Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kakav će rezultat u Brazilu napraviti reprezentacija Bosne i Hercegovine ?

1. Ostati će u grupi.
105
17%
2. Doći će do osmine finala.
227
36%
3. Uči će u četvrtfinale.
113
18%
4. Doći će do polufinala.
25
4%
5. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će izgubiti.
4
1%
6. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će pobijediti.
7
1%
7. Uči će u finale gdje će izgubiti.
5
1%
8. Postati će prvak svijeta u finalu svjetskoga prvenstva.
139
22%

Total votes: 625

baxul

#2576 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by baxul »

nije bilo nerješenih još uvijek?
tamam sutra obije u našoj grupi x i tamam.
insaneinthebrain

#2577 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by insaneinthebrain »

relativno84 wrote:
dale cooper wrote:Jebiga, meni je jedina gora stvar od gledanja Španske tika-take, gledanje Italijanskog katanača. :D
Što ne znači da to nije efikasno ili uspješno. Naprotiv, posebno kada imaš Engleska goveda za protivnike. :roll:
Osim ove Pirlove majstorije i još par prodora, zadnjih 30-tak minuta utakmice je bilo smor. :roll: :D
Jesi gledao prvo poluvrijeme, sta su englezi igrali, bus i sutni da crnac je stigne :D Italija vec godinama ne igra na taj nacin, a kraj utakmice su samo rutinski zavrsili :D
ocigledno frajer nije pogledao utakmicu italije ima deset godina
Romanista 101%

#2579 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Romanista 101% »

imal gdje gif Runijevog kornera :lol:

za udzbenike :D
putokaz1

#2580 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by putokaz1 »

nisma gledao Italijani ko Italijani uvjek 0-0 kad netreba (s Luksemburgom) a kad treba pobjede
Mračajski proto

#2581 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Mračajski proto »

insaneinthebrain wrote:
Mračajski proto wrote:SAD IDEEE SILOVANJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ŽITELJA NAJKORUMPIRANIJE LIGE SVITAAAAA!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bravo italija. rutinski odradjeno
Voliš svoju braću po namještanju, a?
baxul

#2582 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by baxul »

Romanista 101% wrote:imal gdje gif Runijevog kornera :lol:

za udzbenike :D
https://vine.co/v/MIquQEHump2
Edin H.

#2583 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Edin H. »

Covjece koji slobodni udarac Pirla :shock:
insaneinthebrain

#2584 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by insaneinthebrain »

englezi redovne musterija italijanima :izet: :D
House

#2585 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by House »

Sjajno izveden korner Wayne Rooneya :D oplakao sam
Last edited by House on 15/06/2014 02:15, edited 1 time in total.
Romanista 101%

#2586 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Romanista 101% »

insaneinthebrain wrote:englezi redovne musterija italijanima :izet: :D

nemoj zaboraviti i svabe :)
putokaz1

#2587 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by putokaz1 »

Pjanic15 wrote:
Atticus Finch wrote:Image

:run:
:lol: :lol:

Image
Image
NAJBOLJA KOMBINACIJA YOU TUBE I CRTEŽA IKADA HVALA AUTORU!!!
Tvrtko II Kotromanić

#2588 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Tvrtko II Kotromanić »

cyprus wrote:Jučer se nisam proslavio, al to me neće obeshrabrit da i dalje prognoziram :mrgreen:

Kolumbija - Grčka X
Iako se mnogi ne bi složili, ja smatram da se ovdje radi o dvije selekcije približne kvalitete. Kolumbija možda ima nešto bolji prvi tim, a Grčka ima širu klupu. Također, Kolumbiji je mnogo jači segment igre ofanziva, a Grčkoj naravno defanziva. Nema sumnje da će Kolumbija veći dio susreta kontrolisat loptu, ali iz iskustva znamo da to nisu nužno loše vijesti po Grke. Oni se znaju branit, a znaju i zabit iz malog broja prilika (Mitroglou, Samaras, Gekas i Salpingidis su se specijalizirali za to). To je naročita opasnost za Kolumbiju kojoj odbrana ne izgleda nimalo spektakularno. Kolumbija jeste favorit i vjerovatno će naći način da probije grčki oklop, ali vjerujem da Grci mogu isto uraditi i na drugoj strani, tako da ja očekujem podjelu bodova uz neki rezultat 1:1... HELLAS!

Urugvaj - Kostarika 1
Urugvaj je apsolutni favorit, ali ne treba Kostariku potcijenit. To je selekcija koja je glatko prošla kroz kvalifikacije, a imaju i nekoliko solidnih igrača: glavne zvijezde (Campbell i Ruiz) su napadači koji svakome mogu zabit, na golu stoji jedan od najboljih golmana Primere - Keylor Navas. Ostatak tima je uglavnom mješavina igrača iz domaćeg prvenstva i skandinavskih (?!) liga. Ipak, bilo bi veliko iznenađenje kada ovo ne bi Urugvaj uzeo 3 boda. Urugvajce ne treba posebno predstavljat. Imaju ogroman ofanzivni pšotencijal, ali istovremeno i solidnu odbranu na čelu sa Godinom. Ne vjerujem u neko naročito taslačenje Kostarikanaca, ali ovdje je realno očekivati neku rutinsku pobjedu, tipa 2:0...

Engleska - Italija 1
Opet mislim da neću imati mnogo istomišljenika, ali kontam da su Englezi ipak pretjerano potcijenjeni. Većina će vjerujem ovdje dati prednost Talijanima, ali izuzev historije i nekog tradicionalnog modela po kome Italijani idu dalje kako god loše djelovali, a Englezi nikad ništa ne ostvare, ja zaista ne vidim neke značajne argumente koji bi Italijanima dali prednost. Dobro, igračka kvaliteta je i kod jednih i kod drugih upitna, jer i jedni i drugi imaju dosta precijenjenih igrača. Zbog toga zaista nisam siguran kakvu utakmicu treba očekivat (ne bi me iznenadilo mrtvih 0:0, ali ni neka golijada). Na neki unutrašnji osjećaj (koji je daleko od pouzdanog), prognoziram pobjedu Engleza... Recimo 1:0... Čini mi se da nakon dugo vremena na prvenstvo idu bez nekog velikog pritiska i imperativa, pa kontam da bi se to moglo odraziti pozitivno na njih...

Obala Slonovače - Japan X
Ovdje sam se dugo dvoumio dal je izgledniji X ili pobjeda Afrikanaca. Mislim, izgledno je sve, ni pobjeda Japana se bi svrstala u neko iznenađenje, jer su ova dva tima, koliko god različita bila, kad se sve zbroji i oduzme u kvaliteti zapravo tu negdje... Slonovača ima nekoliko sjajnih pojedinaca kakve Japan vjerovatno nikad neće imat, ali ni Slonovi neće nikad imat japansku organizaciju i timsku koheziju. Nekako vjerujem i nadam se da bi Drogba konačno mogao proć grupnu fazu, ali za ovu prvu utakmicu zaista nisam siguran. Njegovi ako i pobjede to će sigurno biti nekim golom iz prekida. Ne znam, opet na osjećaj prognoziram neki X...
nemoj vise ziv bio :D

jedino te jos ova zadnja tekma moze koliko toliko izvuc
internazionale

#2589 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by internazionale »

ultima_palabra wrote:Zera je falila da zaspem, ali dobra tekma... kakve lopte Rooneya i Candreve :thumbup:

Golovi Van Persieja i Robbena, perverzan pas Inieste za Silvu... dobro SP :)
Zaspis ako si zamalo zasp'o
a zaspes je kad uzmes lopatu i zaspes nesto npr zemljom, pijeskom
zecko_kupuz

#2590 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by zecko_kupuz »

Tomahawk11 wrote:Kakvi Englezi. Nisu ni Talijani Bog zna sta, ali ovi su previse klocasti. Kakvi su ono centarsutevi kod Engleza?? :-)
Talijani uredno odradili tekmu, a Englezi kakvi su, bice im borba za 3. mjesto sa Urugvajem. Mogli bi se oni lahko okliznuti sa Kostarikom.
Otežala lopta od vlage. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2591 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Tomahawk11 »

House wrote:Sjajno izveden korner Wayne Rooneya :D oplakao sam
Izvodi kornere ko sto Griffin suta trice :mrgreen:
Mračajski proto

#2592 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Ne ispravljaj ga, 'sovat će ti.
Vodja uvale

#2593 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Vodja uvale »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
cyprus wrote:Jučer se nisam proslavio, al to me neće obeshrabrit da i dalje prognoziram :mrgreen:

Kolumbija - Grčka X
Iako se mnogi ne bi složili, ja smatram da se ovdje radi o dvije selekcije približne kvalitete. Kolumbija možda ima nešto bolji prvi tim, a Grčka ima širu klupu. Također, Kolumbiji je mnogo jači segment igre ofanziva, a Grčkoj naravno defanziva. Nema sumnje da će Kolumbija veći dio susreta kontrolisat loptu, ali iz iskustva znamo da to nisu nužno loše vijesti po Grke. Oni se znaju branit, a znaju i zabit iz malog broja prilika (Mitroglou, Samaras, Gekas i Salpingidis su se specijalizirali za to). To je naročita opasnost za Kolumbiju kojoj odbrana ne izgleda nimalo spektakularno. Kolumbija jeste favorit i vjerovatno će naći način da probije grčki oklop, ali vjerujem da Grci mogu isto uraditi i na drugoj strani, tako da ja očekujem podjelu bodova uz neki rezultat 1:1... HELLAS!

Urugvaj - Kostarika 1
Urugvaj je apsolutni favorit, ali ne treba Kostariku potcijenit. To je selekcija koja je glatko prošla kroz kvalifikacije, a imaju i nekoliko solidnih igrača: glavne zvijezde (Campbell i Ruiz) su napadači koji svakome mogu zabit, na golu stoji jedan od najboljih golmana Primere - Keylor Navas. Ostatak tima je uglavnom mješavina igrača iz domaćeg prvenstva i skandinavskih (?!) liga. Ipak, bilo bi veliko iznenađenje kada ovo ne bi Urugvaj uzeo 3 boda. Urugvajce ne treba posebno predstavljat. Imaju ogroman ofanzivni pšotencijal, ali istovremeno i solidnu odbranu na čelu sa Godinom. Ne vjerujem u neko naročito taslačenje Kostarikanaca, ali ovdje je realno očekivati neku rutinsku pobjedu, tipa 2:0...

Engleska - Italija 1
Opet mislim da neću imati mnogo istomišljenika, ali kontam da su Englezi ipak pretjerano potcijenjeni. Većina će vjerujem ovdje dati prednost Talijanima, ali izuzev historije i nekog tradicionalnog modela po kome Italijani idu dalje kako god loše djelovali, a Englezi nikad ništa ne ostvare, ja zaista ne vidim neke značajne argumente koji bi Italijanima dali prednost. Dobro, igračka kvaliteta je i kod jednih i kod drugih upitna, jer i jedni i drugi imaju dosta precijenjenih igrača. Zbog toga zaista nisam siguran kakvu utakmicu treba očekivat (ne bi me iznenadilo mrtvih 0:0, ali ni neka golijada). Na neki unutrašnji osjećaj (koji je daleko od pouzdanog), prognoziram pobjedu Engleza... Recimo 1:0... Čini mi se da nakon dugo vremena na prvenstvo idu bez nekog velikog pritiska i imperativa, pa kontam da bi se to moglo odraziti pozitivno na njih...

Obala Slonovače - Japan X
Ovdje sam se dugo dvoumio dal je izgledniji X ili pobjeda Afrikanaca. Mislim, izgledno je sve, ni pobjeda Japana se bi svrstala u neko iznenađenje, jer su ova dva tima, koliko god različita bila, kad se sve zbroji i oduzme u kvaliteti zapravo tu negdje... Slonovača ima nekoliko sjajnih pojedinaca kakve Japan vjerovatno nikad neće imat, ali ni Slonovi neće nikad imat japansku organizaciju i timsku koheziju. Nekako vjerujem i nadam se da bi Drogba konačno mogao proć grupnu fazu, ali za ovu prvu utakmicu zaista nisam siguran. Njegovi ako i pobjede to će sigurno biti nekim golom iz prekida. Ne znam, opet na osjećaj prognoziram neki X...
nemoj vise ziv bio :D

Nemoj da ga izvlaci majke ti imam obalu pobjedu..A kako je odigrao.. još referat pisao :D
Mračajski proto

#2594 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Hahahahhaha. Odstranite ga s foruma, živi bili. :lol: :lol:
Logovan

#2595 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Logovan »

Tvrtko II Kotromanić wrote: nemoj vise ziv bio :D

Ma fulit će i ovu zadnju utakmicu, veze on nema. :mrgreen:
House

#2596 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by House »

Tomahawk11 wrote:
House wrote:Sjajno izveden korner Wayne Rooneya :D oplakao sam
Izvodi kornere ko sto Griffin suta trice :mrgreen:

Neko mu dobacio sa tribina , pa pokušao napucati levata :D :D plač
Tomahawk11
Globalni moderator

#2597 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Tomahawk11 »

zecko_kupuz wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakvi Englezi. Nisu ni Talijani Bog zna sta, ali ovi su previse klocasti. Kakvi su ono centarsutevi kod Engleza?? :-)
Talijani uredno odradili tekmu, a Englezi kakvi su, bice im borba za 3. mjesto sa Urugvajem. Mogli bi se oni lahko okliznuti sa Kostarikom.
Otežala lopta od vlage. :D
:mrgreen:
A i oni grcevi, sta je ono ba? Zar ne bi Englezi trebali biti ponajspremniji? Je li i tu vlaga? Pa i kod njih je vlaga :-)
Dabogda grupu da prodju, to bi im bio maksimum.
Šveđanin

#2598 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Šveđanin »

Italijani doktori, igraju tacno koliko im treba..

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Riddle

#2599 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Riddle »

Atticus Finch wrote:
Riddle wrote:Italija sretnija.
E jbg sad. Gol linija, stativa, prečka? Ko je tu bio sretniji? :-)
Ko je sad vise imao, ovo ono, ne pricam o tome. Oba tima su imala dobre sanse i lako je moglo biti obrnuto. Zato kazem da je malo sretniji uzeo sve bodove.

Oba tima idu dalje po mom misljenju.
putokaz1

#2600 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by putokaz1 »

AKO JE BILO TRI IZNENAĐENJA NEĆE VALJDA 4 SAD
Post Reply