Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#25726 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

@Tomo ne gubi vrijeme na jalove diskusije poput ovih, preCjednik te treba!
:D
Tomahawk11
Globalni moderator

#25727 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

kakotakonikako wrote: Stvarno, toliko napisano lazi i neistine. A samo cu se referirati na to da FK Zeljeznicar vise gubi, ako mi to pokazes ekzaktno brojkama npr. X>Y, onda cu te shvatiti kao normalnog sagovornika.
I druga laz, da FKS ne odlucuje samo o broju karata za derbi, pa kako onda odlucise o ovih 5% ???? Doduse, nisu odlucili sami nego pod "pritiskom" navijaca. 1750 Manijaka i 650 Hordi je dovelo Pravilo o minimalnom broju gostujucih navijaca koje je donio N/FSBiH koji i vodi to takmicenje. A Ferid i jednodnevne polgodisnje su spredmet sprdacine sa vama narednih desetljeca. Zivio Ferid, zivjele jednodnevne polugodisnje.
Ne valja tako. Vrijedjas. Nista slagao nisam.
Gubi Zeljeznicar, navijaci Zeljeznicara. Sta hoces, pricu o finansijama? Ovo je derbi. Preci su navijaci ;-)
5 % je odgovor na visegodisnju politiku FK Zeljeznicar. Znas ti to dobro. Kako je onda FKS pokrenulo to srozavanja derbija? Znas li otkad ide ta trakavica oko Grbavice?
Ferid je sprdacina, a Murga drot sto zabrani na Grbavici, to je u redu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25728 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Pitar sa Kariba wrote:@Tomo ne gubi vrijeme na jalove diskusije poput ovih, preCjednik te treba!
:D
Ne. Ovo trolanje ovaj put nece proci.
Ponavljacemo do beskonacnosti.
On svoje, ja svoje.
A ja znam da sam 1 000 000 % u pravu.
I znam da je ono njegovo jeftina demagogija, los pokusaj trolanja.

PreCjednik je li....javljam se na mjestu voljno!! :mrgreen:
avetinja

#25729 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Vidi da vam fale Dino i Kusta. Ni slagati ne znate, pa Ferid ispašta. :mrgreen:
kakotakonikako

#25730 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote:
kakotakonikako wrote: Stvarno, toliko napisano lazi i neistine. A samo cu se referirati na to da FK Zeljeznicar vise gubi, ako mi to pokazes ekzaktno brojkama npr. X>Y, onda cu te shvatiti kao normalnog sagovornika.
I druga laz, da FKS ne odlucuje samo o broju karata za derbi, pa kako onda odlucise o ovih 5% ???? Doduse, nisu odlucili sami nego pod "pritiskom" navijaca. 1750 Manijaka i 650 Hordi je dovelo Pravilo o minimalnom broju gostujucih navijaca koje je donio N/FSBiH koji i vodi to takmicenje. A Ferid i jednodnevne polgodisnje su spredmet sprdacine sa vama narednih desetljeca. Zivio Ferid, zivjele jednodnevne polugodisnje.
Ne valja tako. Vrijedjas. Nista slagao nisam.
Gubi Zeljeznicar, navijaci Zeljeznicara. Sta hoces, pricu o finansijama? Ovo je derbi. Preci su navijaci ;-)
5 % je odgovor na visegodisnju politiku FK Zeljeznicar. Znas ti to dobro. Kako je onda FKS pokrenulo to srozavanja derbija? Znas li otkad ide ta trakavica oko Grbavice?
Ferid je sprdacina, a Murga drot sto zabrani na Grbavici, to je u redu.
Ja ne vrijedjam. Ne iznosi neistine. Samo sam ti postavio pitanje da pokazes kako to FK Zeljeznicar pravilom 5% vise gubi. Dokazi da je X>Y i zavrsili smo. Pusti se demagogije i o tome da su navijaci preci. Reci konkretno u brojkama ovih 5%. A da su navijaci preci, kako sam ja rekao u svome danasnjem prvom postu, UPRAVA FK Sarajeva, kod koga je loptica, pustila bi cijeli Jug i pola Zapada Manijacima. Ako su im navijaci za derbi ( i bordo i plavi ) preci. Opet vasa demagogija. FK Sarajevo je na potezu, jer se derbi igra prvi na Kosevu. Pametniji popusta, ima ona narodna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25731 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

kakotakonikako wrote: Ja ne vrijedjam. Ne iznosi neistine. Samo sam ti postavio pitanje da pokazes kako to FK Zeljeznicar pravilom 5% vise gubi. Dokazi da je X>Y i zavrsili smo. Pusti se demagogije i o tome da su navijaci preci. Reci konkretno u brojkama ovih 5%. A da su navijaci preci, kako sam ja rekao u svome danasnjem prvom postu, UPRAVA FK Sarajeva, kod koga je loptica, pustila bi cijeli Jug i pola Zapada Manijacima. Ako su im navijaci za derbi ( i bordo i plavi ) preci. Opet vasa demagogija. FK Sarajevo je na potezu, jer se derbi igra prvi na Kosevu. Pametniji popusta, ima ona narodna.
Fino, gube navijaci Zeljeznicara. Jeste li navikli citav jug i pola zapada? Ne znam sta tu nije jasno.
FKS su preci NASI navijaci, pa s tim u vezi i potez na zadnjem derbiju.
Samo ako je gospoda sa Grbavice spreman na neki normalan dogovor, FKS ce tu odgovoriti na adekvatan nacin. Inace ostaje kao prosli derbi.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#25732 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Ma nema ništa od toga, treba se držati ovih 5% i gotovo. U svakom drugom slučaju mi "gubimo". Čisto sumnjam da su spremni dati zdenku i pola istoka, a samo je to po meni reciprocitet. A eto ako se uspiju dogovoriti bilo bi lijepo.
avetinja

#25733 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Gube i jedni i drugi.
kakotakonikako

#25734 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote:
kakotakonikako wrote: Ja ne vrijedjam. Ne iznosi neistine. Samo sam ti postavio pitanje da pokazes kako to FK Zeljeznicar pravilom 5% vise gubi. Dokazi da je X>Y i zavrsili smo. Pusti se demagogije i o tome da su navijaci preci. Reci konkretno u brojkama ovih 5%. A da su navijaci preci, kako sam ja rekao u svome danasnjem prvom postu, UPRAVA FK Sarajeva, kod koga je loptica, pustila bi cijeli Jug i pola Zapada Manijacima. Ako su im navijaci za derbi ( i bordo i plavi ) preci. Opet vasa demagogija. FK Sarajevo je na potezu, jer se derbi igra prvi na Kosevu. Pametniji popusta, ima ona narodna.
Fino, gube navijaci Zeljeznicara. Jeste li navikli citav jug i pola zapada? Ne znam sta tu nije jasno.
FKS su preci NASI navijaci, pa s tim u vezi i potez na zadnjem derbiju.
Samo ako je gospoda sa Grbavice spreman na neki normalan dogovor, FKS ce tu odgovoriti na adekvatan nacin. Inace ostaje kao prosli derbi.
Opet ti po svome. Samo dokazi X>Y ( u pravilu 5% ) i onda mozemo dalje.
Vidis li svoju demagogiju i dvolicnost u izjavi da "FKS su preci NASI navijaci", a kada je velika vecina PLAVIH to govorila o svojoj Upravi, sprdali ste se i opovrgavali to i trazili svoja prava.
Ja hocu da vjerujem da je uprava fk Sarajevo pametnija i dalekoseznija. Ako nije to slucaj, onda su i oni doprinijeli unistavanju derbija sto se tice navijaca. A loptica je u vasem dvoristu i vi prvi morate povuci potez, jer je prva na Kosevu. To je ono sto vama ne ide u prilog i sto pokusavate na sve nacine da izvrdavate i okrivljujete druge.
studiorum_tuzlaensis

#25735 Re: Sarajevski derbi

Post by studiorum_tuzlaensis »

Zdenku i pola istoka :lol: :lol: :lol:

Opet ćete vi u prkno.

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#25736 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

kakotakonikako wrote: Opet ti po svome. Samo dokazi X>Y ( u pravilu 5% ) i onda mozemo dalje.
Vidis li svoju demagogiju i dvolicnost u izjavi da "FKS su preci NASI navijaci", a kada je velika vecina PLAVIH to govorila o svojoj Upravi, sprdali ste se i opovrgavali to i trazili svoja prava.
Ja hocu da vjerujem da je uprava fk Sarajevo pametnija i dalekoseznija. Ako nije to slucaj, onda su i oni doprinijeli unistavanju derbija sto se tice navijaca. A loptica je u vasem dvoristu i vi prvi morate povuci potez, jer je prva na Kosevu. To je ono sto vama ne ide u prilog i sto pokusavate na sve nacine da izvrdavate i okrivljujete druge.
Ja po svome, ti po svome.
A samo jedan u pravu.
Nema demagogije ni dvolicnosti. Sve je jasno i transparentno receno. Naravno da su FKS preci nasi navijaci isto kao sto su FKZ preci vasi. Sta tu nije jasno?!
Eto sam priznajes da ste branili upravu koja je pravila onaj cirkus zadnji derbi na Grbavici. Super sve, ali ako je iko dvolican u ovoj prici, onda si ti.
Koliko godina pricamo pricu oko tog gostovanja na Grbavici? Sad kad smo konacno rijesili da adekvatno, fer i posteno odgovorimo, kad je zaboljelo, ide prica i spinovanje.
Siljka samo treba jednom upitati: hoces li fer dogovor ili 5 %? Moze li postenije? Opet vam se daje na to da odlucujete ko sto ste i dosad.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25737 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

studiorum_tuzlaensis wrote:Zdenku i pola istoka :lol: :lol: :lol:

Opet ćete vi u prkno.

Image
Necemo :)
Derbi s Grbavice cemo gledati na TV ili putem streama. Nista novo.
Logovan

#25738 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Navijače malenih ne treba pustiti na zapad, a ne treba im dati ni cijeli jug. Zašto dopuštati divljacima da bakljama gađaju raju na istoku i da gađaju ljude iz lože. A i znaju polupati stolice, kao i ogradu, tako da je sve jasno.
Bambino Blu

#25739 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Logovan wrote:Navijače malenih ne treba pustiti na zapad, a ne treba im dati ni cijeli jug. Zašto dopuštati divljacima da bakljama gađaju raju na istoku i da gađaju ljude iz lože. A i znaju polupati stolice, kao i ogradu, tako da je sve jasno.

Mislis zasto dopustiti da mi popunimo jug, a da vas bude 500 na sjeveru ? hahaha cirkus apaurin 10ka komsija i bit ces miran :D
Logovan

#25740 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Bambino Blu wrote:
Logovan wrote:Navijače malenih ne treba pustiti na zapad, a ne treba im dati ni cijeli jug. Zašto dopuštati divljacima da bakljama gađaju raju na istoku i da gađaju ljude iz lože. A i znaju polupati stolice, kao i ogradu, tako da je sve jasno.

Mislis zasto dopustiti da mi popunimo jug, a da vas bude 500 na sjeveru ? hahaha cirkus apaurin 10ka komsija i bit ces miran :D
Zašto dopustiti da razvaljujete okolo da našu raju gađate bakljama?

Nema smisla.

Kavez i ćao. A i vazda ste bili za kaveza.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25741 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Nista, ostaje ovako da se nazor smijete po forumima.
Ako se ne urazume ovi vasi i ne nadju neko prihvatljivo rijesenje.
al-em

#25742 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

Uprave se moraju dogovoriti o prostoru za gostujuce navijace na derbiju.
Navijacima sarajeva dati trecinu sjevera na grbavici, a manijaci ce dobiti pola zapada i jug na kosevu.

Dok ne bude tako na kosevu ce biti 5%.
Logovan

#25743 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Nista, ostaje ovako da se nazor smijete po forumima.
Pa samo im to smijanje ostaje.

Možemo se mi dogovoriti, ako bi oni htjeli, ali sumnjam da će pristati na bilo kakav dogovor.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25744 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
Tomahawk11 wrote:Nista, ostaje ovako da se nazor smijete po forumima.
Pa samo im to smijanje ostaje.

Možemo se mi dogovoriti, ako bi oni htjeli, ali sumnjam da će pristati na bilo kakav dogovor.
Jasno da se mi mozemo i hocemo dogovoriti.
Ali na zajebanciju ne pristajemo.
Do njih je sve.
Oni su ti koji su odbili pruziti ruku.
Kad rijese da je pruze, nece biti nikakvih problema.
Dotad, gledamo sistemsko unistavanje derbija koje je prije 15-ak godina pocela tadasnja uprava Zelje, a ova danasnja jos uvijek prati kao sveto slovo.
Logovan

#25745 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: Jasno da se mi mozemo i hocemo dogovoriti.
Ali na zajebanciju ne pristajemo.
Do njih je sve.
Oni su ti koji su odbili pruziti ruku.
Kad rijese da je pruze, nece biti nikakvih problema.
Dotad, gledamo sistemsko unistavanje derbija koje je prije 15-ak godina pocela tadasnja uprava Zelje, a ova danasnja jos uvijek prati kao sveto slovo.
Upravo tako. :thumbup:

A sad je eto kao veliki problem što smo počeli vraćati.

Kako oni nama, tako mi njima.
studiorum_tuzlaensis

#25746 Re: Sarajevski derbi

Post by studiorum_tuzlaensis »

Mi se smijemo :lol: , vi kmečite :cry: ...

Može i tako.

Dotad...

Image
:kiss:
relativno84

#25747 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Koliko Tomo kenjas pomislio bi neko da ides na derbi, jebe ti se koliki ce biti kapacitet, ti svakako neces doci. Zato i mozes pricati te gluposti. A ta suplja kako je vama ovo super a neko drugi pusi je cista glupost. Jedan tim ima navijace na oba derbija, tu sve prestaje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25748 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

relativno84 wrote:Koliko Tomo kenjas pomislio bi neko da ides na derbi, jebe ti se koliki ce biti kapacitet, ti svakako neces doci. Zato i mozes pricati te gluposti. A ta suplja kako je vama ovo super a neko drugi pusi je cista glupost. Jedan tim ima navijace na oba derbija, tu sve prestaje.
Kenjam, je li? Ja kenjam, vi sjebajete derbi, moze li tako?!
Idem na derbi. Isao sam i na Grbavicu. Zadnji put prije tri godine. Izasao u 25. minuti i rekao necu ici vise dok ne budu obezbijedjeni normalni uslovi.
Podvuceni bold je pravo kenjanje, da ne kazem djecija prica.
Nije nama ovo super. Ja to nigdje nisam rekao. Problem je sto ti citas kako ti odgovara, a ne kako pise.
Logovan

#25749 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

studiorum_tuzlaensis wrote:Mi se smijemo :lol: , vi kmečite :cry: ...

Može i tako.

Dotad...

Image
Ko kmeči? :? Mi ne. Jesi dobar ti? :?

1750 i ćao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25750 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

studiorum_tuzlaensis wrote:Mi se smijemo :lol: , vi kmečite :cry: ...

Može i tako.

Dotad...

Image
Ne znam ko kmeci 8-)
Od proslog derbija :)
Post Reply