ali pitanje je da li bi to imalo svrhu.
luckylaka

#2592 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

A moj Mesha nije ni cuo za genocidnu...ne moze tako Mesha...,,Mehmed Baždarević
16 h ·
"Bili bi stvarno glup narod kada bi čitavo vrijeme raspravljati o toj tetovaži. To je za mene i moje igrače gotova priča. Ognjen će dobivat pozive zahvaljujući tome kako igra, a svi oni koji se na tu temu budu stalno vraćali i vraćali će samo narušavati atmosferu u reprezentaciji, a u ključnim trenucima gdje mjesta za grešku nema , nam to iskreno ne treba. Zato pozivam sve navijače, da još jednom gledaju sport i da navijaju za jednu i jedinu! "
Tomahawk11
Globalni moderator

#2593 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote:A moj Mesha nije ni cuo za genocidnu...ne moze tako Mesha...,,Mehmed Baždarević
16 h ·
"Bili bi stvarno glup narod kada bi čitavo vrijeme raspravljati o toj tetovaži. To je za mene i moje igrače gotova priča. Ognjen će dobivat pozive zahvaljujući tome kako igra, a svi oni koji se na tu temu budu stalno vraćali i vraćali će samo narušavati atmosferu u reprezentaciji, a u ključnim trenucima gdje mjesta za grešku nema , nam to iskreno ne treba. Zato pozivam sve navijače, da još jednom gledaju sport i da navijaju za jednu i jedinu! "
Sta je pogrijesio? Covjek prica o reprezentaciji, njemu je interes da ima dobru atmosferu. Nece se on baviti politikom. Nece nam selektor biti politicke bitke.
luckylaka

#2594 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Tomahawk11 wrote:
luckylaka wrote:A moj Mesha nije ni cuo za genocidnu...ne moze tako Mesha...,,Mehmed Baždarević
16 h ·
Sta je pogrijesio? Covjek prica o reprezentaciji, njemu je interes da ima dobru atmosferu. Nece se on baviti politikom. Nece nam selektor biti politicke bitke.
Ko kaze da je pogrijesio.Mesha 100% u pravu.Cak kontam i Ogi je u pravu.Eto u svoje licno ime duboko se izvinjavam Ognjenu Vranjesu zbog tetovaze zato sto ima selektorovu podrsku.Ok
BHF_Manijak

#2595 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

:lol: :lol: :lol: :mrgreen: :thumbup:
luckylaka

#2596 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Zasto mi nikada do sada nismo imali selektora,,sa mudima"Cijeli zivot nas prate neki koji skidaju gace pred politicarima,ljudima iz saveza,novinarima...Nikada jednog koji ce reci,,dosta ovo je moj posao,moj izbor"Kad se sjetim Musovic,Muzurovic,Piric,Sliskovic,Susic evo izgleda i Mesha nastavalja istim putem.Jebo vas nacionalni kljuc i igrac koji MORA biri na spisku zato sto je hrvat,srbin,bosnjo.Jebali vas igraci koji u ranim 30-im traze afirmaciju preko reprezentacije.Hocemo sposobne a ne podobne. :bih:
cyprus

#2597 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Svaka čast Meši :thumbup:
Grean

#2598 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Grean »

16 h ·
Pa Mesu su cak na Blicu ismijavali zbog intervjua, na svako pitanje o reprezentaciji Srbije on je govorio "mi", "nasa reprezentacija" isl :D A ne znaju da je Mesa njihov zet.

Salu na stranu, mada je intervju i zajebancija Srba na njegov racun istinita, Mesa govori ono jedino sto je logicno, on brani interese reprezentacije a to je da se lopta spusti na zemlju i sto manje talasa o ovome.
luckylaka

#2599 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

cyprus wrote:Svaka čast Meši :thumbup:
Pa Meshu malo ko i kudi ovdje ali neki njegovi potezi su bas nelogicni al ja sam za to da sacekamo rezultate.Ima-nema sledeciDakle ne mislim licno na odlazak na euro premda je Mesha bio svjestan u sta se upusta ali ocekujemo borbenost,srcanost i srce na terenu.Ostalo ce doci samo po sebi
ultima_palabra

#2600 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Ne bih ja rekao da Vranjes igra zbog nacionalnog kljuca... ima on kvalitet za spiska, pa mozda i za prvih 11.

Ako se igraci kolektivno ne izjasne da ga se izbaci, Mesa ce ga nastaviti pozivati.
Locked