Egipat (pročitati prvi post)
-
sarajevoxxxx
#2576 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- Egipatsko ministarstvo sporta je izdalo saopćenje u kojem sportistima zabranjuju korištenje bilo kakvih političkih oznaka na takmičenjima.
- Kung-fu sportista iz Egipta Muhamed Jusuf kaže da još uvijek čeka odluku egipatskog sportskog saveza, gdje očekuje kaznu zbog pokazivanja simbola četiri prsta sa egipatskog trga ''Rebial Adevije'' nakon što je izborio jednu od medalja na svjetskom prvenstvu kung-fua u Rusiji.
- ''Nadam se da će savez imati razumjevanja. Moji postupci i motivi nisu politički. Ne pripadam pokretu Muslimanska Braća, ali ne žalim zbog svog postupka. Moja reakcija je bila ljudska, i ona je poruka obitelji mojih prijatelja koje sam izgubio u događajima na trgu Rebial Adevije'' rekao je Muhamed za BBC.
- Hisam Ammar glasnogovornik egipatskog ministarstva sporta je ranije kazao za BBC da je ministarstvo izdalo upute za sve sportske saveze, u kojima stoji zabrana ispoljavanja političkih parola na bilo kojoj sportskoj aktivnosti. Za one koji prekrše tu zabranu propisane su žestoke kazne.
http://www.bbc.co.uk/arabic/sports/2013 ... nned.shtml
- Kung-fu sportista iz Egipta Muhamed Jusuf kaže da još uvijek čeka odluku egipatskog sportskog saveza, gdje očekuje kaznu zbog pokazivanja simbola četiri prsta sa egipatskog trga ''Rebial Adevije'' nakon što je izborio jednu od medalja na svjetskom prvenstvu kung-fua u Rusiji.
- ''Nadam se da će savez imati razumjevanja. Moji postupci i motivi nisu politički. Ne pripadam pokretu Muslimanska Braća, ali ne žalim zbog svog postupka. Moja reakcija je bila ljudska, i ona je poruka obitelji mojih prijatelja koje sam izgubio u događajima na trgu Rebial Adevije'' rekao je Muhamed za BBC.
- Hisam Ammar glasnogovornik egipatskog ministarstva sporta je ranije kazao za BBC da je ministarstvo izdalo upute za sve sportske saveze, u kojima stoji zabrana ispoljavanja političkih parola na bilo kojoj sportskoj aktivnosti. Za one koji prekrše tu zabranu propisane su žestoke kazne.
http://www.bbc.co.uk/arabic/sports/2013 ... nned.shtml
-
sarajevoxxxx
#2577 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Komentar egipatskog novinara i fašiste na način radovanja egipatskog fudbalera koji je pokazao 4 prsta poslije postignutog gola

''On ne zaslužuje da bude dio tog časnog tima. Nema pravo da se smatra igraćem egipatske reprezentacije. Nema pravo da se smatra dijelom egipatske nacionalne reprezentacije. To je igrač za kojeg kažu da je ovca jedna od ihvanskih ovaca.Prvi put u svom životu vidio sam kako je javnost tužna. Zbog ove ovce niko se nije radovao zbog gola.Ovo je dokaz da je ova ovca bila na demonstracijama na trgu Rebia. Ova ovca je umjesto da unese radost u srca miliona ljudi uvrijedila ih je. Ovog trenutka, ovog časa, tražimo od ministra sporta, od predsjednika kluba, da zamrzne status ovog igrača, da vrati izgubljenu čast svim navijaćima. Ne sutra, nego danas, treba poslati jasnu poruku ovoj ovci...''

''On ne zaslužuje da bude dio tog časnog tima. Nema pravo da se smatra igraćem egipatske reprezentacije. Nema pravo da se smatra dijelom egipatske nacionalne reprezentacije. To je igrač za kojeg kažu da je ovca jedna od ihvanskih ovaca.Prvi put u svom životu vidio sam kako je javnost tužna. Zbog ove ovce niko se nije radovao zbog gola.Ovo je dokaz da je ova ovca bila na demonstracijama na trgu Rebia. Ova ovca je umjesto da unese radost u srca miliona ljudi uvrijedila ih je. Ovog trenutka, ovog časa, tražimo od ministra sporta, od predsjednika kluba, da zamrzne status ovog igrača, da vrati izgubljenu čast svim navijaćima. Ne sutra, nego danas, treba poslati jasnu poruku ovoj ovci...''
-
sarajevoxxxx
#2578 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Egipatskog fudbalera Abduzahira zbog pokazana 4 prsta nakon što je nedavno zabio gol, čeka 71 000 dolara kazne. I to je samo početak. Uskoro se sastaje državna komisija koja će raspravljati o ovom činu.
- Ahmed Abduzahir je sa svojim timom osvojio afrički Super kup te afričku Ligu prvaka. Nakon egipatskog osvajača zlatne medalje na svjetskom prvenstvu kung-fua ovo je drugi egipatski sportista koji se suočava sa kaznom zbog isticanja znaka 4 prsta koji je simbol borbe za slobodu u Egiptu.

- Ahmed Abduzahir je sa svojim timom osvojio afrički Super kup te afričku Ligu prvaka. Nakon egipatskog osvajača zlatne medalje na svjetskom prvenstvu kung-fua ovo je drugi egipatski sportista koji se suočava sa kaznom zbog isticanja znaka 4 prsta koji je simbol borbe za slobodu u Egiptu.

-
sarajevoxxxx
#2579 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Poznati egipatski pjevač i glumac Tamir Hosni تامر حسني također uslikan sa 4 prsta. Čeka se reakcija egipatskih vlasti...

- Challenger__
#2580 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Challenger__ wrote:Postao/la Challenger__ dana 16/07/2013 14:31
"...Vojni udar je loša vijest za zapad..."
juče:Postao/la Challenger__ dana 18/08/2013 16:20
U samo praskozorje egipatskih dešavanja napisao sam na ovoj temi da je zapad - (odlaskom Mursija a dolaskom Sisija) - izgubio Egipat.
"Egypt seeks to bring friendship with Russia to ‘Soviet level’" - LINK

Molim lijepo.
- Challenger__
-
Avetinho
#2582 Re: Egipat (pročitati prvi post)
"Vojni udar"? Mislis -- Sisi, naguzi se malo, da ti ga "Put-in" pokaze sta je demokratija.Challenger__ wrote:Challenger__ wrote:Postao/la Challenger__ dana 16/07/2013 14:31
"...Vojni udar je loša vijest za zapad..."
- Kikibombona
#2583 Re: Egipat (pročitati prvi post)
General Sisi
Samo naprijed!
Samo naprijed!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2584 Re: Egipat (pročitati prvi post)
mubarakovim stazama antirevolucijeKikibombona wrote:General Sisi![]()
Samo naprijed!
- Chisum
#2585 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Challenger__ wrote:Sisijeve "žrtve" sa al-Azhara o kojima su izvještavali "filantropski" mediji sa zapada:
Kakvi klovnovi...
Usle frajeru cega u dupe i vad ih, vrpolji se, jebe ga se za zadatak...
- Challenger__
#2586 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Islamistička koalicija predvođena MB-om, ponudila je pregovore da se izađe iz post-Mursijeve ere, sa ciljem prevazilaženja nemira nastalih svrgavanjem Mursija, ovaj put bez insistiranja na njegovom vraćanju na poziciju. Pozvali su sve "revolucionarne snage, patriotske stranke i ličnosti da započnu dijalog radi izlaska iz postojeće krize".
AFP
AFP
- Challenger__
#2587 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Dakle, sa eventualnim uspjehom iransko-američkog detanta, iranska sfera uticaja bi se protegla od Teherana do izraelsko-libanske granice. Sisijevo pozicioniranje je stvaranje stožera, osovine, u afroaziji unutar arapskog i nearapskog muslimansko-sunitskog svijeta sa pozicijom da mirno sagledava, nadzire pa i kontroliše procese oko sebe birajući partnere i ostvarjujući savezništva koja preoblikuju Egipat, regiju, a Boga mi i svijet.

Egipat sa svrgnutim anonimusima iz MB-a - nebitna, bezpespektivna zemlja haosa i jada, Egipat sa Sisijem, saradnicima i saveznicima - stožer afroazijske inicijative.

Egipat sa svrgnutim anonimusima iz MB-a - nebitna, bezpespektivna zemlja haosa i jada, Egipat sa Sisijem, saradnicima i saveznicima - stožer afroazijske inicijative.
- Challenger__
#2588 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Naravno, to podrazumijeva da će Sisi i saradnici biti meta globalnih gubitnika i njihovih marioneta (MB, Al-Qaeda i sl.). Međutim, očigledno su spremni da se suoče sa rizicima koje nosi nevazalni odnos sa tzv. "zapadom".
Oni koji budu željeli dobre odnose za Egiptom i okolnom afroazijskom zonom, moraće da nauče lekcije iz ravnopravnog odnosa, a Boga mi i da posegnu za lekcijama iz Bontona.
Oni koji budu željeli dobre odnose za Egiptom i okolnom afroazijskom zonom, moraće da nauče lekcije iz ravnopravnog odnosa, a Boga mi i da posegnu za lekcijama iz Bontona.
-
sumirprimus
#2589 Re: Egipat (pročitati prvi post)
sisi ko daj sad iz boratovog filma izletio...
jadna zemlja u kojoj mras birat izmedj vojne hunte i radikala...
jadna zemlja u kojoj mras birat izmedj vojne hunte i radikala...
- japin_mutapi
#2590 Re: Egipat (pročitati prvi post)
sisi je lutak u rukama zaljevskih monarha prije svega kralja saudijske arabije i on zastupa njihove (geopolitičke)interese i interese njihovih saveznikaChallenger__ wrote: Problem Libije će, za godinu-dvije, riješiti Abdul Fatah el-Sisi i njegovi saradnici na terenu.
sisi igra kako majstori povlače konce jer bez njihovih dolara i političke podrške bi i on i cijela generalska olihargija i sa njima povezane interesne skupine završile u zatvoru
egipat je ovim vojnim udarom postao obična banana država bez uticaja i vlasti na dijelovima vlastite teritorije i to stanje bi se moglo i pogoršati u budućnosti a ti mantraš sisijevo ime i zamišljaš ga kao nekog spasioca bliskog istoka i sj. afrike pogotovo libije ... samo ne znam koga če to sisi spasiti i od koga i čega
- japin_mutapi
-
aldinjo
#2592 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Mašallah.japin_mutapi wrote:vezano sa geopolitički uticaj egipatske vojne hunte
Ubijen visoki policijski oficir u Egiptu
LINK
- Opetja033
#2593 Re: Egipat (pročitati prvi post)
japin_mutapi wrote:vezano sa geopolitički uticaj egipatske vojne hunte
Ubijen visoki policijski oficir u Egiptu
LINK
Sviju ce njih stici ruka pravde.
- Kikibombona
#2594 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ja bih na tvome mjestu promijenio tim.Opetja033 wrote:![]()
Zadrti vjerski fanatici nisu sposobni napraviti vrijedan iskorak u vremenu kada dominira znanje.
-
sarajevoxxxx
#2595 Re: Egipat (pročitati prvi post)
10 egipatskih vojnika ubijeno na Sinaju !Kikibombona wrote:Ja bih na tvome mjestu promijenio tim.Opetja033 wrote:![]()
Zadrti vjerski fanatici nisu sposobni napraviti vrijedan iskorak u vremenu kada dominira znanje.
http://www.assabeel.net/egypt/item/1399 ... 9%8A%D8%B1
Evo Kiki Bombom, Egipat plovi sigurnim vodama terorizma i haosa. Ovakvih naslova u budućnosti će biti na desetine ili stotine (daj Bože da pogriješim u procjeni i da sam u krivu). Sisi nije spriječio nikakav rat, samo je ohrabrio esktremiste, i otupio oštricu liberalnim snagama u Egiptu. Danas je ubijeno 10 egipatskih vojnika i 35 ranjeno, Bog zna gdje će ovo završiti. Jučer je na kućnim vratima ubijen jedan egipatski oficir.Egipat je u tako velikom haosu da će vojska biti ta koja će na kraju sama tražiti i započeti pravi rat sa avionima i haubicama.Svakim danom postaju sve zreliji za novi krvavi rat i novu katastrofu. Mediji su poludjeli, pozivaju na linč ihvanija, proči sa selefijskom bradom kroz neku ulicu u Kairu je ravno samoubistvu. Cijelo društvo im je poludjelo, bar ako je suditi po svjedočenjima ljudi koji su bili zadnjih mjeseci u Egiptu ( a i onako su bili... da ne kažem, možeš zamisliti kakva je tek sada situacija).
- Kikibombona
#2596 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Saxxx
Sinaj je poznato leglo ekstremista.
Jel mozda treba ekstremiste pustiti na vlast da bi vladao mir?
- vivaldi
#2597 Re: Egipat (pročitati prvi post)
jel ovo moze biti tacno?
Egypt's military-backed government, which ousted the Iran-friendly Muslim Brotherhood,
http://news.yahoo.com/israel-gulf-stran ... 26144.html
a kerry optuzio MB da su "ukrali" revoluciju
Egypt's military-backed government, which ousted the Iran-friendly Muslim Brotherhood,
-
aldinjo
#2598 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ne,nego treba generala Sisija za doživotnog predsjednika države po uzoru na njegovog učitelja.Kikibombona wrote:Saxxx
- Kikibombona
#2599 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ne, Sisi treba cuvati nacionalnu sigurnost i jedinstvo od ekstremista bilo kojeg predznaka.aldinjo wrote: Ne,nego treba generala Sisija za doživotnog predsjednika države po uzoru na njegovog učitelja.
- Co0l
#2600 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pa gledaj,nije nikakva tajna da su Saudi,Emirati i Kuvajt pozdravili svrgavanje MB u Egiptu dok su s druge strane Turska i Iran to osudili i nazvali pravim imenom-vojni udar.vivaldi wrote:jel ovo moze biti tacno?
Egypt's military-backed government, which ousted the Iran-friendly Muslim Brotherhood,![]()
Moze malo zbunit ako se posmatra iz vizure Sirije gdje imaju razlicita stajalista ali interesi se mjenjaju od pitanja do pitanja pa tako nije nista neobicno da jedna grupa kod jednog pitanja se slaze dok se vec kod drugog moze desit da imaju potpuno razlicita misljenja.Jest da to onda malo otezava zadatak ovim koji bi da sastave dva homogena bloka i njihovu borbu predstave kao borbu dobra i zla ali kod medjunarodnih odnosa nikad nije tako jednostavno nit crno-bijelo.