SDA-All about

Co0l

#25651 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

malakh wrote:svima promiče kako bakir drugi put u roku od pola godine spašava svog miljenika dodika.

prvo ga je izvukao iz šah mat pozicije sa onom odlukom ustavnog suda o 9. januaru, a sada mu sprema finansijsku infuziju u obliku kredita od mmfa.

što bi naši ljudi rekli, prijatelji se u nevolji prepoznaju.
Njima trebaju te pare isto ko i Dodiku,zato ih i uzimaju,zbog sebe,a ne zbog Dodika.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#25652 Re: SDA-All about

Post by malakh »

Co0l wrote:
malakh wrote:svima promiče kako bakir drugi put u roku od pola godine spašava svog miljenika dodika.

prvo ga je izvukao iz šah mat pozicije sa onom odlukom ustavnog suda o 9. januaru, a sada mu sprema finansijsku infuziju u obliku kredita od mmfa.

Njima trebaju te pare isto ko i Dodiku,zato ih i uzimaju,zbog sebe,a ne zbog Dodika.
u rsu je, da se blago izrazim, jad i bijeda. siromaštvo vidljivo na svakom koraku, a ekonomski pokazatelji nikada gori. dodik sve što je mogao prodati, prodao je, banke uništio i sada ga jedino kredit može izvući.

sa druge strane i federaciji trebaju pare, ali ne i nužno.
Co0l

#25653 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

malakh wrote:
Co0l wrote:

u rsu je, da se blago izrazim, jad i bijeda. siromaštvo vidljivo na svakom koraku, a ekonomski pokazatelji nikada gori. dodik sve što je mogao prodati, prodao je, banke uništio i sada ga jedino kredit može izvući.

sa druge strane i federaciji trebaju pare, ali ne i nužno.
Ja ti govorim sta je njihov motiv a to kome vise trebaju pare je drugi par opanaka.Neki bi rekli da Dodiku i odgovara sto veca bijeda jer u bijedi lakse se povlace nacionalisticki argumenti na koje on igra.
Uglavnom,zaboli Bakira neka stvar hoce li pomoci Dodiku,to mu nije motiv kao sto ti hoces da prikazes,nego finansiranje svoje glasacke masinerije.Da li ce pri tome pomoci Dodiku da odrzi glavu iznad povrsine,njemu je potpuno nebitno.Pogotovo sto je Baketu svejedno ko ce biti glavni baja u manjem entitetu jer on ne pretenduje na Dodikovo mjesto nego na vlast na teritoriji koju je SDA zapisala.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#25654 Re: SDA-All about

Post by malakh »

Co0l wrote:
Ja ti govorim sta je njihov motiv a to kome vise trebaju pare je drugi par opanaka.Neki bi rekli da Dodiku i odgovara sto veca bijeda jer u bijedi lakse se povlace nacionalisticki argumenti na koje on igra.
dobro reče senad ivaniću, na protestima opozicije u rsu su imali lokomotivu napada na dodika, a oni su se uhvatili za iglu i došli na teren srpstva gdje je dodik neprikosnoven. hoće li narod dalje padati na dodikove nacionalističke floskule i mahinacije, ostaje sa se vidi, ali po svemu sudeći njemu se bliži kraj.
Uglavnom,zaboli Bakira neka stvar hoce li pomoci Dodiku,to mu nije motiv kao sto ti hoces da prikazes,nego finansiranje svoje glasacke masinerije.
kako će on kreditom od mmfa finansirati glasačku mašineriju? uzmemo npr činjenicu da je 70% sda glasačke mašinerije zaposleno u javnim firmama, koje su finansijski održive, čast izuzetcima, ili im je sda zaposlila nekoga od uže porodice. 20% posto glasača su penzioneri i ideolozi koji glasaju za sda samo zbog alije i bošnjaštva - tipa našeg kolege HM-a, a eto neka je 10% onih od kojih kupuju glasove za 50 KM, neki lanč paket itd.

po mom mišljenju za te stvari njima kredit uopće ne treba - uzmemo li još u obzir da su primanja stranke na godišnjem nivou milionska, da načelnici svake godine penzionerima dodaju 50 KM, naših para, na penziju...
Pogotovo sto je Baketu svejedno ko ce biti glavni baja u manjem entitetu jer on ne pretenduje na Dodikovo mjesto nego na vlast na teritoriji koju je SDA zapisala.
dijelom se slažem, ali i baketu odgovara dodikova konfiguracija, jer će uvijek u njemu pronaći idealnog suparnika u nacionalnim i patriotskim prepucavanjima, a tako i kupiti one jeftine poene.
almir90

#25655 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

Samo SDA na svim nivoima, u jedinstvu je snaga. Bitno je biti prosjak, ovaj Bošnjak, zbun'o se isto mi dođe. :lol: :lol: :lol: :izet: :izet: :izet: :run: :run:
JThomas

#25656 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

telekom i elektroprivreda su održivi, a sve ostalo direktno ili indirektno vezano za budžet treba kredite da opstane.
almir90

#25657 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

Sve vjernici, u pičku materinu. I kažu Tito nije valjao, vala i nije, čim nije istrijebio svu ovu gamad koja hodi i upravlja ovom državom. :izet: :izet:
Last edited by almir90 on 19/06/2016 23:38, edited 1 time in total.
malakh

#25658 Re: SDA-All about

Post by malakh »

JThomas wrote:telekom i elektroprivreda su održivi, a sve ostalo direktno ili indirektno vezano za budžet treba kredite da opstane.
da, ali pod hipoteku da stavljaju svoju nepokretnu imovinu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25659 Re: SDA-All about

Post by pici »

kad su srbi izdržali 500 godina pod turkima izdžat ćemo i mi 500 godina pod SDA...HaJa
cvrčak_na_hedonizmu

#25660 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Bosanski_kralj wrote:Palermo s tobom se u mnogim stvarima slažem, pogotovo na temama o Džeki, reprezentaciji...ali tvoj stav o SDA nikako ne mogu da razumijem.
Interes, budžetska sisa, zaluđeni glasač, vrlo vjerovatno sve zajedno, daju standardni profil Bošnjačkog glasača. Taj će strovaliti državu i sve oko sebe zbog sitnog ćara, malo para i iluzija. Deja vu. Što je najgore ovaj ima mozga. Sad kontaj šta misle i kako se ponašaju polu-retardirani nesposobni džabojedi po državnim institucijama. Takvi bi nas sve prodali za hiljadu maraka, jer znaju da ne mogu bolje.

"Pravdati" zavaljivanje u visini od MILIJARDE maraka da bi se spasili budžetski nesposobni džabojedi mogu samo dušmani ovog naroda. Zemlju više i ne spominjem, jer je taj segment podjele SDA u koaliciji sa ostalim strankama, pardon drugovima, davno završila. Doduše, ništa bolje narod nije ni zaslužio kad se ne buni i kada bira ovu vlast.
palermo

#25661 Re: SDA-All about

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Interes, budžetska sisa, zaluđeni glasač, vrlo vjerovatno sve zajedno, daju standardni profil Bošnjačkog glasača. Taj će strovaliti državu i sve oko sebe zbog sitnog ćara, malo para i iluzija. Deja vu. Što je najgore ovaj ima mozga. Sad kontaj šta misle i kako se ponašaju polu-retardirani nesposobni džabojedi po državnim institucijama. Takvi bi nas sve prodali za hiljadu maraka, jer znaju da ne mogu bolje.

"Pravdati" zavaljivanje u visini od MILIJARDE maraka da bi se spasili budžetski nesposobni džabojedi mogu samo dušmani ovog naroda. Zemlju više i ne spominjem, jer je taj segment podjele SDA u koaliciji sa ostalim strankama, pardon drugovima, davno završila. Doduše, ništa bolje narod nije ni zaslužio kad se ne buni i kada bira ovu vlast.
Đes ba Cvrle, nigdje te da divanimo o Euru. Prođe prvenstvo a tebe nigdje, šteta.

A ovo što napisai. Ma iskreno, meni dosadilo da objašnjavam, ali pošto si ti moj drug sa fudbala, evo još jednom. Ne pišem ja ni za ni protiv SDA. Samo ukazujem da argumentacija ovih SDA protivnika postaje sve čudnija i čudnija (ima i bolja riječ od čudnija...al haj). Evo i sad, onaj izvlači nekakve nebulozne zaključke o tome da je Bakir vidovnjak koji je u trenutku podnošenja zahtjeva Ustavnom sudu znao da će to baš tada trebati Miletu, ili da kredit u Federaciji dižu da bi pomogli jopet Miletu, a bogami ni ovo tvoje nije mnogo bolje. Otprilike si rekao "vid mu gl'ove, jebo mater seljačku " i onda kada to pročitaju ili čuju ovi misleći i ideološki neopterećeni ljudi uglavnom slegnu ramenima, a u sebi pomisle "kak'i bi ovi bili na vlasti kad sad ovake gluposti valjaju"

P-S nego pusti ove besposlice, šta ti misliš ko osvaja Euro.

Meni srce kaže Španija....a razum opet...isto Španija :-D
malakh

#25662 Re: SDA-All about

Post by malakh »

:lol: :lol: :lol:

mirsad ćeman & co su totalno politički nezavisni. svašta čovjek na ovom forumu pročita od ovih "mislećih i ideološki neopterećenih"...

ps uh kako sam zaboravio na suadu palavrić :lol: ona je još nezavisnija :oops:
cvrčak_na_hedonizmu

#25663 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

palermo wrote:

Đes ba Cvrle, nigdje te da divanimo o Euru. Prođe prvenstvo a tebe nigdje, šteta.

A ovo što napisai. Ma iskreno, meni dosadilo da objašnjavam, ali pošto si ti moj drug sa fudbala, evo još jednom. Ne pišem ja ni za ni protiv SDA. Samo ukazujem da argumentacija ovih SDA protivnika postaje sve čudnija i čudnija (ima i bolja riječ od čudnija...al haj). Evo i sad, onaj izvlači nekakve nebulozne zaključke o tome da je Bakir vidovnjak koji je u trenutku podnošenja zahtjeva Ustavnom sudu znao da će to baš tada trebati Miletu, ili da kredit u Federaciji dižu da bi pomogli jopet Miletu, a bogami ni ovo tvoje nije mnogo bolje. Otprilike si rekao "vid mu gl'ove, jebo mater seljačku " i onda kada to pročitaju ili čuju ovi misleći i ideološki neopterećeni ljudi uglavnom slegnu ramenima, a u sebi pomisle "kak'i bi ovi bili na vlasti kad sad ovake gluposti valjaju"

Nisam vrijedjao, barem ne tebe, ti si čak i kompliment dobio :D

Također, koliko sam primjetio ti konstantno relativizujes kritike na račun SDA. Kritika, ako uopste postoji, je neka generalna spin priča, moraju se popraviti. Ozbiljnije kritike još nisam pročitao.

Argumentacija je svakodnevni život.

6 mjeseci čekaš na kateterizaciju, mjesec manje ili više CT, imaš srčani udar, a posalju te kući - nije ti ništa, dobiješ srčani udar završiš na endokrilnoj. Kad dođeš na bilo koji pregled ili kontrolu treba ti šator.

Prevodiš stan cirka 2,5 mjeseca ( tri radnje ukupno ), kad otvaras firmu, legalno, haman da te muntaju na šalteru da dobro razmislis ( iz najbolje namjere ), inspekcije te jašu, jer su prijavljen ( a kad kažeš pa jebiga onaj tamo radi nelegalno, slegnu ramenima i vade se na zakon koji ne regulise internet prodaju ). Dobiješ kazne od cca. 2.000 zbog pogrešno napisanog člana na, blago rečeno, nebitnom papiru ( ako platiš odmah kazna je "samo" hiljadu, haj' šta fali ). Zaštita, prijavljenih, firmi od sive ekonomije 0, al se zato zatvaraju standovi na pijaci.

Na sudu nešto zavrsavas cirka tri godine, platiš 4.000 i završiš za mjesec dana. Ono drugo što ne platiš je i dalje na sudu ( tri-četiri godine, izgubio sam racunicu više ). Za glupost dobiješ tri godine Zenice ( jer si nebitan i nemaš para za advokata), a za teška kaznena djela tipa više pucnjava, ranjavanja, saovracajne nesreće sa smrtnim ishodom dvije godine Igmana ili Ustikoline ( polu-otvoreni tip zatvora ).

Lopovska privatizacija, uništene firme, razgrabljena imovina, budzetska davanja koja kupuju socijalni mir, državu vuku u ambis, umjesto da se otvaraju radna mjesta, privlače strane ulagače ( al' da nisu Arapi koji kupuju, dzaba, zemlju ) i stimulise domaća proizvodnja.

Nijedan papir ( osim rodnog lista, ovjeravanja i jos par gluposti ), nigdje, na bilo kojem šalteru oko bilo čega ne možeš završiti odmah nego ti treba barem pola dana-dan, o sedmicama/mjesecima čekanja u nekim slučajevima da ne govorim. Administracija osim što je spora, bezobrazna i barem 5X veća nego sto bi trebala da bude, je san skoro svakog stanovnika ove zemlje. Poso' je dobar, a para lahka, ne odgovaraš za ništa, nit' ti ko može nešto il' gluho bilo kontrolise.

Prođeš na crveno, pijan, petobanka. Zabrana cvaja. Umjesto da budeš uhapšen na licu mjesta. Nemaš para, jebo si ježa u leđa. Nema redovnih kontrola i patrola na ulicama ( samo saobracajci gladni para ),o kvartovskim patrolama i prevenciji da ne pričam. Sigurnost 0. Još je dobro šta sve baulja po gradu i šta bi se moglo desavati.

I tako dalje i tako dalje i tako dalje.

Sve navedeno su sistemski problemi. Sve navedeno su lični doživljaji osim zdravstva ( porodica ) i zatvora ( komsiluk ). SDA je taj sistem, jer vlada u kontinuitetu skoro 20 godina.

Rezultat vidimo, ili ipak ne vidimo ?

Svijetla budućnost je ispred nas, to je barem očito.

Napomena: najgore u cijeloj priči je to sam prilično uspješan i plivam, kontaj kako je onima što nemaju. Il' te ne zanima ?
pametolog

#25664 Re: SDA-All about

Post by pametolog »

palermo wrote:

:thumbup: citas mi misli
Alfons Kauders

#25665 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:

Također, koliko sam primjetio ti konstantno relativizujes kritike na račun SDA. Kritika, ako uopste postoji, je neka generalna spin priča, moraju se popraviti. Ozbiljnije kritike još nisam pročitao.

6 mjeseci čekaš na kateterizaciju, mjesec manje ili više CT, imaš srčani udar, a posalju te kući - nije ti ništa, dobiješ srčani udar završiš na endokrilnoj. Kad dođeš na bilo koji pregled ili kontrolu treba ti šator.

Prevodiš stan cirka 2,5 mjeseca ( tri radnje ukupno ), kad otvaras firmu, legalno, haman da te muntaju na šalteru da dobro razmislis ( iz najbolje namjere ), inspekcije te jašu, jer su prijavljen ( a kad kažeš pa jebiga onaj tamo radi nelegalno, slegnu ramenima i vade se na zakon koji ne regulise internet prodaju ). Dobiješ kazne od cca. 2.000 zbog pogrešno napisanog člana na, blago rečeno, nebitnom papiru ( ako platiš odmah kazna je "samo" hiljadu, haj' šta fali ). Zaštita, prijavljenih, firmi od sive ekonomije 0, al se zato zatvaraju standovi na pijaci.

Na sudu nešto zavrsavas cirka tri godine, platiš 4.000 i završiš za mjesec dana. Ono drugo što ne platiš je i dalje na sudu ( tri-četiri godine, izgubio sam racunicu više ). Za glupost dobiješ tri godine Zenice ( jer si nebitan i nemaš para za advokata), a za teška kaznena djela tipa više pucnjava, ranjavanja, saovracajne nesreće sa smrtnim ishodom dvije godine Igmana ili Ustikoline ( polu-otvoreni tip zatvora ).

Lopovska privatizacija, uništene firme, razgrabljena imovina, budzetska davanja koja kupuju socijalni mir, državu vuku u ambis, umjesto da se otvaraju radna mjesta, privlače strane ulagače ( al' da nisu Arapi koji kupuju, dzaba, zemlju ) i stimulise domaća proizvodnja.

Nijedan papir ( osim rodnog lista, ovjeravanja i jos par gluposti ), nigdje, na bilo kojem šalteru oko bilo čega ne možeš završiti odmah nego ti treba barem pola dana-dan, o sedmicama/mjesecima čekanja u nekim slučajevima da ne govorim. Administracija osim što je spora, bezobrazna i barem 5X veća nego sto bi trebala da bude, je san skoro svakog stanovnika ove zemlje. Poso' je dobar, a para lahka, ne odgovaraš za ništa, nit' ti ko može nešto il' gluho bilo kontrolise.

Prođeš na crveno, pijan, petobanka. Zabrana cvaja. Umjesto da budeš uhapšen na licu mjesta. Nemaš para, jebo si ježa u leđa. Nema redovnih kontrola i patrola na ulicama ( samo saobracajci gladni para ),o kvartovskim patrolama i prevenciji da ne pričam. Sigurnost 0. Još je dobro šta sve baulja po gradu i šta bi se moglo desavati.

Sve navedeno su sistemski problemi. Sve navedeno su lični doživljaji osim zdravstva ( porodica ) i zatvora ( komsiluk ). SDA je taj sistem, jer vlada u kontinuitetu skoro 20 godina.

Napomena: najgore u cijeloj priči je to sam prilično uspješan i plivam, kontaj kako je onima što nemaju. Il' te ne zanima ?
od-do :thumbup:

Ma i Palermo zna sve ovo, ali sta ces, mora covjek braniti svoju opciju i opravdati svoj glas za SDA nekim visim interesima. :)
jao_situacije

#25666 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

pici wrote:kad su srbi izdržali 500 godina pod turkima izdžat ćemo i mi 500 godina pod SDA...HaJa
mijenjam 500 godina pod turkima i 500 godina pod sda, za 50 godina pod austrijom...
Alfons Kauders

#25667 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:

Bakir nije vidovnjak, ali nije ni glup. Cak mi se cini da se na silu trudi da u nekim situacijama izgleda mutavo, i da prica kao dedo od 75 godina (to mu je valjalo starom, pa sto da ne pokusa i on, ha ja).

A ne znam sta ti je toliko cudno u argumentaciji koja se koristi na ovoj temi? SDA se ponekad jednostavno nadje u situaciji da mora izaci u susret Dodiku ili Covicu. To samo po sebi nije lose, ukoliko se dobro naplati. Problem je narodu objasniti zasto se to cini, barem prosjecnim ljudima (nama valjda ne moraju, ako je dobra trgovina, onda cu je i ja podrzati). Veci je problem kada se trguje za stranacke, a ne za drzavne ili nacionalne interese. To, naravno, nikad necu podrzati.

Moj najveci problem sa SDA uopste nije ta, hajmo reci visoka politika, vec upravo ovo sto je Crvrak napisao... Sto ne ciste svoju avliju, a na vlasti su vec cetvrt stoljeca. Jebe se meni za visoku politiku ako nisu u stanju rijesiti osnovne stvari bitne za svakodnevni zivot, a nisu.
jao_situacije

#25668 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

malakh wrote:
Co0l wrote:
dobro reče senad ivaniću, na protestima opozicije u rsu su imali lokomotivu napada na dodika, a oni su se uhvatili za iglu i došli na teren srpstva gdje je dodik neprikosnoven. hoće li narod dalje padati na dodikove nacionalističke floskule i mahinacije, ostaje sa se vidi, ali po svemu sudeći njemu se bliži kraj.
Uglavnom,zaboli Bakira neka stvar hoce li pomoci Dodiku,to mu nije motiv kao sto ti hoces da prikazes,nego finansiranje svoje glasacke masinerije.
kako će on kreditom od mmfa finansirati glasačku mašineriju? uzmemo npr činjenicu da je 70% sda glasačke mašinerije zaposleno u javnim firmama, koje su finansijski održive, čast izuzetcima, ili im je sda zaposlila nekoga od uže porodice. 20% posto glasača su penzioneri i ideolozi koji glasaju za sda samo zbog alije i bošnjaštva - tipa našeg kolege HM-a, a eto neka je 10% onih od kojih kupuju glasove za 50 KM, neki lanč paket itd.

po mom mišljenju za te stvari njima kredit uopće ne treba - uzmemo li još u obzir da su primanja stranke na godišnjem nivou milionska, da načelnici svake godine penzionerima dodaju 50 KM, naših para, na penziju...
Pogotovo sto je Baketu svejedno ko ce biti glavni baja u manjem entitetu jer on ne pretenduje na Dodikovo mjesto nego na vlast na teritoriji koju je SDA zapisala.
dijelom se slažem, ali i baketu odgovara dodikova konfiguracija, jer će uvijek u njemu pronaći idealnog suparnika u nacionalnim i patriotskim prepucavanjima, a tako i kupiti one jeftine poene.
kredit treba za budžet, do kraja godine bi bio bankrot kod nas, a u boljem entitetu do kraja 8. mjeseca
gdje su plate pa penzije pa boračke naknade pa naknade poljoprivredi itd. itd. ep i telekom zajedno nemaju ni 20 000 glasova, većina glasova je u kantonima
javne firme nisu uopće održive, željeznice ko nešto pokušavaju oni naftni terminali nešto, bh gas nešto, pošta jeste telekom i ep jesu, ostalo je za otpada
ako ćemo iskreno, ja bakira nisam uopće čuo da spominje dodika često, a haris je recimo to radio haman svaki dan
priča da bi dodika to srušilo je jako naivna i u rangu one o popisu i 50% i ukidanju rsa, u krajnjem slučaju kad više ne bi bilo mogućnosti uletila bi srbija sa nekim izmišljenim kreditiranjem i dala pare da se produži patnja do aranžmana sa mmf-om pitanje je ko bi ovdje slično uradio
turska? čisto sumnjam, možda neka arapska bajram banka ili ramazanske vitre al i to je poprilično nategnuto

čovjek je fino objasnio, bakiru i čoviću također trebaju pare i ne isplati im se 5 mjeseci pred izbore igrati se sa socijalnim mirom i popušiti izbore da bi srušili nekog dodika i onda dobili kočnicu u sdsu
ovako je najpametnije, sds na državnom nivou kontrira dodiku i radi sve da se pokaže glasačima što znači slušaj šta ti se kaže i uradi to, a dodik na entitetskom nivou koči i pokazuje svakim danom sve jasnije da su entiteti kočnice, i sve tako dok nekome ne pukne film i kaže mijenjaj ustav jer stojite u mjestu godinama
palermo

#25669 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Vraćam se ja juče iz Sarajeva, kad brata u tunelu, na dduploj punoj liniji prestiže...ma jebo sam mater i državi i SDA-u i SDP-u i Bakiru i Bakirovici....

Pa bolan Cvrle, ja živim u ovoj državi, znam kako ona diše. Ali ne možeš mi zamjeriti što nisam ostrašćeni pripadnik neke ideologije koja protura ideju da odlaskom jednih a dolaskom drugih dolazi sunce i ljepota u našu malu zemljicu. Bliža mi je puno opcija da budem za ili protiv neke odluke, da tražim rješenje nekog problema, ali konkretnog problema, nego da halakam krivi su zeleni, ili krivi su crveni. Šta mpogu kada znam (znam dakle ne mislim) da time što će otići zeleni a doći crveni ili obrnuto neće se smaniti red za čekanje CT-a. Ako je relativizacija djelovanja SDA, to što mi je zaista svejedno koje je boje mačka, ako lovi miševe, onda me možeš slobodno svrstati u relativizatore. Danas SDA-ovske, sutra SDP-ovske ili neke druge materine koja se zove politička stranka.

Eleneis, odoh od suštine priče koju smo započeli, dakle da ponovim argumentacija koja se koristi protiv SDA je takva da im (mislim SDA-u) objezbjeđuje 300 narednih godina, a more biti i 400 godina vlasti. Ima li neko u toj opoziciji, među vama koji ste jasno ideološki opredjeljeni da se upita, što li ovi dobijaju glasove, a da pri tom malo u stranu stave argumente tipa "vid mu gl'ove, mater mu budžetsku , uhljebljenu".....pa jel ti stvarno misliš da primjerice prosvjetni ili zdravstveni radnici (budžetski paraziti) su oduševljeni životom koji žive.......
palermo

#25670 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:

Ma i Palermo zna sve ovo, ali sta ces, mora covjek braniti svoju opciju i opravdati svoj glas za SDA nekim visim interesima. :)
Ene ga, opet si se družio sa Vječitim.

I da saberem i ovaj i onaj tvoj slijedeći napisani post, bogami men' se čini da ti i nisi dobro upratio ovu malehnu raspravicu između mene i ovih par diskutanata......
JThomas

#25671 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ako ćemo praviti metaforu s miševima, sda princip rada i djelovanja je da ja pustim cijelo leglo miševa u kuću, dovedem svoju ženu da umlati jednog sa cijevi od usisivača i na osnovu toga je proglasim spasiteljicom kuće...
palermo

#25672 Re: SDA-All about

Post by palermo »

JThomas wrote:ako ćemo praviti metaforu s miševima, sda princip rada i djelovanja je da ja pustim cijelo leglo miševa u kuću, dovedem svoju ženu da umlati jednog sa cijevi od usisivača i na osnovu toga je proglasim spasiteljicom kuće...
yes.....a onda ovi protivnici dignu dreku po principu ....što si bona ovoga miša ucmekala a nisi onoga....i šta onda ovima što im miševi čine štetu ostaje drugo nego da kažu, jebo vas miš, bolje jednog da je ucmekala nego nijednog, mor biti da joj se omakne još koji......
JThomas

#25673 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

umjesto da ljubimo stope i blagosiljamo što je od stotine namjerno puštenih od iste raje i klike, deceniju poslije ucmekan jedan.

stvarno gnusno i neuviđavno.
palermo

#25674 Re: SDA-All about

Post by palermo »

JThomas wrote:umjesto da ljubimo stope i blagosiljamo što je od stotine namjerno puštenih od iste raje i klike, deceniju poslije ucmekan jedan.

ma jok, najbolje vikati " 'ta će oni prćili mater, vid im glave".....što jes jes, to je zaista moralno superiorna pozicija....
jao_situacije

#25675 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

JThomas wrote:umjesto da ljubimo stope i blagosiljamo što je od stotine namjerno puštenih od iste raje i klike, deceniju poslije ucmekan jedan.

možda su slučajno pustili :mrgreen:
Post Reply