Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

nema me tamo

#25701 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Joj vidi Vele, Frkija.. :D

Jedni od pokretaca zapada..

1 Manijak među njih 20 je Manijaci i Horde cugaju zajedno? :D
SmokingMan

#25702 Re: Sarajevski derbi

Post by SmokingMan »

Kako vrijeme brzo prolazi,jah. :mastakazes:
avetinja

#25703 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

nema me tamo wrote:Joj vidi Vele, Frkija.. :D

Jedni od pokretaca zapada..

1 Manijak među njih 20 je Manijaci i Horde cugaju zajedno? :D
Gledaj još malo, pa ćeš vidjeti da dolaze i drugi, pozdravljaju se. :D
nema me tamo

#25704 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Ma neko znao 1 pa ih nisu dirali. :D

A tad si mogao cugat po gradu, al' zna se ko je cugao samo ovi što se znaju između sebe..

Podsjeti me kad smo izašli iz kombija jednom, a 4 robijaša samo stala još im gajbe u rukama..
Ništa mi samo se poceli smijat, i krenuli kombijem ovi nas stignu i kazu nije vam to pravi put za gradačac..

Eto ti...haha
_Reds_

#25705 Re: Sarajevski derbi

Post by _Reds_ »

avetinja wrote:
Anestezija wrote:Imal ko snimak imaju nasi i manijaci piju pive u centru,sve opusteno zezancije oko 2-3 minute traj'o godina mozda 2002 :D
Našao sam. :D

Okreni na 7:50.

Kakvi su ovo derbiji bili, kad ovo gledas zgadi te se i danasnja liga i derbiji i sve.
Logovan

#25706 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Nekad su bila bolja vremena. :skoljka:
kakotakonikako

#25707 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Sudbina Sarajevskog derbija glede navijaca ( broja ) je u rukama F.K. Sarajevo. Da li ce se ponovo drzati onih 5% ( da ne razocaraju svoje navijace ) ili ce dozvoliti veci broj karata Manijacima ostaje da se vidi. Sada, posto se prvi derbi igra na Kosevu, sve je do njih. Ako se budu drzali onih 5%, vodoinstalatera Ferida, polugodisnjih za jedan dan, mislim da ce jako, jako dugo biti onda 1.750 Manijaka na kosevu i 650 Hordi na Grbavici.
Uprava FK Sarajevo je na teskom ispitu. Trebaju pokazati zrelost i dalekovidnost.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25708 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

kakotakonikako wrote:Sudbina Sarajevskog derbija glede navijaca ( broja ) je u rukama F.K. Sarajevo. Da li ce se ponovo drzati onih 5% ( da ne razocaraju svoje navijace ) ili ce dozvoliti veci broj karata Manijacima ostaje da se vidi. Sada, posto se prvi derbi igra na Kosevu, sve je do njih. Ako se budu drzali onih 5%, vodoinstalatera Ferida, polugodisnjih za jedan dan, mislim da ce jako, jako dugo biti onda 1.750 Manijaka na kosevu i 650 Hordi na Grbavici.
Uprava FK Sarajevo je na teskom ispitu. Trebaju pokazati zrelost i dalekovidnost.
Ne, nije.
Znas ti to dobro.
Ko je poceo sve ovo, treba da pruzi ruku.
Najmanji problem je u FKS i Kosevu.
Kad bude adekvatno, fer i korektno na Grbavici, prestaje i 5% na Kosevu.
Nadzorna_ploca

#25709 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Daj nemoj me jebati da ce opet ova prica krenuti. :izet:
ZonFon

#25710 Re: Sarajevski derbi

Post by ZonFon »

Smjesno je kako Badel zajeba svoju ekipu za podrsku sa tribina u presudnoj tekmi za titulu :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
bjelave

#25711 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

E cuj sudbina gradskog derbija u rukama FKS :-)
Godinama ste na Kosevo dolazili ko na svoje dok se nas maltretiralo na Grbavici, logika moja kafana i khraj price vam je na snazi haman od rata na ovamo.
Prvi put smo vam civilirano stavili do znanja da tako vise ne ide.
Kad nam date pristojan broj karata za horde kao i sekciju za porodicnu varijantu, onda ce te opet na Kosevu dobijati ono sto i prije.

S obzirom da ste prvi poceli, i to jako davno s maltretiranjem sada takodjer ima da napravi te prvi korak ka normalizaciji.
A ne bi vi nikad da niste dobili po ustima.
Logovan

#25712 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: Ne, nije.
Znas ti to dobro.
:thumbup:

Najbolje bi bilo da se uprave prije početka svake sezone pošteno dogovore koliko će jedni drugima dati mjesta, neka skroz bude korektno.
leškarenje

#25713 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Jebo vas derbi :skoljka: kita od tekme ko i svaka druga,čim igraš sa ekipom koja se zove zeljeznicar :oops:
kakotakonikako

#25714 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote:
kakotakonikako wrote:Sudbina Sarajevskog derbija glede navijaca ( broja ) je u rukama F.K. Sarajevo. Da li ce se ponovo drzati onih 5% ( da ne razocaraju svoje navijace ) ili ce dozvoliti veci broj karata Manijacima ostaje da se vidi. Sada, posto se prvi derbi igra na Kosevu, sve je do njih. Ako se budu drzali onih 5%, vodoinstalatera Ferida, polugodisnjih za jedan dan, mislim da ce jako, jako dugo biti onda 1.750 Manijaka na kosevu i 650 Hordi na Grbavici.
Ne, nije.
Znas ti to dobro.
Da jest i te kako.
Znas ti to dobro.
Uprava FK Sarajevo ako ne podlegne pritisku navijaca, moze ovo rijesiti veoma lako i brzo. Ne moze se biti vidovnjak pa pretpostaviti SBB-KBB i kako ce reagirati Uprava FK Zeljeznicar na sljedecem derbiju na Grbavici. Imaj muda i stani, za dobrobit derbija a ne dijela navijaca, iza svoje odluke i dozvoli cijeli Jug Manijacima i pola Zapada. A ne izmisljati vodoinstalatera Ferida, polugodisnje za jedan dan i druge razloge.
Nisi ti naivan Tomo i znas sve ovo da je sada do Uprave FK Sarajevo ali bjezis od toga i volio bih da je Uprava FK Sarajevo pametnija od tebe i dijela navijaca bordo tima.
Jos jednom, sve je do Uprave FK Sarajevo i ako oni postupe isto kao na zadnjem derbiju, bice jako, jako dugo 1.750 Manijaka na Kosevu i 650 Hordi na Grbavici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25715 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

kakotakonikako wrote:

bla bla bla bla bla bla
Jos jednom, sve je do Uprave FK Sarajevo i ako oni postupe isto kao na zadnjem derbiju, bice jako, jako dugo 1.750 Manijaka na Kosevu i 650 Hordi na Grbavici.
Ti govori da jeste, ja cu da nije.
Ponavljacemo, pa cemo vidjeti na kraju sta ce biti.
Jedno je istina, drugo laz. Znamo i koje.
Dosta jeftine demagogije.
bjelave

#25716 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Ostaje 5%. Imam godišnju za jug i ne zelim da se miješam s vama.
Lijepo i čisto moje Kosevo.
leškarenje

#25717 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Mitomani napadaju nanovo.....ali opet će biti kurko :run: ne bude li Badel došao trijezan na sastanak,inače će ga Sabrina kitovati ponovo.
VPSA

#25718 Re: Sarajevski derbi

Post by VPSA »

kakotakonikako wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ne, nije.
Znas ti to dobro.
Da jest i te kako.
Znas ti to dobro.
Uprava FK Sarajevo ako ne podlegne pritisku navijaca, moze ovo rijesiti veoma lako i brzo. Ne moze se biti vidovnjak pa pretpostaviti SBB-KBB i kako ce reagirati Uprava FK Zeljeznicar na sljedecem derbiju na Grbavici. Imaj muda i stani, za dobrobit derbija a ne dijela navijaca, iza svoje odluke i dozvoli cijeli Jug Manijacima i pola Zapada. A ne izmisljati vodoinstalatera Ferida, polugodisnje za jedan dan i druge razloge.
Nisi ti naivan Tomo i znas sve ovo da je sada do Uprave FK Sarajevo ali bjezis od toga i volio bih da je Uprava FK Sarajevo pametnija od tebe i dijela navijaca bordo tima.
Radije cemo sacekat iduci derbi na Grbavici pa nek sve bude do Siljka. I ako Siljak postupi kao ranije bice na njegovu sramotu jos jako, jako dugo 1750 manijaka na Hasetu i 650 hz na Grbavici. Jos jednom, do Siljka. Znas ti dobro.
kakotakonikako

#25719 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote:
kakotakonikako wrote:

bla bla bla bla bla bla
Ti govori da jeste, ja cu da nije.
Ponavljacemo, pa cemo vidjeti na kraju sta ce biti.
Jedno je istina, drugo laz. Znamo i koje.
Dosta jeftine demagogije.
Slazem se, dosta jeftine demagogije, vodoinstalatera Ferida i polugodisnjih koje vaze samo jedan dan. Wtf.
Sljedeci derbi je na Kosevu. Je li tako ?
Tu ce Uprava FK Sarajevo MORATI donijeti ODLUKU samostalno, a ne kriti se iza navijaca ili eventualnih dogovora u stilu SBB-KBB. Ako oni postupe isto kao na zadnjem derbiju, bice jako, jako dugo 1.750 Manijaka na Kosevu i 650 Hordi na Grbavici. I bice deklarisani da su unistili derbi sto se tice navijaca.
SmokingMan

#25720 Re: Sarajevski derbi

Post by SmokingMan »

#tisućusedamstopedesetigotovo
Tomahawk11
Globalni moderator

#25721 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

kakotakonikako wrote: Slazem se, dosta jeftine demagogije, vodoinstalatera Ferida i polugodisnjih koje vaze samo jedan dan. Wtf.
Tu ce Uprava FK Sarajevo MORATI donijeti ODLUKU samostalno, a ne kriti se iza navijaca ili eventualnih dogovora u stilu SBB-KBB. Ako oni postupe isto kao na zadnjem derbiju, bice jako, jako dugo 1.750 Manijaka na Kosevu i 650 Hordi na Grbavici. I bice deklarisani da su unistili derbi sto se tice navijaca.
Ne, demagogija je Ferid i ta prica. I vi nama prodajete maglu cijelo vrijeme, ne da MUP, nema mjesta, ne moze ovo, ne moze ono...jel tako? Jeste. Hvala lijepo.
Mislim da ce Uprava FKS pokusati da se dogovori sa Upravom FKZ oko fer broja ulaznica. Bude li opet opstrukcija Uprave FKZ, zna se, 5%. Dakle, nista FKS samo ne odlucuje, nego samo onako kako je posteno i prema nasim navijacima.
To sa 1750 Manijaka i 650 Hordi se zna ko je doveo do tog. Znas to i ti, ali supljiras i prebacujes na FKS. Godinama ide suplja. Ne moze vise.
Puno vise vi gubite.
Derbi su unistili oni koji su bili na celu Zelje svih ovih godina i pravili cirkus sa navijacima FKS na Grbavici.
emigrazione

#25722 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Onu skalameriju treba svakako bojkotovati, a na AFH sve uciniti da ne dodju, ili u sto manjem broju da im bude sto neugodnije...
leškarenje

#25723 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Stidi ih se i stariji Osim,proziva gdje stigne....ali dzaba kad je to zatucano u mozak,konta ako raskopca košulju da je glavni baja....a ono kurac obični.
slucajan

#25724 Re: Sarajevski derbi

Post by slucajan »

Prošli derbi je bio baš odličan.
Odabrana raja, koja dolazi svaku tekmu, bez psovača, pljuvača, derbi navijača...
A i rezultat je bio sexy...

Što se utakmica na grbavičkom ruglu tiče, tu svakako ne treba ni ići.
Ima ih dovoljno i bez nas, da svežu noge sopstvenim igračima i *ebu im majke ustaške...
U prednosti smo i bez podrške.
kakotakonikako

#25725 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote:
kakotakonikako wrote: Slazem se, dosta jeftine demagogije, vodoinstalatera Ferida i polugodisnjih koje vaze samo jedan dan. Wtf.
Ne, demagogija je Ferid i ta prica. I vi nama prodajete maglu cijelo vrijeme, ne da MUP, nema mjesta, ne moze ovo, ne moze ono...jel tako? Jeste. Hvala lijepo.
Mislim da ce Uprava FKS pokusati da se dogovori sa Upravom FKZ oko fer broja ulaznica. Bude li opet opstrukcija Uprave FKZ, zna se, 5%. Dakle, nista FKS samo ne odlucuje, nego samo onako kako je posteno i prema nasim navijacima.
To sa 1750 Manijaka i 650 Hordi se zna ko je doveo do tog. Znas to i ti, ali supljiras i prebacujes na FKS. Godinama ide suplja. Ne moze vise.
Puno vise vi gubite.
Derbi su unistili oni koji su bili na celu Zelje svih ovih godina i pravili cirkus sa navijacima FKS na Grbavici.
Stvarno, toliko napisano lazi i neistine. A samo cu se referirati na to da FK Zeljeznicar vise gubi, ako mi to pokazes ekzaktno brojkama npr. X>Y, onda cu te shvatiti kao normalnog sagovornika.
I druga laz, da FKS ne odlucuje samo o broju karata za derbi, pa kako onda odlucise o ovih 5% ???? Doduse, nisu odlucili sami nego pod "pritiskom" navijaca. 1750 Manijaka i 650 Hordi je dovelo Pravilo o minimalnom broju gostujucih navijaca koje je donio N/FSBiH koji i vodi to takmicenje. A Ferid i jednodnevne polgodisnje su spredmet sprdacine sa vama narednih desetljeca. Zivio Ferid, zivjele jednodnevne polugodisnje.
Post Reply