Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote:
pa nije bezveze ovde se kao ismijavaju milioni koje siti ulupa, a ovi kao trose kikiriki.
i sve to od bosanskih simpatizera koji jedva sastavljaju kraj s krajem.
naravno da nije bezveze, nego je zrelo za zajebancije
nije vezano za tebe direktno nego za svakog koji ismijava sitijeve ulupane milione i gvardiolu kao prevaru,
Ma ismijava se svašta nešto.
Zabava za široke narodne mase
Tomahawk11 wrote:Eriksen me totalno razočarao. Ništa lik sinoć. Umalo na kraju da zajebe prolaz.
Sav nekakav prepadnut. Od mozga ekipe do flopa.
nisam upratio jeko eriksen
Onaj iz Tott što je vraćao loptu, pa City dao 5. gol, pa ga VAR poništio.
Spominjalo se čak i da je Real za njega zainteresovan, ali sinoćnja predstava mu je dobro odmogla u tome.
Da li vrijede ista pravila za igru u napadu i za igri u odbrani. Jer da je ovo bio odbranbeni igrač Cityja, nema šanse da bi se ono sviralo kao penal. Po toj logici, gol je regularan.
VAR will never be successful if idiots are using it.
The best replay that shows the ball hitting Llorente's arm, wasn't even shown to the referee.
Još uvijek je na sudijama da procijene je li bilo namjere igranja rukom, ruka uz tijelo isl. Od iduće sezone svaki dodir rukom prije eventualnog gola će se smatrati prekršajem.
Na Areni to ovako objasniše:
Kad se radi o napadačkom dijelu igre u kaznenom prostoru, svako igranje rukom se tretira kao prekršaj.
U ovom slučaju, presudilo je slobodno sudijsko uvjerenje o nenamjernom igranju rukom ilitiga da je bio neko ko je boljeg vida od Čakira, morebit bi ovo i poništio
Tomahawk11 wrote:Na Areni to ovako objasniše:
Kad se radi o napadačkom dijelu igre u kaznenom prostoru, svako igranje rukom se tretira kao prekršaj.
U ovom slučaju, presudilo je slobodno sudijsko uvjerenje o nenamjernom igranju rukom ilitiga da je bio neko ko je boljeg vida od Čakira, morebit bi ovo i poništio
Još uvijek se ne smatra svako igranje rukom prekršajem, tada ne bi bilo moguće sudijsko uvjerenje o namjeri ili ne.
Iduće sezone, ili kako reče ovaj na Areni od juna svaki kontakt pa u gol će se smatrati prekršajem. Zatim svaki kontakt ruke koja stoji iznad visine ramena je penal. To je što sam za sad upratio.
A Čakijaš je sinoć nakon odluke pokazivao da je dao gol kukom. I ono što smo mogli vidjeti ekran i snimak koji je on ponovio milion puta na njemu se ne vidi nikakakv kontakt ruke.
Last edited by °u° on 18/04/2019 09:09, edited 1 time in total.
Tomahawk11 wrote:Na Areni to ovako objasniše:
Još uvijek se ne smatra svako igranje rukom prekršajem, tada ne bi bilo moguće sudijsko uvjerenje o namjeri ili ne.
Iduće sezone, ili kako reče ovaj na Areni od juna svaki kontakt pa u gol će se smatrati prekršajem. Zatim svaki kontakt ruke koja stoji iznad visine ramena je penal. To je što sam za sad upratio.
Nije da branim City, ali na ovom snimku potenciraju činjenicu da ovaj ugao nije uopšte pokazan sudiji. I sam Čakir je poslije pregledanja snimka pokazivao na kuk, kao da želi reći da nije bilo nikakvog igranja rukom, a ne da je to bilo nenamjerno igranje rukom.
Drago mi je zbog Tottenhama, ali ako je VAR uveden da bi svaki gol bio regularan, onda je fer da sudija pregleda situaciju iz svih mogućih uglova koji su pokriveni kamerama. Jedino da ovo što je "u" postavio nije nečiji random snimak sa tribina. Trebo je Čakir otrčat do ljudi iza gola i reć: hajmo sad, dajte telefone
°u° wrote:I mislim da bi trebalo javno objavljivati pravila, nove detalje, objašnjenja i dodatke istih da se raja ne kolje. Ili im baš paše da se mi koljemo
Ima i VAR protokol tu, piše da se usporeni snimak može koristiti za utvrđivanje činjenica, npr. gdje je lopta pogodila, ali za "intenzitet" se koristi normalna brzina snimka, tj. da kada se utvrđuje je li bilo namjerno ili nenamjerno gleda se normalna brzina.
Mislim da je ovo ispravno ostao go, ruka uz tijelo, još se vidi kako Llorente povlači ruku skroz uz tijelo, uopšte ne vidi loptu jer 3 igrača prije njega skaču. Sem da amputira ruku ništa drugo nije mogao
A i da ga nije pogodila lopta u ruku igrač citija iza bi je dočekao ravno svojim rukama pa bi bio penal
Evo sad gledam na preskoke najzanimljivije detalje, Lorente takođe saigraču pokazuje da mu je ruka uz tijelo bila. Čakijaš milion puta ponavlja snimak iz dva ugla. Ko zna šta bi dosudio da je vidio ovaj najolji snimak.
Uglavnom VAR će trebat još poboljšavat i usavršavat. Još uvijek postoji puno prostora za manipulacije. Ali ipak do sad nas je poštedio više grešaka nego što ih je dozvolio.
°u° wrote:I mislim da bi trebalo javno objavljivati pravila, nove detalje, objašnjenja i dodatke istih da se raja ne kolje. Ili im baš paše da se mi koljemo
Ima i VAR protokol tu, piše da se usporeni snimak može koristiti za utvrđivanje činjenica, npr. gdje je lopta pogodila, ali za "intenzitet" se koristi normalna brzina snimka, tj. da kada se utvrđuje je li bilo namjerno ili nenamjerno gleda se normalna brzina.
Mislim da je ovo ispravno ostao go, ruka uz tijelo, još se vidi kako Llorente povlači ruku skroz uz tijelo, uopšte ne vidi loptu jer 3 igrača prije njega skaču. Sem da amputira ruku ništa drugo nije mogao
A i da ga nije pogodila lopta u ruku igrač citija iza bi je dočekao ravno svojim rukama pa bi bio penal