dobar je model, ako si odlučio samo naprijed. nećeš baš osjetiti 4k na toj dijagonali, ali ostalo bi trebalo raditi dobro. imaćeš vjerovatno taj dse, ali nije to neka tragedija ako nisi osjetljiv na te stvari. teško je u toj klasi tv-a očekivati da nema nimalo dse.brazzo19 wrote: Pa eto otprilike sa nekih 1100 km se moze uzet philips 43" PUS6501 serija koja ima sve to, mozda je za mrvicu slabija od ovih 7 i 8 serija al mislim da sa tim tv.om moze se zaokruzit sve, i da je android i da je prilicno velik tv 43" i da je smart wi fi kod i ostale zezancije i plus da baca 4k sliku to je po meni ok za te novce ....
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- zomri
#2576 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2577 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Po vasim komentarima, ovaj dse i nije problem za reklamaciju?! Kod mene u desnom gornjem dijelu, ima poveca fleka, jako vidljiva kod gledanja utakmica i kod scena gdje je bijela boja dominantna.
-
kakaljin
#2578 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
zomri wrote:dobar je model, ako si odlučio samo naprijed. nećeš baš osjetiti 4k na toj dijagonali, ali ostalo bi trebalo raditi dobro. imaćeš vjerovatno taj dse, ali nije to neka tragedija ako nisi osjetljiv na te stvari. teško je u toj klasi tv-a očekivati da nema nimalo dse.brazzo19 wrote: Pa eto otprilike sa nekih 1100 km se moze uzet philips 43" PUS6501 serija koja ima sve to, mozda je za mrvicu slabija od ovih 7 i 8 serija al mislim da sa tim tv.om moze se zaokruzit sve, i da je android i da je prilicno velik tv 43" i da je smart wi fi kod i ostale zezancije i plus da baca 4k sliku to je po meni ok za te novce ....
evo tva za te pare TV Sony KDL-43W755CBAEP jedino nema 4K, sto za nase uslove i nema potrebe jer jos nasi operateri nemaju kvalitetne SD kanale i da nepricamo dalje a HD kanali se doplacuju
https://www.mobilmedia.ba/televizori/lc ... cbaep.html
- zomri
#2579 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne bih rekao da se može reklamirati jer dolazi sa tehnologijom. Znam za OLEDe da su vani pokušali reklamirati probleme sa vertikalnim bandingom a da je odgovor bio da je tv "within specifications". Ako je tako kod njih, kod nas će te vjerovatno poslati u pmkonektovan wrote:Po vasim komentarima, ovaj dse i nije problem za reklamaciju?! Kod mene u desnom gornjem dijelu, ima poveca fleka, jako vidljiva kod gledanja utakmica i kod scena gdje je bijela boja dominantna.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2580 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
zomri wrote:Ne bih rekao da se može reklamirati jer dolazi sa tehnologijom. Znam za OLEDe da su vani pokušali reklamirati probleme sa vertikalnim bandingom a da je odgovor bio da je tv "within specifications". Ako je tako kod njih, kod nas će te vjerovatno poslati u pmkonektovan wrote:Po vasim komentarima, ovaj dse i nije problem za reklamaciju?! Kod mene u desnom gornjem dijelu, ima poveca fleka, jako vidljiva kod gledanja utakmica i kod scena gdje je bijela boja dominantna.
Majku im njihovu, dolazi sa tehnologijom. A ja fino svojoj zeni govorio da uzmemo teslu, vox, vivax za 200-300 KM manje, pa i ako bude kakvih problema, hebaji ga, imaju i oni neku garanciju@ al' jok, hoce ona philips, njen dedo nekad imao tranzistor marke philips, kaze nikad se nije kvario, sinonim za kvalitetu.
- agent_zero
#2581 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To i ja pokušavam cijelo vrijeme reći.zomri wrote:To i jeste suština, za manje pare raji da je dobiti sve: i da je velik ekran i rezolucija a i da je dobra slika da nema prljavog i maglovitog ekrana, da je smart dobar, da ima i kodi i svašta nešto...Jednostavno izbor je sužen na nekoliko modela koji daju dobru vrijednost za te novce. Kad bi budžet bio oko 2000 to bi već bilo nešto, ali otkako sam aktivan na temi mislim da je tek jedan forumaš imao takav budžet.mobsterc wrote: Opet se dzaba pise jer malo ko daje 1500+ za 42" kada za te pare kupuje 'povoljnu' 50-55 seriju 6.
U tom cjenovnom rangu oko milje (gore-dole) philips je loš izbor, lošiji od LG-a, sony-a, samsunga...
- mobsterc
#2582 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na stranu ambilight, evo neko se nafurao na 4k i kodi, koji je to model bolji od sony, samsung, lg za 1100KM 6501?
Znaci da dobijes i kodi i 4k, da ne bude nisam shvatio.
- agent_zero
#2583 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zaboravih gore dodati i panasonic.
- agent_zero
#2584 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zavisi od profila kupca, neki kada uzimaju gledaju operativni sistem, dok je drugima (npr. meni) slika bitnija stvar.mobsterc wrote:Na stranu ambilight, evo neko se nafurao na 4k i kodi, koji je to model bolji od sony, samsung, lg za 1100KM 6501?Znaci da dobijes i kodi i 4k, da ne bude nisam shvatio.
Ja sam nedavno napisao, uzeo bih pus6501 ali samo sa 5 godina garancije. Sa dvije ne bih.
-
kakaljin
#2585 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo ja sam gledao da tehnoloski uzmem nesto sto ce mi trajati duze i izabrao sam sony 50w755 i slika je odlicna pogotovo na HD kanalima, a o filmovima na kodiu da ne govorim jer sve gledam u HD-u. a placen 1500 KM i garancija je 5 godina , jedino sam mozda mogao uzeti 55" ali i ovo je dovoljnoagent_zero wrote:Zavisi od profila kupca, neki kada uzimaju gledaju operativni sistem, dok je drugima (npr. meni) slika bitnija stvar.mobsterc wrote:Na stranu ambilight, evo neko se nafurao na 4k i kodi, koji je to model bolji od sony, samsung, lg za 1100KM 6501?Znaci da dobijes i kodi i 4k, da ne bude nisam shvatio.
Ja sam nedavno napisao, uzeo bih pus6501 ali samo sa 5 godina garancije. Sa dvije ne bih.
- mobsterc
#2586 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa naveo sam ti profil kupca. Znaci jedini 4k tv sa kojim dobijes kodi bez da dodatno placas android box je jos sony, ali ima 60hz panel. Sta ti znaci 'ljepsa' slika kada ce brze scene biti mutnije nego na philipsu? Meni je i to dio ljepote slike, ali dobro vidim tebi nije, koliko se sjecam ti si uzeo uh610v koji isto tako ima 60hz panel (pored toga sto je prosjek po gray uniformity ima katastrofalan black uniformity). Ali je webos zaista vrhunski, to je jaca strana lg-a. Samsung serija 6 nema kodi a takodjer ima 60hz panel. A nadam se da znas ko je uvoznik za Panasonic i kakva je situacija sa garancijom
@kakaljin da, w755 je tv sa dobrim panelom, bolji od nove xd7000 serije. Eto u 2017oj ispada bolje kupiti velikohvaljeni sony 2015 model.
Ja se zalazem protiv pogresne percepcije ljudi koji traze savjet, jer ce procitati da je w755 extra, otice u radnju i kaze ma hajde kupicu ipak 4k (kupice xd7000) i dobice kitu.
@kakaljin da, w755 je tv sa dobrim panelom, bolji od nove xd7000 serije. Eto u 2017oj ispada bolje kupiti velikohvaljeni sony 2015 model.
Ja se zalazem protiv pogresne percepcije ljudi koji traze savjet, jer ce procitati da je w755 extra, otice u radnju i kaze ma hajde kupicu ipak 4k (kupice xd7000) i dobice kitu.
- shalla
#2587 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da li je DOMOD dovoljno pouzdan za kupovinu TV-a?
Stara ima neki dobar popust (ne znam kojom linijom) i hoće meni i supruzi da kupi tv pa ne znam da me/nju glava ne zaboli...
Stara ima neki dobar popust (ne znam kojom linijom) i hoće meni i supruzi da kupi tv pa ne znam da me/nju glava ne zaboli...
- mobsterc
#2588 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Uzimaju od ovlastenih distributera.
- agent_zero
#2589 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, kod mene je uh610v, dobro se sjećašmobsterc wrote:Pa naveo sam ti profil kupca. Znaci jedini 4k tv sa kojim dobijes kodi bez da dodatno placas android box je jos sony, ali ima 60hz panel. Sta ti znaci 'ljepsa' slika kada ce brze scene biti mutnije nego na philipsu? Meni je i to dio ljepote slike, ali dobro vidim tebi nije, koliko se sjecam ti si uzeo uh610v koji isto tako ima 60hz panel (pored toga sto je prosjek po gray uniformity ima katastrofalan black uniformity). Ali je webos zaista vrhunski, to je jaca strana lg-a. Samsung serija 6 nema kodi a takodjer ima 60hz panel. A nadam se da znas ko je uvoznik za Panasonic i kakva je situacija sa garancijom![]()
Što se tiče panela, na displayspecifications piše 60hz, ali na LG-jevoj zvaničnoj brošuri za 2016 lineup, kao i na flatspanelshd stoji 100hz. Što se tiče crne, na mom modelu je odlična, jer ima onaj true black panel.
A kad neko želi android tv, ja ću mu uvijek preporučiti sony w755 prije nego i jedan philips s 2 godine garancije. U hrvatskoj recimo daju 5 godina na pus6501, kod nas ne.
-
brazzo19
#2590 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Uz duzno postovanje svima vidim da se ovaj forumas "mobstrec" bas razumije bar sto se tice ove branse i da razvaljuje, ja se razumijem oko nekih drugih stvari zato ne guram nos gdje mi nije mjesto i ne pravim se pametan zato sam ovdje dosao po misljenje raje i ljudi koji ce me posavjetovati sta kupiti jer ipak nije malo izletit milju maraka za tv i onda poslije sto nema ovo sto nema ono ...mobsterc wrote:Pa naveo sam ti profil kupca. Znaci jedini 4k tv sa kojim dobijes kodi bez da dodatno placas android box je jos sony, ali ima 60hz panel. Sta ti znaci 'ljepsa' slika kada ce brze scene biti mutnije nego na philipsu? Meni je i to dio ljepote slike, ali dobro vidim tebi nije, koliko se sjecam ti si uzeo uh610v koji isto tako ima 60hz panel (pored toga sto je prosjek po gray uniformity ima katastrofalan black uniformity). Ali je webos zaista vrhunski, to je jaca strana lg-a. Samsung serija 6 nema kodi a takodjer ima 60hz panel. A nadam se da znas ko je uvoznik za Panasonic i kakva je situacija sa garancijom![]()
Dakle drug po tebi ovaj model koji namjeravam da kupim ako Bog da ubrzo Philips 43PUS6501 je sasvim i vise nego solidan za tu cijenu jer ima taj kako ga zoves "bolji i brzi panel" android kodi full hd i 4k sliku i prilicno je velik znaci .... eh ovako neko napisa ovdje da ne ocekujem bas puni ugodjaj 4k na ovom tv.u zbog cega jeli zbog velicine ? Ja ovaj tv namjeravam uzeti za spavace sobe i mislim da mi ne treba veci dok bi za dnevni boravak vjerovatno ganjao 50 ili 55 " to je mislim ok da imam potpuni ugodjaj svega ?
Dalje sto se tice tog prljavog ekrana efekta, ne vjerujem da je u toliko mjeri izrazen da smeta kad se gleda tv, jer ne bi se valjda praodavao nov tv sa mrljom koja smeta prilikom gledanja, mozda ja cak sad imam na svom samsungu smart od 32" to sranje a i ne primjetim tako da mi to ne smeta ako se ne vidi osim u nekim extremnim slucajevima al nisam toliki freak ako mi recimo u filmu od dva sata nesto se jednom sitno pojavi u cosku gotovo neprimjetno na odredjenoj sceni 5 sekundi ....
Meni najvise ce sluzit kao i vecini raje tv ko i do sad za utakmica iptv.a filmova na kodiju i to je to otprilike ...
- shalla
#2591 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Prevedeno, dobri su?mobsterc wrote:Uzimaju od ovlastenih distributera.
Hvala ti, jbg sad mi valja iščitati temu da vidim šta se isplati do nekih 1300 KM, toliko mi je mati spremna halaliti
-
DonieBrasco
#2592 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na zadnjem spratu BBI centra - Sarajevo, radnja gdje se prodaju telvizori i druge elektronske stvari "dr. techno", jesu li pouzdani, cjene, garancija ...itd. ?
- mobsterc
#2593 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, na tu dijagonalu nema efekta uzeti 4k. U toj velicini bih ja isao na w755 osim ako ti ambilight nije veliki plus.
@hajde nam jednu sliku black unif. baci
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
- supercali
#2594 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Oni su ovlasteni sony prodavaci sto se tice tv-aDonieBrasco wrote:Na zadnjem spratu BBI centra - Sarajevo, radnja gdje se prodaju telvizori i druge elektronske stvari "dr. techno", jesu li pouzdani, cjene, garancija ...itd. ?
-
brazzo19
#2595 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
znaci efekat 4k se osjeti najbolje na 50" ili 55" tv.u ? znaci da vagam izmedju ovog sony.a w755 ili philipsa u biti isti su oba tv.a samo sto ovaj ima ambilight kao plus a sto se tice androida memorije i ostaloga isto je ?mobsterc wrote:Da, na tu dijagonalu nema efekta uzeti 4k. U toj velicini bih ja isao na w755 osim ako ti ambilight nije veliki plus.
Hvala unaprijed
- zomri
#2596 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
4k nije efekat nego rezolucija 4x veća nego full hd. razlika se na 55'' ne vidi sa 3m, a i da vidi jako je malo sadržaja dostupno trenutno u toj rezoluciji.brazzo19 wrote:znaci efekat 4k se osjeti najbolje na 50" ili 55" tv.u ? znaci da vagam izmedju ovog sony.a w755 ili philipsa u biti isti su oba tv.a samo sto ovaj ima ambilight kao plus a sto se tice androida memorije i ostaloga isto je ?mobsterc wrote:Da, na tu dijagonalu nema efekta uzeti 4k. U toj velicini bih ja isao na w755 osim ako ti ambilight nije veliki plus.
Hvala unaprijed
- mobsterc
#2597 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nisu isti, w755 ima bolji panel. 4k moze primjetiti na vecim dijagonalama, stvar je u vrlicini piksela.
- zomri
#2598 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da pojednostavimo čovjeku:
-za rezoluciju i ženu uzmi philips
-za bolju sliku i veći ekran uzmi w755
-za rezoluciju i ženu uzmi philips
-za bolju sliku i veći ekran uzmi w755
-
brazzo19
#2599 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovako iskljucite zenu iz price njoj je svjedno slaze se sta god da odaberem razlika je u cijeni ova dva modela u 50km su oba znaci nebitno ovako da glasamo
:
1. Philips 43PUS6501
2. Sony KDL-43W755
Molio bih da glasate koji od ova dva da kupim
Sony mi je sinonim za tv i kvalitet jer sam do sad stalno imao samsung ili sony sto se tice tv.a a philips bi uzeo prvi put najvise me privlaci ambilight eh sad koliko vidim oba tv.a imaju zadnji android 16gb memorije i ostale zezancije , pretpostavljam da citaju oba sve vrste audio video formata ako nekad pozelim sa stika nesto pogledat u avi mkv mp4 ili neko blu ray formatu, oba podrzavaju sve titlove to je to otprilike uz vec nabrojani kodi iptv i ostale zezancije sad je samo pitanje koji od ova dva uzeti pa vas molim da mi pomognete po 100.i put jer ovo uzimama za narednih par godina tako da ne bi zelio da se zeznem pa da poslije kukam eto 
1. Philips 43PUS6501
2. Sony KDL-43W755
Molio bih da glasate koji od ova dva da kupim
- zomri
#2600 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Onda Sony.
Apsolutni no brainer.
Apsolutni no brainer.