Krokodajl wrote:Ili su imali krive informacije o avionu (možda su imali informaciju da se tu nalazi šta ja znam Ukrajinska vlada).
Ili je ekipa sa terena neovisno o komandi raspalila po avionu zbog nekog gubitka na bojnom polju, što me od Rusa ne čudi.
Meni je mnogo čudnija uloga Rusije tu koja dobavlja ovim BUK i nakon toga odvlači naoružanje, kao da su ih nahuškali da to urade i onda eto vam sad gledajte šta su uradili. Sasvim neracionalna i neobjašnjiva odluka.
Žali bože onih ljudi, a i nije mi jasno koja budala je dopustila let iznad Ukrajine u tijeku ratnog sukoba kada je Ukrajinska strana između ostalog koristila avijaciju i kada je jasno da pobunjenici vjerovatno imaju neku vrstu PVO.....
Ne verujem da je avion namerno oboren, koja je logika "mislim da nas svet ne mrzi dovoljno, ajde da roknemo par stotina nevinih stranaca" da to Rusija ili pro-Rusi namerno urade?
Ja mislim da ni sistem BUK nije dovezen iz Rusije jer smo videli slike (i na ovom forumu) kako pro-Rusi u jednoj bazi na istoku zarobili barem jedan sistem BUK, to je jos SSSR proizvodio.
Rakete jesu najverovatnije dobili iz Rusije, jer to treba redovno odrzavati a videli smo kakva je situacija bila sa odrzavanjem Ukrajinskih aviona, od 45 Migova na Krimu samo 2-3 su bili u letnom stanju tako da ne verujem da su rakete PVO bile u boljem stanju.
Meni je najrealnije da su operatori BUK-a jednostavno ispalili raketu cim su videli cilj na ekranu bez da se zamaraju oko indetifikacije.
Dan-dva pre su oborena 2 ukrajinska aviona u istom regionu, a u siroj okolini je bilo jos oborenih aviona i helikoptera tih dana, jedan i na visini od 5km.
Malo jeste cudno sto je dopusten let preko ratne zone (Lufthansa je zaobilazila) ali ako se ne varam redovno lete i preko Sirije.