Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
animals

#2576 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by animals »

Ti lajkovi i slike su nesto najgluplje sto je covjecanstvo izmislilo..
bas za budale..
Niemand

#2577 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Niemand »

Pa vidi, mimo instagrama ako vec tamo ne ide, imas evo profil i na forumu.

Al realno, svaki dan biti na forumu dje je sve to nebitno i mozes svojom pricom i karakterom naci neku al radije kriviti kuntu i pantu i analizirati upoznavanja ko dudakovic sanu 95', ono, sta reci. Na anonimnom forumu ne mozes reci da je do izgleda, novca, auta, babinih sinova i sponzorusa, ovog i onog. Sve je do vas.
pustopoljina

#2578 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Niemand wrote:Pa vidi, mimo instagrama ako vec tamo ne ide, imas evo profil i na forumu.

Al realno, svaki dan biti na forumu dje je sve to nebitno i mozes svojom pricom i karakterom naci neku al radije kriviti kuntu i pantu i analizirati upoznavanja ko dudakovic sanu 95', ono, sta reci. Na anonimnom forumu ne mozes reci da je do izgleda, novca, auta, babinih sinova i sponzorusa, ovog i onog. Sve je do vas.
:lol: :lol: :kiss:
ne znam...prije deset godina se ista ovakva prica vrtila po forumu...tad garant nije ni bilo instagrama, valjda je bilo fejsbuka...i vazda isto-
nemam bicepse, nemam majbaha, nemam sampanjac...
citas i ne vjerujes.
za to vrijeme se izrodilo bruka djece, a nijedno mama i tata ne vozaju u majbahu i ne kupaju sampanjcem.
de vise se dozovite.
moonca

#2579 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

animals wrote:Ti lajkovi i slike su nesto najgluplje sto je covjecanstvo izmislilo..
bas za budale..
Sve je to ..igra...odrasli SE igraju...proci CE I to..
NE mislim da je lose...ipak je povezalo ljude, Koji su izgubili kontakte nakon skole/ faxa...treba znati iskoristiti I TU mogucnost..
Xavier1

#2580 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

ZyzzSar wrote: Znamo da muskarcima izgled otprilike 80% kriterija, ostatak je karakter(zanimljivost,inteligencija...) i druge stvari(posao/skola, sa kime se druzi, sa kime je bila itd.)
I na osnovu toga pravimo neki utisak, i recimo da ga izrazavamo sveukupnom ocjenom (1-10).

Eh sto se zena tice ja msm da dosta(vecina zena) ima neki ovakav sistem kad posmatra da li ce izaci sa likom i hoce li biti nesto izmedju njih:
Recimo nek je cura izgledom 7/10, znaci nesto iznad prosjeka, ona zna da uvijek moze imati na desetine likova koji su 7 ili ispod, eh sta ona trazi je neki lik 7.5-8.5, da je malo iznad nje, ali da ga moze zadrzat(a da je ne vara i sl.);
A kod njih se taj utisak (ocjena) formira mozda nesto ovako-> izgled 50%, karakter(samopuzdanje,zanimljivost,ambicionznost, a sto slijedi iz price...) 30%, i 20%(posao, drustvo, novac i sl.).
Naravno uvijek ima izuzetaka i cura sa sjebanim vrijednostima koje kazu necu bit ni sa kime ako nije kešali, il ako nije top zgodan...

Što se ovog it-ovca tice, kaze da izgleda iznadprosjecno, znaci sa prosjecnom spikom, a vidi se da je ima jer zna sta prica, ima i para, moze hladno pokupiti dosta cura koje su 7 ili nize, i tu i tamo neku 8+.
Ali definitivno, dovoljno je imati prosjecan izgled, i iznadprosjecnu spiku(rijetkost danas) i bez problema ces biti solidan sa zenama.
Mislim da si ti ovdje dosta ubo i slazem se sa vecinom napisanog.
Pogotovo ovaj dio da zene traze boljeg od sebe. Realno je da one biraju. Svakodnevno im se javlja bruka likova i mogu to da cine.
Niemand

#2581 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Niemand »

pustopoljina wrote:
ne znam...prije deset godina se ista ovakva prica vrtila po forumu...tad garant nije ni bilo instagrama, valjda je bilo fejsbuka...i vazda isto-
citas i ne vjerujes.
za to vrijeme se izrodilo bruka djece, a nijedno mama i tata ne vozaju u majbahu i ne kupaju sampanjcem.
de vise se dozovite.
Ta prica vjerovatno postoji u svakoj generaciji, samo se mijenjaju detalji. Tamo nekad iza rata, rane 2000te se vikalo- za mene bi se otimale da imam papire..
pustopoljina

#2582 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Niemand wrote:
pustopoljina wrote:
citas i ne vjerujes.
de vise se dozovite.
Ta prica vjerovatno postoji u svakoj generaciji, samo se mijenjaju detalji. Tamo nekad iza rata, rane 2000te se vikalo- za mene bi se otimale da imam papire..
fakat.
sto znaci, da u svakoj generaciji postoji odredjen procenat ljudi koji ne znaju sta ce sa sobom.
Niemand

#2583 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Niemand »

pustopoljina wrote:
fakat.
sto znaci, da u svakoj generaciji postoji odredjen procenat ljudi koji ne znaju sta ce sa sobom.
Ma lako je tebi to reci kad imas papire. :D :kiss:
moonca

#2584 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Pogotovo ovaj dio da zene traze boljeg od sebe. Realno je da one biraju. Svakodnevno im se javlja bruka likova i mogu to da cine.
:lol:

...Nije SE Taj rodio, da je bolji od mene....Tako zene razmisljaju .
One biraju...Ali SE zna da I biraju ..' macka u vreci'
pustopoljina

#2585 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

:skoljka: :lol:
i moj citav kanton :lol: :roll:

ovo dolje zvuci ok...ne glupo i ne pacenicki...normala.
poslusaj ovog,
al' de bar dva dana u sedmici poslusaj i mene i idi offline.
stvarno vjerujem onome sto kaze da je na mukama zbog izbora.
ljudi su danas depresivniji, nego prije kad nisu mogli birati pola od onog sto danas mogu.
ZyzzSar wrote:
pa nema bas toliko, ali ima dosta, dovoljno da moze birati
za instagram, ako te ne prati nemoj ni pokusavati
a sto se tice taktika, najlakse je na stori odgovorit, ali ne komentarisati izgled(takvih poruka dobije bruku i vise od pola su pacenici, a i odmah zna da te moze imati, tako da veliko ne osim ako nisi siguran da ces imat prolaz pa da odmah predjes na stvar), najbolje je napisati nesto indirektno, ako vidis da je negdje bila a bio si tu, ili neki film/seriju objavila a gledao si, napisati komentar bez pitanja, i onda recimo nakon 10tak razmijenjenih poruka ako odgovara pozitivno mozes davati neki komentar/naznaku da si zainteresovan, i poslije dva/tri dana pisanja maksimalno zoves je na pice/ da se vidite

//takodje, cao, sta ima, sta radis kao prve poruke, wtf?? big no no

ma zene biraju kome mogu zivot povjeriti. s kim mogu skociti padobranom. basta.
Boemica

#2586 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

Naravno da ne odgovaramo na poruke na fb-u od random ljudi koji ti iznebuha pošalju poruku :-)

osim ako nije kolega i traži skriptu :run:
annoy

#2587 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

Jedino gore od nasumicnog uletavanja na Fejsbuku je nasumicno uletavanje na Instagramu
Ne znam ima li povrsnijeg okruzenja od toga

I sad se ti nadas tamo ostvariti neki smislen odnos samo tako
Jos s osobom koja broji pratitelje u tisucama :-)
Pa sam sebi pucas u nogu
choxnox

#2588 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by choxnox »

Boemica wrote:Naravno da ne odgovaramo na poruke na fb-u od random ljudi koji ti iznebuha pošalju poruku :-)

osim ako nije kolega i traži skriptu :run:
Il nudi skriptu :D
ZyzzSar

#2589 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by ZyzzSar »

annoy wrote:Jedino gore od nasumicnog uletavanja na Fejsbuku je nasumicno uletavanje na Instagramu

Pa sam sebi pucas u nogu
ne slazem se
sta bi onda trebalo reci za tinder, badoo i ostale slicne sajtove
annoy

#2590 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

ZyzzSar wrote:
annoy wrote:Jedino gore od nasumicnog uletavanja na Fejsbuku je nasumicno uletavanje na Instagramu

Pa sam sebi pucas u nogu
ne slazem se
sta bi onda trebalo reci za tinder, badoo i ostale slicne sajtove
Tamo su barem (mozda) zainteresirane za upoznavanje
A Instagram dosta njih koristi samo za dizanje ega
MarlboroGold

#2591 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Nekima bi izgleda bilo bolje da se odjave sa IG, FB itd. jer očigledno na njih utiču loše i to ne mogu kontrolisati.
Na IG, koji je trenutno najpopularniji među mlađom rajom, je svakako 80% slika provučeno kroz filtere. Sve su skoro pa savršene što izgleda prelijepo na prvu, ali je istovremeno često zabluda i može loše uticati na one koji te slike gledaju tako da sebe smatraju manje vrijednim. I ti koji postavljaju slikaju se 50 puta i onda odaberu jednu ili dvije koje će postaviti. IG generacije su se navukle na pažnju, lajkove, shareove i slično i to im hrani ego. Influensera i influenserki na svakom koraku. Ljudima skroz pogrešni i debilni ljudi postaju idoli. Da sumiram, za mene lično sadržaj na IG je smeće.
Boemica

#2592 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

MarlboroGold wrote:Nekima bi izgleda bilo bolje da se odjave sa IG, FB itd. jer očigledno na njih utiču loše i to ne mogu kontrolisati. .
Da, ljudi koji o IG razmišljaju na način kao i ti, definitivno ne treba da ga imaju :)

Ja instagram imam 3 godine i nikad nisam upratila nikakvu influenserku ni influensera, niti mi ih izbacuje na feedu, baš zato što lajkam i pratim druge stvari, pa onda algoritam ig- a mi te stvari i izbacuje.

Dakle, izbacuje mi smiješne video isječke, nešto poput meemova al u video formatu, izbacuje mi slike lijepe hrane, izbacuje mi slike prirode, šta se desilo na današnji dan, poznate izreke nekih poznatih ljudi, onda o mašinstvu dosta stvari, crteže, solidworks modele, modele dobijene 3D printanjem, itd ... Dakle, sve što volim i što me zanima na jednom mjestu, dostupno jednim klikom, a bez toga da prethodno moram ja sama sjesti i u google ukucat neki pojam. Nekad mi je dosadno, a ne znam šta bih konkretno, niti iimam puno vremena, vozim se busem, na pauzi sam, treba mi odmaranje mozga, a da opet ne bude ubijanje u pojam, tu dobro dođe ig.

I da, ljepša sam na svojim slikama, nekad stavim filter preko slike pa budem još ljepša, pritom sam i fotogenična, često ljudi kažu da ne ličim na sebe uživo i na slikama, i isto tako sam svjesna da je isti slučaj sa slikama mnogih ljudi. Al' nisam svela svoj profil na slike sebe, slikam hranu koju pravim, knjige koje čitam, cvijeće koje uzgajam ... Kad malo skontaš, nije ni forum puno drugačiji ;)
MarlboroGold

#2593 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Nisam mislio na te sadrzaje. Logicno je da ima dosta toga sto je korisno. Mozda sam se trebao bolje izraziti u posljednjoj recenici. Neko ko kuka na ove sto imaju po 500 lajkova bolje da se skroz odjavi. Ja nisam na IG od samog starta. Ima i na face dosta toga fake pa se nisam odjavio. Ne interesuje me. Samo konstatujem da je IG puno vise fake od FB, tako da mi je jedna drustvena mreza sasvim dovoljna tj. ova druga. Ne bih nikad ni te sadrzaje koje spominjes tamo trazio kad postoje alternative, ali to sam ja.
Boemica

#2594 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

Pa da sumiramo onda, nije sadržaj instagrama smeće, ti biraš sadržaj svog ig-a, dakle neki ljudi jednostavno biraju smeće.

I ti isti ljudi smeće biraju i da gledaju na tvu, i u kinu, i slušaju na yt, i guglaju ...
Xavier1

#2595 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

Pusti suplju Boemice. Glavna svrha instagrama ti je da dobijes paznju. :oops:
MarlboroGold

#2596 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Postoji kljucna razlika. Htjela ne htjela nekad ti se smece samo ukaze i to na svakoj drustvenoj mrezi. To nije slucaj sa kinom, TV-om itd. gdje si ti u apsolutnoj kontroli koji ces sadrzaj gledati ili slusati.
Boemica

#2597 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

MarlboroGold wrote:Postoji kljucna razlika. Htjela ne htjela nekad ti se smece samo ukaze i to na svakoj drustvenoj mrezi. To nije slucaj sa kinom, TV-om itd. gdje si ti u apsolutnoj kontroli koji ces sadrzaj gledati ili slusati.
Pa u i kinu možda, na tvu može naići ali prebaciš kanal.
Isto tako te u svakoj životnoj situaciji smrad smeća može okrznut, tvoje je šta ćeš sa tim uradit.

Ja se recimo, ne stresiram i ne razmišljam ni najmanje o filterima, slikama, ko je kakav uživo ...

Neki dan mi kolegica kaže, eno one Nezire, msm da se tako zove, vidjela sam curu uživo, pa mi pokazala njene slike na ig.
Realno, cura ljepša uživo i preljubazna, kulturna. Što odmah ako ima hiljade lajkova, dobre slike, mora biti umišljena, ovakva - onakva.
kiligonzales

#2598 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by kiligonzales »

Boemica wrote:Pa da sumiramo onda, nije sadržaj instagrama smeće, ti biraš sadržaj svog ig-a, dakle neki ljudi jednostavno biraju smeće.

I ti isti ljudi smeće biraju i da gledaju na tvu, i u kinu, i slušaju na yt, i guglaju ...
Da se dodamo na instagramu :P
todd_smith

#2599 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by todd_smith »

gidra wrote:
moonca wrote:
ZyzzSar wrote:
zasto je neugodno?
.Trebalo bi biti spontano,neki mali' incident' da se desi i da preraste u pricu, u .... iz iskustva -kad su nam god momci u kaficima tako prilazili sa ocitom namjerom- mi smo odbijale... nije nam ugodno i ako nam se svidja ... a, pogotovo glupo slanje pica -- uzas :-)
...
joj šuplje priče, kakva spontanost?

Iz ličnog iskustva ću reći da sam u posljednih 2 godine bar 40ak djevojaka upoznao i dejtao samo preko Instagrama (Facebook kao način komunikacije među današnjom omladinom je nestao/propo), a da ne pričam da se svaki vikend desi novo poznanstvo. Puno izlazim i hodam po sarajevskim kafanama i najveći mi je životni trošak ta kafana trenutno, jer sam ostale sve priroitetne stvari u životu posložio i riješio, pa se zajebavam i guzim. Puno izlazaka = puno djevojaka upoznajem. Ako ste imalo ekstrovertni djevojke nikad pristupačnije nisu bile. Samo treba IMATI MUDA.
Pa i ako te odbije nije smak svijeta (Samo sebi u glavu ubaciti..."eee da ta cura zna koliko njeno NE meni ništa ne znači" i pičiš dalje)

Iznadprosječnog sam izgleda, it inženjer (sušta suprotnost svih it-ovaca po mom izgledu) a imam i love više nego 80% omladine u Sarajevu mojih godina, a 29. mi je i nisam nikakav babin sin. Moj Instagram profil uopće ne ostavlja taj dojam, imam 30ak slika sa prosjekom od nekih cca 140 lajkova od kojih su barem procenutalno 90% djevojke lajkačice (također nemam uopće puno pratilaca nekih cca 400). Sasvim normalne slike bez noćnih izlazaka, flaša, automobila...držim profil na public.

Svaku djevojku sam odveo vani na dejt po istom šablonu, kroz zajebanciju se javio na IG story i tu se razvije neki bezvezni razgovor, opšti, koji preraste u moj poziv na kafu. E pazi sad, nijedna djevojka nije odbila poziv, ali nijedna! Sve su to normalne cure, magistrice farmacije, advokatice, doktorice, studentice, čak sam imao i kratku vezu sa jednom našom bivšom misicom koju sam upravo upoznao preko Instagrama. :D Pa se i one meni javljaju po istom šablonu sa nekom zajebancijom na moj IG story...
Ili namjenski upratim djevojku koja mi se svidjela u gradu, zalajkam joj par slika starih, čisto da vidi ona da me zanima i onda krece akcija, šuplja priča bla bla sa generičkim porukama i sve te djevojke pristaju na razgovor i na poslije izlazak (trudim se da sa što manje onlajn razgovora je namamim vani na kafu), gdje tek onda sebe prezentujem u najboljem svijetlu, a ništa ne lažem niti petaljam tim djevojkama jer to sam što sam a imam im puno ponuditi. I sve one su iznadprosječnog izgleda, ali ne one izblajhane nargilašice, takve zaobilazim. Tako da INSTAGRAM JE TITO za današnju omladinu.

Ja sam također sam i nemam djevojku, ali sam u drugom problemu od ovih momaka koji se javljaju sa svojim problemima.
Nemam je iz razloga što imam previše opcija (a upravo mi to društvene mreže omogućavaju) ne valja ni to nekada...
Bratmoi.

Objasnio covjek, ono sto sam ranije pokusavao da kazem.

Samo ovo za misice, ne spominji, kakvim su od 2016. do 2018 davali “krune” bolje da se ne hvalis time :D
Rootboi

#2600 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Rootboi »

Nemate vi pojma kako je ne samo prije socjalnih mreža nego i mobitela pa kad zoveš na kućni nekog i to ne samo prvi put nego i poslije jer se u 8/10 slučajeva javi neko drugi od ukućana , uvijek sam meditirao minutu prije nego podignem slušalicu :lol: :lol: :run:
Post Reply