Sirija

Locked
Banksy

#2576 Re: Sirija

Post by Banksy »

nosara wrote: amerikenjci trose sve vise resursa da bi ubijedili ljude u svoje konstrukcije, a broj onih koji im vjeruju je sve manji...
istina, globalno i generalno ...
Warhead

#2577 Re: Sirija

Post by Warhead »

Ima li ko više informacija o ovome? Zapad sutra napada, a izgleda da su gas bacili pobunjenici. Ako je to tačno sve maske su pale i nema više ništa nejasno.

nosara

#2578 Re: Sirija

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
ignorisanje cinjenica koje ti ne idu u prilog... za razliku od mnogih antiglobalista ti nisi balavac, a nisi ni glup... vec samo pravis dalabu kad ti nesto ne odgovara

jel predugo? :D
Taman... Dakle ova intervencija jeste dio plana globalizacije...? Ili si antiglobalizam spomenuo onako...?

Mislim da je obratno, pristalice americke politike ignorisu cinjenice i prave se budale, iz nekog meni nerazumljivog razloga, ako iskljucimo posao, egzistenciju i slicno...
aha... ignorisemo cinjenice... kao npr?

evo ostavio sam ti dio spiska od samo zadnja dva dana... malo ti predugo bilo

a ti bacaj parole do sutra... i nemoj niposto procitati nista sto ti se ne svidja... tako svijet funkcionise, sve mora biti po tvom... dok ne napunis petu :D
Procitao sam ipak... Vise je za neki militaristicki forum, rakete, dometi... Ne vidim neki smisao... Preopsirno...

Sta si u stvari htio rec...? Evo i jevreji su digli vojsku jer se boje napada, valjda im nisi objasnio da ovi ne mogu dobacit... :D

A ovo, da neko osim vas proamerikenjaca priziva intervenciju, ti je dno... Bas tvoj nivo price, vjecito okretanje pile naopako... Pravi, autenticni alfons... :D
Last edited by nosara on 28/08/2013 18:28, edited 1 time in total.
Co0l

#2579 Re: Sirija

Post by Co0l »

GrIzLy__ wrote: Nek stave još malo plina, ionako su Židovi navikli na to. :D
SalihI wrote: Joj dami je jednu ovakvu nebi se puno dvoumio sta da gadjam. Ona sahat kula u Meki mi nebi promakla.
izgleda nestasica lijekova danas pa se pisu ovako retardirani postovi... :-)
Alfons Kauders

#2580 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Procitao sam ipak... Vise je za neki militaristicki forum, rakete, dometi... Ne vidim neki smisao... Preopsirno...

Sta si u stvari htio rec...? Evo i jevreji su digli vojsku jer se boje napada, valjda im nisi objasnio da ovi ne mogu dobacit... :D
"militaristicki" forum? :D pa hajde da si rekao vojni, ali bas "militaristicki"

ovdje se prica o ratu, o potencijalnoj vojnoj intervenciji... i tebi ti tehnicki detalji nisu bitni? :-)

zamisli sad da pricamo o gastronomiji... kako se pravi pizza, kako se zamijesi tijesto, pa ostavi, pa nadjev...mmmm...

i ti kazes da tebe ne zanimaju sastojci, ali i dalje kenjas o pizzi? :-) i jos ces svoje nepoznavanje sastojaka koristiti kao argument u diskusiji... :D nenadjebivo :D
Alfons Kauders

#2581 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: A ovo, da neko osim vas proamerikenjaca priziva intervenciju, ti je dno... Bas tvoj nivo price, vjecito okretanje pile naopako... Pravi, autenticni alfons... :D
i ne edituj post nakon sto sam na njeg odgovorio, jasno? :D

ja sam u nekoliko navrata rekao da bi intervencija o kojoj se prica bila manje-vise beskorisna... i to je tebi prizivanje intervencije? sto kazem da ne bi pomogla? :D ipak nadjebivo :D
tesanj

#2582 Re: Sirija

Post by tesanj »

Ovdje ima prijedloga da raspraljamo o sukobu u Siriji u okviru njenih granica, sve ostalo je terija zavjere. :lol: :lol: Podrzavam :mrgreen: dakle mi da guzicimo unutra a tomahavci dolaze spolja. :lol: :lol:
nosara

#2583 Re: Sirija

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:

"militaristicki" forum? :D pa hajde da si rekao vojni, ali bas "militaristicki"

ovdje se prica o ratu, o potencijalnoj vojnoj intervenciji... i tebi ti tehnicki detalji nisu bitni? :-)

zamisli sad da pricamo o gastronomiji... kako se pravi pizza, kako se zamijesi tijesto, pa ostavi, pa nadjev...mmmm...

i ti kazes da tebe ne zanimaju sastojci, ali i dalje kenjas o pizzi? :-) i jos ces svoje nepoznavanje sastojaka koristiti kao argument u diskusiji... :D nenadjebivo :D
Daj, ne lupaj... Pa niko ovdje nece sudjelovat u intervenciji, a nema ni eksperata koje interesuje naoruzanje, za to postoje specificni portali, ili zasebne teme...

Upravo zato sam i napisao "militaristicki"...
nosara

#2584 Re: Sirija

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote: A ovo, da neko osim vas proamerikenjaca priziva intervenciju, ti je dno... Bas tvoj nivo price, vjecito okretanje pile naopako... Pravi, autenticni alfons... :D

ja sam u nekoliko navrata rekao da bi intervencija o kojoj se prica bila manje-vise beskorisna... i to je tebi prizivanje intervencije? sto kazem da ne bi pomogla? :D ipak nadjebivo :D
Pa zasto onda podrzavas beskorisnu intervenciju...? Ili ne podrzavas...?
Alfons Kauders

#2585 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Daj, ne lupaj... Pa niko ovdje nece sudjelovat u intervenciji, a nema ni eksperata koje interesuje naoruzanje, za to postoje specificni portali, ili zasebne teme...

pa nema eksperata, slazem se... :D ima samo djece koja svako malo pomenu nekakve migove, s300, iskandere i picke materine... :D

i kad im kazes da fulaju, to je zapravo za drugu temu, zapravo drugi portal... :lol: tema o ratu na kojoj se ne treba pricati o ratu i naoruzanju... :D vec samo o teorijama zavjere, kapitalizmu i globalizmu :D
Alfons Kauders

#2586 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

podrzavam, ali pravu intervenciju... ne ispaljivanje krstarecih raketa na prazne magacine, ministarstva i sl... intervencija o kojoj se sada nagadja bi bila upravo to - i ne bi rijesila nista
tesanj

#2587 Re: Sirija

Post by tesanj »

Ohladite malo sjebaste temu :twisted:
Alfons Kauders

#2588 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

tesanj wrote:Ohladite malo sjebaste temu :twisted:
da... na temi o siriji ne bi trebali pricati o mogucoj intervenciji u siriji... i naoruzanju koje bi se koristilo u toj intervenciji

izvinjavam se :D
nosara

#2589 Re: Sirija

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:

pa nema eksperata, slazem se... :D ima samo djece koja svako malo pomenu nekakve migove, s300, iskandere i picke materine... :D

i kad im kazes da fulaju, to je zapravo za drugu temu, zapravo drugi portal... :lol: tema o ratu na kojoj se ne treba pricati o ratu i naoruzanju... :D vec samo o teorijama zavjere, kapitalizmu i globalizmu :D
Vec sam ti objasnio da su te "teorije" dokazane u praksi... Pred tvojim siroko zatvorenim ocima...
nosara

#2590 Re: Sirija

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

podrzavam, ali pravu intervenciju... ne ispaljivanje krstarecih raketa na prazne magacine, ministarstva i sl... intervencija o kojoj se sada nagadja bi bila upravo to - i ne bi rijesila nista
Kao u Iraku...? Sa slicnim posljedicama po narod...?

Svaka cast...
Alfons Kauders

#2591 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Vec sam ti objasnio da su te "teorije" dokazane u praksi... Pred tvojim siroko zatvorenim ocima...
jesu, jesu... :D

dakle ispravka

na temi o siriji necemo pricati o gradjanskom ratu u siriji, o efektima rata na region, o ulozi rusije, amerike, turske, irana, saudije i izraela, kao ni o naoruzanju (jer ovo nije "militaristicki" forum) ili mogucoj vojnoj intervenciji

vec cemo pricati o teorijama zavjere... nosara reko :D da javimo moderaciji da promjene naslov teme onda?
Teufik

#2592 Re: Sirija

Post by Teufik »

Alfons Kauders

#2593 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Kao u Iraku...? Sa slicnim posljedicama po narod...?

Svaka cast...
ono u iraku nije bila intervencija, jer se nije imalo u cemu intervenirati, nije bilo gradjanskog rata...

ono je bila agresija, pracena okupacijom... bosna, kosovo, libija - to su bile intervencije

dakle necemo pricati o svemu nabrojanom, kao ni o znacenju rijeci na bosanskom jeziku? ili da to ostavimo za neki drugi portal, lingvisticko-militaristicki? :D
mrAdil

#2594 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Ja Sam Odavle wrote: Mister Adil, ne znas ti mnogo o dogadjajima u Siriji u proljece 2011, jelde?
Znas ono, kad je Asadisticka policija hapsila, mucila, maloljetnu djecu po tajnim zatvorima? Kad su upadali u kuce, ubijali muske i silovali zenske "kako bi izrodili djecu da se klanjaju Asadu"?

Ne znas, jelde? Evo ti za pocetak, a ako zelis vise informacija, siguran sam da mozes i sam uz pomoc Googleta.
Wikipedia wrote:The conflict initially began as a civil uprising, evolved from initially minor protests, beginning as early as January 2011, as a response to the regional Arab Spring, government corruption, and human rights abuses. Large-scale unrest began on 15 March in the southern city of Daraa, sometimes called the "Cradle of the Revolution", and later spread nation-wide. The government responded to the protests with large arrests, torture of prisoners, police brutality, censorship of events, and some concessions. However, the protests continued to grow. In late-April, Assad began launching large-scale military operations against restive towns and cities. The operations involved the use of tanks, infantry carriers, and artillery, leading to a large number of civilian deaths.
Ako ne umijes najbolje s engleskim, evo ti prva pomoc:
GOOGLE Translate wrote:Sukob je započeo kao građanski ustanka, evoluirao od prvotno manjih prosvjeda, počinju već u siječnju 2011 kao odgovor na regionalnoj arapskog proljeća, državne korupcije i kršenja ljudskih prava. Masovna nemira počeo je 15. ožujka u južnom gradu Daraa, ponekad se naziva "kolijevka revolucije", a kasnije proširio diljem SAD-a.Vlada je reagirala na prosvjede s velikim uhićenja, mučenja zatvorenika, policijske brutalnosti, cenzura događaja, i neke ustupke. Međutim, prosvjedi i dalje rasti. Krajem travnja, Assad je počeo pokretanje velike vojne operacije protiv neposlušnim gradovima. Operacije su uključeni korištenje tenkova, pješaštva, prijevoznicima i artiljerije, što je dovelo do velikog broja civilnih žrtava.
Prosvijetli me.

A zatim pogledaj prosvjede muslimanskog bratstva sad u egiptu- za par dana i par stotina mrtvih sve je rješeno. zašto? zato jer nema tko IZVANA naoružati pristaše muslimanskog bratstva.

u siriji i libiji je upravo to učinjeno, naoružavanjem pobune izvana i slanjem stranih boraca, stvoren je građanski rat. u protivnom, asad bi ovo rješio jednako elegantno kao što je rješeno u iranu ili bahreinu ili sad u egiptu.

rat u siriji postoji isključivo zato što je pobunjenike ljudstvom i oružjem "netko" naoružao iz inozemstva.
Herr Flick

#2595 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Rusija i Kina napustile sjednicu UN-a :-) :-) Bice veselo :skoljka:
Co0l

#2596 Re: Sirija

Post by Co0l »

mrAdil wrote: Prosvijetli me.

A zatim pogledaj prosvjede muslimanskog bratstva sad u egiptu- za par dana i par stotina mrtvih sve je rješeno. zašto? zato jer nema tko IZVANA naoružati pristaše muslimanskog bratstva.

u siriji i libiji je upravo to učinjeno, naoružavanjem pobune izvana i slanjem stranih boraca, stvoren je građanski rat. u protivnom, asad bi ovo rješio jednako elegantno kao što je rješeno u iranu ili bahreinu ili sad u egiptu.

rat u siriji postoji isključivo zato što je pobunjenike ljudstvom i oružjem "netko" naoružao iz inozemstva.
Znci nije frka sto rezim pobije par stotina neduznih i nenaoruzanih demonstranata,frka je ako ih kasnije neko naoruza da se mogu odbraniti i da ih taj isti rezim ne bi mogao vise tako ubijati :-) :zid:
Herr Flick

#2597 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Ja ba,bili nenaouruzani ko ovi u Egiptu :oops: :oops:
mrAdil

#2598 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Co0l wrote:
mrAdil wrote: Prosvijetli me.

Znci nije frka sto rezim pobije par stotina neduznih i nenaoruzanih demonstranata,frka je ako ih kasnije neko naoruza da se mogu odbraniti i da ih taj isti rezim ne bi mogao vise tako ubijati :-) :zid:
Naravno da je frka, ali nije ista reakcija cuvara mira.
Co0l

#2599 Re: Sirija

Post by Co0l »

Herr Flick wrote:Ja ba,bili nenaouruzani ko ovi u Egiptu :oops: :oops:
U pocetku jesu bili.Cak su i danas u odnosu na SAA daleko slabije naoruzani a kamoli na pocetku pobune.
tesanj

#2600 Re: Sirija

Post by tesanj »

mrAdil wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Mister Adil, ne znas ti mnogo o dogadjajima u Siriji u proljece 2011, jelde?
Znas ono, kad je Asadisticka policija hapsila, mucila, maloljetnu djecu po tajnim zatvorima? Kad su upadali u kuce, ubijali muske i silovali zenske "kako bi izrodili djecu da se klanjaju Asadu"?

Ne znas, jelde? Evo ti za pocetak, a ako zelis vise informacija, siguran sam da mozes i sam uz pomoc Googleta.
Wikipedia wrote:The conflict initially began as a civil uprising, evolved from initially minor protests, beginning as early as January 2011, as a response to the regional Arab Spring, government corruption, and human rights abuses. Large-scale unrest began on 15 March in the southern city of Daraa, sometimes called the "Cradle of the Revolution", and later spread nation-wide. The government responded to the protests with large arrests, torture of prisoners, police brutality, censorship of events, and some concessions. However, the protests continued to grow. In late-April, Assad began launching large-scale military operations against restive towns and cities. The operations involved the use of tanks, infantry carriers, and artillery, leading to a large number of civilian deaths.
Ako ne umijes najbolje s engleskim, evo ti prva pomoc:
GOOGLE Translate wrote:Sukob je započeo kao građanski ustanka, evoluirao od prvotno manjih prosvjeda, počinju već u siječnju 2011 kao odgovor na regionalnoj arapskog proljeća, državne korupcije i kršenja ljudskih prava. Masovna nemira počeo je 15. ožujka u južnom gradu Daraa, ponekad se naziva "kolijevka revolucije", a kasnije proširio diljem SAD-a.Vlada je reagirala na prosvjede s velikim uhićenja, mučenja zatvorenika, policijske brutalnosti, cenzura događaja, i neke ustupke. Međutim, prosvjedi i dalje rasti. Krajem travnja, Assad je počeo pokretanje velike vojne operacije protiv neposlušnim gradovima. Operacije su uključeni korištenje tenkova, pješaštva, prijevoznicima i artiljerije, što je dovelo do velikog broja civilnih žrtava.
Prosvijetli me.

Ma to je teorija zavjere. :mrgreen: :mrgreen: sacekaj kojeg esperta da ti to objasni :mrgreen:
Locked