Moderators: _BataZiv_0809, anex

Dobio je da nije beskorisni fikus i svoju mirnu savjest da je pokusao nesto popraviti. Malo li je? Da li je uspio nije do njega.Naslovnica wrote: ↑07/01/2020 19:23Djelimično tačno.tempuser wrote: ↑07/01/2020 18:39Ta politika gledanja svog posla, zabijanja glave u pijesak io strategija "boj se ovna - boj se govna" je ovo drustvo i drzavu i dovelo tamo gdje jest!Naslovnica wrote: ↑07/01/2020 18:00
Izvini, ali ti isto ko s Marsa pao.
Da su htjeli zavezati dijete oni ne bi ni palili auto dok to ne učine.
To što si im ukazao, samo praviš budalu od sebe, vjeruj mi.
Okruženi smo polusvijetom i ne možeš ti tu puno učiniti.
Veži svoje dijete a za ostale, ako se izvuče samo sa kaznom bez da dijete nastrada, to je najbolje.
Još treba da ti kromanjonac napravi kakav problem...
![]()
Situacija od danas, nije vezano za aute, ali jeste za nacn zivota. Nekakvo deriste u odijelu ski kluba mi u punoj brini i bez gledanja presjece put, skrenu prema ostatku djece i treneru. Da sam ga udario sa 90+kg bi ga rastavio na proste faktore. Tom logikom "gledaj samo sebe i ne mozes puno uciniti sam trebao" sam jel trebao ici svojim putem dok ga neko ne osakati? Ne, nego sam okrenuo za njim i trenera podsjetio sta je duzan i nagovjestio sta bi mu se sljedeci put moglo desiti. Sljedeci put ce povesti malo racuna, ako ne zbog djeteta onda zbog svoje guzice.
Eto, on je upozorio čovjeka i šta je time dobio?!
Kao da taj kromanjonac ne zna da dijete treba biti vezano?!
Dajte ba, ako on i dlakava mu hanuma u njega nisu svezali svoje dijete, zar zaista mialite da će neko upozorenje njima nešto promijeniti?! Ono, ima da vam kažu, hvala gospodine, nismo znali da se dijete treba vezati, nismk znali da je kažnjivo...![]()
Prijavi ga policiji ako nemaš pametnija posla, a ja sam odavno odustao.
Kome ba, čemu?!
Boli me labavi, neka ide sve u 3 lijepe.
Davno sam imao neke ideale i gledao na budućnost kroz ružičaste naočale.
Ostavlja m mlađima da budu optimisti, ja sam odavno to prestao da budem.
Malo je, naravno da je malo. I beskorisno. U moru budala koje nas okružuju, ne pada mi na pamet da zaustavljam ljude i govorim im da zavežu dijete. Ako oni nisu svjesni da bi to trebali uraditi, ne zbog kazne nego zbog djeteta, zar misliš da će moje pametovanje šta da promijeni u glavama tog polusvijeta?tempuser wrote: ↑07/01/2020 23:11Dobio je da nije beskorisni fikus i svoju mirnu savjest da je pokusao nesto popraviti. Malo li je? Da li je uspio nije do njega.Naslovnica wrote: ↑07/01/2020 19:23Djelimično tačno.tempuser wrote: ↑07/01/2020 18:39
Ta politika gledanja svog posla, zabijanja glave u pijesak io strategija "boj se ovna - boj se govna" je ovo drustvo i drzavu i dovelo tamo gdje jest!
Situacija od danas, nije vezano za aute, ali jeste za nacn zivota. Nekakvo deriste u odijelu ski kluba mi u punoj brini i bez gledanja presjece put, skrenu prema ostatku djece i treneru. Da sam ga udario sa 90+kg bi ga rastavio na proste faktore. Tom logikom "gledaj samo sebe i ne mozes puno uciniti sam trebao" sam jel trebao ici svojim putem dok ga neko ne osakati? Ne, nego sam okrenuo za njim i trenera podsjetio sta je duzan i nagovjestio sta bi mu se sljedeci put moglo desiti. Sljedeci put ce povesti malo racuna, ako ne zbog djeteta onda zbog svoje guzice.
Eto, on je upozorio čovjeka i šta je time dobio?!
Kao da taj kromanjonac ne zna da dijete treba biti vezano?!
Dajte ba, ako on i dlakava mu hanuma u njega nisu svezali svoje dijete, zar zaista mialite da će neko upozorenje njima nešto promijeniti?! Ono, ima da vam kažu, hvala gospodine, nismo znali da se dijete treba vezati, nismk znali da je kažnjivo...![]()
Prijavi ga policiji ako nemaš pametnija posla, a ja sam odavno odustao.
Kome ba, čemu?!
Boli me labavi, neka ide sve u 3 lijepe.
Davno sam imao neke ideale i gledao na budućnost kroz ružičaste naočale.
Ostavlja m mlađima da budu optimisti, ja sam odavno to prestao da budem.
S druge strane, ti danas nemas nemas pametnija posla, a sutra cete ti i kromanjonac imati bezazleni sudar, nije bitno cijom krivicom, u kojem ce djetetu nesto biti samo zato sto ga on nije zavezao. Hoce li te onda boliti labavi?
Znaci tvoja opcija je zabiti glavu u pijesak pa kad te to udari po nosu cviliti kako ne valja drzava?Naslovnica wrote: ↑08/01/2020 08:15
Malo je, naravno da je malo. I beskorisno. U moru budala koje nas okružuju, ne pada mi na pamet da zaustavljam ljude i govorim im da zavežu dijete. Ako oni nisu svjesni da bi to trebali uraditi, ne zbog kazne nego zbog djeteta, zar misliš da će moje pametovanje šta da promijeni u glavama tog polusvijeta?
I daa, ja imam pametnija posla od toga.
I bitno je čijom krivicom bude sudar. Ako nije moja krivica, naravno da me zaboli labavi.
Da još ne treba da osjećam mentalno samojebanje zbog debila?
Kakvo ba zabijanje glave u pijesak i cviljenje?!tempuser wrote: ↑08/01/2020 08:26Znaci tvoja opcija je zabiti glavu u pijesak pa kad te to udari po nosu cviliti kako ne valja drzava?Naslovnica wrote: ↑08/01/2020 08:15
Malo je, naravno da je malo. I beskorisno. U moru budala koje nas okružuju, ne pada mi na pamet da zaustavljam ljude i govorim im da zavežu dijete. Ako oni nisu svjesni da bi to trebali uraditi, ne zbog kazne nego zbog djeteta, zar misliš da će moje pametovanje šta da promijeni u glavama tog polusvijeta?
I daa, ja imam pametnija posla od toga.
I bitno je čijom krivicom bude sudar. Ako nije moja krivica, naravno da me zaboli labavi.
Da još ne treba da osjećam mentalno samojebanje zbog debila?
Jako se razlikujemo, kad je zdravlje djece u pitanju (jer o tome ne odlucuju djeca nego njihovi roditelji) meni je stvar ko je kriv apsolutno trivijalna.
Ne zelim ti, ali zasluzujes da ti se tvoj nacin razmisljanja osveti u zivotu. Sretno!
Pale sam na svijetu!Naslovnica wrote: ↑08/01/2020 09:29
Kakvo ba zabijanje glave u pijesak i cviljenje?!
Kakav moj način razmišljanja da mi se osveti u životu?!
Pričaš gluposti, mani se mene i mog razmišljanja i gledaj svoja posla.
Moja djeca su imala korita, sjedalice, "podguze" i bila svezana i još uvijek su. Auto ne kreće dok se ne svežu. Tako i supruga i ja. To su naučili od nas. Moja djeca su naučena da bacaju otpatke gdje im je mjesto, a ne kao većina njihovih vršnjaka, pojede čips, popije kolu i sve zafrljaci usput. Budu im puni džepovi papirića od prcaboca, pa to sve fino u kantu za otpatke. Moja djeca ne psuju, ne kradu drugarima olovke i gumice, imaju sve petice, uključujući i vladanje. Moja djeca obožavaju životinje i ne guraju im petarde u šupak.
Ne znam kakav to način razmišljanja treba da se meni osveti u životu? To što će me debil zgaziti na pješačkom, nadam se da nisi na to mislio? Ili što ću imati frontalni sudar sa debilom koji bulji u mobitel ili pretiče preko duple pune?
De mi pojasni šta ja to treba da uradim da debil ne bi drk'o mobitel u vožnji, preticao na duploj punoj i udarao pješake na pješačkom?!
Niti sam drot, niti sam RoboCop.
A država je karina od države i ne valja dobio ja po nosu ili ne.
Daj ba, dohavizaj se, gdje ti živiš?!
A šta ti možeš da uradiš da djeca takvih roditelja ne budu takva i da ne zgaze mene ili da ja ne zgazim njih?!?!?!?!tempuser wrote: ↑08/01/2020 09:53Pale sam na svijetu!Naslovnica wrote: ↑08/01/2020 09:29
Kakvo ba zabijanje glave u pijesak i cviljenje?!
Kakav moj način razmišljanja da mi se osveti u životu?!
Pričaš gluposti, mani se mene i mog razmišljanja i gledaj svoja posla.
Moja djeca su imala korita, sjedalice, "podguze" i bila svezana i još uvijek su. Auto ne kreće dok se ne svežu. Tako i supruga i ja. To su naučili od nas. Moja djeca su naučena da bacaju otpatke gdje im je mjesto, a ne kao većina njihovih vršnjaka, pojede čips, popije kolu i sve zafrljaci usput. Budu im puni džepovi papirića od prcaboca, pa to sve fino u kantu za otpatke. Moja djeca ne psuju, ne kradu drugarima olovke i gumice, imaju sve petice, uključujući i vladanje. Moja djeca obožavaju životinje i ne guraju im petarde u šupak.
Ne znam kakav to način razmišljanja treba da se meni osveti u životu? To što će me debil zgaziti na pješačkom, nadam se da nisi na to mislio? Ili što ću imati frontalni sudar sa debilom koji bulji u mobitel ili pretiče preko duple pune?
De mi pojasni šta ja to treba da uradim da debil ne bi drk'o mobitel u vožnji, preticao na duploj punoj i udarao pješake na pješačkom?!
Niti sam drot, niti sam RoboCop.
A država je karina od države i ne valja dobio ja po nosu ili ne.
Daj ba, dohavizaj se, gdje ti živiš?!
E kad vas jedan kojeg mama i tata nisu lijepo odgojili da se veze i da ne baca opatke osakati, da ne budem radikalan i zlurad kad ti djete takvih roditelja ti na crveno podleti pod tockove, onda cmizdri i placi i palamudi kako su tvoja djeca kao Bane tatin sin!
A šta ti možeš da uradiš da djeca takvih roditelja ne budu takva i da ne zgaze mene ili da ja ne zgazim njih?!?!?!?!Naslovnica wrote: ↑08/01/2020 09:59
Pale sam na svijetu!
E kad vas jedan kojeg mama i tata nisu lijepo odgojili da se veze i da ne baca opatke osakati, da ne budem radikalan i zlurad kad ti djete takvih roditelja ti na crveno podleti pod tockove, onda cmizdri i placi i palamudi kako su tvoja djeca kao Bane tatin sin!
Ja mogu da ih upozorim i to uradim kad sam god u prilici.tempuser wrote: ↑08/01/2020 10:03A šta ti možeš da uradiš da djeca takvih roditelja ne budu takva i da ne zgaze mene ili da ja ne zgazim njih?!?!?!?!Naslovnica wrote: ↑08/01/2020 09:59
Pale sam na svijetu!
![]()
![]()
Ne znam onda sto se kacis za postupke drugih i cemu glupi komentari tipa:
Nisam se zakačio na tvoj post nego na post druge osobe.tempuser wrote: ↑08/01/2020 10:38Ne znam onda sto se kacis za postupke drugih i cemu glupi komentari tipa:
"Naslovnica wrote: ↑07/01/2020 18:00
...
To što si im ukazao, samo praviš budalu od sebe, vjeruj mi."?
Upravo tako.Concord wrote: ↑08/01/2020 11:03 Nije lose tu i tamo skrenuti paznju za nesto (kad je zgodna situacija) ali na svakom koraku uciti ljude pravilima je ispravljanje krive Drine. Kad bi utjerivao pravdu za sve sto vidim na cesti bio bi mrtav za 24 sata. Ne pada mi na pamet da svako malo sebe dovodim u situaciju da me neka seljacina salje u picku materinu, poznavajuci sebe nikad na tome ne bi zavrsilo.
Ko je tvrdio da si se kacio za moj post?Naslovnica wrote: ↑08/01/2020 10:49Nisam se zakačio na tvoj post nego na post druge osobe.
Jesi li ti njihov advokat na forumu ili šta?
Ako njima smeta onda oni trebaju da mi to kažu, isto kao što sam i ja tebi rekao, ali tebi je izgleda džaba govoriti.
A to da li je komentar glup ili ne, to je u glavi čitaoca.
![]()
FOE majka.tempuser wrote: ↑08/01/2020 11:06Ko je tvrdio da si se kacio za moj post?Naslovnica wrote: ↑08/01/2020 10:49Nisam se zakačio na tvoj post nego na post druge osobe.
Jesi li ti njihov advokat na forumu ili šta?
Ako njima smeta onda oni trebaju da mi to kažu, isto kao što sam i ja tebi rekao, ali tebi je izgleda džaba govoriti.
A to da li je komentar glup ili ne, to je u glavi čitaoca.
![]()
Prateci tu tvoju logiku, ako tebi ne smetaju postupci druge osobe, ne znam sto si se nicim izazvan javio?
Da ti nisi slucajno advokat maRmuna sto ne veze dijete?
Poradi malo na logici i rezonima jer se ovako samo dovodis u apsurd i glupu situaciju!