Najbolje ti je da sam svoje auto prodaješ, mi smo isto uradili tako...Frutek wrote: ↑30/10/2023 20:32Ne znam druze, meni isto nije ništa jasno. Ja sam se ljetos raspitivao za kupovinu auta, gdje god sam spomenuo leasing, gledaju te ko da si gubav. Sljedeći korak je kriminalna procjena mog auta koje je staro 8 godina, kupljeno novo kod nas i ja sam jedini vlasnik, auto kupljeno sa tadasnjom top opremom zaista, daju ti procjenu da za te pare ne mozes uzet ni pregazenog, isprevrtanog pasata lubeničara iz Njemacke. Jedino za sta su oni zainteresovani su prodaja za keš, a čak su mi to i predlozili u jednom salonu, nakon razmatranja staro za novo, pola dana ostao tamo, kao ne bi mi ipak uzeli staro za novo, ali evo dat cemo neki popust za keš. Pa sta cu reko s 2 auta, gledaju te nijemo. Pa tako moze bilo ko vodit salon. Evo auto na stanju, uzmi njega, istresi keš . Fali truda, poduzetničke volje da se proda, ovdje samo cekaju kupca da on njima ušeta sa torbom para, da jos puno ne gnjavi, istrese keš i to je to. Tako oni to zamisljaju.Evolution_IV wrote: ↑30/10/2023 20:24nisu ni ti jeftini sto se prodaju, nego su sigurica i povoljni ulsovi leasinga i finansiranja, inace ne bi ni njih bilo...Frutek wrote: ↑30/10/2023 20:14
Opel je ostao na 4 modela haman, a Peugeot digao cijene strašno. Ne može to proći. Citroen ista priča, da nije onog C3, ne bi ni njih bilo na mapi. Samo Skoda, pomalo VW (Golf i T-Roc izvlače), Huyndai, Kia, Dacia, to je to u BiH. Generalno, siromasna drzava i auta su toliko poskupila da su preko noci otisla van domašaja većine nas.
al zato ima glc na listi, odakle vise pare pleme vam jebem lopovsko...
Uglavnom, koncesionari će još i nekako uzeti auto ako je dobro "prodajivo" i traženo na tržištu, eventualno ako je model iz njihove mreže, a rijetko se žele baviti "custom" autima, odnosno rijetkim modelima koje je neko uzeo kao sebi, imaju jaku opremu koja im podiže cijenu, a nije ih lako prodati ili nisu tražena...
Auto je nekad dosta teško prodati, ako je na tržištu "osjeka" para, auto dilera ima puno, sa ušminkanim grobovima koji obaraju cijenu i teško je prodati domaćinski auto koji vrijedi, vjeruj mi, lično sam se uvjerio. Ja sam kao i ti, imao auto kupljeno u BiH, relativno je tražen i prisutan model kod nas, bio sam jedan vlasnik, pa je opet auto bio u oglasu mjesec i po-do dva kad je konačno prodat, malo jer su nam dosadile mušterije koje peglaju, preprodavci i sl, a malo jer je istek registracije bio blizu (na 20-ak dana), pa smo dobili iznos otprilike 500 KM veći, nego što su nam nudili u zamjeni staro za novo.
Nije iznos za odbaciti...vrijedilo se malo peglati po oglasima, a najbolje je kad ti prodaješ svoje auto, jer najbolje znaš kako stoje stvari, sa kojom cijenom možeš ići itd.
U ovom poslu, nema emocija, samo su novci u pitanju i ako ideš na zamjenu staro za novo, moraš biti spreman na neki kolateral.
Ne govorim o bezobrazno niskim ponudama, to ne vrijedi komentarisati, ali realno, najbolje ćeš ti riješiti prodaju svog auta, osim ako ti se baš ne žuri i ne želiš se peglati radi nekih 500-1000 KM uštede.