Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DuckZz

#2576 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by DuckZz »

Pozdrav narode.

Tražio sam neke pristojne jakne na piku i naletio na ovaj profil. Očigledno je da ova osoba nije prevarant, ali da li se netko razumije u ove prodajne cijene i da mi objasni kako je moguće da jakne na njegovom profilu koštaju po 150KM (Mammut,NorthFace) a takve iste su u radnjama po 400km minimalno. Da li se ovde radi o nekakvim kopijama, šta vi mislite ?

http://garderoba1.pik.ba/aktivni
Walther

#2577 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Walther »

DuckZz wrote:Pozdrav narode.

Tražio sam neke pristojne jakne na piku i naletio na ovaj profil. Očigledno je da ova osoba nije prevarant, ali da li se netko razumije u ove prodajne cijene i da mi objasni kako je moguće da jakne na njegovom profilu koštaju po 150KM (Mammut,NorthFace) a takve iste su u radnjama po 400km minimalno. Da li se ovde radi o nekakvim kopijama, šta vi mislite ?

http://garderoba1.pik .ba/aktivni
ma nisu kopije sigurno, nema toga na netu :oops:

put ti je ebay toga :roll:
DuckZz

#2578 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by DuckZz »

Walther wrote:

Normalno te pitam, to sam i ja pomislio ali neću valjda po tom principu ocjenjivat. Ako se razumiješ, pogledaj slike i reci mi šta ne valja, odnosno šta upucuje na kopiju (ako su jakne iste kao na slikama).
strong69

#2579 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by strong69 »

Lik prodaje star "nov" telefon :D :lol: Ovo u nastavku je originalni oglas.
SONY Z1 ful 7dana star nov!!!
Walther

#2580 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Walther »

DuckZz wrote:
Walther wrote:

Normalno te pitam, to sam i ja pomislio ali neću valjda po tom principu ocjenjivat. Ako se razumiješ, pogledaj slike i reci mi šta ne valja, odnosno šta upucuje na kopiju (ako su jakne iste kao na slikama).
Ako je nesto u maloprodaji 400 a redovno prodaje za 150 onda je to:
a) ukradeno
b) fals

Marze za takvu odjecu nisu tolike, pogotovo ne za male trgovce u BiH. Slike odjece su obicno simbolicne i premale resolucije da bi na njima trazio greskice.
Melo15

#2581 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melo15 »

Ne bi vjerovao kakvih kopija ima..pogotovo na nasem trzistu, gdje uzimaju marze i po 200% na nekim stvarima..
Kofer

#2582 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

strong69 wrote:Lik prodaje star "nov" telefon :D :lol: Ovo u nastavku je originalni oglas.
7 dana star,a nov.Ima njih govore korišten 3 mj. NOVO.
O'zone
Globalni moderator

#2583 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by O'zone »

Nije navedeno gdje je bio oglas za laptop al' eto pripazite sa kim se sastajete
Zeničanin pronađen izboden u Tuzli: Došao zbog laptopa iz oglasnika, prodavač ga napao
07.12.2013 10:13

Službenici MUP-a TK u subotu u poslijepodnevnim satima pronašli su i uhapsili osobu koja je u tuzlanskoj ulici Put breza ranila 44-godišnjeg S.P. iz Zenice. Kako Dnevni avaz piše, riječ je o Emiru Kuniću iz Gradačca, studentu Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, koji do sada nije bio poznat kao izvršilac krivičnih djela. Također, Kunić nije bio registriran ni kao uživalac narkotika, iako je priznao da mu je novac koji je pokušao oteti od S.P. bio potreban za kupovinu droge. S.P. je u petak pronađen sa nožem zabodenim u vrat u naselju Ilinčica. Prevezen je u UKC Tuzla gdje je operisan i zadržan na liječenju. On je u Tuzlu došao sa suprugom kako bi navodno, kupio laptop koji je vidio u oglasu. No, umjesto da mu proda laptop, navedeni prodavac ga je napao zabivši mu nož u vrat i pokušao mu oteti novac, piše Avaz.
dudlov

#2584 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dudlov »

Kofer wrote:
strong69 wrote:Lik prodaje star "nov" telefon :D :lol: Ovo u nastavku je originalni oglas.
7 dana star,a nov.Ima njih govore korišten 3 mj. NOVO.
Treba ih rokat javnim pitanjima jer zna se šta je novo. Čim je otpakovano,nije novo nego polovnjak.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
insomnia78

#2585 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by insomnia78 »

Pogledajte na kraju clanka motiv napada
http://rtvslon.ba/index.php?option=com_ ... i&Itemid=5

Kme, kme il est vraiment méchant
DuckZz

#2586 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by DuckZz »

Našao nekog lika što prodaje Caterpillar čizme, i zamolio ga da ih uslika.

http://imageshack.com/a/img35/278/9i1o.jpg

Pogledajte ovaj logo na desnoj čizmi, naopako je tekst napisan, a koliko se ja sjecam ovo mi je prvi put da tako nešto vidim jer sam i prije kupovao Cat čizme, naravno pitao sam ga da li me (da izvinete) za*ebava, kaže on meni to je tako na novijim modelima naopako tekst, sa druge strane je kao normalno ... Šta vi mislite :D ?
goran16v

#2587 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

Abidas! :lol:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#2588 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Picajzla »

Sta je ovo masovno na piku da nemaju stvari kod sebe, vec da im platis da oni naruce i onda sacekas 30 dana da ti dodje roba. :roll:
quarterback

#2589 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

DuckZz wrote:Našao nekog lika što prodaje Caterpillar čizme, i zamolio ga da ih uslika.

Pogledajte ovaj logo na desnoj čizmi, naopako je tekst napisan, a koliko se ja sjecam ovo mi je prvi put da tako nešto vidim jer sam i prije kupovao Cat čizme, naravno pitao sam ga da li me (da izvinete) za*ebava, kaže on meni to je tako na novijim modelima naopako tekst, sa druge strane je kao normalno ... Šta vi mislite :D ?
bio je jedan koji je imao isti problem sa starkama :lol:
anonimnaosoba

#2590 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

Dok oni naruce s eBaya i ostalih stranica...

Sent from my ST23i using Tapatalk
van helsing

#2591 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

A ima i besplatna dostava tv-a,bilo gdje u BiH,ako avansno uplatis na ziro-racun "firme" :D .
MOSALJOZE

#2592 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by MOSALJOZE »

goran16v wrote:Abidas! :lol:
Abid Dasler :D
Neradnik

#2593 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

DuckZz wrote:Našao nekog lika što prodaje Caterpillar čizme, i zamolio ga da ih uslika.

imas danas u svijetu dosta ljudi sto citaju naopacke i pisu,to su zbog njih uradili :D
salu na stranu potrazi taj model na internetu(eventualno njihovoj stranici)pa se uvjeri jel treba tako...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2594 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

van helsing wrote:A ima i besplatna dostava tv-a,bilo gdje u BiH,ako avansno uplatis na ziro-racun "firme" :D .
Poznato mi je to :) Druga su tako pokusali prevarit. Priajvio piku lik banovan za 2 minuta :mrgreen:
Cholina_Lokica

#2595 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Cholina_Lokica »

Evo ti sa oficijelne stranice slika nekih cizama, ista stvar
http://catfootwearuk.tumblr.com/image/68198327479

Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
Bakir1

#2596 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bakir1 »

sta se desava sa ljudima na piku?
prodajem auto za 4300 KM sa namjerno ostavljenim prostorom za cjenkanje, jucer dosao lik iz vakufa i vadi 3600 KM kaze dosta ti je :lol:
danas evo vec 2 poziva od zenskih osoba ja imam 3300, ja imam 3500 :lol:
svasta :run:
shiljak

#2597 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shiljak »

Ja sam imao problema sa duplim accountima. Znači lik mi se javi i ko hoće da kupi (na profilu mu puše recimo Tuzla).. i onda recimo za par dana javi se neki drugi izsto iz tuzle (i isto ima preko 100 transakcija) itd itd...

I isto tako javi se skoro isti dan, ili isti sat (sa više accounta). Ja sam svaki put to prijavio na pik, pitao je li to ista osoba itd.. i ovi odgovore da nije ista osoba..

A inače o tome što govorim, on mi se inače i javlja sa više accounta i govori da je on.. ali ponekad se javi i pretvara da je neko drugi :D Niđe veze.
frngla

#2598 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by frngla »

Loše kopije! Neke majice sam kupio kod njega (nisu baš bile jeftine), odlično upakovane da što više liče na original, na deklaraciji Cotton 100%, prisloniš peglu, crvči majica k'o čvarak... E sad, ako želiš da imaš pošto poto Bogner, Mammut ili NF jaknu, to je nešto drugo... Kopije su 100% ;-)
CaneBos

#2599 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Bakir1 wrote:sta se desava sa ljudima na piku?
prodajem auto za 4300 KM sa namjerno ostavljenim prostorom za cjenkanje, jucer dosao lik iz vakufa i vadi 3600 KM kaze dosta ti je :lol:
Dobar si ti meni je jedan spustio cijenu za 1.700KM :roll: :-)
Neradnik

#2600 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

Bakir1 wrote:sta se desava sa ljudima na piku?
vecina bi se jebala da im ne uđe izgleda...
ponasaju se ko da je crveni krst,merhamet a ne oglasi...
Post Reply