Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

kiligonzales

#25726 Re: Utakmice.

Post by kiligonzales »

Logovan wrote:
todd_smith wrote:Golman nam treba pod hitno.

Zamisli golman si i lik te lobuje glavom dok stojis na liniji gola.
Treća utakmica, prvi derbi, polako bolan. :D
Ma i bolji golmani primaju gluplje golove. Ali dobro mlad je, neka ga.

Ali bice prosipanja bodova u ovoj ligi. Nikada ujednaceniji start timova nismo imali u ligi. Od prvog do osmog mjesta 5 bodova razlike.
Grean

#25727 Re: Utakmice.

Post by Grean »

kiligonzales wrote:
Tomahawk11 wrote:Nema se šta prigovoriti, izašli smo i igrali lopte, neke naše standardne boljke su još tu, ali smo bar igrali.
Hebib ne može na beku i tačka. Ne znaš šta je gore, kad ispadne skroz ili kad je u duelima sa Zajmovićem :-)
I obzirom da smo krenuli sa igračima koji ne igraju na krilu, na kraju je ispalo odlično.
Bolji je u igri naprijed, ubrzo bi nam igru dosta da je na krilu. Ali polako uigrace se ovaj tim. Treba strpljenja malo. Ipak ima dosta novaka.

Kovacevic danas najlosiji, pa i Pidri nije bilo mane, s njegove strane dosao prvi gol. Velkoski definitivno oscilira. U ovome mecu solidan. A trebao je povuci ekipu naprijed.

Naredni veliki transferi iz nase lige i kluba ce biti Adukorov, pa Mujakicev, ako pokazu ovakav kontinuitet dobrih igara i ne budu imali povreda.
Kako je sa Pidrine strane dosao prvi gol kad je centarsut bio sa nase desne strane?

Pidro je protiv GOSK-a bio los u ofsajd zamkama ali ovu je bio bez vecih gresaka a u igri naprijed jedan od inteligentnijih igraca.
mirza_15

#25728 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Nesto kontam kako bi Sisis dobro dosao od tamo neke 60-te minute :mrgreen:
gold'n'brown

#25729 Re: Utakmice.

Post by gold'n'brown »

mirza_15 wrote:Nesto kontam kako bi Sisis dobro dosao od tamo neke 60-te minute :mrgreen:
Svako bi bio bolji od "agilnog" Halilovica. I Resic bi sigurno bio dosta bolji od njega na umornu odbranu.
I fakat me nervira da svi vide koliko je Hebibovic los na beku, ali Husref ga kao iz nekog inata stavlja tu. Ja mislim da Sabanovic sigurno ne moze losije odigrati od onoga sto je on igrao u defanzivi. Prema naprijed je dobar i zato valjda treba igrati na krilu.
Utakmicu kao utakmicu su malo novinari previse napuhali kao posebno kvalitetnu. Definitivno, kakvih je derbija znalo biti, ovaj je bio odlican. Ali ruku na srce reakcije odbrana oba tima kod golova su bile izuzetno lose i ne iznenadjuje sto u Evropi ne mozemo dalje od prve prepreke jer onakve golove ne mozes primati.
NoWayOut

#25730 Re: Utakmice.

Post by NoWayOut »

kiligonzales wrote:
Grean wrote:Pidro ponajbolji i Rahmanovic na prednjem veznom.

Na zalost Zeljo bolji na sredini, promaha na desnoj strani, Krste nevidljiv i Kovacevic nije spreman za ovo.
Preko Pidrine strane dosao go. Rahmanovic dobar do 65 minute, od tada pao drasticno u igri. Ali dobro obavio je svoj zadatak danas vrlodobro.
Koji go je dosao preko Pidrine strane?

Pidro nije kriv ni za jedan go, imao je par kritičnih ispucavanja ali za golove nema krivice.
Prvi go preko desne strane, hebib bio van formacije, tatar nije uspio stici onog beka, Dupovac previse ušao naprijed, Hebib nije ispratio Zaimovica pustio ga da se useta u peterac.
Drugi go, Blagojevic vukao loptu pratio ga Adukor nije izblokirao centar šut, koji pada opet na hebiba koji daleko stoji od Zaimovica.
Kakve veze Pidro ima sa golovima?

Inace dosta borbena utakmica, cestitke na tome. Hebibovic nemoze igrati beka to se pokazalo jos jednom naprijed je 100x korisniji. Mogli smo uci u drugo malo hrabrije, napasti ih zabiti treci i zavrsiti utakmicu, a nw stajati def i cekati priliku, koje smo imali ali nismo nazalost iskoristili.
Izdvojio bi samo Adukora i Stanojevica u sredini, svaka čast momci.
kiligonzales

#25731 Re: Utakmice.

Post by kiligonzales »

todd_smith wrote:Ma daleko od toga da ga treba sutnuti, radije dozirati pocetkom Kupa, protiv mrtvih ekipa i slicno. Citavu sezonu sa njim ce biti dosta gresaka kao ona kod Krpica. Nije to nista protiv njega, mlad je. To je sastavni dio toga.

Ali ne mozes ti taj pritisak djetetu staviti da ti citavu sezonu drzi odbranu jer si ti zajebao jer nisi uspio naci golmanu zamjenu nakon sto si istog sutnuo.

Par situacija danas i protiv GOSKa...nema odbrana nikakve komunikacije. Golman ide po loptu, ide i stoper, i sudaraju se...ili jedan ili drugi, barem neko neka vrisne kaze moja je lopta ostavi je ili nesto. Nije nuklearna fizika.

Sto se pozitive tice, Adukor zlata vrijedan, lik igra beka stopera veznog sta god... nadam se da ce otici za neku dobru lokaciju, zasluzio je momak.
Golman definitivno treba. Ali neka ga dok god ne nadjemo rijesenje.

Liga je slaba, a nama tim dobrano mlad kad se uzme prosjek godina u ekipi, pogotovo danas u derbiju najbitnijoj utakmici za sve nas, imali smo Vladana, Mujakica, Pirdu koji imaju po 20 godina, Rahmanovica, Stanojevica, Tatar kojima je 24, Adukora kojem je 25 godina. Jedino Ahmetovic i Velkoski kvare prosjek koji su usli u 30-te, ali opet oni su tu radi iskustva i sigurnosti na terenu i znaju zategnuti kad treba. Ahmetovic se danas borio kao da je mladji 5 godina. Velkoski malo losiji, oscilira, ne vuce ekipu naprijed kao prethodnih sezona ali bice to dobro.

Mozda nam treba jos jedan stariji igrac sa telecim mudima, iskustvom, unjeti u tim discipline i autoriteta, koji zna povuci ekipu naprijed u sredini ili u napadu, cisto da uozbiljimo taj segment igre. Ahmetovic ne moze sve sam iako odradi dobar posao naprijed. Ova odbrana je nesigurna i neuigrana, ali bice dobra. Velkoski oscilira.

Ali vidjecemo koliko ekipa moze ova, ipak je Musemic odlican trener i stvari sitnim koracima mrdaju ka naprijed. Nakon onog debakla protiv Atalante, ekipu je opet podigao na svoj nivo. Ovoj ekipi treba karakter definitivno, jer potencijala ima. Ali on se stvara i ne sazrijeva preko noci. Najgore sto bi se moglo desiti u ovome trenutku da uprava i navijaci ne budu imali strpljenja.

Ipak u onoj 2-2 utakmici sa Atalantom smo pokazali potencijal, a u onoj drugoj koliko smo nekarakterni ko ekipa i mentalno slabi. Karakter treba jacati i treba graditi pozitivnu atmosferu oko kluba bez euforije. Mozemo bolje i to je vidljivo. Samo strpljenja.
NoWayOut

#25732 Re: Utakmice.

Post by NoWayOut »

gold'n'brown wrote:
mirza_15 wrote:Nesto kontam kako bi Sisis dobro dosao od tamo neke 60-te minute :mrgreen:
Svako bi bio bolji od "agilnog" Halilovica. I Resic bi sigurno bio dosta bolji od njega na umornu odbranu.
I fakat me nervira da svi vide koliko je Hebibovic los na beku, ali Husref ga kao iz nekog inata stavlja tu. Ja mislim da Sabanovic sigurno ne moze losije odigrati od onoga sto je on igrao u defanzivi. Prema naprijed je dobar i zato valjda treba igrati na krilu.
Utakmicu kao utakmicu su malo novinari previse napuhali kao posebno kvalitetnu. Definitivno, kakvih je derbija znalo biti, ovaj je bio odlican. Ali ruku na srce reakcije odbrana oba tima kod golova su bile izuzetno lose i ne iznenadjuje sto u Evropi ne mozemo dalje od prve prepreke jer onakve golove ne mozes primati.
Ma obje ekipe odigrale borbeno, nije tu bilo neke aman igre da budemo realni, na momente pa finih akcija i dodavanja sa obje strane i to je to. Vise je bilo grešaka u dodavanjima, ispucavanjima, postavljanju odbrane gdje bi iope ozbiljnija ekipa i nas i njih kaznila sa po 2-3 gola. Pa mali Vladan im je dao deset lopti onako, sto oni neznaju njihov probelm.
kiligonzales

#25733 Re: Utakmice.

Post by kiligonzales »

NoWayOut wrote:
kiligonzales wrote:
Grean wrote:Pidro ponajbolji i Rahmanovic na prednjem veznom.

Na zalost Zeljo bolji na sredini, promaha na desnoj strani, Krste nevidljiv i Kovacevic nije spreman za ovo.
Preko Pidrine strane dosao go. Rahmanovic dobar do 65 minute, od tada pao drasticno u igri. Ali dobro obavio je svoj zadatak danas vrlodobro.
Koji go je dosao preko Pidrine strane?

Pidro nije kriv ni za jedan go, imao je par kritičnih ispucavanja ali za golove nema krivice.
Prvi go preko desne strane, hebib bio van formacije, tatar nije uspio stici onog beka, Dupovac previse ušao naprijed, Hebib nije ispratio Zaimovica pustio ga da se useta u peterac.
Drugi go, Blagojevic vukao loptu pratio ga Adukor nije izblokirao centar šut, koji pada opet na hebiba koji daleko stoji od Zaimovica.
Kakve veze Pidro ima sa golovima?

Inace dosta borbena utakmica, cestitke na tome. Hebibovic nemoze igrati beka to se pokazalo jos jednom naprijed je 100x korisniji. Mogli smo uci u drugo malo hrabrije, napasti ih zabiti treci i zavrsiti utakmicu, a nw stajati def i cekati priliku, koje smo imali ali nismo nazalost iskoristili.
Izdvojio bi samo Adukora i Stanojevica u sredini, svaka čast momci.
Pardon pomjesao sam situaciju kod prvog i drugog gola i strane, kod drugog gola je akcija bila po Pidrinoj strani, doduse Adukor nije izblokirao centarsut, covjek im se olako usunjao u sesnesterac po strani.
Last edited by kiligonzales on 16/08/2018 01:28, edited 1 time in total.
mirza_15

#25734 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ma meni je jasno sta Husref hoce sa Hebibovicem na beku. Hoce opasnu i ofanzivnu desnu stranu. Dva brza igraca (Sisic) koji ce se izmjenjivati u napadu i biti nocna mora za protvnicke odbrane. Husref hoce od Hebibovica da bude ofanzivni bek. Nesto ala Marcelo. Drugi par opanaka je to sto Hebibovic ne ispunjava obaveze u defanzivi.

Pidro, Resic, pa i Kovacevic su potencijalno dobri igraci, ali ima tu jos dosta posla dok to i postanu. Morat cemo ih i istrpiti. Htjeli smo mlade igraca iz akademije. Treba sada iskulirati i pokoji los rezultat koji dodje kao plod njihovog neiskustva.

Kod drugog gola (mrsko mi vracati na tv-u) ali cini mi se niz losih reakcija prije centarsuta i gola Zaimovica za 2:2.
mirza_15

#25736 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Boga mi Adukor ovdje snosi dobar dio krivice. Olako se pustilo jednog dizelasa poput Blagojevica da ovako probije i centrira.

Ahmetovic je odigrao dobru utakmicu. Najzasluzniji je za drugi gol. Primanje lopte na centru i odlaganje na stranu, pa onda i asistencija. Da je jos pogodio ono kod 2:1 bilo bi odlicno. Steta majku mu za ono.
SmokingMan

#25737 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Ovde atmosfera kao na pijaci,samo bi se kupovalo. :roll:
omega369

#25738 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Izasao mis iz rupe i naravno koga treba okriviti

Pidru i Kovacevica :shock: :shock:

Pa treba vas povjesati javno
last mohicans

#25739 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Ma nikoga ne krivim za utakmicu. Odigrali su srčano, borbeno i najbolje sto mogu i umiju. Momci su mladi i ništa im ne zamjeram. Da smo se malo vise otvorili, vjerovatno bi opet popili gol koji smo i onako popili kod 2:1 za nas. Ostaje žal za propuštenim prilikama, ali da se svaka realizuje mi bi bili najinteresantnija liga svijeta i poligon za prodaju igrača. A znamo da to nije tako. Isto kao da ne gledamo evropske lige, pa ne znam kakvi kalibar igrači propustaju slične, pa i bolje prilike. Derbi konačno u pravom smislu te riječi. Jeste teren doprinio boljoj igri i tečnosti, ali po meni više otvorena igra obje ekipe. Sad vidimo sto smo gdje jesmo, losiji u odnosu na period iz rata zbog usrane infrastrukture. Da se prije 10, pa eto i pet godina krenulo za gradnjom normalnih terena i koristenjem podmladka, gdje bi bili. Nadam se da je pojedinim konjima u savezu, pa i klubovima, a najvise organima vlasti jasno kojim putem se treba ici. Da se ne odigra utakmica protiv Belgije na krompiristu, nikad KS ne bi izdvojio pare za renoviranje terena, a moglo se i moze se, s obzirom koliko budzetskog novca se rasipa. Zao mi je sto i na AFH nisu krenuli od terena, ali valjda su i ovi drugi segmenti koje ce uraditi eliminatorni kao dio licenciranja i kategorizacije stadiona po UEFA standardima.
mirza_15

#25740 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Mi imamo jedan drugi problem. Hocemo mlade igrace. Kazemo da smo spremni i istrpiti ih. Ali prvi los rezultat hebemo Husrefu sve po spisku. Jesmo li spremni halaliti trofeje, kikseve protiv gosk-a i sl. i biti zadovoljni promocijom 3-4 juniora u prvi tim? Jesmo malo sutra. Mi bi da Husref stavi 5 juniora u prvi tim i da osvoji duplu. Bojim se da to ne ide bas tako. Zna li iko i jednu ekipu, ne kod nas nego u svijetu koja to moze? Bio ajax prije 25 godina sa onom strasnom generacijom, ali to je izuzetak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25741 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

mirza_15 wrote:Mi imamo jedan drugi problem. Hocemo mlade igrace. Kazemo da smo spremni i istrpiti ih. Ali prvi los rezultat hebemo Husrefu sve po spisku. Jesmo li spremni halaliti trofeje, kikseve protiv gosk-a i sl. i biti zadovoljni promocijom 3-4 juniora u prvi tim? Jesmo malo sutra. Mi bi da Husref stavi 5 juniora u prvi tim i da osvoji duplu. Bojim se da to ne ide bas tako. Zna li iko i jednu ekipu, ne kod nas nego u svijetu koja to moze? Bio ajax prije 25 godina sa onom strasnom generacijom, ali to je izuzetak.
Prati malo, Husref se kritikuje što stavlja Hebibovića na beka, a vidi se da on to ne može igrati.
Ili Velkoskog na krilo.
Gdje ti vidiš priču o psovanju Husrefu vizavi mladih igrača?
mirza_15

#25742 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Tomahawk11 wrote:
mirza_15 wrote:Mi imamo jedan drugi problem. Hocemo mlade igrace. Kazemo da smo spremni i istrpiti ih. Ali prvi los rezultat hebemo Husrefu sve po spisku. Jesmo li spremni halaliti trofeje, kikseve protiv gosk-a i sl. i biti zadovoljni promocijom 3-4 juniora u prvi tim? Jesmo malo sutra. Mi bi da Husref stavi 5 juniora u prvi tim i da osvoji duplu. Bojim se da to ne ide bas tako. Zna li iko i jednu ekipu, ne kod nas nego u svijetu koja to moze? Bio ajax prije 25 godina sa onom strasnom generacijom, ali to je izuzetak.
Prati malo, Husref se kritikuje što stavlja Hebibovića na beka, a vidi se da on to ne može igrati.
Ili Velkoskog na krilo.
Nisam ni napisao da mu se psuje radi mladih igraca, ali mu se psuje kada izgubi derbi jer stavi sabanovica kojeg pojede zakaric i mustafica koji lose odigra. Bilo je hebi se husrefe sto si izgubio derbi. Nije bilo neka si vala stavio juniore da se kale u rezultatski nebitnoj utakmici. Isto bi bilo da recimo juce krpic nije bio u ofsajdu i da smo izgubili derbi. Isto je bilo u Bijeljini sa Resicem koji se nije vidio. Isto ce biti kada sutra kiksamo protiv Celika npr. Nece niko kritikovati mlade igrace, ali hoce rezultat koji dodje kao plod, izmedju ostalog, i njihovog neiskustva. U prevodu, istrpicemo mlade igrace, ali necemo los rezultat.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25743 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Ako će igrati kao juče, nikakav problem.
Na Husrefa se galami u situacijama kao ova sa Goškom gdje se vidi kurcobolja.
mirza_15

#25744 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Pristup igri je posebna prica. Ja ne znam sta je problem "profesionalcu" svakoj utakmici pristupiti kao jucer, tj. dati sve od sebe bez obzira protiv koga igras. Ja dugo nisam vidio onako borbeno Sarajevo. Bojao sam se da ce opet odigrati mekano, ali sam sastav je obecavao pozrtvovaniju utakmicu. Dupovac i Mujakic stoperi. Adukor, Stanojevic i Rahmanovic u vezi, sa borbenim Ahmetovicem naprijed.

Reakcija Hebibovica tokom cijele akcije kod prvog zeljinog gola je kriminalna. Ono nije cak ni do toga sto on ne zna igrati beka. Ono je vise kurcobolja i neodgovornost. Kao da je odlucio da uzme pauzu minutu-dvije. To sam vidio tek kasnije kada sam s mirom pogledao golove.
Grean

#25745 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Tomahawk11 wrote:
Ili Velkoskog na krilo.
Ali hajmo realno, koliko Velkoski napravi i na poluspicu ili sta je napravio u ovoj sezoni?

Bojim se da pitanje Velkoskog nije gdje ce igrati nego treba li uopste igrati. Husref i bilo koji trener se treba odrediti Velkoski ili Rahmanovic, sa kojim smo kvalitetniji na ofanzivnom veznom. Guranje Rahmanovica u ulogu Sarica je takodje neucinkovit eksperiment. Ti kompromisi rijetko daju ista dobro.

Meni licno ekipa trenutno bolje izgleda sa Rahmanovicem na broju 10 nego sa Velkoskim. Bolje drzi loptu, jak je u skoku.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25746 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Grean wrote:
Ali hajmo realno, koliko Velkoski napravi i na poluspicu ili sta je napravio u ovoj sezoni?

Bojim se da pitanje Velkoskog nije gdje ce igrati nego treba li uopste igrati. Husref i bilo koji trener se treba odrediti Velkoski ili Rahmanovic, sa kojim smo kvalitetniji na ofanzivnom veznom. Guranje Rahmanovica u ulogu Sarica je takodje neucinkovit eksperiment. Ti kompromisi rijetko daju ista dobro.

Meni licno ekipa trenutno bolje izgleda sa Rahmanovicem na broju 10 nego sa Velkoskim. Bolje drzi loptu, jak je u skoku.
Nekad bude dobar, nekad nikakav.
Rahman je na 10-ki prva opcija. Mislim, treba da bude.
omega369

#25747 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Tomahawk11 wrote:
Ili Velkoskog na krilo.
Bas tako tomo. Ali dzaba pojedincima crtati
SmokingMan

#25748 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Šteta što smotani Ahmet i Aduktor ne potopiše umišljeni komšiluk,njihovo kmečanje bi ispunilo moju dušu.
mirza_15

#25749 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

SmokingMan wrote:Šteta što smotani Ahmet i Aduktor ne potopiše umišljeni komšiluk,njihovo kmečanje bi ispunilo moju dušu.
Adukor je za malo zakasnio. Ahmetovic je ono morao pospremiti u prazan gol.
GandalfSivi

#25750 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Dan poslije: jebala me precka, sanjao sam je...
Post Reply