Ukrajina

Co0l

#25701 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Nacisti iz Srbije ratuju u Ukrajini
Najmanje sedmorica neonacista iz Srbije ratuje u Ukrajini. Među njima su dvojica iz „Srbske akcije“, grupe odgovorne za dijeljenje letaka protiv Roma, objavili su srbijanski mediji, prenosi bh. novinska agencija Patria. – Uz dvojicu iz „Akcije“, još najmanje petorica sljedbenika nacionalsocijalizma iz Srbije ratuju u Ukrajini na strani proruskih snaga. Na njih će se odnositi novousvojene odredbe Krivičnog zakona da za ratovanje u inostranstvu slijedi kazna od šest mjeseci do deset godina zatvora.

Osnivač najaktivnije neonacističke organizacije „Srbske akcije“ M. D., pravnik u advokatskoj kancelariji, nedavno je saslušan povodom dijeljenja sramnih letaka protiv Roma. Tada nije ispitivan za odlazak dobrovoljaca u Ukrajinu, jer nema podataka da je to išlo preko njihove organizacije.

Od nacističkih grupa još je veoma aktivna „Odred 18“, podgrupa „Unitedforce“, navijačke grupe FK Rad. Vođa je bio Vladimir Lukić – Vlada Zlo (35), koji je ubijen 27. oktobra 2013. u Beogradu. Nakon ubistva Lukića, „Odred 18“ nema pravog predvodnika. Međutim, utjecaj ima Nikola Vidović, koji je ujedno vođa moto-grupe „MC Srbi“. Ti motoristi na prslucima imaju nacističke simbole – gvozdeni krst i lobanju. Vidović je 2010. povodom nasilja protiv gej parade uhapšen zajedno sa Igorom Marinkovićem.

Marinković je bio osnivač „Nacionalnog stroja“, dok Ustavni sud nije donio odluku o zabrani te grupe. Član „Nacionalnog stroja“ bio je Goran Davidović Fire. Zbog neslaganja s Marinkovićem, Davidović se preselio u Italiju. Među manje aktivnim sada je i Predrag Milovanović – Peca Pop, koji je imao važnu organizacionu ulogu u „Stroju“. On je student teologije, koji je 2008. prekinuo izložbu albanskih umjetnika u Beogradu.

Nekad najpoznatija neonacistička grupa u Srbiji „Krv i čast“, podgrupa istoimenih grupacija širom svijeta čije sjedište je u Velikoj Britaniji, počela je da djeluje još 1995. Njen osnivač u Srbiji Dragan Petrović Bajba od neonacizma je razvio biznis. On već desetak godina živi u Pragu. U Majamiju je aktivan Dragan Nikolić Gaga, koji šalje manje svote novca neonacistima, prije svega D. A., koji u Jagodini predvodi bijele rasiste.

U Srbiji ima neonacista koji ne pripadaju nijednoj grupi. Među njima je Ivan Bogdanov, navijač Zvezde, odgovoran za prekid utakmice u Đenovi. Aktiviran je neonacistički sajt „Borba 14“, koji predvodi sveštenik SPS, i on sarađuje sa „Srbskom akcijom“.

(Danas.info/NAP)
A ima i ovakvih antifašista:
Image
Challenger__

#25702 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Diplomatski izvori:

Image

Putin više ne odgovara na Porošenkove pozive.
Captain Ahab

#25703 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Holandski NOS danas prenosi da je utvrdjeno da je raketa BUK kojom je oboren let MH17 ispaljena sa teritorije pod kontrolom pobunjenika.

http://nos.nl/artikel/2134834-jit-buk-r ... beeld.html
JIT: Buk-raket vanuit Rusland aangevoerd, 100 betrokkenen in beeld

Vlucht MH17 is neergeschoten met een Buk-raket die vanuit Rusland naar Oekraïne was gebracht. Het wapen is afgeschoten vanaf een veld bij het Oekraïense plaatsje Pervomajsk, dat ten tijde van de ramp in handen was van pro-Russische rebellen. De lanceerinstallatie is daarna weer teruggebracht naar Rusland.
Prevod:

JIT (Zajednicki istrazni tim za istragu obaranja leta MH17): BUK raketa dovedena iz Rusije, 100 ukljucenih osoba

Let MH17 srusen je raketom Buk koja je dovedena iz Rusije u Ukrajinu. Raketa je ispaljena iz jednog polja blizu ukrajinskog mjesta Pervomajsk, koje su u vrijeme nesrece nalazilo u rukama pro-ruskih pobunjenika. Lanser je nakon toga ponovo vraven u Rusiju.
Captain Ahab

#25704 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Sada i ostali mediji prenose vijest:

http://www.bbc.com/news/world-europe-37495067
International prosecutors investigating the downing of flight MH17 over eastern Ukraine in 2014 say the missile that hit the plane was fired from territory controlled by Russian-backed rebels.

They said the missile launcher was brought into Ukraine from Russia.

All 298 people on board the Boeing 777 died when it broke apart in midair flying from Amsterdam to Kuala Lumpur.
Relatives told the BBC that prosecutors told them they would investigate about 100 people over the incident.
"They told us how the Buk was transported [and] how they came to that evidence from phone taps, photo, film material, video," Robby Oehler, whose niece was killed in the crash, told the BBC.

The Dutch-led Joint Investigation Team (JIT) consists of prosecutors from the Netherlands, Australia, Belgium, Malaysia and Ukraine.

An inquiry by the Dutch Safety Board last year found that a Russian-made Buk missile hit the plane but did not say where it was fired from.

The JIT investigation's findings are meant to prepare the ground for a criminal trial.

Prosecutors played recordings from intercepted phone calls during their press conference.

They said witnesses reported seeing the missile launcher move from Russia into Ukraine.
sumirprimus

#25705 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

rt raja se ne slaze s ovim... peter lavel ce da s drugom svobodom konstruktivno argumentuje danima :D
13:45 - "Na osnovu rezultata krivične istrage može se zaključiti da je let MH217 oboren 17. jula 2014. raketom 9M38 lansiranom sa sistema BUK, koji je dovezen s teritorije Ruske Federacije", kaže šef Nacionalne jedinice za krivičnu istragu iz Holandije Vilbert Paulisen.
AleksoMKD

#25706 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Ma od pocetka je bilo jasno ko ga je pogodio. Ili baram je 99% bilo jasno da su ga pro-Rusi oborili.

Jedino ne kontam ovo da je sistem dovezen iz Rusije posto su jos pre obaranja objavljene slike pro-Rusa iz osvojene Ukrajinske baze sa BUKovima. Ili su zarobili sisteme ali su rakete dobili iz Rusije?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#25707 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ništa dok se vojni guru lazanski ne oglasi
ovaj izvještaj do tada smatram za false flag
haos1

#25708 Re: Ukrajina

Post by haos1 »

sumirprimus wrote:rt raja se ne slaze s ovim... peter lavel ce da s drugom svobodom konstruktivno argumentuje danima :D
13:45 - "Na osnovu rezultata krivične istrage može se zaključiti da je let MH217 oboren 17. jula 2014. raketom 9M38 lansiranom sa sistema BUK, koji je dovezen s teritorije Ruske Federacije", kaže šef Nacionalne jedinice za krivičnu istragu iz Holandije Vilbert Paulisen.
Pa svo oružje u Ukrajini je dovezeno iz Rusije, ne vidim da je to dokaz ičega.
japin_mutapi

#25709 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

hahahh :lol: aha kakav kralj :lol: hahah :lol: ahah
Co0l

#25710 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Projektil koji je oborio avion Malaysia Airlinesa ispaljen s teritorije proruskih pobunjenika
Da stvar bude gora po Rusiju, ne samo da je avion oboren sa teritorije pod kontrolom proruskih separatista, nego je i raketni sistem dovezen iz Rusije a nakon obaranja aviona i odvezen nazad u Rusiju.Što znači da su Rusi svo vrijeme znali ko je oborio avion i da su svo vrijeme lagali i obmanjivali javnost o tome.Štaviše, nije isključeno, čak je i vjerovatno, da je ruska posada i rukovala sistemom.

Naravno,svakom normalnom je ovo bilo jasno jos i prije dvije godine.Ali, eto, ima nas svakakvih.

Pozdrav drugu Celiju.
Secer_033

#25711 Re: Ukrajina

Post by Secer_033 »

Mene zanima motiv. Da li su najmerno oborili avion ili su 200+ ljudi izgubili zivote zbog ljudske gluposti i bezobranosti jer su navodno gadjali ukrajinski teretni avion.

Imaju listu 100 ljudi koji su odgovorni i njih ce istrazivati.
Co0l

#25712 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Lično, ne vjerujem da su ga namjerno oborili ali hajd znaj.Motiv je svakako teže utvrdit nego krivca.Ono što se zna je da su nakon toga krili da su to uradili.I to nešto govori.Doduše, nisu svi krili.Onaj jedan komadant proruskih separatista je odmah rekao da su oni oborili taj avion.Kad se skontalo o čemu se radi ušutili su se svi.Čini mi se da je taj komadant odmah u Rusiji završio.
japin_mutapi

#25713 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Secer_033 wrote:Mene zanima motiv. Da li su najmerno oborili avion ili su 200+ ljudi izgubili zivote zbog ljudske gluposti i bezobranosti jer su navodno gadjali ukrajinski teretni avion.

Imaju listu 100 ljudi koji su odgovorni i njih ce istrazivati.
motiv za ili protiv ... nije brlja rakija, ali noćas udara
Drvenija87

#25714 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Kremaljske podvale i lazi.

Ministarstvo obrane RF:
Imamo dokaze!
Buk djelovao iz Krasnoarmeyska/grad pod kontrolom ukrajinske armije ( ukrajinski Su-25 je potisnut u drugi plan)
Image
Image

Ispostavi se da je to u stvari ruski Buk dovezen iz pravca Luganska
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
sjedi 1

#25715 Re: Ukrajina

Post by sjedi 1 »

Ne valja ovo ljudi ništa,na proljeće 2017 ode sve u 3 p.m. :(
Krokodajl

#25716 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

Ili su imali krive informacije o avionu (možda su imali informaciju da se tu nalazi šta ja znam Ukrajinska vlada).

Ili je ekipa sa terena neovisno o komandi raspalila po avionu zbog nekog gubitka na bojnom polju, što me od Rusa ne čudi.

Meni je mnogo čudnija uloga Rusije tu koja dobavlja ovim BUK i nakon toga odvlači naoružanje, kao da su ih nahuškali da to urade i onda eto vam sad gledajte šta su uradili. Sasvim neracionalna i neobjašnjiva odluka.

Žali bože onih ljudi, a i nije mi jasno koja budala je dopustila let iznad Ukrajine u tijeku ratnog sukoba kada je Ukrajinska strana između ostalog koristila avijaciju i kada je jasno da pobunjenici vjerovatno imaju neku vrstu PVO.....
AleksoMKD

#25717 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Krokodajl wrote:Ili su imali krive informacije o avionu (možda su imali informaciju da se tu nalazi šta ja znam Ukrajinska vlada).

Ili je ekipa sa terena neovisno o komandi raspalila po avionu zbog nekog gubitka na bojnom polju, što me od Rusa ne čudi.

Meni je mnogo čudnija uloga Rusije tu koja dobavlja ovim BUK i nakon toga odvlači naoružanje, kao da su ih nahuškali da to urade i onda eto vam sad gledajte šta su uradili. Sasvim neracionalna i neobjašnjiva odluka.

Žali bože onih ljudi, a i nije mi jasno koja budala je dopustila let iznad Ukrajine u tijeku ratnog sukoba kada je Ukrajinska strana između ostalog koristila avijaciju i kada je jasno da pobunjenici vjerovatno imaju neku vrstu PVO.....
Ne verujem da je avion namerno oboren, koja je logika "mislim da nas svet ne mrzi dovoljno, ajde da roknemo par stotina nevinih stranaca" da to Rusija ili pro-Rusi namerno urade?

Ja mislim da ni sistem BUK nije dovezen iz Rusije jer smo videli slike (i na ovom forumu) kako pro-Rusi u jednoj bazi na istoku zarobili barem jedan sistem BUK, to je jos SSSR proizvodio.

Rakete jesu najverovatnije dobili iz Rusije, jer to treba redovno odrzavati a videli smo kakva je situacija bila sa odrzavanjem Ukrajinskih aviona, od 45 Migova na Krimu samo 2-3 su bili u letnom stanju tako da ne verujem da su rakete PVO bile u boljem stanju.

Meni je najrealnije da su operatori BUK-a jednostavno ispalili raketu cim su videli cilj na ekranu bez da se zamaraju oko indetifikacije.
Dan-dva pre su oborena 2 ukrajinska aviona u istom regionu, a u siroj okolini je bilo jos oborenih aviona i helikoptera tih dana, jedan i na visini od 5km.

Malo jeste cudno sto je dopusten let preko ratne zone (Lufthansa je zaobilazila) ali ako se ne varam redovno lete i preko Sirije.
Krokodajl

#25718 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

Preko Sirije lete uglavnom Arapski operateri, zapadni uglavnom obilaze Siriju.

Oni vjerovatno idu tom logikom da pobunjenici u Siriji nemaju PVO sisteme (kao što nemaju) i da ne mogu oboriti avione, kao i da su pobunjenici u Siriji "naši prijatelji i saveznici pa neće oni nas" ali i to sve do jednom.

I ja sam najbliže uvjerenju da su oni to sasvim slučajno oborili jer su vidjeli ide avion pa opali nek ide u vraga, ne znam kako izgleda taj radarski sistem ali možda su po brzini mislili da je riječ o nekom teretnom avionu Ukrajinske vojske, tipa Antonov.
Ali opet u isto vrijeme su preko Ukrajine letjele desetine aviona pa nijedan nisu oborili.

Pravu istinu sigurno nikad nećemo saznati.
insomnia78

#25719 Re: RE: Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:ništa dok se vojni guru lazanski ne oglasi
ovaj izvještaj do tada smatram za false flag
Image
Co0l

#25720 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

:lol:
AleksoMKD

#25721 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Srpski dobrovoljac u armiji "Donjecke Narodne Republike" Vladimir Stanimirović poginuo je prošlog petka kod Kominterneva od ukrajinske artiljerijske vatre.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/srpski ... su/3ql6gyg
japin_mutapi

#25722 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

svijet je postao bolje mjesto, makar malo
insomnia78

#25723 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

S sto jednorozi placu to nikom nista
Co0l

#25724 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Deratizacija.
nixon69

#25725 Re: Ukrajina

Post by nixon69 »

BREAKING: LEGENDARY DPR COMMANDER “MOTOROLA” KILLED IN DONBASS
https://southfront.org/legendary-dpr-co ... um=twitter
The legendary commander of the Sparta battalion of the Donetsk People’s Republic Arseny Pavlov mostly known with his nickname “Motorola” has been reportedly killed just minutes ago. According to reports, Motorola was going home and an explosion took place in the elevator. The DPR officials stated that the explosive device was activated from distance and was a planned murder by the Ukrainian sabotage and reconnaissance group.

Motorola gained popularity in the beginning of the uprising in Eastern Ukraine and was one of the most popular figures in the Donetsk People’s Republic. He was 33 years old and left behind a wife and two children.

This is obviously a planned provocation by the Ukrainian army which has increased its shelling and attacks on the contact line in the past few weeks.

Motorola is yet another commander of the breakaway republics who has been killed after the Minsk agreement was signed. In May 2015, the commander of the Ghost Brigade of the Lugansk People’s Republic Alexey Mozgovoy was killed in an ambush.
Post Reply