Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dena24

#2576 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by dena24 »

Tomahawk11 wrote:Naravno, treba gledati i iz Jukinog ugla, covjek mu valjao, ono mu mozda nije po kontu sve sto radi, ali opet....a i stari bi ga slomio: ''Juka, sine, covjek ti valjao, a ti tako'' :D
A s druge strane nacionalno pitanje....teska situacija da se dobije na svim poljima.
Sto se tice reprezentacije, treba uzeti u obzir da bi i bez saFunice koja se vodi po tom pitanju bilo tesko da Juka zaigra za reprezentaciju ovog ljeta.
Igrac koji ce vjerovatno biti u top pet rookie....ide ljetna liga, mlad je, klub nece nista prepustiti slucaju, vidjeli su da imaju zlatnu koku, hu d fak is rep B&H, nek sacekaju, mi dali milione, haj vozdra.
Pa za sezonu-dvije, kad bude bas zvijer, onda ce on moci reci:''odoh u svoju BejHa, treba neko prvenstvo igrati, izvint'e me 8-)
Da se razumijemo, navijam za svakog BH sportista pa isto tako za juku, gledam njegove tekme, pa highlights pa ono pa ovo, pratim svaki korak skoro.
Ali ja se pitam: Kako je moguce da jedan Nowitzki za njemacku ili jedan parker za francusku igraju za repke bez problema. Kao u Rookie sezoni isto tako nakon osvojene NBA lige, kod njih nikad nije bilo dileme da li ce igrati.

Ali isto tako postoji uvijek druga strana price, na pr. znam da je Juka, prije nego sto ga je trnovcevic odveo u Sloveniju bio ponudjen KK Bosni (kad je tek poceo da igra sa 15 godina) i oni ga , prvenstveno Konakovic koji tada bio predsjednik Kluba, otjerali s razlogom da mali nema talenta i da su ostali mladi igraci bolji od njega.
Opet je Juka igrao za U-20 repku prosle godine.
Ne mislim da je trnovcevic toliki supak da bi nekom igracu nagovorio za koju repku treba da igra ili da je uopste toliko mocan, s druge strane je normalno da covjek gleda svoj interes prvenstveno ali isto tako interes svojih igraca, jer ako oni ne uspiju nece ni on zaradit marke.

Neusporivo je da bi Juka danas muzio krave u Svojatu bez trnovcevica ne bi ni dosao u dodir s kosarkom da nije bilo tog zloglasnog menadzera. Isto tako neusporivo je da ovi ostali skartirani bosnjaci koji danas igraju za sloveniju (Begic, Omic, Rizvic) danas ne bi bili to sto jesu, a to veze nema za koju su repku igrali, jer je cinjenica da takozvani sportski strucnjaci u bosni godinama nisu radili svoj posao!!!

Zato ne vjerujem tu pricu da je sad neki menadzer grobar BH kosarke
hrastov žižak

#2577 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

Ali ja se pitam: Kako je moguce da jedan Nowitzki za njemacku ili jedan parker za francusku igraju za repke bez problema. Kao u Rookie sezoni isto tako nakon osvojene NBA lige, kod njih nikad nije bilo dileme da li ce igrati.
ovo su notorni mitovi, dalje nisam htio ni čitat
dena24

#2578 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by dena24 »

hrastov žižak wrote:
Nowitzki has been playing for the German national basketball team since 1997. In his debut tournament, the 1999 FIBA European championships, the 21-year old rookie emerged as the main German scorer, but Germany finished seventh and failed to qualify for the 2000 Olympic Games.

Lik je draftovan 98'

In Summer 2011, Nowitzki played with Germany in the EuroBasket 2011 where the team reached ninth place.

2011 Dallas osvojio NBA ligu

pa ti mitovaj sad
hrastov žižak

#2579 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

hrastov žižak wrote:
shake69

#2580 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by shake69 »

dena24 wrote:
hrastov žižak wrote:
Nowitzki has been playing for the German national basketball team since 1997. In his debut tournament, the 1999 FIBA European championships, the 21-year old rookie emerged as the main German scorer, but Germany finished seventh and failed to qualify for the 2000 Olympic Games.

Lik je draftovan 98'

In Summer 2011, Nowitzki played with Germany in the EuroBasket 2011 where the team reached ninth place.

2011 Dallas osvojio NBA ligu

pa ti mitovaj sad
Zizak se provaljuje, fakat, ali nije nemoguce da je Juka ispucao bonus s igranjem prosle godine na EP do 21 g., ili da je u pitanju neka stavka ugovora koju ce aktivirati da ga usmjere prema Ljetnoj ligi sto ce i Juki i onom arogantnom menadzeru dobro doci poslije teskih rijece iznensenih prema Savezu.
Last edited by shake69 on 15/01/2015 17:18, edited 1 time in total.
hrastov žižak

#2581 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

Zizak se provalju, fakat
šta se provaljuje?
shake69

#2582 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by shake69 »

hrastov žižak wrote:
Zizak se provalju, fakat
šta se provaljuje?
Valjda se rugas tezi da Nowitzki i Parker eto nisu dolazili na reprezentativna okupljanja u rookie sezoni i kad su bili sampioni NBA!?
hrastov žižak

#2583 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

izvinjavam se, do mene je, pogrešno sam pročito.
House

#2584 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by House »

Pjanke trebao si napraviti klip sa Galinarijem i italijanskim komentiranjem utakmice :lol: :lol: koji kralj jbt plakao sam od smijeha u 4 ujutro

Galinari legenda :bih:
Pjanic15

#2585 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

House wrote:Pjanke trebao si napraviti klip sa Galinarijem i italijanskim komentiranjem utakmice :lol: :lol: koji kralj jbt plakao sam od smijeha u 4 ujutro

Evo ovdje ima: http://klix.com/pe4kgvo

Lud je Gallo, nešto je i Nurkića komentariso na talijanskom nakon faula. :lol:
House

#2586 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by House »

Pjanic15 wrote:
House wrote:Pjanke trebao si napraviti klip sa Galinarijem i italijanskim komentiranjem utakmice :lol: :lol: koji kralj jbt plakao sam od smijeha u 4 ujutro

Evo ovdje ima: http://klix.com/pe4kgvo

Lud je Gallo, nešto je i Nurkića komentariso na talijanskom nakon faula. :lol:

evo ga :lol: :lol:

smasma

#2587 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by smasma »

je li njegovi roditelji zive u zivinicama? jao ćaleta mrcine, kolikački je :D
Eborg

#2589 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Eborg »

smasma wrote:je li njegovi roditelji zive u zivinicama? jao ćaleta mrcine, kolikački je :D
Mislim da žive negdje pored, neko selo. Rečeno je ranije kako se zove, da nije Bašigovci ili ovako nekako.
shake69

#2590 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by shake69 »

Eborg wrote:
smasma wrote:je li njegovi roditelji zive u zivinicama? jao ćaleta mrcine, kolikački je :D
Mislim da žive negdje pored, neko selo. Rečeno je ranije kako se zove, da nije Bašigovci ili ovako nekako.
Zapamtio sam jer mi je bilo smijesno. Svojat. :) Velim, ko je koga svojatao tu da selo dobije ime, hebemti! :D
smasma

#2591 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by smasma »

shake69 wrote:
Eborg wrote:
Zapamtio sam jer mi je bilo smijesno. Svojat. :) Velim, ko je koga svojatao tu da selo dobije ime, hebemti! :D
znaci decko iz Svojat-a dosao do NBA. Svaka cast Juka, kapa dole !!
SkyLimit

#2592 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

Image
thekupus

#2593 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by thekupus »

hahahhahahahhaha
hodža

#2594 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hodža »

:thumbup: :lol:

samo na engleskom napisati i pustiti na 9gag ili sl.
SkyLimit

#2595 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

Američki novinari se raspisali po twitteru kako Denver pokušava dovesti Brook Lopeza iz Netsa. Nikako mi se to ne uklapa sa planom da otvore prostor za Nurkića.

Mada ako bi trejdovali McGeaa, Nurkić i Lopez bi činili jak centarski tandem. Bilo bi dovoljno utakmica i minuta za obojicu. Nurkić bi od Lopeza mogao puno toga naučiti u vezi ofanzivnog dijela igre, a mogao bi i Nurkić njega naučiti kako se skače :D

Negdje sam pročitao da je i Teletović zanimljiv Denveru, zamislite da kad bi on stvarno prešao tamo.
hrastov žižak

#2596 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

SkyLimit wrote:Američki novinari se raspisali po twitteru kako Denver pokušava dovesti Brook Lopeza iz Netsa. Nikako mi se to ne uklapa sa planom da otvore prostor za Nurkića.

Mada ako bi trejdovali McGeaa, Nurkić i Lopez bi činili jak centarski tandem. Bilo bi dovoljno utakmica i minuta za obojicu. Nurkić bi od Lopeza mogao puno toga naučiti u vezi ofanzivnog dijela igre, a mogao bi i Nurkić njega naučiti kako se skače :D

Negdje sam pročitao da je i Teletović zanimljiv Denveru, zamislite da kad bi on stvarno prešao tamo.
to bi bio užasno nerazuman potez denvera, mada vjerujem da se radi o običnoj izmišljotini, samo da se nešto piše. koji će im kurac igrač koji vuče takvu povredu stopala i koji je na klimavim nogama.
mgogic

#2597 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by mgogic »

Inace, Jukinog oca svi u Zivinicama poznaju po nadimku "Dupli"!
LSD

#2598 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

Nurkić je sjajan , buducnost naše košarke :thumbup: :bih:
It_is_a_Leclerc

#2599 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel otišao The Babo od The Nurka ? Da neće večeras u slobodarski Dallas da gleda The Nurka ?
nema me tamo

#2600 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

LSD wrote:Nurkić je sjajan , buducnost naše košarke :thumbup: :bih:

KrasnooOoOOoo. :D
Post Reply