Demokratska fronta Željko Komšić
-
stranacc
#25701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pishat ce te vi po DF kao sto ste pisali i po stranci za bih.
Koja je ovo ubleha....
Koja je ovo ubleha....
- lerdi
#25702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sreća naša pa imamo SDA i HDZ koji nisu ublehe.
- mirzadelibasic
#25703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stvarno je zanimljivo, a nekad i veoma tužno gledati ovo urnisanje po DF-u od strane stranačko-privatnih portala, koji po svaku cijenu tjeraju bosanske Hrvate da vjeruju samo u ono što im oni (HDZ) fakturišu..U otvoren govor mržnje upustio se Emir Suljagić na svom Twitter profilu komentirajući imenovanje Ivana Šušnjara, osnivača, vlasnika i glavnog urednika POSKOK portala.
Neki kažu i prvi čovjek Demokratske fronte, ekstremnog krila tobožnje ljevice u BiH, a zapravo stranke bošnjačko-bosanske velikonacionalne ideologije, napisao je kako će odlaskom Šušnjara na dužnost konzula u Generalni konzulat BiH u Chicagu ustaška Nezavisna država Hrvatska dobiti svoga prvog diplomatu nakon 1945
http://www.--- NO LINKS ---/kolumne/poli ... 17924.html
- ultima_palabra
#25704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije govno, nego se pas posro.FUP: Nismo uputili zahtjev, nego izrazili potrebu za borbenim oklopnim vozilima
- Maystor
#25705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U Tuzli afera sa upisnim kvotama za srednje škole, ministrica obrazovanja dala izjavu "znate, ja sam morala ovako, boračka udruženja me pritisla".
Ne bi mi mrsko, proguglam da vidim ko je karikatura od ministrice, onako na prvi pogled mi mirisalo na DF. Kad stvarno, ublehašica je gimnazijski profesor biologije, perjanica odjela za obrazovanje DF-a u TK
Ako ste mislili da je naš Samer neprikladna persona za ministra, morate pogledati nastup dotične.
Ne bi mi mrsko, proguglam da vidim ko je karikatura od ministrice, onako na prvi pogled mi mirisalo na DF. Kad stvarno, ublehašica je gimnazijski profesor biologije, perjanica odjela za obrazovanje DF-a u TK
Ako ste mislili da je naš Samer neprikladna persona za ministra, morate pogledati nastup dotične.
-
de balzac
#25706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mirzadelibasic wrote:Stvarno je zanimljivo, a nekad i veoma tužno gledati ovo urnisanje po DF-u od strane stranačko-privatnih portala, koji po svaku cijenu tjeraju bosanske Hrvate da vjeruju samo u ono što im oni (HDZ) fakturišu..U otvoren govor mržnje upustio se Emir Suljagić na svom Twitter profilu komentirajući imenovanje Ivana Šušnjara, osnivača, vlasnika i glavnog urednika POSKOK portala.
Neki kažu i prvi čovjek Demokratske fronte, ekstremnog krila tobožnje ljevice u BiH, a zapravo stranke bošnjačko-bosanske velikonacionalne ideologije, napisao je kako će odlaskom Šušnjara na dužnost konzula u Generalni konzulat BiH u Chicagu ustaška Nezavisna država Hrvatska dobiti svoga prvog diplomatu nakon 1945
http://www.--- NO LINKS ---/kolumne/politika/do-kad-ce-gradansko-sarajevo-davati-ateste-tko-je-prihvatljiv-hrvat-17924.html
Što? Pa urnisanje je uzajamno, jednakog intenziteta...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#25708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SaMerćepo slati pismopodrškek oleginiciMaystor wrote:U Tuzli afera sa upisnim kvotama za srednje škole, ministrica obrazovanja dala izjavu "znate, ja sam morala ovako, boračka udruženja me pritisla".
Ne bi mi mrsko, proguglam da vidim ko je karikatura od ministrice, onako na prvi pogled mi mirisalo na DF. Kad stvarno, ublehašica je gimnazijski profesor biologije, perjanica odjela za obrazovanje DF-a u TK![]()
- skupljac_zeljeza
#25709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čak školu iz koje dolazi uništava. Ispratili su ove godine 7 odjeljenja, a upisali samo 2 da bi se upisalo 12 dodatnih odjeljenja u medicinskoj,a znamo da ta djeca poslije odoše u Njemačku iako školovanje jednog srednjoškolca ovu državu košta 100000 KM. Da ne pričamo kakve će sve negativne posljedice dalje proizvesti kada je visoko školstvo u pitanju. Sve ovo je stvorilo problem i djeci koja žele recimo učiti za tehničara za mikrobiološke analize, ali Ministarstvo ne dozvoljava odjeljenja sa 15 učenika. Sama ministrica priznaje da uskoro nećemo imati električara i vodoinstalatera jer djeca hoće u Njemačku da budu njegovatelji.Maystor wrote:U Tuzli afera sa upisnim kvotama za srednje škole, ministrica obrazovanja dala izjavu "znate, ja sam morala ovako, boračka udruženja me pritisla".
Ne bi mi mrsko, proguglam da vidim ko je karikatura od ministrice, onako na prvi pogled mi mirisalo na DF. Kad stvarno, ublehašica je gimnazijski profesor biologije, perjanica odjela za obrazovanje DF-a u TK![]()
- dustaban
#25710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao neko ko je pojeo gowno pa glasao za DF jer sam tu prepoznao novu energiju i nadu, unatoc budalama koje su vec u startu uzele kormilo stranke, nimalo ne uzivam u ovom urusavanju DF-a (do cega su iskljucivo dovele ove budale kormilari) i zelio bih zaista pomoci da se spasi sta se spasiti moze (zato sam se i reaktivirao na forumu).
U ovom trenu mi jedino pada naum razdvajanje onih koji zele raditi od ovih ublehasa koji su preuzeli stranku. Mislim da bi najbolje bilo da se pozitivna energija DF-a nekako prebaci u SBB jer je jedino Radoncic konkretno pokazao sta se moze uciniti sa ogranicenim mandatom i u kratkom vremenu.
Ovo sto sad govorim ce se svakako desiti na sljedecim izborima, ali mi nemamo vise vremema. Slucaj DF-a se hitno treba nekako raspetljati, ili potpunim povlacenjem ili nekakvom hitnom unutarnjom pobunom koja ce maknuti ove stetocine koji sa sad kormilare, ukljucujuci naravno i najvecu stetocinu, samog Komsica!
Medjutim, kako je to prakticno nemoguce (sad tek vidimo stetnost nazivanja stranke po njemu) jedina realna opcija je masovno prebacivanje u SBB ili povratak u SDP, ako se ta stranka uspjesno oporavi (citaj - izlijeci od Lagumdzitisa), sto je jos uvijek upitno...
To bi bila jedna krataka analiza ove situacije s moje strane

U ovom trenu mi jedino pada naum razdvajanje onih koji zele raditi od ovih ublehasa koji su preuzeli stranku. Mislim da bi najbolje bilo da se pozitivna energija DF-a nekako prebaci u SBB jer je jedino Radoncic konkretno pokazao sta se moze uciniti sa ogranicenim mandatom i u kratkom vremenu.
Ovo sto sad govorim ce se svakako desiti na sljedecim izborima, ali mi nemamo vise vremema. Slucaj DF-a se hitno treba nekako raspetljati, ili potpunim povlacenjem ili nekakvom hitnom unutarnjom pobunom koja ce maknuti ove stetocine koji sa sad kormilare, ukljucujuci naravno i najvecu stetocinu, samog Komsica!
Medjutim, kako je to prakticno nemoguce (sad tek vidimo stetnost nazivanja stranke po njemu) jedina realna opcija je masovno prebacivanje u SBB ili povratak u SDP, ako se ta stranka uspjesno oporavi (citaj - izlijeci od Lagumdzitisa), sto je jos uvijek upitno...
To bi bila jedna krataka analiza ove situacije s moje strane
- GoldenSpoon
#25711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolika je medijska ofanziva na DF govori mi samo jedno, a to je da su napravili pravi potez cim se Cosa Nostra/SDA ovako zabrinula
- dustaban
#25712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bas si pogodio u sridu, evo jutros citam kako je predsjednik SDA Almir Delic dao ostavku!GoldenSpoon wrote:Kolika je medijska ofanziva na DF govori mi samo jedno, a to je da su napravili pravi potez cim se Cosa Nostra/SDA ovako zabrinula
- mirzadelibasic
#25713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Posalji da i mi pročitamodustaban wrote:Bas si pogodio u sridu, evo jutros citam kako je predsjednik SDA Almir Delic dao ostavku!GoldenSpoon wrote:Kolika je medijska ofanziva na DF govori mi samo jedno, a to je da su napravili pravi potez cim se Cosa Nostra/SDA ovako zabrinula
- It_is_a_Leclerc
#25714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
skupljac_zeljeza wrote:Čak školu iz koje dolazi uništava. Ispratili su ove godine 7 odjeljenja, a upisali samo 2 da bi se upisalo 12 dodatnih odjeljenja u medicinskoj,a znamo da ta djeca poslije odoše u Njemačku iako školovanje jednog srednjoškolca ovu državu košta 100000 KM. Da ne pričamo kakve će sve negativne posljedice dalje proizvesti kada je visoko školstvo u pitanju. Sve ovo je stvorilo problem i djeci koja žele recimo učiti za tehničara za mikrobiološke analize, ali Ministarstvo ne dozvoljava odjeljenja sa 15 učenika. Sama ministrica priznaje da uskoro nećemo imati električara i vodoinstalatera jer djeca hoće u Njemačku da budu njegovatelji.Maystor wrote:U Tuzli afera sa upisnim kvotama za srednje škole, ministrica obrazovanja dala izjavu "znate, ja sam morala ovako, boračka udruženja me pritisla".
Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli je prošle godine upisao 450 studenata, a prostorni, tehnički, nastavni, ma svaki drugi uslovi su ograničeni na 200 studenata. Pa su onda uveli dvije linije, pa su se profesori pobunili jer moraju raditi duplo za istu platu. Prostora nema, djeca hodaju po Tuzli, idu po nekakvim hangarima i slično.
I DF-ova ministrica uradi, šta ?! Ne, ona ne smanji upisnu kvotu. Ne, ona ne poboljša uslove. Ona - poveća upisnu kvotu i poveća cijenu upisnine.
Bravo DF !
- travnik
#25715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taman sam mislio da sa DF-om nije sve ok, kada danas Bajrović opet o trećem entitetu. Međutim, koliko sam upratio, to im je rekord. Tri dana nisu spomenuli treći entitet. Hejjj tri dana!!!! Nadmašili su SDP. SDP je znao izdržati čak i pet dana da ne spomene treći entitet.
-
Innovation
#25716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislis, da im je to u interesu?lerdi wrote:MMF zavrnuo pipu,
Nenajavljen sastanak u Tesliću: Zvizdić, Cvijanović i Novalić sa predstavnicima MMF-a
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nenajavl ... /150627036
- dustaban
#25717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A o cemu ce drugome, jadan nebio, nego o onome u cemu su svi strucnjaci.travnik wrote:Taman sam mislio da sa DF-om nije sve ok, kada danas Bajrović opet o trećem entitetu. Međutim, koliko sam upratio, to im je rekord. Tri dana nisu spomenuli treći entitet. Hejjj tri dana!!!! Nadmašili su SDP. SDP je znao izdržati čak i pet dana da ne spomene treći entitet.
Usao u kabinet, na stolu hrpa predmeta ne zna se koji je tezi: industrija, rudarstvo, energetika...moze li biti ista zajebanije... a on mlad lijep neiskusan i razmazen... e neces Covicu treci entitet svetijebem!
- GoldenSpoon
#25718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bez sekiracije, ovo su ocajnicki pokusaji da iskamce nesto novca ali nazalost Cosa Nostra/SDA nije sklona provodjenju reformi tako da ce pipa MMF-a i dalje biti zavrnutaInnovation wrote:Mislis, da im je to u interesu?lerdi wrote:MMF zavrnuo pipu,![]()
Nenajavljen sastanak u Tesliću: Zvizdić, Cvijanović i Novalić sa predstavnicima MMF-a
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nenajavl ... /150627036
-
walk_M-A-N
#25719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko stranica o ublehi zvanoj (S)D(P)F.
Hajde što je Željko političar sa pričom bez ideje i realizacije, što mu put određuju stari esdepeovci Bajrović i Suljagić, nego treba pogledati i ko čini tu stranku. Ovdje je već rečeno nešto za federalne ministre, ali treba i za kantonalne, nije u Tuzli jedina.
U Kantonu Sarajevo imaju nepismenog predsjedavajućeg Skupštine Bukvu, ograničenu poslanicu Kerlu, prefriganog šefa Kluba Pindžu, koji se blagovremeno prebacio iz Stranke Zabih zaboravljajući kako je sa Mehmedićem blokirao rad Vlade i zavalio Kanton za milione tužbi, ili preduzeća koja su im tada pripala.
Ima tu i nekoliko mlađih strijelaca koji tečno ispucaju ono što kaže Pindžo i kantonalni šef i ministar Summer, sve za svojih mjesečnih 2.500 KM.
Pindži su njegovih 3.000 koliko valjda ima kao šef Kluba tek usputna zarada pored firme koju ima i u kojoj poslove dobija direktno i uz prateće ponude, kao pravi iskusni političar.
U DF-u je nedostatak pismenosti, inteligencije i šlifa izgleda vrlina, pa je tako onaj Smajkan izletio za ministra pravde, sjećamo mu se CV-ja. Valjda greškom imaju i 1-2 pristojna ministra.
Što će reć', manite se drugih koji nisu bolji, oni imaju svoje teme, već se pogledajte u ogledalo, ako smijete da još više ne poružnite.
Hajde što je Željko političar sa pričom bez ideje i realizacije, što mu put određuju stari esdepeovci Bajrović i Suljagić, nego treba pogledati i ko čini tu stranku. Ovdje je već rečeno nešto za federalne ministre, ali treba i za kantonalne, nije u Tuzli jedina.
U Kantonu Sarajevo imaju nepismenog predsjedavajućeg Skupštine Bukvu, ograničenu poslanicu Kerlu, prefriganog šefa Kluba Pindžu, koji se blagovremeno prebacio iz Stranke Zabih zaboravljajući kako je sa Mehmedićem blokirao rad Vlade i zavalio Kanton za milione tužbi, ili preduzeća koja su im tada pripala.
Ima tu i nekoliko mlađih strijelaca koji tečno ispucaju ono što kaže Pindžo i kantonalni šef i ministar Summer, sve za svojih mjesečnih 2.500 KM.
Pindži su njegovih 3.000 koliko valjda ima kao šef Kluba tek usputna zarada pored firme koju ima i u kojoj poslove dobija direktno i uz prateće ponude, kao pravi iskusni političar.
U DF-u je nedostatak pismenosti, inteligencije i šlifa izgleda vrlina, pa je tako onaj Smajkan izletio za ministra pravde, sjećamo mu se CV-ja. Valjda greškom imaju i 1-2 pristojna ministra.
Što će reć', manite se drugih koji nisu bolji, oni imaju svoje teme, već se pogledajte u ogledalo, ako smijete da još više ne poružnite.
- JohnnyS
#25720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisu najzagriženiji škutori toliko fiksirani na treći entitet koliko stranka šofera za trudnice i dio njegovih birača.
- dustaban
#25721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi nesta, sve ovo stoji DF-ovci nisu ni bolji ni gori od ostalog smecha. Reuf, koliko god ga rezilili nije gori od ostalih omladinaca kojima je ministrovanje prvi posao u zivotu. Nije recimo gori od Kaplana.walk_M-A-N wrote:Koliko stranica o ublehi zvanoj (S)D(P)F.
...
Ali... ima tu ipak jedna bitna razlika. Rijec je o kontradiktornosti, odnosno hipokriziji.
SDA i HDZ se nikad nisu prodavale kao moralne stranke, ali zato s njima znas na cemu si. Covic je jasno rekao - narod je glasao za nas ovakve kakvi smo (a zna se dobro kakvi smo) i mi sada imamo mandat da radimo ono sto smo vazda radili - da mechemo svoje ljude gdje god mozemo!
DF moralishe-palamudi o nekakvom postavljanju sposobnih umjesto podobnih, nekakvim navodno postenim konkursima... kakav jebeni posteni konkurs u okolnostima kad su clanovi konkursne komisije jarani iz kafane, zene sofera, tetici...
Uostalom, ovdje nije vise rijec o tome kako su lopine u samom startu onemogucile "stranku postenih namjera"... ne, ne radi se o tome, DF je vec na ovome sto je dosad uradio nakon izbora jasno dao do znanja o kakvoj se tu ublehi radi.
Mozda su u nastavku bavljenja izvrsnom vlascu mogli nesta popraviti, ali kako kad su sami odlucili da stanu. Mnogi kvalitetni DF-ovci su ga popushili, DF je ostao na kadrovima koji su se dosad namjestili, a to je, uz par casnih izuzetaka... tesko njesra!
Nema tog neprijatelja koji te moze syebati koliko ti sam sebe.
- MuaDib
#25722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Etikete i samo etikete, sve je što je ostalo od kritike DF.
Uživajte u trač partiji!
Uživajte u trač partiji!
- skupljac_zeljeza
#25723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lično sam branio DF u početku sklapanja vlasti jer kao i većina u njima smo vidjeli korektor unutar vlasti i osvježenje na političkoj sceni FBiH. Od pametovanja u opoziciji nema koristi. Šta su uradili konkretno bez onoga kako bi oni sigurno da im nije SDA ili HDZ-a jer takva opravdanja slušamo i od SDA koja kaže kako bi svašta nešto da im nije SNSD-a ili HDZ-a koji priča kako mu SDP nanio štetu Komšićem itd.? Ili da ih izjednačimo sa ostalima?MuaDib wrote:Etikete i samo etikete, sve je što je ostalo od kritike DF.![]()
Uživajte u trač partiji!
- MuaDib
#25724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izlazak iz koalicije je rezultat dobro osmišljene prevare u režiji SDA i HDZ, kojom je DF faktički pretvoren u ikebanu ili ukras te koalicije. DF je pružio šansu SDA i HDZ kao partnerima da naprave nešto. Ali to ne znači da DF treba da trpi sve i svašta i da bude samo faktor potrebnog broja ruku u Parlamentu. Pri čemu se otpor nelegitimnim pritiscima i zahtjevima za radom mimo zakona, spinuje kao remetilački faktor i udar na državu. Sve u svemu proći će i ova politička groznica, koja će razbistriti stav javnosti i pokazati ko je šta htio postići. Samo treba pogledati Novalića i akte koje je u gotovoj formi donio na usvajanje, mimo volje parlamenta i znanja građana. Ekspresna rješenja su samo dokaz da je već davno pripremljen teren da se bez obzira na sve provede naum SDA i HDZ da profitabilne javne kopanije stave u službi stranačkih šema, a neprofitabilne kompanije i manjinski vlasnički udjeli rasprodaju zarad krpljenja budžeta.skupljac_zeljeza wrote:Lično sam branio DF u početku sklapanja vlasti jer kao i većina u njima smo vidjeli korektor unutar vlasti i osvježenje na političkoj sceni FBiH. Od pametovanja u opoziciji nema koristi. Šta su uradili konkretno bez onoga kako bi oni sigurno da im nije SDA ili HDZ-a jer takva opravdanja slušamo i od SDA koja kaže kako bi svašta nešto da im nije SNSD-a ili HDZ-a koji priča kako mu SDP nanio štetu Komšićem itd.? Ili da ih izjednačimo sa ostalima?MuaDib wrote:Etikete i samo etikete, sve je što je ostalo od kritike DF.![]()
Uživajte u trač partiji!
- Orange Revolution
#25725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Podržavam tvoje mišljenje Muadib,podržavam i da se radi po zakonu,međutim,bilo je iluzorno vjerovati da će SDA-HDZ pristati nakon 25god praktično razvaliti svoje dobro utvrđene šeme i talove.Kako si rekao,Novalić je tu samo da potpiše već davno ucrtan put razvaljivanja još malo profi kompanija.Svi ovi pokušaji degradacije DF,spinovanja i plaćenici su prozirni i to je jedino što im je ostalo i dobro naučeno iz starih nauka o političkim podvalama.MuaDib wrote:Izlazak iz koalicije je rezultat dobro osmišljene prevare u režiji SDA i HDZ, kojom je DF faktički pretvoren u ikebanu ili ukras te koalicije. DF je pružio šansu SDA i HDZ kao partnerima da naprave nešto. Ali to ne znači da DF treba da trpi sve i svašta i da bude samo faktor potrebnog broja ruku u Parlamentu. Pri čemu se otpor nelegitimnim pritiscima i zahtjevima za radom mimo zakona, spinuje kao remetilački faktor i udar na državu. Sve u svemu proći će i ova politička groznica, koja će razbistriti stav javnosti i pokazati ko je šta htio postići. Samo treba pogledati Novalića i akte koje je u gotovoj formi donio na usvajanje, mimo volje parlamenta i znanja građana. Ekspresna rješenja su samo dokaz da je već davno pripremljen teren da se bez obzira na sve provede naum SDA i HDZ da profitabilne javne kopanije stave u službi stranačkih šema, a neprofitabilne kompanije i manjinski vlasnički udjeli rasprodaju zarad krpljenja budžeta.skupljac_zeljeza wrote:Lično sam branio DF u početku sklapanja vlasti jer kao i većina u njima smo vidjeli korektor unutar vlasti i osvježenje na političkoj sceni FBiH. Od pametovanja u opoziciji nema koristi. Šta su uradili konkretno bez onoga kako bi oni sigurno da im nije SDA ili HDZ-a jer takva opravdanja slušamo i od SDA koja kaže kako bi svašta nešto da im nije SNSD-a ili HDZ-a koji priča kako mu SDP nanio štetu Komšićem itd.? Ili da ih izjednačimo sa ostalima?MuaDib wrote:Etikete i samo etikete, sve je što je ostalo od kritike DF.![]()
Uživajte u trač partiji!
Ni meni nije jasno,šta ima biti čudno ako se traži da se radi po zakonu,ništa osim što je timm DF praktično tražio da se upravo zeleno-plavi igrači zatvore ili uklone.
Problem DF je druge prirode,unutrašnji egoizam,loše kopije Komšića,ne shvatljivo ponašanje u javnosti pojedinaca ili bolje rećeno pojedinca iz DF I realno rečeno,propali pokušaj stvaranja nečeg novog na političkoj sceni.