Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#25676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

drugtito2011 wrote:
Benq wrote: Ti si prvi koji je ovdje napisao precizno sta se trazi za korisnike sa najskupljim paketima , da je tako bilo od pocetka diskusije mozda bi i TM drugacije reagovao ovdje, sve do sad su bila pitanja "a sta mi... ". Cekajte da se TM oglasi opet po tom pitanju pa sta bude neka bude :)
Da , neka bude sta bude jer NISU obavezni... napisali su za koga se otkljucavaju kanali ali... odoh... zivio ti meni druze Tito !
crnivrag

#25677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo početkom 2016-te nam dolaze usluge koje su nedostajale: UNIFON, VOD, Progledaj propušteno - 72 sata na resiverima, a možda u nekoj skorijoj budućnosti Telemach ponudi i uslugu mobilne telefonije kao virtualni operater, ako se ta usluga pokaže rentabilnom u Sloveniji.

U nastavku je citat teksta koji se odnosi na pomenute usluge, a ostatak teksta možete pročitati na linku ispod:
Nivo kvaliteta
Naredni koraci?

- Da osiguramo da svi korisnici grupe u postojećih tridesetak gradova imaju pristup unificiranom portfelju usluga „Telemacha" i isti nivo kvaliteta mreže i korisničke podrške. Plan je da to u najvećoj mjeri završimo do kraja prvog kvartala 2016. Drugi korak koji nam se otvara je investicija u proširenje naše mreže u postojećim gradovima. Kao treći bitan korak, ovom prilikom mogu najaviti nove usluge koje planiramo lansirati također u prvom kvartalu 2016., kao što su Unifon, telefonska aplikacija za mobilne uređaje koja omogućava korištenje besplatnih minuta s našeg fiksnog telefonskog priključka i kad ste u izvan vaše kuće/posla, značajno proširenje UniFI mreže, kao i uslugu videa na zahtjev i mogućnost praćenja TV sadržaja u različito vrijeme od onoga u kojem su emitirani. Samo u 2016. planirali smo investirati 33 miliona KM u razvoj svega navedenog, a planiramo i u svakoj narednoj godini investirati minimalno 20 miliona KM u razvoj postojećeg poslovanja, što ne uključuje eventualne veće korake.
Link na obavijest: http://www.telemach.ba/Obavijesti/2922/ ... a+KM.shtml
kakaljin

#25678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Postovani telemach,

Posto je zvanicno objavljeno da telemach u HS-u pocinje sa semom 17.01.2016. godine, interesuje me kako mislite kvalitetnu uslugu pruziti kada treba na dosta mjeste instalaciju mjenjati i poboljsati jer je uradjena na veoma los nacin koji nije primjeren Vama kao firmi da uopste imate takvu instalaciju u vacem vlasnistu. Kada mozemo ocekivati poboljsanje instalacija jer u mom naselju je provedena na najbanalniji primjer koji postoji i nije kvalitetna. Nadam se da ce te prije pustanja Vase usluge korisnicima HS-a zamjeniti instalacije, jer kvalitet usluge nece biti adekvatan i doce do velikih zalbi korisnika HS-a kada dodje do pustanja signala.

Pozdrav
roki

#25679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by roki »

Jel mi to ukidate 17.1 BabyTV djetetu koji sam imao na HS-u na osnovnom paketu
crnivrag

#25680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

roki wrote:Jel mi to ukidate 17.1 BabyTV djetetu koji sam imao na HS-u na osnovnom paketu
Baby TV se nalazi u Osnovnom paketu kanala koji košta 5 KM, a taj paket se također nalazi u sastavu većine Duo i Trio paketa usluga.
Telemach

#25681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:Postovani telemach,

Posto je zvanicno objavljeno da telemach u HS-u pocinje sa semom 17.01.2016. godine, interesuje me kako mislite kvalitetnu uslugu pruziti kada treba na dosta mjeste instalaciju mjenjati i poboljsati jer je uradjena na veoma los nacin koji nije primjeren Vama kao firmi da uopste imate takvu instalaciju u vacem vlasnistu. Kada mozemo ocekivati poboljsanje instalacija jer u mom naselju je provedena na najbanalniji primjer koji postoji i nije kvalitetna. Nadam se da ce te prije pustanja Vase usluge korisnicima HS-a zamjeniti instalacije, jer kvalitet usluge nece biti adekvatan i doce do velikih zalbi korisnika HS-a kada dodje do pustanja signala.

Pozdrav
Zdravo kakaljin,
intenzivno se radi na korekciji i poboljšanju mreže. Rado ćemo provjeriti sve lokacije za koje smatrate da je neophodna korekcija, javite nam se u inbox.
Zahvaljujemo na saradnji!
Telemach

#25682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

roki wrote:Jel mi to ukidate 17.1 BabyTV djetetu koji sam imao na HS-u na osnovnom paketu
Zdravo roki,
neće Vam biti "ukinuti" kanali iz aktuelne ponude. Postojeći korisnici HS kompanije neće biti uvjetovani prelaskom te će imati priliku da i dalje nastave koristiti istu ponudu.
drugtito2011

#25683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Poštovani telemach (vidim da odgovarate samo na pitanja koja počinju sa Poštovani Telemach pa da i ja probam)

MOLIM ZA DIREKTAN ODGOVOR

Sve ovo što dijelite kao "Novogodišnje poklone" je za korisnike slabijih paketa. Šta dobijaju kornisnici TRIO GRANDE PREMIUM paketa???!!!!

S poštovanjem vaš vjerni korisnik
TheWatcher

#25685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

Telemach wrote:
Zdravo roki,
neće Vam biti "ukinuti" kanali iz aktuelne ponude. Postojeći korisnici HS kompanije neće biti uvjetovani prelaskom te će imati priliku da i dalje nastave koristiti istu ponudu.

telemach

kada ce korisinci hs-a dobiti vasu ponudu u obliku nekog stampanog letka il slicno :oops:
operacija labrador

#25686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by operacija labrador »

Nije to odgovor ,već reakcija. Sudski epilog će biti odgovor.
operacija labrador

#25687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by operacija labrador »

ne kontam čemu se obični korisnik nada ovde ali eto>
Ovo su veoma ozbiljne opužbe ,za mene kao korisnika HS-a veoma je važno kome ću u budućnosti plaćti usluge. Drugim riječima ako pokaže da je ovo istina ili djelimično istina ,ne pada mi na pamet da ostanem na HS-u budući je HS HKB u vlasništvu Telemacha.
kakaljin

#25688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
kakaljin wrote:Postovani telemach,

Pozdrav
Zdravo kakaljin,
intenzivno se radi na korekciji i poboljšanju mreže. Rado ćemo provjeriti sve lokacije za koje smatrate da je neophodna korekcija, javite nam se u inbox.
Zahvaljujemo na saradnji!
Evo ovdje odmah lokacija je naselje Vraca u Sarajevu, gdje mreza od strane HS-a nije adekvatno uzemljena i provedena i kablovi, spojevi, skretnice u svim haustorima su lose kvalitete i dolazi do gubitka signala. Nadam se da ce te prije pustanja Vaseg signala sanirati ove smetnje.
kakaljin

#25689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
Zdravo roki,
To znaci da cemo imati sve kanale od HS-a i kanale od telemacha u jedinstvenoj ponudi
kakaljin

#25690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

operacija labrador wrote:
ne kontam čemu se obični korisnik nada ovde ali eto>
Ovo su veoma ozbiljne opužbe ,za mene kao korisnika HS-a veoma je važno kome ću u budućnosti plaćti usluge. Drugim riječima ako pokaže da je ovo istina ili djelimično istina ,ne pada mi na pamet da ostanem na HS-u budući je HS HKB u vlasništvu Telemacha.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Samo sudska odluka je relevantna za ovakve stvari. I po njoj se trebas voditi.
hipija

#25691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Iako ujednacavaju ponudu u svim gradovima gdje posluju ovo se vjerovatno odnosi samo na korisnike HS kompanije, iako bi jako dobro bilo da se ubace neki kanali iz njihove ponude poput Cinema Tv, Pink Premium, Pink Classic ako se vec ne moze racunati na Arene.
kakaljin

#25692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
hipija wrote:Iako ujednacavaju ponudu u svim gradovima gdje posluju ovo se vjerovatno odnosi samo na korisnike HS kompanije, iako bi jako dobro bilo da se ubace neki kanali iz njihove ponude poput Cinema Tv, Pink Premium, Pink Classic ako se vec ne moze racunati na Arene.
Arene me ne interesuju ionako sve sportske događaje prenosi SK, interesuju me SCI-FI HD, History2, Cinestar.
Jeli SK prenosi sve sportske događaje ili prenosi samo one koje ti gledaš. Jer je to totalno različito kao što i ja ne mogu reći ne interesuje me nesto jer ja to ne gledam.

A za ove kanale podržavam da trebaju biti u ponudi
hipija

#25693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Iza Horizonta wrote:
hipija wrote:Iako ujednacavaju ponudu u svim gradovima gdje posluju ovo se vjerovatno odnosi samo na korisnike HS kompanije, iako bi jako dobro bilo da se ubace neki kanali iz njihove ponude poput Cinema Tv, Pink Premium, Pink Classic ako se vec ne moze racunati na Arene.
Arene me ne interesuju ionako sve sportske događaje prenosi SK, interesuju me SCI-FI HD, History2, Cinestar.
Ja sam mislio na ono sto ima HS i sto ce im ostati u ponudi pa da ujednace svim korisnicima, dok si ti vjerovatno mislio uopceno sta bi bilo dobro da ubace. Kad smo kod toga ja bih takodje Cinestar Premiere, H2, Cinemania, Pink Film, Kino Tv, M1, Pink Horror, Pink Classic, Pink Western, DocuBox...Arene necu spominjati, ne sto ih ne zelim vec sto je to u ovom trenutku nerealno :)
mirza_15

#25694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Iza Horizonta wrote: a šta ti imaš od toga bila istina ili ne?
Ukrade lopov liku kojeg ne poznajes auto. Imas li moralnih (zanemarimo sada zakonske jer ti vidim nisu bitne) prepreka da kupis to auto? Namjerno karikiram da vidis sta pises. Javno kazes covjeku "sta tebe boli q. sto je nezakonito" Da ne pricam sada o tome da direktno ides sebi na stetu. A da, tebi ne trebaju arene LP, EL, Roma, Sarajevo, Zeljo... Tebi je jedino bitno da tvoj provajder ispadne pobjednik na bilo koji nacin i da zadrzi nepostenu konkurencijsku prednost pa da ja tebi postavim isto pitanje: Zasto ti je to toliko bitno?

Zamisli BH T ukine sve interkonekcije TM-u. Koji bi to plac bio o nepostenju BH T-a, ali zato ti ne smeta kada se TM isto tako ponasa. Da stvar bude gora TM je gost u ovoj drzavi, a ponasa se krajnje bezobrazno.
ElRe

#25695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

mirza_15 wrote:
Zamisli BH T ukine sve interkonekcije TM-u. Koji bi to plac bio o nepostenju BH T-a, ali zato ti ne smeta kada se TM isto tako ponasa. Da stvar bude gora TM je gost u ovoj drzavi, a ponasa se krajnje bezobrazno.
Svako ko stekne odredjeni polozaj na trzistu ponasa se tako sto ce usjenjivati ostale, odnosno izvuci maksimalnu korist iz toga. Igrom slucaja znam kako funkcionisu neki veliki sistemi koji imaju veoma jak brend. Oni su dobavljaci u auto industriji za skoro sve velike proizvodjace. I umjesto da oni mole proizvodjace automobila da saradjuju sa njima, ne, oni biraju s kim ce da rade. I to ekstra naplacuju. Ovdje UG ima slican proizvod, a ja bih rekao vise njih, i oni sada biraju kome ce ga ponuditi i po kojoj cijeni.

U Americi je VW varao na polju izduvnih gasova. To im je stvorilo dobru podlogu za ekstra profit. Sada ce od jedanog dijela tog ekstra profita platiti kazne i oni oni idu dalje. Ako je istina ovo sto potpisuje Elta Kabel, tamo negdje 202x i neke kada BiH bude primorana od strane EU da uredi sudstvo, zakonodavstvo... United Group ce vec biti dio nekog veceg TK operatora u Evropi, a odgovorni za pocinjeno iz reda vlasti ce odgovarati.

Ako se ovako ponasa UG u BiH, BH Telecom ima sve preduslove da se isto ponasa. Pustimo pricu o ljubavi prema domovini, to ne pije vodu. Svima je cilj da sto vise zarade.

Ova Elta Kabel kaze Telemach obezvrjedjuje operatore u BiH koje kasnije kupuje. Ako im je cilj da ih kupe, sta drugo ocekivati. Na taj nacin je npr u HR T-HT dosao do Optime, Iskona, VIP do Amisa.
Last edited by ElRe on 21/12/2015 19:11, edited 1 time in total.
probook

#25696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Da li ce nam @Telemach reci zasto nema Arena Sport na TM?
kakaljin

#25697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

probook wrote:Da li ce nam @Telemach reci zasto nema Arena Sport na TM?
Da neka nam zvanično kažu razlog zašto ih nema u ponudi a skoro svi korisnici traže ove kanale.
Averus

#25698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Otkad imamo AMC? :shock:
I slike na izborniku? :shock: :shock: :D
crnivrag

#25699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Averus wrote:Otkad imamo AMC? :shock:
I slike na izborniku? :shock: :shock: :D
AMC postoji od početka emitiranja, odnosno od rebrandinga MGM-a u AMC, a MGM je bio oduvijek u Telemach digitalnoj ponudi.

Koji model resivera koristiš, pa ti do sada nisu bile slike u izborniku?
messilla

#25700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Image
Zašto mi padne brzina downloada u "udarnom" terminu? :oops:
Locked