Sirija vol. 2

Locked
ioannes

#25701 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:
ioannes wrote:nemam, imam mozga za razliku od nekih
Znaci svaka moguca organizacija koja se bavi ljuCkim pravima laze i navlaci
Osim kada se radilo o ratu u Bosni
Ili mislis da su lagali i tada?
Kako ono, "ove slike su ustvari napravljene sa one strane zice"?
da se takve oragnizacije samo bave ljudskim pravima nebi se nista imalo kritizirati...
sve zavisi u kojem politickom kontekstu gledas, amnesty je u dosta navrata kada se radilo o ratovima igrao sramotnu ulogu.
najgori slucaj su igrali u forsiranju vec dokazanih lazi u prvom zaljevskom ratu i onom iz 2003, gdje su gnusnom propagandom forsirali americku imperijalnu politiku...ljudi koji su vodili i vode amnesty su mahom osobe koje su bili u americkoj administraciji ili su povezani bili sa industrijsko-ratnim kompleksom. kada takva organizacija naprimjer kritizira prava zena u kambodzi onda nebi trbali nuzno da ne vjerujemo takvim izvjestajima ali kada se radi o geopolitickim konfliktima gdje usa ima vazna interese....onda je propaganda u sirem smislu rijeci dokazana
sarajevoxxxx

#25702 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

VIDEO: Prilog novinara opozicije Hadi Abdela (preveden na engleski jezik) o masakru kojeg su danas počinile snage sirijskog režima u gradu Maretu En-Nu'man u sirijskoj provinciji Idlib:

Kikibombona

#25703 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:A sto kriju glOve?
Mahom su ljudi iz Turske... ne zele da njihove porodice imaju probleme... A Turcima je strpati u cuzu, pretresti stan, pretuci... kao reci 'dobar dan'...

Objave sliku tek kada neko pogine!

Image

Pali borci u odbrani Kobanija!

Image

Pali borci drugarske organizacije MLKP u Rojavi

http://www.crvena-akcija.org/pali-borci ... #more-1080

Razgovor s dobrovoljcima u Rojavi: “Ovdje branimo zajedničku revoluciju”

http://www.crvena-akcija.org/razgovor-s ... evoluciju/

Maystor

#25704 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Razvoj situacije (trenutno) najviše liči na onaj scenario koji je diskutovan nakon potpisivanja primirja, da veh-bi-aj neće ozbiljno ni pregovarati, već da će sačekati izbor novog predsjednika amerike u nadi da će biti "bolji" od Obume. Samo, u jednom su se zajebali: ni Rusija ni Iran neće birati novo rukovodstvo :wink:
sarajevoxxxx

#25705 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Dječak šehid, Muhamed zahir el Halebi. Danas poginuo u režimskom masakru na zelenoj pijaci u gradu Maret En-Nuoman:

Image
Opetja033

#25706 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

ioannes wrote:
insomnia78 wrote:
ioannes wrote:nemam, imam mozga za razliku od nekih
Znaci svaka moguca organizacija koja se bavi ljuCkim pravima laze i navlaci
Osim kada se radilo o ratu u Bosni
Ili mislis da su lagali i tada?
Kako ono, "ove slike su ustvari napravljene sa one strane zice"?
da se takve oragnizacije samo bave ljudskim pravima nebi se nista imalo kritizirati...
sve zavisi u kojem politickom kontekstu gledas, amnesty je u dosta navrata kada se radilo o ratovima igrao sramotnu ulogu.
najgori slucaj su igrali u forsiranju vec dokazanih lazi u prvom zaljevskom ratu i onom iz 2003, gdje su gnusnom propagandom forsirali americku imperijalnu politiku...ljudi koji su vodili i vode amnesty su mahom osobe koje su bili u americkoj administraciji ili su povezani bili sa industrijsko-ratnim kompleksom. kada takva organizacija naprimjer kritizira prava zena u kambodzi onda nebi trbali nuzno da ne vjerujemo takvim izvjestajima ali kada se radi o geopolitickim konfliktima gdje usa ima vazna interese....onda je propaganda u sirem smislu rijeci dokazana
Srecom, stav organizacija poput Amnestya, HRW i Ljekara bez granica ima veliku tezinu i vecina normalnih ljudi na ovoj planeti im vjeruju. Naravno to ne vazi za paranoidne sizofrenike. Za takve nejma lijeka.

Sa druge strane tvoje misljenje nema tezinu ni medju tvojim ukucanima.

Jbg, valja ti zivjeti sa tom spoznajom. Nemoj se samo roknuti svega ti.
sarajevoxxxx

#25707 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

I Iran i Rusija zajedno sa svojom podlom međunarodnom zajednicom koja im omogučava ove silne masakre 5 godina sanjaju da slome revoluciju. E pa još uvijek mogu samo sanjati, revolucija ide svojim tokom, a jug Haleba želi dobrodošlicu bolesnicima iz Irana i Iraka, Rusima itd. Svima veliki bujrum, polje široko, prilika svakome da se dokaže.
sarajevoxxxx

#25708 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Opetja033 wrote:
Srecom, stav organizacija poput Amnestya, HRW i Ljekara bez granica ima veliku tezinu i vecina normalnih ljudi na ovoj planeti im vjeruju. Naravno to ne vazi za paranoidne sizofrenike. Za takve nejma lijeka.

Sa druge strane tvoje misljenje nema tezinu ni medju tvojim ukucanima.

Jbg, valja ti zivjeti sa tom spoznajom. Nemoj se samo roknuti svega ti.
Tako nekako. Ili još bolje neka kažu kojoj međunarodnoj organizaciji vjeruju i to je to. Koja im to međunarodna organizacija za ljudska prava može opravdati ove silne masakre? Pa čovječe više se ni ne trude da ih demantuju niti govore da su drugi odgovorni. Jednostavno otvoreni rat protiv žena i djece. Režim je danas u idlibu pokazao svoje lice, ovaj masakr je ''vaspitna'' narodu. Nećete našu vladu, nećete pregovore, nećete predaju, sve ćemo vas pobiti. Ovi ljudi koji su danas naredili bombardovanje pijace odnosno centra grada u trenutku kada se na pijaci nalazilo na stotine žena i djece isti ti ljudi vode Siriju 40 godina. Isti bolesni mentalni sklop koji im je sastavio onu bolesnu krilaticu ''ili Asad ili ćemo srušiti Siriju''.

Kukavice bijedne, kriju se iza aviona, iza ogromne vojne nadmoći. Jedan na jedan bježi glavom bez obzira i on i onaj mu sektaš kojeg je doveo da mu zadnjicu brani. Hezbollah je najveća laž koja se desila muslimanima zadnjih 100 godina. Toliko kukavičluka, i toliko marifetluka, podlosti, i mržnje, na jednom mjestu je zaista fascinantno i nevjerovatno.
sarajevoxxxx

#25709 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Turska gomila snage kod grada Kilis i kod prelaza bab Es-Selameh:

Image
Krokodajl

#25710 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

http://sana.sy/en/?p=74769

eto lista kandidata izabranih u parlament Sirije.
zrakomlat

#25711 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:I Iran i Rusija zajedno sa svojom podlom međunarodnom zajednicom koja im omogučava ove silne masakre 5 godina sanjaju da slome revoluciju. E pa još uvijek mogu samo sanjati, revolucija ide svojim tokom, a jug Haleba želi dobrodošlicu bolesnicima iz Irana i Iraka, Rusima itd. Svima veliki bujrum, polje široko, prilika svakome da se dokaže.
Kolega, previše lično sve tamo doživljavaš, možda bi malo trebao i odmoriti od vijesti iz Sirije, makar par dana.
sarajevoxxxx

#25712 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Poruka Sirijaca iz izbjegličkog logora u Arsalu:''Želimo odlazak Bešara Al Asada'':

https://www.facebook.com/zamanalwsl.net ... 426344820/
sarajevoxxxx

#25713 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:I Iran i Rusija zajedno sa svojom podlom međunarodnom zajednicom koja im omogučava ove silne masakre 5 godina sanjaju da slome revoluciju. E pa još uvijek mogu samo sanjati, revolucija ide svojim tokom, a jug Haleba želi dobrodošlicu bolesnicima iz Irana i Iraka, Rusima itd. Svima veliki bujrum, polje široko, prilika svakome da se dokaže.
Kolega, previše lično sve tamo doživljavaš, možda bi malo trebao i odmoriti od vijesti iz Sirije, makar par dana.
Ma odgovor ovome gore forumašu koji nam je usplahireno poput djevojčice govorio ''ovo će biti mučno gledati'' ono kad su Rusi došli. Eto bili Rusi i otišli :lol: Rusi, iko išta? Šta je bilo mučno gledati? Je li uživao u onim masakrima i ravnanjima bolnica i škola u Idlibu? Je li crkaje od smijeha na ovaj današnji masakr u Maretu En-Numanu. Kako ono ide ''uvaženo đubre doktor Bešar Al Asad''. Pismenost, gramatičke greške, iko išta? Lektor? Ne kontam u čemu je fazon? Šta bi sa Rusijom i Trećim svjetskim? Irancima, onim dedicom? Popala maca jezik?
madner

#25714 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Pa nasutali su FSA, gdje si ti bio ovih zadnjih mjeseci?

Ono preokrenuli utakmicu, razbili opoziciju na svim frontovima I dobili odobrenje od USA da bombarduju gdje hoce.
MMM1977

#25715 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Listao sam stranice i samo sam se pitao do kada će izdržati OpetOn prije nego pozove Kikija na dvoboj svih dvoboja ovog foruma. Kad šipak.

Ali, OpetOn je u ovom dijelu 100% u pravu. Kiki sve podlije pljuje po Islamu, što nije uredno. Jbg, čak se na ovom forumu banovalo zbog vrijeđanja Jevreja, Crnaca, Homoseksualaca i koga sve ne ali vrijeđanje Islama je ok.

Ova tema se pretvorila u temu o tzv. Kurdistanu, iako ista postoji.
sarajevoxxxx

#25716 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Što nisu ostali? Ha? U čemu je fazon? Koji to junak ostavlja jarane na pola posla? Pobjegli glavom bez obzira, nije Sirija ono što su mislili, da jeste ostali bi i završili posao ne bi kukavice iz Libanona i ono jada od režimske vojske ostavili same.

Šta su uradili pored toga što su ravnali bolnice škole i uzeli ona brda i Latakiji? Nakon brda valjalo je nastaviti gaziti prema gradovima, e tu su skontali da će ruskog topovskog mesa trebati šleperima, nije baš onako kako su zamislili.

U svakom slučaju, ova raja je jedna. Jedna ekipa, jedna duša, koja javno nešto bunca, a u suštini zajedno stoje iza one režimske parole ''Ili Asad ili ćemo vas sve pobiti''. Asad je tek puki ili bolje kazano loš igrač međunarodne elite ili međunarodna zajednice koja je Asadu ostavila odriješene ruke da to pokolje pobije smlavi i protjera umjesto toga on razvuko pa razvuko.

Image
sarajevoxxxx

#25717 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Mezar sirijske djevojčice na nekom grčkom otoku koja je stradala u pokušaju da se domogne obećane zemlje:

Image
sarajevoxxxx

#25718 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Malo prašine u oči u Ženevi i izigravanja finih i kulturnih likova. Malo civilizacije i raskoša hotela, mikrofona, a onda monstrumi iz međunarodne zajednice stupaju na scenu i diktiraju Asadu šta da radi.Otprilike:''Udri nemoj biti milostiv, pobogu nemaju ti čime oboriti avione, ubijaj ih, najviše po pijacama tamo udaraj, tamo ih se skupi najviše na jednom mjestu''.

Haleb, kvart Salahudin, novih 7 Sirijaca legalno zaklano pred očima međunarodne zajednice koja zajedno sa Asadom petu godinu zaredom jaše sirijski narod:

Image

Image
Maystor

#25719 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

sarajevoxxxx wrote:
zrakomlat wrote:
Ma odgovor ovome gore forumašu koji nam je usplahireno poput djevojčice govorio ''ovo će biti mučno gledati'' ono kad su Rusi došli. Eto bili Rusi i otišli :lol: Rusi, iko išta? Šta je bilo mučno gledati? Je li uživao u onim masakrima i ravnanjima bolnica i škola u Idlibu? Je li crkaje od smijeha na ovaj današnji masakr u Maretu En-Numanu. Kako ono ide ''uvaženo đubre doktor Bešar Al Asad''. Pismenost, gramatičke greške, iko išta? Lektor? Ne kontam u čemu je fazon? Šta bi sa Rusijom i Trećim svjetskim? Irancima, onim dedicom? Popala maca jezik?
Rodio čiko ... upamtilo svaku riječ :lol:

Koliko si puta čitao, je li bilo teško sve to naučiti, mora da jeste 8)

Ali vrijedilo je, vjeruj mi, nakon što si postao opsjednut mojim tekstovima, više nikada nisi napisao "režim hin izgladnjiva". Da imaš imalo karaktera, zahvalio bi mi se, jer sam te izveo iz stanje latentne nepismenosti u stanje ograničene nepismenosti, što je, kada si ti u pitanju, značajno dostignuće.

Što se tiče "revolucije", ja sam sasvim zadovoljan razvojem situacije. Ako se pitaš zašto, pogledaj mapu i sve će ti se samo kazati (barem bi trebalo).

Hajde sad, polahko i nauči ovo do sutra pa ćemo nastaviti s edukacijom.
Krokodajl

#25720 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ostali nisu iz razloga jer su svoj dio zadatka manje više obavili, preokrenuta je slika rata u Siriji te ako izuzmemo ove zadnje uspjehe Sirijske opozicije ta ista opozicija nije imala ni jednu uspješnu ofanzivu na snage SAA još tamo od zauzimanja Moreka negdje na jesen kada su Rusi tek počeli djelovati.
Latakija, Kweirs, Jug Alepa, Nubl - Zahraa, Palmira, Qaryatayn, sela na jugu Hame, Šejk Miskin, Deir ez Zor.
Osim toga Rusi su direktno utjecali i na potpisivanje niza primirja u selima i gradovima u kojima se to primirje poštuje, za Sirijski režim možda i najbitnije primirje u provinciji Daraa gdje su imali žestoke okršaje sa sirijskom opozicijom a danas je situacija dole prilično mirna.
Potpisani su sporazumi sa gradovima Ibtaa i Dael koji su time izbjegli sudbinu Šejk Miskina, oko 1000 stanovnika tih gradova je dobilo radne dozvole od Sirijske vlade i rade na prostoru pod kontrolom SAA....

Rusija nije otišla iz Sirije, samo su smanjili djelovanje a razlozi za to su brojni, jedan od njih je i svakako jer Rusija nije finansijski spremna da iznese jedan tako skup rat, ali nije ni dužna.
Ono što je u Siriji bitno je da je Rusija "zapišala" prostor, lako je se sada vratiti ako zagusti, jednom su bili mogu opet.

Eh sad druga stvar. Problem Sirijaca, konkretno onog FSA dijela, je što misle da se cijeli svijet vrti oko njih, misle da su nekom bitni, nisu bolan, kakva crna Sirija, bili su zanimljivi godinu dvije, ko što i sve bude. Oni su se zajebali kad su mislili da će im UN pomoći, nije UN na strani Asada nego je UN nesposoban, pa taj UN nije pomogao nikom nigdje, od Bosne, Ruande, Palestine...
Zašto bi Sirija bila izuzetak, zašto bi se pravila kako svijet djeluje evo haman 60 godina mjenjala zbog Sirije.
Što kaže Dino Merlin "mi smo samo krvava mrlja na bijelom svjetskom TV ekranu", neće se svjetska politika mjenjati i lomiti na Siriji, nije ni na Libiji ni na Iraku...
Sirijci su priliku imali 2013 godine da stvari promjene uz pomoć svijeta, tada su trebali da imaju razrađen plan kako i šta poslije Asada, imena od Predsjednika do čistača zahoda, oni nisu imali ništa. Mislili su svijet će čekati 5 godina da se oni dogovore. Ostavljeni su sami sebi i dobijat će pomoć na kapaljku, ako im ko šta pomogne to mogu okolne zemlje u nekim ograničenim vojnim akcijama, ako ne onda će se ćerati sa Asadom pa ko ostane živ pričat će.
sarajevoxxxx

#25721 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Maystor wrote:

Ali vrijedilo je, vjeruj mi, nakon što si postao opsjednut mojim tekstovima, više nikada nisi napisao "režim hin izgladnjiva". Da imaš imalo karaktera, zahvalio bi mi se, jer sam te izveo iz stanje latentne nepismenosti u stanje ograničene nepismenosti, što je, kada si ti u pitanju, značajno dostignuće.

Što se tiče "revolucije", ja sam sasvim zadovoljan razvojem situacije. Ako se pitaš zašto, pogledaj mapu i sve će ti se samo kazati (barem bi trebalo).

Naranđe koje danas nisu kupljene jer je tvoj uvaženi doktor po diktatu međunarodne zajednice odlučio da danas vrijeme provede u klanju, ubijanju, i masakriranju građana Maret En-Numana.

Image
Kikibombona

#25722 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:Listao sam stranice i samo sam se pitao do kada će izdržati OpetOn prije nego pozove Kikija na dvoboj svih dvoboja ovog foruma. Kad šipak.

Ali, OpetOn je u ovom dijelu 100% u pravu. Kiki sve podlije pljuje po Islamu, što nije uredno. Jbg, čak se na ovom forumu banovalo zbog vrijeđanja Jevreja, Crnaca, Homoseksualaca i koga sve ne ali vrijeđanje Islama je ok.

Ova tema se pretvorila u temu o tzv. Kurdistanu, iako ista postoji.
Ti jos nisi napisao nijedan komentar a da mene nisi prozvao. :D

Zasto bi me pozvao na dvoboj, pa sta je sad to!? :-) Nekada sam imao tako neke prijetnje od navijaca Sarajeva i Veleza, radi jedne moje furaone koju su oni shvatili plaho ozbiljno... Naravno, supljak, 15 dana najavljivali kaznenu ekspadiciju i corak! Treba za takve poduhvate vise ludosti nego hrabrosti. Danas je svako lud za sebe. Balavce treba zaobilaziti, jer ako mu opalis par vaspitnih, sutra ce ti s ledja zabiti zantaru. Ja sam nedavno poput vrsnog psihologa umirio jednog malodobnog ludjaka koji je nozinu stavio djetetu pod vrat. Dijete se spisalo od straha, paralizovalo. Manite se budalastina, nema tuce kao nekada. Sa mojim rahmetli drugom sam se kao klinac potukao najmanje deset puta, a zajedno smo se napili sto puta. Sada se klinci krve do smrti, svaki usljo ti moze presuditi... Ljudi u zrelim godinama bi se trebali klonuti budalastina, posebno ako imaju porodicu i ljude koji ih trebaju i vole.

Sto se tice mog nepostojeceg pljuvanja po islamu, imas li neki dokaz za to ili lazes i izmisljas kao ostali!??
sarajevoxxxx

#25723 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Jedan od prizora kojeg smo u ovom sirijskom ratu mnogo puta vidjeli. Uposlenici civilne zaštite pokušavaju doći do tijela poginulih ili preživjelih sirijskih građana.

Idlib, Maret En-Numan 19.04.2016. masakr na zelenoj pijaci kojeg su počinili snage sirijskog režima i Rusi:

Image
Maystor

#25724 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

sarajevoxxxx wrote:
Maystor wrote:

Naranđe koje danas nisu kupljene jer je tvoj uvaženi doktor po diktatu međunarodne zajednice odlučio da danas vrijeme provede u klanju, ubijanju, i masakriranju građana Maret En-Numana.

Image

Nemoj igrati podlo, znaš ti veoma dobro koje stavove zastupam i ne poturaj mi nešto što nikada nisam rekao. Žao mi je svakog civila (jer sam živio u opkoljenom Sarajevu i osjetio rat na svojoj koži - za razliku od tebe).

I ne kaže se naranđa već narandža, ali ipak napreduješ, samo čitaj i biće još bolje.
sarajevoxxxx

#25725 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

''Oh Bože otišla je moja mama'' - Video snimak dječaka koji doziva svoju majku nakon današnjeg masakra u Istočnoj Guti u kojem su Rusi i režim usmrtili sve članove njegove porodice. Poginulo je 9 građana naselja Bala. Masakr je počinjen na putu između naselja Bale i Deir Asafir.

https://www.facebook.com/hamza.alshahee ... 576394600/
Locked