SDA-All about
-
Novak20
#25676 Re: SDA-All about
Svađa oko SDA i SDP ne treba biti. Prvom prilikom gospoda iz tih stranaka su se zbog šake vlasti ujedinili bez obzira na mišljenje sitnih riba. Kako je sve završilo, nar0d zn0.
- JThomas
#25677 Re: SDA-All about
što se njih tiče ostalo je samo da se formalno ujedine.
- cvrčak_na_hedonizmu
#25678 Re: SDA-All about
Ova zadnja rečenice je šuplji argumentpalermo wrote:Vraćam se ja juče iz Sarajeva, kad brata u tunelu, na dduploj punoj liniji prestiže...ma jebo sam mater i državi i SDA-u i SDP-u i Bakiru i Bakirovici....cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Nisam vrijedjao, barem ne tebe, ti si čak i kompliment dobio![]()
Također, koliko sam primjetio ti konstantno relativizujes kritike na račun SDA. Kritika, ako uopste postoji, je neka generalna spin priča, moraju se popraviti. Ozbiljnije kritike još nisam pročitao.
Argumentacija je svakodnevni život.
6 mjeseci čekaš na kateterizaciju, mjesec manje ili više CT, imaš srčani udar, a posalju te kući - nije ti ništa, dobiješ srčani udar završiš na endokrilnoj. Kad dođeš na bilo koji pregled ili kontrolu treba ti šator.
Prevodiš stan cirka 2,5 mjeseca ( tri radnje ukupno ), kad otvaras firmu, legalno, haman da te muntaju na šalteru da dobro razmislis ( iz najbolje namjere ), inspekcije te jašu, jer su prijavljen ( a kad kažeš pa jebiga onaj tamo radi nelegalno, slegnu ramenima i vade se na zakon koji ne regulise internet prodaju ). Dobiješ kazne od cca. 2.000 zbog pogrešno napisanog člana na, blago rečeno, nebitnom papiru ( ako platiš odmah kazna je "samo" hiljadu, haj' šta fali ). Zaštita, prijavljenih, firmi od sive ekonomije 0, al se zato zatvaraju standovi na pijaci.
Na sudu nešto zavrsavas cirka tri godine, platiš 4.000 i završiš za mjesec dana. Ono drugo što ne platiš je i dalje na sudu ( tri-četiri godine, izgubio sam racunicu više ). Za glupost dobiješ tri godine Zenice ( jer si nebitan i nemaš para za advokata), a za teška kaznena djela tipa više pucnjava, ranjavanja, saovracajne nesreće sa smrtnim ishodom dvije godine Igmana ili Ustikoline ( polu-otvoreni tip zatvora ).
Lopovska privatizacija, uništene firme, razgrabljena imovina, budzetska davanja koja kupuju socijalni mir, državu vuku u ambis, umjesto da se otvaraju radna mjesta, privlače strane ulagače ( al' da nisu Arapi koji kupuju, dzaba, zemlju ) i stimulise domaća proizvodnja.
Nijedan papir ( osim rodnog lista, ovjeravanja i jos par gluposti ), nigdje, na bilo kojem šalteru oko bilo čega ne možeš završiti odmah nego ti treba barem pola dana-dan, o sedmicama/mjesecima čekanja u nekim slučajevima da ne govorim. Administracija osim što je spora, bezobrazna i barem 5X veća nego sto bi trebala da bude, je san skoro svakog stanovnika ove zemlje. Poso' je dobar, a para lahka, ne odgovaraš za ništa, nit' ti ko može nešto il' gluho bilo kontrolise.
Prođeš na crveno, pijan, petobanka. Zabrana cvaja. Umjesto da budeš uhapšen na licu mjesta. Nemaš para, jebo si ježa u leđa. Nema redovnih kontrola i patrola na ulicama ( samo saobracajci gladni para ),o kvartovskim patrolama i prevenciji da ne pričam. Sigurnost 0. Još je dobro šta sve baulja po gradu i šta bi se moglo desavati.
I tako dalje i tako dalje i tako dalje.
Sve navedeno su sistemski problemi. Sve navedeno su lični doživljaji osim zdravstva ( porodica ) i zatvora ( komsiluk ). SDA je taj sistem, jer vlada u kontinuitetu skoro 20 godina.
Rezultat vidimo, ili ipak ne vidimo ?
Svijetla budućnost je ispred nas, to je barem očito.
Napomena: najgore u cijeloj priči je to sam prilično uspješan i plivam, kontaj kako je onima što nemaju. Il' te ne zanima ?
Pa bolan Cvrle, ja živim u ovoj državi, znam kako ona diše. Ali ne možeš mi zamjeriti što nisam ostrašćeni pripadnik neke ideologije koja protura ideju da odlaskom jednih a dolaskom drugih dolazi sunce i ljepota u našu malu zemljicu. Bliža mi je puno opcija da budem za ili protiv neke odluke, da tražim rješenje nekog problema, ali konkretnog problema, nego da halakam krivi su zeleni, ili krivi su crveni. Šta mpogu kada znam (znam dakle ne mislim) da time što će otići zeleni a doći crveni ili obrnuto neće se smaniti red za čekanje CT-a. Ako je relativizacija djelovanja SDA, to što mi je zaista svejedno koje je boje mačka, ako lovi miševe, onda me možeš slobodno svrstati u relativizatore. Danas SDA-ovske, sutra SDP-ovske ili neke druge materine koja se zove politička stranka.
Eleneis, odoh od suštine priče koju smo započeli, dakle da ponovim argumentacija koja se koristi protiv SDA je takva da im (mislim SDA-u) objezbjeđuje 300 narednih godina, a more biti i 400 godina vlasti. Ima li neko u toj opoziciji, među vama koji ste jasno ideološki opredjeljeni da se upita, što li ovi dobijaju glasove, a da pri tom malo u stranu stave argumente tipa "vid mu gl'ove, mater mu budžetsku , uhljebljenu".....pa jel ti stvarno misliš da primjerice prosvjetni ili zdravstveni radnici (budžetski paraziti) su oduševljeni životom koji žive.......
Jel ti stvarno misliš da "argumentacija" ima puno udjela u dobijanju glasova ?
Ima nekoliko razloga što nas SDA ovoliko jaše.
-uhljebili ubjedljivo najviše ljudi ( od budžeta do raznoraznih firmi i nadzornih odbora ).
-socijalna davanja iz budžeta koja kupuju socijalni mir i"oštećuju" budžet ( umjesto da se otvaraju, ili barem pokušaju, nova radna mjesta )
-vjera ( naši )
-generalno i politički neobrazovani glasači, nesvjesni svojih mogućnosti, umorni od jahanja ratnih i poratnih tajkuna i rada za minimalac.
-jakooooo letargična omladina ubijena u pojam Farmama, realitijima, kafama i pričom svi su oni isti.
U razvijenim demokratijama, što mi svakako nisamo, glasaš za jednu stranku, oni useru, ideš dalje. Glasaš za drugu stranku, useru, ideš dalje. Dok ne dođeš do zida, onda nekom jebeš mater i to na način da na ulice izađe 100.000.
Mi da smo smo normalni, malo manje uhljebljeni, sa manje ličnih interesa, više merhameta i obrazovanja, svjesni da se ovo može promijeniti, bili bi na ulicama 24/7, dok ne padne mrtva glava ili se stanje ne promijeni.
SDP je isto govno ko SDA.
- ultima_palabra
#25679 Re: SDA-All about
cvrčak_na_hedonizmu wrote:SDP je isto govno ko SDA.
- cvrčak_na_hedonizmu
#25680 Re: SDA-All about
Ne branim SDP od Kolapsa za čovjekaultima_palabra wrote:cvrčak_na_hedonizmu wrote:SDP je isto govno ko SDA.
I dalje stojim pri stavu da je DF bolji od SDA. Još uvijek nisu dokazali da su kao SDA/SDP.
Moj glas u zadnje vrijeme ( prošli lokalni i opšti izbori ) ide NS-u iako se ne slažem, da budem blag, sa 3/4 njihove politike i stavova koje zastupaju
-
jefff
#25681 Re: SDA-All about
ASIME, ‘AJDE O’LADI: Sarajlić se uspaničio pošto je saznao da se i protiv njega vode istrage za kriminal
21.06.2016. u 10:15
MARKER
Bakir Izetbegović “ispregao četveropreg” na čijim čezama je dobio izbore 2014.!
FOTO: (public)
Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH kaznila je tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čamparu smanjenjem plaće u iznosu od 30 posto u trajanju od tri mjeseca, izvijestili su neki mediji. Čampara je bio predmet disciplinskog postupka zbog kontakta sa svjedokinjom Azrom Sarić u postupku protiv lidera SBB-a Fahrudina Radončića i ostalih, koji je u toku pred Sudom BiH.
Ovo samo “mala čvoka” koju je doživio Dudo Čampara od kada vodi najsloženiju sudsko-policijsko-medijsku operaciju zvanu “Keljmendi i ostali”.
Prije toga pojavila se informacija da je Bakir Izetbegović zabranio Aljoši Čampari i Asimu Sarajliću ulazak u zgradu Predsjedništva BiH ili Centralu SDA, bez prethodne najave odnosno odobrenja posjete.
Naš portal je objavio glasinu da se Senad Avdić ne osjeća dobro i da se povukao u “kućnu atmosferu“. Sljedeća glasina koja se širi u kuloarima je da je Asim Sarajlić u vrlo rastresenom stanju iz više razloga. Jedan razlog je što ga zbog bliskosti sa Aljošom Čamparom Izetbegović stavio “na hlađenje” da bi udovoljio koalicionom partneru Fahrudinu Radončiću. A drugi razlog Sarajlićeve panike je to što je već došlo do njega informacija da ga “radi” SIP-a, a to znači da se vode neke istrage protiv njega u Tužilaštvu BiH. Tako je Izetbegović “ispregao četveropreg” na čijim čezama je dobio izbore 2014.!
Koliko god u ovom tekstu bilo spekulacija jedna činjenica je nepobitna: dugo, dugo nisu promolili nos u javnosti ni Sarajlić, ni mnogo hvaljeni, nadobudni ministar MUP-a Aljoša Čampara!
(The Bosnia Times)
-
jefff
#25683 Re: SDA-All about
Općinski odbor SDA i nijhov predsjednik Fikret Prevljak priredili su sinoć tradicionalni iftar u velikoj sali hotela Hills za 1300 zvanica.
Iftaru su prisustvovali Predsjednik SDA Bakir Izetbegović s suprugom,predsjedavajući Vijeća Ministara Denis Zvizdić,ministar prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH Ismir Jusko,ministar za pitanja boraca u Vladi Federacije Salko Bukvarević, predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar obrazovanja u vladi Kantona Sarajevo Elvir Kazazović,ministar privrede Muharem Šabić,Načelnici Općina Ilidža Senaid Memić,Hadžića Hamdo Ejubović i Trnova Ibro Berilo,zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Eldar Čomor , ugledni privrednici Kantona Sarajevo te članovi SDA,SBB i parlamentarnih stranaka Općine Ilidža
Fotke
https://www.facebook.com/361-1144164465646192/
Nigdje reisa, muftije il kakvog hodže i softe. Nigdje ni jednog stranog ambasadora makar onog iz prijateljskog islamskog svijeta.
Sve u svemu, i jasno kao dan da ova klika nije u stanju voditi jednu farmu pilića a nekamoli se jednu rastrzanu i razorenu zemlju.
I indikativno, zaobilaženje IZ veoma jasno oslikava sukob naših vjerskih i duhovnih glavešina i organizacija. Čini se da su hodže gurale Raončićija al i on prno u šišu. Šta sad?
Iftaru su prisustvovali Predsjednik SDA Bakir Izetbegović s suprugom,predsjedavajući Vijeća Ministara Denis Zvizdić,ministar prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH Ismir Jusko,ministar za pitanja boraca u Vladi Federacije Salko Bukvarević, predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar obrazovanja u vladi Kantona Sarajevo Elvir Kazazović,ministar privrede Muharem Šabić,Načelnici Općina Ilidža Senaid Memić,Hadžića Hamdo Ejubović i Trnova Ibro Berilo,zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Eldar Čomor , ugledni privrednici Kantona Sarajevo te članovi SDA,SBB i parlamentarnih stranaka Općine Ilidža
Fotke
Nigdje reisa, muftije il kakvog hodže i softe. Nigdje ni jednog stranog ambasadora makar onog iz prijateljskog islamskog svijeta.
Sve u svemu, i jasno kao dan da ova klika nije u stanju voditi jednu farmu pilića a nekamoli se jednu rastrzanu i razorenu zemlju.
I indikativno, zaobilaženje IZ veoma jasno oslikava sukob naših vjerskih i duhovnih glavešina i organizacija. Čini se da su hodže gurale Raončićija al i on prno u šišu. Šta sad?
- zunazu
#25685 Re: SDA-All about
Dobro se krka na račun šugavog bošnjačkog glasača. Bolje nismo ni zaslužili ako nam većina glasa za ovakve. Baška što je 70% njih došlo na iftar a nisu u životu dana postili.jefff wrote:Nigdje reisa, muftije il kakvog hodže i softe. Nigdje ni jednog stranog ambasadora makar onog iz prijateljskog islamskog svijeta.Sve u svemu, i jasno kao dan da ova klika nije u stanju voditi jednu farmu pilića a nekamoli se jednu rastrzanu i razorenu zemlju.
I evo malo "postačica":

- Better Man
#25686 Re: SDA-All about
Skup mafioza, kriminalaca i uhljeba.jefff wrote:Općinski odbor SDA i nijhov predsjednik Fikret Prevljak priredili su sinoć tradicionalni iftar u velikoj sali hotela Hills za 1300 zvanica.
Fotke
- zunazu
#25687 Re: SDA-All about
I nepismenih, bez obraza i karaktera.Better Man wrote:Skup mafioza, kriminalaca i uhljeba.
-
smijesni_ste
#25688 Re: SDA-All about
Šta je fazon sa ovim torbicama - "pederušama" kod muškaraca može li neko objasniti

-
almir90
#25689 Re: SDA-All about
Ukratko, muslimajmuni.zunazu wrote:I nepismenih, bez obraza i karaktera.Better Man wrote:Skup mafioza, kriminalaca i uhljeba.
- Maharadza
#25690 Re: SDA-All about
Šta tek reći za narod koji glasa za takav šljam?zunazu wrote:I nepismenih, bez obraza i karaktera.Better Man wrote:Skup mafioza, kriminalaca i uhljeba.
- Cherry-Cherry
#25691 Re: SDA-All about
Samo nek su naši. Kad me krade, nek me moj krade.Maharadza wrote:Šta tek reći za narod koji glasa za takav šljam?zunazu wrote:I nepismenih, bez obraza i karaktera.Better Man wrote:Skup mafioza, kriminalaca i uhljeba.
-
mario001
#25692 Re: SDA-All about
Sta je ovo, od toplote nervozni malo

-
almir90
#25693 Re: SDA-All about
I nema veze što sve to plaća narod, bitno da imamo.Cherry-Cherry wrote: Samo nek su naši. Kad me krade, nek me moj krade.
- zli_hordas
#25694 Re: SDA-All about
Allah ih nagradio i pozivio samo ne znam ko plati ceh na kraju.
-
zippoo87
#25695 Re: SDA-All about
oni koji pune budzet a ovi ga krcmezli_hordas wrote:Allah ih nagradio i pozivio samo ne znam ko plati ceh na kraju.
ne mislis valjda da je Bake platio
- Cherry-Cherry
#25696 Re: SDA-All about
Šućur elhamdulila mašalaalmir90 wrote:I nema veze što sve to plaća narod, bitno da imamo.Cherry-Cherry wrote: Samo nek su naši. Kad me krade, nek me moj krade.![]()
- GeeTnT
#25697 Re: SDA-All about

...a bilo je i pitara/forumasa....

..i Ana Babic (peti element)...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25698 Re: SDA-All about

bajjramm dooojdeee baajraamuu seee naadaammm... nek nam vjecno pozHivu u zdravlju i raHatluku nasHa SDA na cHelu sa prdcenikom i prdcenicom Izetbegovica... allah im dao josH ovakvijeH bajrama...
sliKe preuzete s zajednice 36+1...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#25699 Re: SDA-All about
Papanluk, i jedan dio uvlakaca i interesdzija.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25700 Re: SDA-All about

nek se zna ko najbolje vlada
to je SDA nasHa stranka mlada
SDA