Asmir Begović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tito_i_Partija

#2576 Re: Asmir Begović

Post by Tito_i_Partija »

Muhamed Đakmić wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Pa šta je karijera?

Karijera nije sjedenje na klupi dok se uzimaju titule, to je nikakva karijera.
Ja sam ti iznio par podataka o njegovim nastupima par postova unazad. Nije tacno da je sjedio na klupi.
Ima samo 15 nastupa u sezoni kad je Chelsea osvojio prvu titulu. Nema nijedan nastup u drugom naslovu Chelseaja i naslovu Cityja.

Dakle nije ni na klupi sjedio.
Ne citas, Muki, ne citas. Ja sam rek'o da je osvojio jednu titulu sa Chelsea-em, a to je ona sezone 2004-2005. Niko ne govori o drugom naslovu Chelsea-a, niti o naslovu City-a.

A sto se tice 15 nastupa...pa sta hos' jbt? Johnson im'o 16, Robben 18. Hoces da kazes da je njegova kontribucija zanemarljiva, i da je lahko mog'o Bosko Balaban nastupit' umjesto njega? :D
Tito_i_Partija

#2577 Re: Asmir Begović

Post by Tito_i_Partija »

cyprus wrote:Pa šta je tu ooooj? :D
Ejs, sta? :D Mozda to da je Muki "u pravu da je Asmir tu bio drugi golman i da je branio samo zato što se prvi povrijedio", a ja spomenuo to davnih dana:
Ko je bolan sikaniran? :-) Bega je dobio svoju sansu, jer ona povreda Kurte stvarno, ali bas stvarno nije mogla doc' u bolje vrijeme za njega. I onda je bilo na Asmiru da pokaze da je svjetski igrac, medjutim na tom testu je pao. Naravno da je bilo tu gresaka i od zadnje linije Chelsea-a, ponajvise Ivanovica, al' Bega je tu najvise sam usr'o stvar.

Bega je dos'o u Chelsea da pokupi pare, simple as that. Od pocetka mu je bilo jasno k'o dan da ce bit' zamjena prvom golmanu, i on se je s tim slozio.
Al' drago mi je da je Muki u pravu. :D
Muhamed Đakmić

#2578 Re: Asmir Begović

Post by Muhamed Đakmić »

Pa eto, osvojio je taj naslov, a što nije htio otići negdje gdje će igrati kasnije? Mislim, fudbal i jeste u nekoj stvari kad je bolje odigrati 30 minuta i osvojiti titulu nego igrati redovno i biti cijenjen u svom klubu.

Poznata je anegdota kada nije htio da ode iz Cityja ni pod koju cijenu, i onda ga je Mancini pozvao na razgovor i pitao ga šta će raditi nedjeljom kad ekipa igra utakmice, jer ne računa na njega ni među 25 igrača, a on slegnuo ramenima i rekao: "I'll play golf I guess".

Meni je to nejasno i glupo, ali eto.
cyprus

#2579 Re: Asmir Begović

Post by cyprus »

Tito_i_Partija wrote:
Ejs, sta? :D Mozda to da je Muki "u pravu da je Asmir tu bio drugi golman i da je branio samo zato što se prvi povrijedio", a ja spomenuo to davnih dana:
Ko je bolan sikaniran? :-) Bega je dobio svoju sansu, jer ona povreda Kurte stvarno, ali bas stvarno nije mogla doc' u bolje vrijeme za njega. I onda je bilo na Asmiru da pokaze da je svjetski igrac, medjutim na tom testu je pao. Naravno da je bilo tu gresaka i od zadnje linije Chelsea-a, ponajvise Ivanovica, al' Bega je tu najvise sam usr'o stvar.

Bega je dos'o u Chelsea da pokupi pare, simple as that. Od pocetka mu je bilo jasno k'o dan da ce bit' zamjena prvom golmanu, i on se je s tim slozio.
Pa dobro, eto i ti si upravu... Jel bolje? :mrgreen:
Tito_i_Partija

#2580 Re: Asmir Begović

Post by Tito_i_Partija »

Muhamed Đakmić wrote:Pa eto, osvojio je taj naslov, a što nije htio otići negdje gdje će igrati kasnije? Mislim, fudbal i jeste u nekoj stvari kad je bolje odigrati 30 minuta i osvojiti titulu nego igrati redovno i biti cijenjen u svom klubu.

Poznata je anegdota kada nije htio da ode iz Cityja ni pod koju cijenu, i onda ga je Mancini pozvao na razgovor i pitao ga šta će raditi nedjeljom kad ekipa igra utakmice, jer ne računa na njega ni među 25 igrača, a on slegnuo ramenima i rekao: "I'll play golf I guess".

Mislim da se uspjeh karijere ne mjeri samo po minutazi. K'o i u svakom drugom poslu, ona se vise mjeri po parama. Mislim da je to fundamentalna razlika izmedju nasih misljenja. Mozda jeste glupo, al' Wayne je bio sasvim ok sa tim da ne igra. Isto k'o sto je bio i Asmir.

I tako se vracamo na pocetak rasprave: Asmir je sasvim svjesno otis'o da bude zamjenik Kurti, otis'o je u puno prestizniji klub, prvenstveno za parama i mozda kojim peharom tu i tamo. Usput je dobio sansu da pokaze nesto vise, al' nije uspio. I to je to.
Last edited by Tito_i_Partija on 25/01/2017 22:25, edited 1 time in total.
Tito_i_Partija

#2581 Re: Asmir Begović

Post by Tito_i_Partija »

cyprus wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Pa dobro, eto i ti si upravu... Jel bolje? :mrgreen:
Image
Muhamed Đakmić

#2582 Re: Asmir Begović

Post by Muhamed Đakmić »

Tito_i_Partija wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Pa eto, osvojio je taj naslov, a što nije htio otići negdje gdje će igrati kasnije? Mislim, fudbal i jeste u nekoj stvari kad je bolje odigrati 30 minuta i osvojiti titulu nego igrati redovno i biti cijenjen u svom klubu.

Mislim da se uspjeh karijere ne mjeri samo po minutazi. K'o i u svakom drugom poslu, ona se vise mjeri po parama. Mislim da je to fundamentalna razlika izmedju nasih misljenja. Mozda jeste glupo, al' Wayne je bio sasvim ok sa tim da ne igra. Isto k'o sto je bio i Asmir.

I tako se vracamo na pocetak rasprave: Asmir je sasvim svjesno otis'o da bude zamjenik Kurti, otis'o je u puno prestizniji klub, prvenstveno za parama i mozda kojim peharom tu i tamo. Usput je dobio sansu da pokaze nesto vise, al' nije uspio. I to je to.
Pa dobro, ali onda je prestižnije igrati u Kini :D
Tito_i_Partija

#2583 Re: Asmir Begović

Post by Tito_i_Partija »

Za koju godinu ce haman i bit' tako. :D

Al' naravno da veliku igra ulogu i renome kluba/liga, sto sam ranije i spomen'o. :wink:
luckylaka

#2584 Re: Asmir Begović

Post by luckylaka »

Asmir ulazi u 30-u imamo li alternativu za reprezentaciju.Gdje nesta onaj mali iz Bayerna
MOSALJOZE

#2585 Re: Asmir Begović

Post by MOSALJOZE »

Za nekih 6 godina,odnosno 3 ciklusa,naći ćemo pristojnu zamjenu.Onaj dečko što mu je Edin dao gol u EL,Raif Husić pa u našoj ligi Pirić,možds i Kjosevski itd...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2586 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote:Asmir ulazi u 30-u imamo li alternativu za reprezentaciju.Gdje nesta onaj mali iz Bayerna
Golmani u 30-tim su u najboljim godinama.
Beg moze jos bar dva ciklusa.
Samokazem.
Logovan

#2587 Re: Asmir Begović

Post by Logovan »

luckylaka wrote:Asmir ulazi u 30-u imamo li alternativu za reprezentaciju.Gdje nesta onaj mali iz Bayerna
Od svih igrača koji ulaze u 30. godine, Asmir je najmanji problem, jer kao što reče Tomahawk, oni su tada u najboljim godinama.
luckylaka

#2588 Re: Asmir Begović

Post by luckylaka »

Tomahawk11 wrote:
Samokazem.
Ma nisam ni mislio da je za penzije nego pitam ko bi mogao biti eventualni naslednik Bege a i Spahe ujedno
Tomahawk11
Globalni moderator

#2589 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote:
Tomahawk11 wrote:
Samokazem.
Ma nisam ni mislio da je za penzije nego pitam ko bi mogao biti eventualni naslednik Bege a i Spahe ujedno
Za Spahu se vec treba traziti.
luckylaka

#2590 Re: Asmir Begović

Post by luckylaka »

Otisli bi od teme kada bi poceli polako traziti zamjene za Mujdzu,Vedu,Meshu :D ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2591 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote:Otisli bi od teme kada bi poceli polako traziti zamjene za Mujdzu,Vedu,Meshu :D ...
Ne moramo traziti....Spahu mijenja Hodzic :oops:
zlajapravaraja

#2592 Re: Asmir Begović

Post by zlajapravaraja »

Vidim da je Courtois nešto kao bolestan, pa bi kao Bega trebao braniti danas...
insaneinthebrain

#2593 Re: Asmir Begović

Post by insaneinthebrain »

za nadati se
Edin H.

#2594 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

Asmir napada duplu krunu. :izet:
AmiĐa_Idriz

#2595 Re: Asmir Begović

Post by AmiĐa_Idriz »

Bez trunke znoja. Zar to nije umjetnost?
luckylaka

#2596 Re: Asmir Begović

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:Asmir napada duplu krunu. :izet:
ASmir brani duplu krunu ko dijaspora BiH.Sve iza prikrajka :D
r_faruk

#2597 Re: Asmir Begović

Post by r_faruk »

luckylaka wrote:
Edin H. wrote:Asmir napada duplu krunu. :izet:
ASmir brani duplu krunu ko dijaspora BiH.Sve iza prikrajka :D
ko zna zna!
Edin H.

#2598 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

E danas ce Asmir malo da kara mrski Man. Utd. :izet:
insaneinthebrain

#2599 Re: Asmir Begović

Post by insaneinthebrain »

Begovicu ako hoces da ides sto prije iz chelsea primi danas tri komada :thumbup:
Edin H.

#2600 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

insaneinthebrain wrote:Begovicu ako hoces da ides sto prije iz chelsea primi danas tri komada :thumbup:
Gdje ce ba?

Posao dobar, a para laka... :oops:
Post Reply