Pa naravno. Zar neko može povjerovati onoj lopini Zlatku Petroviću?Jokericious wrote:Nema nam druge vec da sami rjesavamo ovo. Svako u svojoj mahali i nestat ce. Nikakav ja rad ne vidim. Suplja prica.
Umjesto da svira klavir, on je ministar
Pa naravno. Zar neko može povjerovati onoj lopini Zlatku Petroviću?Jokericious wrote:Nema nam druge vec da sami rjesavamo ovo. Svako u svojoj mahali i nestat ce. Nikakav ja rad ne vidim. Suplja prica.
Uz pomoc placenickih fuxi sto ih dovlace kolima i istresaju u grad da se kote da bi gradili svoj doggy projekatPasiflora wrote:Da, uz pomoc seljacina koji razmisljaju u stilu "nece me j**ati, nego ugristi" ili onih papaka koji tvrde da sterilizacija nije prirodna pa kad mu se osteni nesretna kujica koja cijeli zivot nije bila pustena sa 1,5m lanca - sta ce nego rijesiti se stenaca tako da ih odnese na drugu lokaciju.vješalica wrote:... vec su se oni na silu nakotili po gradu i ulicama gdje im nije mjesto i to zna se uz ciju pomoc.
Takvi su najveci krivci sto imamo ovakvu situaciju u gradovima.
Avlijski, ulični, kakvi su oduvijek bili - samo smo im od 2009. dozvolili enormno množenje + masovno se sve te godine dovoze iz drugih mjesta/gradova.NeenaSa wrote:A chiji su, Tita t' ?Hajlac wrote:Mani se te prežvakane šuplje priče, da ne kažem notornih LAŽI, kako su na ulicama mahom vlasnički psi!Pasiflora wrote: Da, uz pomoc seljacina koji razmisljaju u stilu "nece me j**ati, nego ugristi" ili onih papaka koji tvrde da sterilizacija nije prirodna pa kad mu se osteni nesretna kujica koja cijeli zivot nije bila pustena sa 1,5m lanca - sta ce nego rijesiti se stenaca tako da ih odnese na drugu lokaciju.
Takvi su najveci krivci sto imamo ovakvu situaciju u gradovima.
Nabroj mi koliko je rasnih(napuštenih) pasa prikazano u dokumentarcu Kinofil, u odnosu na ukupni broj prikazanih pasa!
Kako vam ne dosadi ponavljati iste laži 1000x
Pali sa Marsa? Daj, ne zavaj!
Citav je tu sistem uspostavljen. Zasto Dog Trust umjesto u reklame ne ulaze u hotele za svoje pse? Samo mi nisu jasni glupani koji jos doniraju i omogucavaju im da se vise bogate. Zene koje niko ne voli mahom, a i djeca do 10 godina koja padaju na glupu pricu.Adriatic wrote:Pa naravno. Zar neko može povjerovati onoj lopini Zlatku Petroviću?Jokericious wrote:Nema nam druge vec da sami rjesavamo ovo. Svako u svojoj mahali i nestat ce. Nikakav ja rad ne vidim. Suplja prica.
Umjesto da svira klavir, on je ministar
Tacno.Hajlac wrote:
Što to ne nazovete pravim imenom - organizovanim dovođenjem avlijanera iz drugih mjesta/gradova u Sarajevo!?
Pa eto, ti si ih nazvao/la.Hajlac wrote:Što to ne nazovete pravim imenom - organizovanim dovođenjem avlijanera iz drugih mjesta/gradova u Sarajevo!?
Jako ljigavoPasiflora wrote:Pa eto, ti si ih nazvao/la.Hajlac wrote:Što to ne nazovete pravim imenom - organizovanim dovođenjem avlijanera iz drugih mjesta/gradova u Sarajevo!?
Cyrax wrote:Dzaba trolas, nece se tema zatvoriti.NeenaSa wrote:![]()
![]()
I da ponovim/o , pali s Marsa.
Prc
ok, shvatila sam, znas me, nisi vise zanimljivChanelSuspendovani wrote:Sjooo Logovanog sto mu vire pertlice iz dupenceta nase Barcine ljepojke![]()
![]()
Opusti se ba Neira.Ti vazda prcas druge a cim tebe neko prca pjenis se ko doberman
Ok, govoriš o udomljivim psima...dakle, pitanje je da li se može finansirati boravak psa pogodnog za udomljavanje u azilu iz budžeta nastalog prikupljanjem kazni od nesavjesnih vlasnika? šta ako se taj pas nikad ne udomi? šta ako njegov životni vijek bude npr. 10 godina? da ne govorimo o moralnim aspketima finansiranja penzije za psa u iznosu od 150,00 KM mjesečno (prema meni nema šanse da trošak boravka psa u azilu bude manji) dok istovremeno trenutno dječiji dodatak u KS iznosi 50,00 KM...pakica_ wrote:opet: pakica ne govori o svim psima, nego onim udomljivim, a ima ih kamara (mada se nama prezentuje prica da iza svakog grma u gradu lezi copor koji samo ceka da prodje neka mama kukunka i neki tata taranta i da im drpe maloga juju).. prva bih pobila sve one koji su ujeli i samo jednom..JaneEyre wrote:Kako sam razumjela pakica spominje napuštene pse jer kao mogao bi se plaćati od kazni za napuštanje psa boravak ovih ostalih u azilu?
Pošto nisam vična sa matematikom ima li neko ko bi nam mogao to izračunati tj. izvršiti neke procjene da li bi se od kazni za nesavjesne vlasnike mogao finansirati boravak pasa u azilu?
Eh sad, iako nisam vična matematici jesam logici, koja mi govori između ostalog i sljedeće: ako većina zemalja na planeti vrši eutanaziju pasa nakon nekog vremena uključujući ovdje i najbogatije svjetske države tipa USA, UK, skandinavske države...ako te zemlje nisu mogle smisliti NITI JEDAN DRUGI NAČIN da se psi ne eutaniziraju nakon nekog vremena - zašto bi ova naša mala jadan, bijedna siromašna država bila izuzetak?
Sve je moguce... ali realno... Sanse da ce neko udomiti takve pse se granice sa sansama na lotu ili bingu.drugi profil wrote:Koliko je realno moguce udomiti ulicnog psa starog 2-3 godine?
----------------------------------
...s tipfeler masine...
Dogs Money insajderi u misiji lockanja temee-lla wrote:Ove licne uvrede su stvarno dno dnaGdje su administratori ?
Indirektno znaci umisljas. To sto pise samo je tu da joj pokaze kako je nebitna ljubav prema kucnim ljubimcima u odnosu na ono sto je covjek. Ali ni to neces skontati imam osjecaj.Hajlac wrote:Dogs Money insajderi u misiji lockanja temee-lla wrote:Ove licne uvrede su stvarno dno dnaGdje su administratori ?
![]()
A indirektno nazivanje sugovornika Hitlerom, gle ironije - takođe cukoljupca, s tvoje strane nije za administracije?![]()
http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10543407
Imali smo i sličnih izljeva mržnje prema ljudima tipa "želim vam svima sporu i bolnu smrt"(na konto eutanazije)...
pas nakon par godina zivota u coporu nije udomljiv.Alfons Kauders wrote:Sve je moguce... ali realno... Sanse da ce neko udomiti takve pse se granice sa sansama na lotu ili bingu.drugi profil wrote:Koliko je realno moguce udomiti ulicnog psa starog 2-3 godine?
...s tipfeler masine...
Laž. Nije lijepo tvrditi ako nemaš nikakvog iskustva.uglavnomja wrote:pas nakon par godina zivota u coporu nije udomljiv.Alfons Kauders wrote:Sve je moguce... ali realno... Sanse da ce neko udomiti takve pse se granice sa sansama na lotu ili bingu.drugi profil wrote:Koliko je realno moguce udomiti ulicnog psa starog 2-3 godine?
...s tipfeler masine...
Mozemo mi udomiti i tigra, al to i dalje nije pametan poteze-lla wrote:Laž. Nije lijepo tvrditi ako nemaš nikakvog iskustva.uglavnomja wrote: pas nakon par godina zivota u coporu nije udomljiv.
udomila ih preko nekoliko.. i svidrugi profil wrote:Koliko je realno moguce udomiti ulicnog psa starog 2-3 godine?
Itekako je bitna razlika u odnosu prema ljudima naspram životinja - jedna od osnovnih 'odlika' mizantropije je upravo ovo što vidimo kod "tužnih oka": konstantno prizivanje genocida, raznih lokalnih i svjetskih kasapina...a sve u afektu zbog pokušaja, za sve zapadne zemlje potpuno normalne, kontrole populacije štetočina zvanih vukoliki čopori podivljalih pasa.e-lla wrote:Indirektno znaci umisljas. To sto pise samo je tu da joj pokaze kako je nebitna ljubav prema kucnim ljubimcima u odnosu na ono sto je covjek. Ali ni to neces skontati imam osjecaj.Hajlac wrote:Dogs Money insajderi u misiji lockanja temee-lla wrote:Ove licne uvrede su stvarno dno dnaGdje su administratori ?
![]()
A indirektno nazivanje sugovornika Hitlerom, gle ironije - takođe cukoljupca, s tvoje strane nije za administracije?![]()
http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10543407
Imali smo i sličnih izljeva mržnje prema ljudima tipa "želim vam svima sporu i bolnu smrt"(na konto eutanazije)...
uglavnomja wrote:Ovo je neki psihicki sindrom, kojim bi se mogla struka pozabaviti. Stalno spominjanje hitlera ( kod one kendare i karadzica i mladica) od strane keroljubaca![]()
Nesto nije u redu sa mentalnim sklopm. Mislim svako kome je vaznije pseto od covjeka je bolestan, bez daljnjega. Ali ovoliku sociopatiju i psihopatiju bi trebalo strucno obradjivati.
Inace, prvi znakovi se primjecuju jos u osnovnoj, a izrazeniji postanu pred kraj tinejdzerskog doba. Poslije se malo primire, postanu lukaviji, ali ne znaci da su postali bolji.
Ovo se ne odnosi na djecicu iz zlatnih kaveza koja jos citaju bajke.
onaj divni osjecaj kada svijet gledas iskljucivo kroz svoje ocie-lla wrote:Laž. Nije lijepo tvrditi ako nemaš nikakvog iskustva.uglavnomja wrote:pas nakon par godina zivota u coporu nije udomljiv.Alfons Kauders wrote: Sve je moguce... ali realno... Sanse da ce neko udomiti takve pse se granice sa sansama na lotu ili bingu.