Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- BlackSteel
#25676 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Bilo bi stvarno lijepo, red i kulturno da kad se zalijepi link se ispod napise slovima koji je film u pitanju. Kad ovako nalijepe samo jbeni link sa ko zna koje stranice i sa cim, podsjecaju me na onaj mutavi populus na chatovima koji pokusava komunicirat smajlijima ili pisanjem pjesama po javi.
-
Rob_Atl
#25677 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Dokle je svijet dosao da im je mrsko kliknuti na link 
- BlackSteel
#25678 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Nije mi mrsko jarane, al imas ljudi na mob netu i na telefonima. Dok otvoris dok sta hem ti skine sepet megabajta tube hem dok otvori digne ti tlak djaba. Zaljepis link i napises ispod pobogu koji je film, pa koga zanima dalje on ce i kliknut. Jeboga vise i link i tako plitko rezonovanje kakvo si sad pokazao. Cuj mrsko kliknut link. Dedukcija na nivou nema sta 
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#25679 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
slazem se.BlackSteel wrote:Nije mi mrsko jarane, al imas ljudi na mob netu i na telefonima. Dok otvoris dok sta hem ti skine sepet megabajta tube hem dok otvori digne ti tlak djaba. Zaljepis link i napises ispod pobogu koji je film, pa koga zanima dalje on ce i kliknut. Jeboga vise i link i tako plitko rezonovanje kakvo si sad pokazao. Cuj mrsko kliknut link. Dedukcija na nivou nema sta
inace, odlican film.
- konahawaii
#25680 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Meni je puno gore kad stavi naziv filma bez linka. Meni taj naziv sam po sebi nista ne govori.
- BlackSteel
#25681 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Al care ti onda imas opciju saznat o tom filmu sta zelis, jal slike gledat, jal imdb, jal trailer nac ako zelis. Do tebe je, kontas. A ovako ti dodje nekako kao papanski ultimatum, il klikni il ko te jbe. Dosta raje ima i zabrane na tube na poslu npr, il u zadnje vrjeme forum kako je bagovit iovako sve ide u herlac. Da je insan na kompu pa hajd, al garantujem da 90 posto raje koja je na mobu nikad nece kliknut tako link pogotovo video link, jer je bugovito i komplikovano.
- karanana
#25682 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
slazem se. vec sam milion puta lajao o tome. jos kad ono stave link na imdb sliku pa ono pise image........
jarane, napisi ime filma, dovoljno sam pismen da nadjem podatke o njemu bilo gdje na internetu, jal na imdbu jal na youtubeu ili negde trece.
jarane, napisi ime filma, dovoljno sam pismen da nadjem podatke o njemu bilo gdje na internetu, jal na imdbu jal na youtubeu ili negde trece.
- Bloo
- Globalna šefica
- BlackSteel
#25684 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Gad kapriciozni!!!
-
nema me tamo
#25685 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
http://www.imdb.com/title/tt0247586/
Dobar film, ne zaslužuje ovako visoku ocjenu..
Svakako preporuka.
Dobar film, ne zaslužuje ovako visoku ocjenu..
Svakako preporuka.
- karanana
#25686 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Kultni. dok je chupavo bilo na cijeni.
Ovaj je beton
Image
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#25687 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Kontam da malo kasnim ali je ovo cista devetka
- Point.
#25688 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Jebo te Tito evo jos jednog. Zasto se na svakom dobrom filmu mora zakaciti neki baja koji ce to popljuvati, biti izvan mase da pokaze kako je on cool da je za njega to tesko sranje jer ko biva on se razumije u dobru glumu, dobar scenario, dialoge, kliseje i ostale gluposti? Znaci ti znas bolje od Nolana i hiljade drugih dusa sto ocijenise film kao malo remek djelo?tanjush wrote:interstellar mi je teška prevara, žali bogo vremena. film za tinejdžerski nivo poimanja svijeta i sebe. umjesto 9.3. realnije je da ima 3.9 na imdb. i ovo nešto porede s odsijeom wtf? čak je i gravitacija bolji film, ako ništa, vizuelno je efektniji. jbt, bar se kluni nije vratio, nakon patetičnog oproštaja s astronautkinjom, za razliku od metjuana stranu sad naučna strana priče, to mi ne smeta previše, sama priča je jednostavno površna, jeftina, kliše za klišeom, neuvjerljivo, brbljavo, pretenciozno, a la independent day, ima čak i usa zastava, vijori, da ne govorim o spašavanju svijeta, gluma očaj, od one male kćeri pa do MM, koji, kao po inerciji, nastavlja glumu iz true detectiv, usporen, pije pivo na isti način, nešto kao filozofira, za razliku od serije i konteksta gdje mu to stoji, ovdje jedva da mi je podnošljiv...nek se ljuti ko hoće, ali nolan me je definitivno uvjerio da je prevara, poput cronenberga, pa i arnofskog, obične dobre zanatlije.
od sinoć, od izlaska iz kina mi gorak okus. odmah povlačim paralelu s carpenterovim escape in new york, koji neku veče išao na hrt3 i ne mogu se porediti, koliko god i tmao banalna priča bila, iskrenije sve urađeno, pravi mali slatki uvod u blade runner...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#25689 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Point. wrote:Jebo te Tito evo jos jednog. Zasto se na svakom dobrom filmu mora zakaciti neki baja koji ce to popljuvati, biti izvan mase da pokaze kako je on cool da je za njega to tesko sranje jer ko biva on se razumije u dobru glumu, dobar scenario, dialoge, kliseje i ostale gluposti? Znaci ti znas bolje od Nolana i hiljade drugih dusa sto ocijenise film kao malo remek djelo?tanjush wrote:interstellar mi je teška prevara, žali bogo vremena. film za tinejdžerski nivo poimanja svijeta i sebe. umjesto 9.3. realnije je da ima 3.9 na imdb. i ovo nešto porede s odsijeom wtf? čak je i gravitacija bolji film, ako ništa, vizuelno je efektniji. jbt, bar se kluni nije vratio, nakon patetičnog oproštaja s astronautkinjom, za razliku od metjuana stranu sad naučna strana priče, to mi ne smeta previše, sama priča je jednostavno površna, jeftina, kliše za klišeom, neuvjerljivo, brbljavo, pretenciozno, a la independent day, ima čak i usa zastava, vijori, da ne govorim o spašavanju svijeta, gluma očaj, od one male kćeri pa do MM, koji, kao po inerciji, nastavlja glumu iz true detectiv, usporen, pije pivo na isti način, nešto kao filozofira, za razliku od serije i konteksta gdje mu to stoji, ovdje jedva da mi je podnošljiv...nek se ljuti ko hoće, ali nolan me je definitivno uvjerio da je prevara, poput cronenberga, pa i arnofskog, obične dobre zanatlije.
od sinoć, od izlaska iz kina mi gorak okus. odmah povlačim paralelu s carpenterovim escape in new york, koji neku veče išao na hrt3 i ne mogu se porediti, koliko god i tmao banalna priča bila, iskrenije sve urađeno, pravi mali slatki uvod u blade runner...
- jasko_ba
#25690 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
"Kao hejter kad recenzira filmove, pardon hejtcenzira filmove budući da je pozitivna kritika od hejtera rjeđa nego kvalitetan tekst Davora Butkovića. Naravno, osim ako se ne radi o francuskom art-noir krimiću iz 1918. u kojem glumi manje poznat, ali jednako talentiran polubrat od Audrey Hepburn."Point. wrote:Jebo te Tito evo jos jednog. Zasto se na svakom dobrom filmu mora zakaciti neki baja koji ce to popljuvati, biti izvan mase da pokaze kako je on cool da je za njega to tesko sranje jer ko biva on se razumije u dobru glumu, dobar scenario, dialoge, kliseje i ostale gluposti? Znaci ti znas bolje od Nolana i hiljade drugih dusa sto ocijenise film kao malo remek djelo?tanjush wrote:interstellar mi je teška prevara, žali bogo vremena. film za tinejdžerski nivo poimanja svijeta i sebe. umjesto 9.3. realnije je da ima 3.9 na imdb. i ovo nešto porede s odsijeom wtf? čak je i gravitacija bolji film, ako ništa, vizuelno je efektniji. jbt, bar se kluni nije vratio, nakon patetičnog oproštaja s astronautkinjom, za razliku od metjuana stranu sad naučna strana priče, to mi ne smeta previše, sama priča je jednostavno površna, jeftina, kliše za klišeom, neuvjerljivo, brbljavo, pretenciozno, a la independent day, ima čak i usa zastava, vijori, da ne govorim o spašavanju svijeta, gluma očaj, od one male kćeri pa do MM, koji, kao po inerciji, nastavlja glumu iz true detectiv, usporen, pije pivo na isti način, nešto kao filozofira, za razliku od serije i konteksta gdje mu to stoji, ovdje jedva da mi je podnošljiv...nek se ljuti ko hoće, ali nolan me je definitivno uvjerio da je prevara, poput cronenberga, pa i arnofskog, obične dobre zanatlije.
-
nema me tamo
#25691 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Tako je Jale brate naruži ih! 
-
Tyke
#25692 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Step Up All In (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2626350/?ref_=nv_sr_1
https://www.youtube.com/watch?v=IOMNIlRYvAc
Klasika, ne odskace od prijasnjih dijelova. Ljubitelj sam plesa, twerkanja tako da gotivim ovaj zanr filma.
http://www.imdb.com/title/tt2626350/?ref_=nv_sr_1
https://www.youtube.com/watch?v=IOMNIlRYvAc
Klasika, ne odskace od prijasnjih dijelova. Ljubitelj sam plesa, twerkanja tako da gotivim ovaj zanr filma.
- KPNCTNJAH
#25693 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
http://www.imdb.com/title/tt0458481/ - Sin City A Dame to Kill For
Valja li ovo cudo, ja tek saznao da postoji
Na yify izasao...
Valja li ovo cudo, ja tek saznao da postoji
Na yify izasao...
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#25694 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Sasvim okKPNCTNJAH wrote:http://www.imdb.com/title/tt0458481/ - Sin City A Dame to Kill For
Valja li ovo cudo, ja tek saznao da postoji![]()
![]()
Na yify izasao...
-
BlackSnake
#25695 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Ljudi ne znam zašto je problem kada neko drugačije razmišlja. Ni ja nisam neki obožavalac Nolana. Ok, ima visoke ocjene na IMDb, ali treba imati u vidu i ko daje ocjene. Posljednji filmovi su uglavnom za široke mase. Na primjer Batman serijal koji je on radio mene uopšte nije impresionirao. Poštujem one koje jeste, ali čemu verbalna salva na one koji drukčije misle ?jasko_ba wrote:"Kao hejter kad recenzira filmove, pardon hejtcenzira filmove budući da je pozitivna kritika od hejtera rjeđa nego kvalitetan tekst Davora Butkovića. Naravno, osim ako se ne radi o francuskom art-noir krimiću iz 1918. u kojem glumi manje poznat, ali jednako talentiran polubrat od Audrey Hepburn."Point. wrote:Jebo te Tito evo jos jednog. Zasto se na svakom dobrom filmu mora zakaciti neki baja koji ce to popljuvati, biti izvan mase da pokaze kako je on cool da je za njega to tesko sranje jer ko biva on se razumije u dobru glumu, dobar scenario, dialoge, kliseje i ostale gluposti? Znaci ti znas bolje od Nolana i hiljade drugih dusa sto ocijenise film kao malo remek djelo?tanjush wrote:interstellar mi je teška prevara, žali bogo vremena. film za tinejdžerski nivo poimanja svijeta i sebe. umjesto 9.3. realnije je da ima 3.9 na imdb. i ovo nešto porede s odsijeom wtf? čak je i gravitacija bolji film, ako ništa, vizuelno je efektniji. jbt, bar se kluni nije vratio, nakon patetičnog oproštaja s astronautkinjom, za razliku od metjuana stranu sad naučna strana priče, to mi ne smeta previše, sama priča je jednostavno površna, jeftina, kliše za klišeom, neuvjerljivo, brbljavo, pretenciozno, a la independent day, ima čak i usa zastava, vijori, da ne govorim o spašavanju svijeta, gluma očaj, od one male kćeri pa do MM, koji, kao po inerciji, nastavlja glumu iz true detectiv, usporen, pije pivo na isti način, nešto kao filozofira, za razliku od serije i konteksta gdje mu to stoji, ovdje jedva da mi je podnošljiv...nek se ljuti ko hoće, ali nolan me je definitivno uvjerio da je prevara, poput cronenberga, pa i arnofskog, obične dobre zanatlije.
I da, kada je pomenut Carpenter, evo mene on fascinira i sve sam njegove filmove odgledao, ali razumijem da se njegovi filmovi ne sviđaju svima.
- drag_gost
#25696 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
+1. Svako ima svoje misljenje i ne shvatam zasto iko ima potrebu da nekoga ubjedjuje u svoje misljenje. Ja Nolanov rad pratim prilicno i iako jeste za sire mase, radi odlican posao. Interstellar nisam pogledao, ostavicu svoje misljenje kada budem.BlackSnake wrote:Ljudi ne znam zašto je problem kada neko drugačije razmišlja. Ni ja nisam neki obožavalac Nolana. Ok, ima visoke ocjene na IMDb, ali treba imati u vidu i ko daje ocjene. Posljednji filmovi su uglavnom za široke mase. Na primjer Batman serijal koji je on radio mene uopšte nije impresionirao. Poštujem one koje jeste, ali čemu verbalna salva na one koji drukčije misle ?jasko_ba wrote:"Kao hejter kad recenzira filmove, pardon hejtcenzira filmove budući da je pozitivna kritika od hejtera rjeđa nego kvalitetan tekst Davora Butkovića. Naravno, osim ako se ne radi o francuskom art-noir krimiću iz 1918. u kojem glumi manje poznat, ali jednako talentiran polubrat od Audrey Hepburn."Point. wrote:
Jebo te Tito evo jos jednog. Zasto se na svakom dobrom filmu mora zakaciti neki baja koji ce to popljuvati, biti izvan mase da pokaze kako je on cool da je za njega to tesko sranje jer ko biva on se razumije u dobru glumu, dobar scenario, dialoge, kliseje i ostale gluposti? Znaci ti znas bolje od Nolana i hiljade drugih dusa sto ocijenise film kao malo remek djelo?
I da, kada je pomenut Carpenter, evo mene on fascinira i sve sam njegove filmove odgledao, ali razumijem da se njegovi filmovi ne sviđaju svima.
I Carpenter... uh.. obicno ustanem kada se spomene.
- jasko_ba
#25697 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
99 ljudi kaze za neki film da je fantastican, a ovaj 1 ne silazi sa foruma i fejsbuka da pljuje. Vidio sam i previse takvih frustriranih likova, ko ce znati u kojem su oni fazonu. Jer koji je on faktor pa ce reci da u cuvenoj IMDbTop 250 listi, postoji max 5 filmova vrijedno gledanja? Naravno nijedan nije poslije 1960 godine
Meni je to napacenost
- MedenoSrce
#25698 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
St. Vincent se meni nije svidio. SPOILER: ona nakaradno glumi ruskinju/moldavku/ukrajinku. Samo u USA frustrirane zene imaju onako pametnu i razumnu djecu. Haj' sto fali autenticnosti al ni St Vincent nije uvjerljiv. Nit' smjesno, nit zabavno.
a da preporucim
Gone girl
sva patologija jednog ljubavnog odnosa 
iako je Ben nasljednik Sigala po ekspresivnosti nije uspio upropastiti film.
a da preporucim
Gone girl
-
nema me tamo
#25699 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
MedenoSrce wrote:St. Vincent se meni nije svidio. SPOILER: ona nakaradno glumi ruskinju/moldavku/ukrajinku. Samo u USA frustrirane zene imaju onako pametnu i razumnu djecu. Haj' sto fali autenticnosti al ni St Vincent nije uvjerljiv. Nit' smjesno, nit zabavno.
a da preporucim
Gone girl
![]()
sva patologija jednog ljubavnog odnosa
St. Vincent je meni vrh.
Bill Murray se vratio komediji.
Odlicno!
Razumijem što ti se nije dopao humor, žensko si.
A ti ko ovaj lik na americkoj stranici...
Poceo da pihoanalizira likove, pa šta je ko uradio kako je trebalo..
Ono citam what the fuck?
Tv Show je.
Još jedan pozdrav za Jaleta koji je primjer ostalim forumašima.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25700 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
nešto me antistaljinizam opalio pa evo dva finfilma na tu tematiku
Children of Glory (2006)
"Szabadság, szerelem" (original title)

i
Katyn (2007)
121 min - Drama | History | War - 21 September 2007 (Poland)

Children of Glory (2006)
"Szabadság, szerelem" (original title)

i
Katyn (2007)
121 min - Drama | History | War - 21 September 2007 (Poland)