nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
paul_shark

#2576 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by paul_shark »

Ja sam za to da ih ima sto vise, pogotovo u civilnim vozilima... na toj raskrsnici u Nedjaricima se pravi dosta prekrsaja, pa ima dosta slucajeva da se iz te srednje trake ide i desno prema centru grada i lijevo prema Stupu, jer je obicno najmanje vozila u toj traci, osim u jutarnjim satima radnim danima. Moras bas biti delagat da nesto tako izvedes... Ja ako idem prema Stupu, da bih izbjegao guzvu na tom semaforu, idem iza Avaza i onda se ukljucim na semaforu kod Gume M ili iz srednje odem prema DHL-u, odradim polukruzno i dolazim na semafor, gdje se ubrzo pali dodatno zeleno prema Stupu i na kraju stignem one sto prave prekrsaj i ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju :-) ...tako da ne cekam, a sve regularno po PS-u :izet: :-D
Nabucco

#2577 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Na toj raskrsnici je bruka prekršaja..
1.Delegati koji idu iz grada prema Dobrinji i onda prođu na crveno i stanu prvi na semafor.
2.Delegati koji idu od DHLa prema glavnoj i ostanu u desnoj traci iako hoce pravo, i onda kad se upali pomocni semafor za skretanje za stup tu nastaje zbrka, sviranje ovih iza, onda se ovaj mora povuci u srednju traku...
3. U predhodnim postovima spomenuti delegati.
4. Na tim semaforima se dosta prolazi na crveno ( pogotovo iz pravca grada prema dobrinji kad se skreće, onda ovi od DHLa niko ne benda, uvijek prođe jedan na crveno... )
Onda na sve ovo dodamo i pješake koji su tu inače uvijek opićeni, i naravno gužvu ispred Taleta i dobijemo jednu veliku katastrofu.. :-)
Nabucco

#2578 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Još na to sve dodamo auto škole, gdje non stop na toj raskrsnici ima po jedno vozilo... Sve ja razumijem, ali njima treba zabraniti kretanje u vrijeme špica...
Ned071

#2579 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Ned071 »

paul_shark wrote:Ja sam za to da ih ima sto vise, pogotovo u civilnim vozilima... na toj raskrsnici u Nedjaricima se pravi dosta prekrsaja, pa ima dosta slucajeva da se iz te srednje trake ide i desno prema centru grada i lijevo prema Stupu, jer je obicno najmanje vozila u toj traci, osim u jutarnjim satima radnim danima. Moras bas biti delagat da nesto tako izvedes... Ja ako idem prema Stupu, da bih izbjegao guzvu na tom semaforu, idem iza Avaza i onda se ukljucim na semaforu kod Gume M ili iz srednje odem prema DHL-u, odradim polukruzno i dolazim na semafor, gdje se ubrzo pali dodatno zeleno prema Stupu i na kraju stignem one sto prave prekrsaj i ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju :-) ...tako da ne cekam, a sve regularno po PS-u :izet: :-D
Ima jos jedna shema. Pravo prema dhl. Onda ne polukruzno nego lijevo pa opet lijevo pored praonice na glavnu dzadu ili na ep pumpu. Al ljuti se nekad ciko u praonici
Nabucco

#2580 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

@Ned071

Ma u vecini slucajeva je otvorena kapija na EP pumpi, a i ako nije da se otvoriti.. Mada ja ovo izbjegavam, iskljucivo koristim u nužnim situacijama :D , handri me ležeci policajac, vise volim cekati u redu :D
supercali

#2581 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Nabucco wrote: 2.Delegati koji idu od DHLa prema glavnoj i ostanu u desnoj traci iako hoce pravo, i onda kad se upali pomocni semafor za skretanje za stup tu nastaje zbrka, sviranje ovih iza, onda se ovaj mora povuci u srednju traku...
ovo uopste nije prekrsaj vozaca koji ostane u traci i hoce pravo a pali se zeleno za desno
naravno ako na samoj cesti ima onaj strelica za pravo i desno
Nabucco

#2582 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

supercali wrote:
Nabucco wrote: 2.Delegati koji idu od DHLa prema glavnoj i ostanu u desnoj traci iako hoce pravo, i onda kad se upali pomocni semafor za skretanje za stup tu nastaje zbrka, sviranje ovih iza, onda se ovaj mora povuci u srednju traku...
ovo uopste nije prekrsaj vozaca koji ostane u traci i hoce pravo a pali se zeleno za desno
Dobro nije prekršaj, ali vala nije kulturno..
supercali

#2583 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Nabucco wrote:
supercali wrote:
Dobro nije prekršaj, ali vala nije kulturno..
kako nije kulturno kad je tako ocrtano?
nisam ja kriv sto hocu pravo a tebi za lijevo se otvori semafor
u beogradu niko ne svira za to a da ne pricam za zapad a kod nas odmah po sireni udare
tempuser

#2584 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Kad smo vec kod strelica i skretanja, na Pofalicima su ukinuli dodatnu srelicu za desno kad se skrece iz H. Cemerlica desno prema gradu, a sad je i desna traka za pravo tako da se ne moze desiti da neko hoce desno, a mora cekati da se upali zeleno onome ispred njega ko hoce pravo.
Nabucco

#2585 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

supercali wrote:
Nabucco wrote: Dobro nije prekršaj, ali vala nije kulturno..
u beogradu niko ne svira za to a da ne pricam za zapad a kod nas odmah po sireni udare
To što je iscrtano ( zapravo nisam siguran ni da li ima strelica za pravo, jer i ovo sto ima je iscrtano tako davno da se skoro i ne vidi) je problem naše države.. ILi ukloniti strelicu ili ukloniti pomocni semafor..
A drugo, ne znam za tebe i vas ostale.. Mene bi bilo stid da se nešto kurčim i blokiram raskrsnicu na 5-10 seknudi jer mi se nije dalo cekati kao 4 ili 5 u redu u trazi za pravo. To upravo pokazuje ono neko da su "neki" vec od ostalih jer to je ono " popušite mi kurac, blokiro sam vas, a necu dobiti kaznu, možete se jebat" .
nightvision

#2586 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Ima slucajeva u svijetu da uopste nema dodatnog semafora za skretanje desno (ili lijevo) jer je dozvoljeno stalno skretati sve dok pjesacima nije zeleno i dok postujes pravilo prava prvenstva prolaza i kamo srece da se i nasi inzEnjeri dosjete da guzvu mogu rijesiti i na tako inovativne nacine. Doduse upitno je i koliko bi mentalni sklop pojedinih vozaca bio sposoban obraditi tako kompleksna pravila kao sto je obavezno stajanje na zeleno pjesacima ili prvenstva prolaza ostalih ucesnika u saobracaju.
zateznistub

#2587 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zateznistub »

Zbog izblijedjelosti horizontalne signalizacije zamalo neki dan sudar ne bi, idem iz pravca dobrinje na IX transverzali i hoću pravo na raskrsnici u Neđarićima ali iz llijeve trake i zamalo me ne spuca lik iz suprotnog koji je htio u grad...

Ni jedna raskrsnica na longitudinali nije ista, svaka ima svoju "politiku"...
SHTEVELEC

#2588 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by SHTEVELEC »

Bakir1 wrote:a blicao si mu zasto?
korektivni faktor na cesti?
122 besplatan i preusmjeri te u najblizu pu ;-)
Jesi li ikad ovo zvao? Ja jesam - okrenes 122, oni umjesto da prime poziv i dalje odrade komunikaciju prema kome treba pita te u kojoj si opstini. Ja kod televizije, reko novi grad, kaze on ok, evo vam broj stanice novi grad. Nazovem taj broj, javlja se ciko, kazem mu sta je u pitanju (isto bio majmun na cesti), kaze on gdje ste, reko Malta (posto vozim, jel'te), eee, to je opstina novo sarajevo, evo ti broj... Pa ebi ga, sad ja trebam da okrenem 40 brojeva dok se oni dogovore kome sta pripada? Zasto ne radi 122 kako treba? Okrenes, kazes kod RTV-a sam, vozim prema gradu, taj i taj auto, te tablice, pa neka taj na 122 dalje konta ko je gdje i zivka. Ne znam sto su uvodili 122 koji ti samo daje broj stanice, mogu okrenut' i informacije, neka ga ukinu kad je beskoristan
zateznistub

#2589 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zateznistub »

SHTEVELEC wrote:
Bakir1 wrote:a blicao si mu zasto?
korektivni faktor na cesti?
122 besplatan i preusmjeri te u najblizu pu ;-)
Jesi li ikad ovo zvao? Ja jesam - okrenes 122, oni umjesto da prime poziv i dalje odrade komunikaciju prema kome treba pita te u kojoj si opstini. Ja kod televizije, reko novi grad, kaze on ok, evo vam broj stanice novi grad. Nazovem taj broj, javlja se ciko, kazem mu sta je u pitanju (isto bio majmun na cesti), kaze on gdje ste, reko Malta (posto vozim, jel'te), eee, to je opstina novo sarajevo, evo ti broj... Pa ebi ga, sad ja trebam da okrenem 40 brojeva dok se oni dogovore kome sta pripada? Zasto ne radi 122 kako treba? Okrenes, kazes kod RTV-a sam, vozim prema gradu, taj i taj auto, te tablice, pa neka taj na 122 dalje konta ko je gdje i zivka. Ne znam sto su uvodili 122 koji ti samo daje broj stanice, mogu okrenut' i informacije, neka ga ukinu kad je beskoristan
Da potvrdim ovo, živa istina! U par navrata kad sam zvao ovaj broj skoro pa u riječ ista priča. Onda sam mu rekao da imaju sistem veze i da mogu dojaviti onima kojima to treba javiti malo je popustio, kao vjerovatno i zbog razloga iz kojeg zovem...
supercali

#2590 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Nabucco wrote:
supercali wrote:
Nabucco wrote: Dobro nije prekršaj, ali vala nije kulturno..
To što je iscrtano ( zapravo nisam siguran ni da li ima strelica za pravo, jer i ovo sto ima je iscrtano tako davno da se skoro i ne vidi) je problem naše države.. ILi ukloniti strelicu ili ukloniti pomocni semafor..
A drugo, ne znam za tebe i vas ostale.. Mene bi bilo stid da se nešto kurčim i blokiram raskrsnicu na 5-10 seknudi jer mi se nije dalo cekati kao 4 ili 5 u redu u trazi za pravo. To upravo pokazuje ono neko da su "neki" vec od ostalih jer to je ono " popušite mi kurac, blokiro sam vas, a necu dobiti kaznu, možete se jebat" .
mene bi bilo stid svirati ako ti stojis i uredno cekas svoj red bez da krsis pravila
to sto smo mi generalno saobracajno kulturni ravno nuli i sto smo uvijek nadrkani je prica za sebe
ne nego to pokazuje da ja postujem signale i vertikalne i horizontalne a ti uredno cekas svoj red osto kao sto bi i ja cekao

to je isto ono kad cekas iz sporedne da se ukljucis a ovi ne staju da se ukljucis
znaci ne krse nista mogu stati a i ne moraju a ti sigurno ne sviras tu da se ukljucis
Last edited by supercali on 17/10/2015 10:46, edited 1 time in total.
Bakir1

#2591 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Jesam zvao sam, automatski te prebaci u najblizu PU, ljudi zapisu i zahvale se, cak jednom prilikom u kanjonu Neretve neki pasat divlja u tunelu hr table dobijem neku pu u mostaru, kazu prosljediti cemo info u jablanicu..
Kad u jablanici uredno lizalo i nalog ;-)
530i

#2592 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Slažem se Bakire, ali na osnovu čega nalog? Jedino ako su ga oni vidjeli ili upecali radarom....sad ja nazovem policiju i kažem ovaj jedan sa passatom divlja preko Vlašića, deder ga malo prekontrolišite, i oni tebi napišu neku kaznu!?
Seawolf

#2594 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Seawolf »

Bakir1 wrote:Jesam zvao sam, automatski te prebaci u najblizu PU, ljudi zapisu i zahvale se, cak jednom prilikom u kanjonu Neretve neki pasat divlja u tunelu hr table dobijem neku pu u mostaru, kazu prosljediti cemo info u jablanicu..
tužibaba resa, za komadić mesa ... meso se kiseli, baba se veseli
klaki

#2595 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

Seawolf wrote:
Bakir1 wrote:Jesam zvao sam, automatski te prebaci u najblizu PU, ljudi zapisu i zahvale se, cak jednom prilikom u kanjonu Neretve neki pasat divlja u tunelu hr table dobijem neku pu u mostaru, kazu prosljediti cemo info u jablanicu..
tužibaba resa, za komadić mesa ... meso se kiseli, baba se veseli
Kako slusa passat
seoBIH

#2596 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

530i wrote:Slažem se Bakire, ali na osnovu čega nalog? Jedino ako su ga oni vidjeli ili upecali radarom....sad ja nazovem policiju i kažem ovaj jedan sa passatom divlja preko Vlašića, deder ga malo prekontrolišite, i oni tebi napišu neku kaznu!?
Pa nisu ni oni naivni. Uzet će ga na priču, pogledat će historiju kazni i slično. Prijavio sam tako lika, uredno ga zaustaviše i napisaše naloge. Ima i "pametnih" koji će se raspravljati, ali većina su neiživljeni kreteni koji nemaju ništa u glavi.
insomnia78

#2597 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Price za malu djecu
Kaznice ga na osnovu istorije kazni? :lol:
wolfie

#2598 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by wolfie »

Drugovi, ako ga zaustave na osnovu vaseg poziva, kaznice ga sigurno za pojas, svjetla ili sto nema svu opremu, nikako za prekrsaj koji ste iskljucivo vi vidjeli.
zateznistub

#2599 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zateznistub »

Prijavio sam jednog "stručnjK" koji je prošao kroz dva crvena patroli koja je bila pored viječnice, krenu li su za njim i zaustavili ga na tramvajskoj na čaršiji...da li su ga kaznili...ne znam...
internazionale

#2600 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by internazionale »

Ljetos sam i ja nazvao radi debila u s klasi i prolaska kroz crveno...
Odmah sam pitao ima li fajde da prijavljujem ovako telefonom, rekose jedino ako ima patrola u blizini pa da ih odmah zaustave. Dao sam im podatke o autu jer ce ovi sigurno napraviti niz prekrsaja, onaj tip ponasanja koji isce belaj
Post Reply