Ne znam, ranije sam branio Papeta i pored od vazda prisutnih nekih nelogičnosti, ali čini mi se da je ove jeseni dobro usro motku... Istina, na korak smo do velikog uspjeha i isti ćemo vjerovatno ostvariti, za šta će Pape svakako ponijeti značajne zasluge, ali iskreno se nadam promjeni njegovog rezonovanja...
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#25701 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Lele, na šta će nama ličit spisak za Brazil, ako se plasiramo
Deset ofanzivnih veznih i 13 ostalih
Više golmana nego napadača
Ne znam, ranije sam branio Papeta i pored od vazda prisutnih nekih nelogičnosti, ali čini mi se da je ove jeseni dobro usro motku... Istina, na korak smo do velikog uspjeha i isti ćemo vjerovatno ostvariti, za šta će Pape svakako ponijeti značajne zasluge, ali iskreno se nadam promjeni njegovog rezonovanja...
Last edited by cyprus on 30/09/2013 10:22, edited 1 time in total.
-
am2804
#25702 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zadnji vezni u Brazilu - Nermin Zolotić - živi bili pa vidjeli.
- BHF_Manijak
#25703 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne moze decko dotad povratiti formu, a ne znam i koliko bi igrac iz PLBiH mogao doprinijeti kvaliteti tima, bez obzira koliki talenat bio, jer i pored svega on je i dalje igrac Premijer lige, dakle igrac bez jakih utakmica u nogama.
PS Jebo ga Kvrzic da ga jebo! Ima 3 desna vezna, on zove i cetvrtog, a kao nije mu vise potreban nijedan napadac. O zadnjem veznom da ne govorim.
PS Jebo ga Kvrzic da ga jebo! Ima 3 desna vezna, on zove i cetvrtog, a kao nije mu vise potreban nijedan napadac. O zadnjem veznom da ne govorim.
- shake69
#25704 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I opet na cetverodnevne pripreme kod Budnje na Ilidzu, da se ne kvari atmosfera, je li, pored onakvog Trening centra u Zenici! 
- limeni
#25705 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
avdija vrsajevic je takodjer bio igrac pl bih u celiku, pa je cim je presao u hajduk bio zanimljiv selektoru. isto kao da ih pucaju steroidima u tom ajduku pa tako naglo postaju zanimljiviBHF_Manijak wrote:Ne moze decko dotad povratiti formu, a ne znam i koliko bi igrac iz PLBiH mogao doprinijeti kvaliteti tima, bez obzira koliki talenat bio, jer i pored svega on je i dalje igrac Premijer lige, dakle igrac bez jakih utakmica u nogama.
-
korisnik101
#25706 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
'ebo ga Hajduk i Rijeka.
Stvarno Susic rizikuje da ga proglasimo persona-non grata.
Stvarno Susic rizikuje da ga proglasimo persona-non grata.
- hopcup
#25707 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ha?! jel fakat?shake69 wrote:I opet na cetverodnevne pripreme kod Budnje na Ilidzu, da se ne kvari atmosfera, je li, pored onakvog Trening centra u Zenici!
- irac300
#25708 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Žalosno je šta ovaj čovjek radi!!!
-
palermo
#25709 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
am2804 wrote:Zadnji vezni u Brazilu - Nermin Zolotić - živi bili pa vidjeli.
A što se tiče spiska
A za Avdiju....pa dajte ime nekog drugog desnog beka ??
- abondanzieri
#25710 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Prema trenutnoj formi Kvrzic itekako zasluzuje da bude barem na sirem spisku reprezentativaca.Jedan je od najzasluznijih sto Rijeka igra Evropsku ligu i sto tako dobro stoje u HNL-u.
- Herr Flick
#25711 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa taj nece prismrdit prvom timu
- JThomas
#25712 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
i onda će neko reći da se forumaši igraju selektora.
- BHF_Manijak
#25713 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa ako cemo vec o formi, onda neki igraci odavno zaslzuju da se nadju na spisku, ali ih nema!!!
Sto se decnog beka tice, Bicakcic igra tu poziciju, tu je poceo karijeru, a svakako je 18 puta bolja varijanta od Avdije. Zukanovic se vraca u tim, tako da moze umjesto Ermina odigrati stopera.
Sto se decnog beka tice, Bicakcic igra tu poziciju, tu je poceo karijeru, a svakako je 18 puta bolja varijanta od Avdije. Zukanovic se vraca u tim, tako da moze umjesto Ermina odigrati stopera.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#25714 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Joj šta frajer radi sam sebi, njemu treba pod hitno neki PR menager, osim ako ovo nije dio neke veće priče gdje on masno profitira.
Mislim na vratima je historijskog uspjeha, ime će mu biti upisano zauvijek u svim sportskim analima, kao onomad Ćire Blaževića. Svi iz prve znaju ko je vodio Hrvatsku 1998, al samo oni najvatreniji bez Googla znaju odgovoriti ko su im selektori bili na drugim njihovim nastupima na SP i EP. I onda dođe Sajo, lupa glupe komentare u javnosti i osrednjim evropskim ligama, fizičkoj spremi i igranju za svoj klub i onda opet poziva igrača koji 4 sezone igra u Hrvatskoj a ni Hajduk a ni Dinamo ga još nisu ,,zapazili'', al on eto jeste. Poziva igrača koji individualno trenira skoro 5 mjeseci i jedva je našao klub prije par dana.
Da sad ne ponavljam sve prethodne izjave i mišljenja većine nas, ali volio bih zbog atmosfere u reprezentaciji i oko nje neko da pametan razlog nepozivanja Mahmutovića, Cocalića i(li) Bešića, Ščuka, a pozivanja ovog sigurno solidnog ali trenutno nepotrebnog igrača iz Rijeke!? O Vršajeviću i Zecu da ne pričamo. I onda će selektor opet kukati kako imamo dobrih 11 ali nemamo klupe. Kako ćemo je imati kada u timu koji hoće u Brazil imamo igrače koje ni Škotski trećeligaši nisu htjeli angažovati posle probnog treninga?
Za slijedeću prijateljsku očekujem da pozove i zlato Amidžino...neka dijete vidi Brazila, ha ya
Mislim na vratima je historijskog uspjeha, ime će mu biti upisano zauvijek u svim sportskim analima, kao onomad Ćire Blaževića. Svi iz prve znaju ko je vodio Hrvatsku 1998, al samo oni najvatreniji bez Googla znaju odgovoriti ko su im selektori bili na drugim njihovim nastupima na SP i EP. I onda dođe Sajo, lupa glupe komentare u javnosti i osrednjim evropskim ligama, fizičkoj spremi i igranju za svoj klub i onda opet poziva igrača koji 4 sezone igra u Hrvatskoj a ni Hajduk a ni Dinamo ga još nisu ,,zapazili'', al on eto jeste. Poziva igrača koji individualno trenira skoro 5 mjeseci i jedva je našao klub prije par dana.
Da sad ne ponavljam sve prethodne izjave i mišljenja većine nas, ali volio bih zbog atmosfere u reprezentaciji i oko nje neko da pametan razlog nepozivanja Mahmutovića, Cocalića i(li) Bešića, Ščuka, a pozivanja ovog sigurno solidnog ali trenutno nepotrebnog igrača iz Rijeke!? O Vršajeviću i Zecu da ne pričamo. I onda će selektor opet kukati kako imamo dobrih 11 ali nemamo klupe. Kako ćemo je imati kada u timu koji hoće u Brazil imamo igrače koje ni Škotski trećeligaši nisu htjeli angažovati posle probnog treninga?
Za slijedeću prijateljsku očekujem da pozove i zlato Amidžino...neka dijete vidi Brazila, ha ya
-
palermo
#25715 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koliko god mi voljeli ili voljeli Avdiju, sasvim je logičan poziv njemu. Zukanović još nije odigrao utakmicu za Gent i vrlo je upitno je li spreman. A i Bičakić je iznuđena varijanta na beku....naprosto, Avdija ima u ovom trenutku mjesto....osim ako vi ne znate nekog drugog beka?BHF_Manijak wrote:Pa ako cemo vec o formi, onda neki igraci odavno zaslzuju da se nadju na spisku, ali ih nema!!!
- ultima_palabra
#25716 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma da hoće Zukanović igrati lijevog beka... gledanje Salihovića 90 minuta je patnja ravna oranju po cijeli danBHF_Manijak wrote:Pa ako cemo vec o formi, onda neki igraci odavno zaslzuju da se nadju na spisku, ali ih nema!!!
-
Ras Al Ghul
#25717 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Čuj nije aman -zaman kapacitet, hajde mi nabroj standardne naše reprezentativce koji igraju u grupnoj fazi Evropske Lige, i da su standardan član prvog tima tog kluba?ultima_palabra wrote:Znam da je igrao obje pozicije u Grčkoj i Izraelu... mislim nije on neki aman-zaman kapacitet, ali mi nismo reprezentacija koja olako može prekrižiti nekoga ko standardno igra za Maccabi Haifu.
- ultima_palabra
#25718 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Govorimo istu stvar... nećeš sad pasti na guzicu kad ga vidiš kako igra. Ali da je koristan igrač, jeste... ne bi dogurao tamo gdje jeste.Ras Al Ghul wrote:Čuj nije aman -zaman kapacitet, hajde mi nabroj standardne naše reprezentativce koji igraju u grupnoj fazi Evropske Lige, i da su standardan član prvog tima tog kluba?ultima_palabra wrote:Znam da je igrao obje pozicije u Grčkoj i Izraelu... mislim nije on neki aman-zaman kapacitet, ali mi nismo reprezentacija koja olako može prekrižiti nekoga ko standardno igra za Maccabi Haifu.
-
north
#25719 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovoga dečka iz Rijeke su hrvati baš nafalili, kažu da je protiv Sttutgarta bio ponajbolji, mada opet ne odušavljavam se da u reprezentaciji nagomilavamo igrače iz HNL-a..ali eto, vidjećemo valjda momka na djelu....što se iče defanzivaca, Pape je odlučio završiti ove dvije ovako, i vjerujem da protiv ove dvije levatske ekipe može i bez defanzivnog zadnjeg veznog završiti posao....a onda aBd za Brazil će tu biti Kolašinac i vjerujem da Pape tako misli dodatno pojačati defanzivu, mada bi ja uz Kolašinca još ponekog potražio jer moramo na svakoj poziciji biti pokriveni sa barem dva igrača....
-
PeppermintSA
#25720 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ljudi, jel' vi kapirate da Pape koristi sasvim neki drugi sistem vrijednosti za stvaranje kohezije u timu???
U njegovu se selekciju jako teško upada, a još i teže ispada - nije on selektor koji će pozvati 8 debitanata za prijateljsku, odnosno, nije selektor koji pozove igrača pa ga onda odstrani 3-4 tekme, pa ga opet pozove itd. Naprosto stvara neki timski duh na način na koji se on stvara u klubovima. E sad, to svakako ima i svoje negativne strane, ali i neke svoje pozitivne strane. On ima svoju grupu od dvadesetak igrača i jedino može nekog igrača izgurati neki novi vrhunski igrač. Dakle, Šunjić će biti tu sve dok se ne pojavi neki jako kvalitetan štoper, Vrjašević će biti tu dok se ne pojavi neki desni bek iz Liga petice itd. Već 2 godine su otprilike konstantno isti igrači u timu, s tim što Pape tiho dovodi igrače.
Ja bih prvi tražio alternativu na desnom beku, kopao i rukama i nogama tražeći kvalitetnog zadnjeg veznog, raznorazne Šunjiće i kompaniju davno otjerao itd. ali očigledno on ima svoju metodologiju rada. Takođe su mu izjave za medije tragikomične - s jedne strane odbija zvati igrača iz češke lige jer je osrednja (ona to i jeste), ali ne smiju postojati dupli aršini - nemoj onda zvati igrače od 25-27 godina iz HNL-a
Ipak, s druge strane, ova priča o menadžerisanju, sejinom lobiju itd. je glupa jer nije Pape sitna duša. Naša reprezentacija će MORATI popraviti krvnu sliku pred Mundijal i tad ćemo vidjeti na kojem je Pape putu, odnosno hoće li usrati motiku po pitanju poziva - po pitanju samog plasmana radi odlične stvari!
U njegovu se selekciju jako teško upada, a još i teže ispada - nije on selektor koji će pozvati 8 debitanata za prijateljsku, odnosno, nije selektor koji pozove igrača pa ga onda odstrani 3-4 tekme, pa ga opet pozove itd. Naprosto stvara neki timski duh na način na koji se on stvara u klubovima. E sad, to svakako ima i svoje negativne strane, ali i neke svoje pozitivne strane. On ima svoju grupu od dvadesetak igrača i jedino može nekog igrača izgurati neki novi vrhunski igrač. Dakle, Šunjić će biti tu sve dok se ne pojavi neki jako kvalitetan štoper, Vrjašević će biti tu dok se ne pojavi neki desni bek iz Liga petice itd. Već 2 godine su otprilike konstantno isti igrači u timu, s tim što Pape tiho dovodi igrače.
Ja bih prvi tražio alternativu na desnom beku, kopao i rukama i nogama tražeći kvalitetnog zadnjeg veznog, raznorazne Šunjiće i kompaniju davno otjerao itd. ali očigledno on ima svoju metodologiju rada. Takođe su mu izjave za medije tragikomične - s jedne strane odbija zvati igrača iz češke lige jer je osrednja (ona to i jeste), ali ne smiju postojati dupli aršini - nemoj onda zvati igrače od 25-27 godina iz HNL-a
Ipak, s druge strane, ova priča o menadžerisanju, sejinom lobiju itd. je glupa jer nije Pape sitna duša. Naša reprezentacija će MORATI popraviti krvnu sliku pred Mundijal i tad ćemo vidjeti na kojem je Pape putu, odnosno hoće li usrati motiku po pitanju poziva - po pitanju samog plasmana radi odlične stvari!
- BHF_Manijak
#25721 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kazem ti da Bicakcic nije iznudjena varijanta desnog beka, jer je momak do prije godinu-dvije igrao redovno tu poziciju u Stuttgartu.palermo wrote:
Koliko god mi voljeli ili voljeli Avdiju, sasvim je logičan poziv njemu. Zukanović još nije odigrao utakmicu za Gent i vrlo je upitno je li spreman. A i Bičakić je iznuđena varijanta na beku....naprosto, Avdija ima u ovom trenutku mjesto....osim ako vi ne znate nekog drugog beka?
@Ultima, slazem se da je mucno gledati Seju na beku, a jos veca grehota zaviliti Lulica na tu poziciju, jer je ofanzivno jako opasan. Ta varijanta sa Zukom na beku je dobra, ali bi ti onda drugog stoperskog para trebao igrati Pandza ili Sunjic, pod uslovom da Bicakcic igra desnog beka.
Ali dzaba sve ovo pisem, kad se zna da ce brzonogi Vrsajevic da ordinira desnom stranom.
- shake69
#25722 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stoji to, uglavnom, ali sve slicne teze su vise puta ovdje prezvakane. Hajde nadji novinara, kad ih ionako ozbiljnih nemamo, da ima muda Papeta ista kriticno pitati sada da se ne bi zamjerili i ugrozili eventualno mjesto u carter letu za Brazil!? Nema ga!PeppermintSA wrote:Ljudi, jel' vi kapirate da Pape koristi sasvim neki drugi sistem vrijednosti za stvaranje kohezije u timu???
Ja bih prvi tražio alternativu na desnom beku, kopao i rukama i nogama tražeći kvalitetnog zadnjeg veznog, raznorazne Šunjiće i kompaniju davno otjerao itd. ali očigledno on ima svoju metodologiju rada. Takođe su mu izjave za medije tragikomične - s jedne strane odbija zvati igrača iz češke lige jer je osrednja (ona to i jeste), ali ne smiju postojati dupli aršini - nemoj onda zvati igrače od 25-27 godina iz HNL-a![]()
Pogledajte samo uvlakacke hvalospjeve Sinana&comp. posljednjih mjeseci a najmucniji su o onom aparatciku Bakovicu, da te zeludac zaboli.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#25723 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovo je možda taktika za nekog trenera-selektora tipa Fergusona koji ce 30 godina voditi ekipu. Sve znamo sta je Pape izjavljivao prije preuzimanja reprezentacije (ovo mu je odskocna daska da preuzme neki jak klub). On poslije svjetskog odlazi 100%, sve je gotovo za manje od godinu dana.PeppermintSA wrote:Ljudi, jel' vi kapirate da Pape koristi sasvim neki drugi sistem vrijednosti za stvaranje kohezije u timu???
Ja bih prvi tražio alternativu na desnom beku, kopao i rukama i nogama tražeći kvalitetnog zadnjeg veznog, raznorazne Šunjiće i kompaniju davno otjerao itd. ali očigledno on ima svoju metodologiju rada. Takođe su mu izjave za medije tragikomične - s jedne strane odbija zvati igrača iz češke lige jer je osrednja (ona to i jeste), ali ne smiju postojati dupli aršini - nemoj onda zvati igrače od 25-27 godina iz HNL-a![]()
Obično je najočigledniji odgovor onaj najbliži istini. Čovjek je uvjeren da nema šanse da ne pobjedi slijedeće 2 utakmice. Samim tim igraci koji sada vrijede po 1m eura, preko noci ce vrijediti barem 3m, samo ako Pannini i njihovu slikicu odštampa pa da je lijepimo u Album ,,Brasil 2014''. Ako nesto onda stvarno i pokazu, ode to i do 5m.
Mislim da je kod Papeta ovih mjeseci proradio balijski pihtijarski odnos prema poslu. IMT princip (imal mene tu) koji je životom u Fransuskoj i van BIH uspješno bio potisnut je konačno i kod njega proradio
- alphonse kauders
#25724 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U vezi sa nedostatkom adekvatne zamjene za Mujdžu, ne znam zašto se vrlo rijetko spominje Emir Dilaver, osim ako mu fali sportsko državljanstvo BiH.
Momak je desni bek, ima 22. godine, igra u klubu koji igra Ligu prvaka, nema teorije da je išta lošiji od Vršajevića itd.
Ovo Papetovo navlačenje igrača iz HNL mi je nejasno, pogotovo jer se ne radi o nekom teen talentu već 25-godišnjaku, koji bi već postao nešto da išta valja. Pošto ne vjerujem da Pape hodama po utakmicama Rijeke, jedino objašnjenje je da se radi o liku kojeg mu je "preporučio" neko blizak ko se mota po HNL (
) i da se plus time želi malo "obojiti" nacionalnost reprezentacije, jer nema teorije da bi u normalnim okolnostima lik bio i blizu reprezentacije.
Mi se u kratkom roku moramo riješiti polovnjaka koji gotovo ničime ne doprinose kvalitetu reprezentacije (Vršajević, Ibričić, Šunjić itd.), i osloboditi prostor za Kolašinca, Bešića, Mahmutovića (neka sjedi i on na klupi, ne mora igrati, ali barem neka barem imamo privid zamjenskog napadača), Zolotića (ako se dokaže) itd...
Ipak, ima sigurno ovdje nekih pritisaka, ličnih interesa, kusuranja itd... Mi se jesmo odmakli od vremena kada je harao tandem Ušanović/Pašalić, ali i dalje mi se ne čini da je spisak igrača objektivan. Mislim, možda bi se moglo diskutovati oko toga treba li nam igrač tipa Ibričića/Zahirovića ili ne, ali dovoditi polovnjake iz HNL (čeka se samo još poziv nećaku T.S.Sušiću, tom neotkrivenom dijamantu) fakat baca tamno svjetlo na Papetov izbor igrača.
Momak je desni bek, ima 22. godine, igra u klubu koji igra Ligu prvaka, nema teorije da je išta lošiji od Vršajevića itd.
Ovo Papetovo navlačenje igrača iz HNL mi je nejasno, pogotovo jer se ne radi o nekom teen talentu već 25-godišnjaku, koji bi već postao nešto da išta valja. Pošto ne vjerujem da Pape hodama po utakmicama Rijeke, jedino objašnjenje je da se radi o liku kojeg mu je "preporučio" neko blizak ko se mota po HNL (
Mi se u kratkom roku moramo riješiti polovnjaka koji gotovo ničime ne doprinose kvalitetu reprezentacije (Vršajević, Ibričić, Šunjić itd.), i osloboditi prostor za Kolašinca, Bešića, Mahmutovića (neka sjedi i on na klupi, ne mora igrati, ali barem neka barem imamo privid zamjenskog napadača), Zolotića (ako se dokaže) itd...
Ipak, ima sigurno ovdje nekih pritisaka, ličnih interesa, kusuranja itd... Mi se jesmo odmakli od vremena kada je harao tandem Ušanović/Pašalić, ali i dalje mi se ne čini da je spisak igrača objektivan. Mislim, možda bi se moglo diskutovati oko toga treba li nam igrač tipa Ibričića/Zahirovića ili ne, ali dovoditi polovnjake iz HNL (čeka se samo još poziv nećaku T.S.Sušiću, tom neotkrivenom dijamantu) fakat baca tamno svjetlo na Papetov izbor igrača.
- bingov buraz
#25725 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Lijepo je vidjeti da se konstantno pojacavamo iz tako snazne lige kao sto je hrvatska