Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
smartXL
#25651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeste gladni za taj poklon i to javno pokazujete. Pustite ba sirotinju nek uziva, imate najskuplje pakete, dakle sve moguce usluge i opet da je dzaba jos sta. Ostavite broj racuna da vam skupimo u uplatimo, izgleda da vam je prijeko potrebno 
- Benq
#25652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To ti je nas mentalitet... Evo npr ovaj najskuplji paket Trio Grande Premium , ima tu sve kanale i brzinu neta 120/5 , neko je vec pitao ovdje da li ce bar brzinu povecati u ovom paketu kao poklon kao sto su ostalima pusteni kanali , samo ne razumijem , sta ce kome veca brzina od ove , samo da bi stavljao screen od speed testa ovdje !?smartXL wrote:Jeste gladni za taj poklon i to javno pokazujete. Pustite ba sirotinju nek uziva, imate najskuplje pakete, dakle sve moguce usluge i opet da je dzaba jos sta. Ostavite broj racuna da vam skupimo u uplatimo, izgleda da vam je prijeko potrebno
-
smartXL
#25653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gledaj kako ti nekoga mozes usrecit a ne kako tebe mogu. Sta tolko navaljujete, ko da cete propast ako ne dobijete. Hocete da vam racun skresu? Aj izjasnite se kakav poklon zelite, iako imate sve al et haman da vam je maloIza Horizonta wrote: upravu je čovjek 100% ako je svima onda je svima
- odmor
#25654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobit cete smanjenje racuna, odnosno uz racun ce doci paketic u kojem ce biti (po' kile kafe, kila kocke i rahat lokumdrugtito2011 wrote:Pitanje za TELEMACH.
MOLIM ZA DIREKTAN ODGOVOR
Sve ovo što dijelite kao "Novogodišnje poklone" je za korisnike slabijih paketa.
Šta dobijaju kornisnici TRIO GRANDE PREMIIUM paketa????!!!!!!
Nadam se da će te se konačno UDOSTOJITI i odgovoriti.
-
nekkem
#25655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prica vam je smijesna. Stvar je u tretmanu korisnika i to je svima valjda jasno.Benq wrote:To ti je nas mentalitet... Evo npr ovaj najskuplji paket Trio Grande Premium , ima tu sve kanale i brzinu neta 120/5 , neko je vec pitao ovdje da li ce bar brzinu povecati u ovom paketu kao poklon kao sto su ostalima pusteni kanali , samo ne razumijem , sta ce kome veca brzina od ove , samo da bi stavljao screen od speed testa ovdje !?smartXL wrote:Jeste gladni za taj poklon i to javno pokazujete. Pustite ba sirotinju nek uziva, imate najskuplje pakete, dakle sve moguce usluge i opet da je dzaba jos sta. Ostavite broj racuna da vam skupimo u uplatimo, izgleda da vam je prijeko potrebno
Pitanje je principa. Telemach ispada firma kod koje korisnici sto vise placaju imaju losiji tretman, pocevsi od nacina tarifiranja dodatnih CAM modula do ovih akcija.
Da li bi tebi bilo svejedno da placas tih mjesec i po dana za nesto sto ce neko drugi dobiti dzaba? Sta je potrebno da se ima punu TV uslugu za ovaj promo period? Da imas trio grande family i dodatno placas HBO premium? Znaci, za nekih cca 70 KM mjesec i po imas prakticki istu uslugu (sa sporijim internetom i bez D3 Kuca usluge) kao onaj koji placa 90KM za to.
- Telemach
#25656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako i kada bude noviteta na ovu temu, kao i do sada pisaćemo i blagovremeno vas obavještavati i na ovaj način.Iza Horizonta wrote:Pošto uz trio grande pakete dolazi i D3GO kuća a pošto su mnogi zamjenili resivere za module moje pitanje se odnosi kada će se promjenit trenutna politika vezana uz dodatne module tj plaćanje pretplate na pretplatu.
- drugtito2011
#25657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije pitanje da li će nas usrećiti, pitanje je ISTOG tretmana korsinika. Zašto bi korisnki koji plaća 500 KM godišenje imao bolji tretman od onog koji plaća 1000 KM?smartXL wrote:Gledaj kako ti nekoga mozes usrecit a ne kako tebe mogu. Sta tolko navaljujete, ko da cete propast ako ne dobijete. Hocete da vam racun skresu? Aj izjasnite se kakav poklon zelite, iako imate sve al et haman da vam je maloIza Horizonta wrote: upravu je čovjek 100% ako je svima onda je svima
Navedi mi jedan dobar razlog.
PS: I za CAM modul sam se izborio da dobijem besplatno i uspio sam. Više puta zvali telefonom, slali mailove, itd...Mogu sve kad ih se pritisne, samo da se ne bi negativno pisalo na forumu. I sad ću raditi isto. Svaki dan ću postavljati isto pitanje dok ne odgovore.
-
smartXL
#25658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To se svakodnevno desava, novi korisnici imaju benefite od umanjenja racuna do vecih paketa za istu cijenu koju ja placam. I sta sad treba da ja pjenim. Na stranici je navedena cijena paketa i sta je ukljuceno, meni je to ispostovano i nemam osnova da se bunim.nekkem wrote:Prica vam je smijesna. Stvar je u tretmanu korisnika i to je svima valjda jasno.
Pitanje je principa. Telemach ispada firma kod koje korisnici sto vise placaju imaju losiji tretman, pocevsi od nacina tarifiranja dodatnih CAM modula do ovih akcija.
Da li bi tebi bilo svejedno da placas tih mjesec i po dana za nesto sto ce neko drugi dobiti dzaba? Sta je potrebno da se ima punu TV uslugu za ovaj promo period? Da imas trio grande family i dodatno placas HBO premium? Znaci, za nekih cca 70 KM mjesec i po imas prakticki istu uslugu (sa sporijim internetom i bez D3 Kuca usluge) kao onaj koji placa 90KM za to.
Gledaj kako ti nekoga mozes usrecit...
-
nekkem
#25659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pretpostavljam da si htio quote-ati drugi post.Iza Horizonta wrote:Ja uz trio grande family imam još i HD paket i HBO premium, i zašto se dodatni moduli tretiraju posebno uz naplatu paketa umjesto da se dozvoli gledanje paketa koje koristiš bez naplate, samo nemojte floskule o zloupotrebi istih jer je to priča za malu djecu.nekkem wrote: Prica vam je smijesna. Stvar je u tretmanu korisnika i to je svima valjda jasno.
- Benq
#25660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U pricu oko cijena CAM modula necu da ulazim jer to je vec 1000 puta ispricana prica ovdje.nekkem wrote: Prica vam je smijesna. Stvar je u tretmanu korisnika i to je svima valjda jasno.
Korisnici Trio Grande Premium paketa imaju sve kanale u paketu , cak i HBO Premium, sta da se ponudi tom korisniku kad ima sve u full-u ? Drugima se otkljucavaju dodatni kanali tih mjesec dana zato sto iste nemaju u svom paketu i nije svako u mogucnosti da placa skuplje pakete. Po tvom postu , mogu da zakljucim da zelis da se umanje racuni za Premium paket onoliko koliko kostaju ovi dodatni paketi kanala koji ce biti pusteni ostalim korisnicima pa da ste svi "jednaki", to bi onda vec bila druga stvar , ali se jos NIKO nije pojavio sa PRECIZNIM zahtjevom prema telemach-u , nego stalno idu samo pitanja " a sta cemo mi dobit ? "
Tako ti je to kod nas... imas sve , ali daj JOS...
- drugtito2011
#25661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidiš kako, ..... iz TM odgovaraju na sva pitanja koja im odgovaraju, a nikako na ono što im ne odgovara. isto je kad nazoveš 1360, šta god da pitaš oni dogovaraju kao papagaji, napament naučen tekst i to je to.smartXL wrote:Jeste gladni za taj poklon i to javno pokazujete. Pustite ba sirotinju nek uziva, imate najskuplje pakete, dakle sve moguce usluge i opet da je dzaba jos sta. Ostavite broj racuna da vam skupimo u uplatimo, izgleda da vam je prijeko potrebno
- drugtito2011
#25662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:U pricu oko cijena CAM modula necu da ulazim jer to je vec 1000 puta ispricana prica ovdje.nekkem wrote: Prica vam je smijesna. Stvar je u tretmanu korisnika i to je svima valjda jasno.
Korisnici Trio Grande Premium paketa imaju sve kanale u paketu , cak i HBO Premium, sta da se ponudi tom korisniku kad ima sve u full-u ? Drugima se otkljucavaju dodatni kanali tih mjesec dana zato sto iste nemaju u svom paketu i nije svako u mogucnosti da placa skuplje pakete. Po tvom postu , mogu da zakljucim da zelis da se umanje racuni za Premium paket onoliko koliko kostaju ovi dodatni paketi kanala koji ce biti pusteni ostalim korisnicima pa da ste svi "jednaki", to bi onda vec bila druga stvar , ali se jos NIKO nije pojavio sa PRECIZNIM zahtjevom prema telemach-u , nego stalno idu samo pitanja " a sta cemo mi dobit ? "
Tako ti je to kod nas... imas sve , ali daj JOS...
A ko se od korisnika, kojima su otvoreni svi kanali, pojavio sa preciznim zahtjevom da mu se otvore svi kanali u periodu o kojem se ovde raspravlja? Koliko znam NIKO, i to je isljučivo odluka TM.
Zašto bi ti dobio 70 KM na poklon a ja ne?
- Radar71
#25663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naglašeno je za nove korisnike, a za magiju pise za sve korisnike. Znači da lažu, samo nek kažu nećete dobiti ništa i mirna BosnasmartXL wrote:To se svakodnevno desava, novi korisnici imaju benefite od umanjenja racuna do vecih paketa za istu cijenu koju ja placam. I sta sad treba da ja pjenim. Na stranici je navedena cijena paketa i sta je ukljuceno, meni je to ispostovano i nemam osnova da se bunim.nekkem wrote:Prica vam je smijesna. Stvar je u tretmanu korisnika i to je svima valjda jasno.
-
nekkem
#25664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onog momenta kad su osmislili promotivnu akciju koja korisnicima najskupljeg paketa ne nudi nista, a korisnicima koji placaju manje nudi dzaba ono za sto ovi prvi placaju, tog momenta su totalno promasili sa promotivnom akcijom i dali ljudima puno pravo da se bune.Benq wrote:Tako ti je to kod nas... imas sve , ali daj JOS...
Jasno je da je otkljucavanje kanala pokusaj da se ljudi "navuku" da uzmu jaci paket i dodatnu uslugu koju ce u buducnosti placati skuplje. Jasno je i da iz te perspektive ovi koji vec placaju najskuplju uslugu nisu interesantni jer im se nema sta vise prodati, ali to ne opravdava odnos prema tim korisnicima.
Ako vec nemaju sta ponuditi (a nemaju), mogu ljudima bar malo smanjiti racun i tako ispostovati neki princip.
-
smartXL
#25665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zavrsi tu recenicu sto pise za sve korisnikeRadar71 wrote: Naglašeno je za nove korisnike, a za magiju pise za sve korisnike. Znači da lažu, samo nek kažu nećete dobiti ništa i mirna Bosna
Znaci da ne lazu, nego kazu kako jest. To sad sto ovdje ima gladnih ljudi pa gledaju da sto vise imaju a teoretksi ne moze vise, to je druga stvar.Od 15.12.2015. do 31.1.2016. godine, svim korisnicima Telemach D3 digitalne televizije i Total TV satelitske platforme bit će dostupni digitalni i HD kanali, koje do sada nisu imali u svom paketu. Korisnicima Telemach D3 digitalne televizije bit će dostupni D3 prošireni paket i HD paket.
Ako imas sve, sta hoces vise majke ti ga
- Radar71
#25666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onda mi nismo korisnici Telemacha. Ne želim ništa, imam već dovoljno ali su mogli bar uz račun novogodišnju čestitku poslati, pola marke šta im je tosmartXL wrote:Zavrsi tu recenicu sto pise za sve korisnikeRadar71 wrote: Naglašeno je za nove korisnike, a za magiju pise za sve korisnike. Znači da lažu, samo nek kažu nećete dobiti ništa i mirna Bosna
Znaci da ne lazu, nego kazu kako jest. To sad sto ovdje ima gladnih ljudi pa gledaju da sto vise imaju a teoretksi ne moze vise, to je druga stvar.Od 15.12.2015. do 31.1.2016. godine, svim korisnicima Telemach D3 digitalne televizije i Total TV satelitske platforme bit će dostupni digitalni i HD kanali, koje do sada nisu imali u svom paketu. Korisnicima Telemach D3 digitalne televizije bit će dostupni D3 prošireni paket i HD paket.
Ako imas sve, sta hoces vise majke ti ga
- Benq
#25667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti si prvi koji je ovdje napisao precizno sta se trazi za korisnike sa najskupljim paketima , da je tako bilo od pocetka diskusije mozda bi i TM drugacije reagovao ovdje, sve do sad su bila pitanja "a sta mi... ". Cekajte da se TM oglasi opet po tom pitanju pa sta bude neka budenekkem wrote:Onog momenta kad su osmislili promotivnu akciju koja korisnicima najskupljeg paketa ne nudi nista, a korisnicima koji placaju manje nudi dzaba ono za sto ovi prvi placaju, tog momenta su totalno promasili sa promotivnom akcijom i dali ljudima puno pravo da se bune.Benq wrote:Tako ti je to kod nas... imas sve , ali daj JOS...
Jasno je da je otkljucavanje kanala pokusaj da se ljudi "navuku" da uzmu jaci paket i dodatnu uslugu koju ce u buducnosti placati skuplje. Jasno je i da iz te perspektive ovi koji vec placaju najskuplju uslugu nisu interesantni jer im se nema sta vise prodati, ali to ne opravdava odnos prema tim korisnicima.
Ako vec nemaju sta ponuditi (a nemaju), mogu ljudima bar malo smanjiti racun i tako ispostovati neki princip.
-
nekkem
#25668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novi korisnici dobijaju umanjenje cijene na nekoliko mjeseci, a zauzvrat se vezuju ugovorno na 24 mjeseca. Svi prakticki imaju pravo na neku povoljnost uz potpis novog ugovora, ukljucujuci postojece korisnike kojima je obavezno trajanje ugovora isteklo. Dakle, to uopste nije isto kao ovo o cemu je sad rijec.smartXL wrote: To se svakodnevno desava, novi korisnici imaju benefite od umanjenja racuna do vecih paketa za istu cijenu koju ja placam. I sta sad treba da ja pjenim. Na stranici je navedena cijena paketa i sta je ukljuceno, meni je to ispostovano i nemam osnova da se bunim.
Za ovo "Gledaj kako ti nekoga mozes usreciti..." - to uopste nema veze sa temom diskusije, a sve i da ima, ne znas uopste koliko je ko od nas ljudi usrecio samo od jutros pa bi mogamo malo razmisliti o tome da ublazis taj pokusaj neke moralne vertikale.
- sheilak
#25669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
uz novogodisnji racun mogu poslati usb od 4gb, majicu sa natpisom telemach .... a ovaj racun od januara umanjiti kao sto je na akciji za 20 maraka
i mislim da bi to bilo posteno prema korisnicima najskupljih paketa jer ovi ostali dobijaju besplatno otkljucane kanale mjesec i po (r)
i mislim da bi to bilo posteno prema korisnicima najskupljih paketa jer ovi ostali dobijaju besplatno otkljucane kanale mjesec i po (r)
-
nekkem
#25670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem je sto uopste iko ista treba da pise na tu temu jer to znaci da je greska od strane TM vec napravljena i to ne prvi put.Benq wrote:Ti si prvi koji je ovdje napisao precizno sta se trazi za korisnike sa najskupljim paketima , da je tako bilo od pocetka diskusije mozda bi i TM drugacije reagovao ovdje, sve do sad su bila pitanja "a sta mi... ". Cekajte da se TM oglasi opet po tom pitanju pa sta bude neka bude
-
smartXL
#25671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vezan sam i ja ugovorom pa nemam benefite, a kad budu nisu ni blizu kao novim korisnicima. Za isti paket neko placa u pola cijene a neko punu cijenunekkem wrote: Novi korisnici dobijaju umanjenje cijene na nekoliko mjeseci, a zauzvrat se vezuju ugovorno na 24 mjeseca. Svi prakticki imaju pravo na neku povoljnost uz potpis novog ugovora, ukljucujuci postojece korisnike kojima je obavezno trajanje ugovora isteklo. Dakle, to uopste nije isto kao ovo o cemu je sad rijec.
Za ovo "Gledaj kako ti nekoga mozes usreciti..." - to uopste nema veze sa temom diskusije, a sve i da ima, ne znas uopste koliko je ko od nas ljudi usrecio samo od jutros pa bi mogamo malo razmisliti o tome da ublazis taj pokusaj neke moralne vertikale.
- drugtito2011
#25672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet pitam i MOLIM te odgovori:Benq wrote:Ti si prvi koji je ovdje napisao precizno sta se trazi za korisnike sa najskupljim paketima , da je tako bilo od pocetka diskusije mozda bi i TM drugacije reagovao ovdje, sve do sad su bila pitanja "a sta mi... ". Cekajte da se TM oglasi opet po tom pitanju pa sta bude neka budenekkem wrote:Onog momenta kad su osmislili promotivnu akciju koja korisnicima najskupljeg paketa ne nudi nista, a korisnicima koji placaju manje nudi dzaba ono za sto ovi prvi placaju, tog momenta su totalno promasili sa promotivnom akcijom i dali ljudima puno pravo da se bune.Benq wrote:Tako ti je to kod nas... imas sve , ali daj JOS...
Šta su konkretno tražili od TM korisnici manjih paketa da bi dobili otvaranje svih kanala?
-
nekkem
#25673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidis, ja nisam vezan ugovorom jer mi je ugovor istekao, a ne zelim da se vezem na nova 24 mjeseca pod uslovima koje su mi ponudili kao "loyalty paket", izmedju ostalog zbog losih poteza koje vuku poput ove selektivne promocije i naplacivanja za dodatne CAM module. Da, prave razliku izmedju potpuno novih korisnika i postojecih koji produzuju ugovor, sto takodjer ne bi trebalo biti ali kod nas sve moze jer konkurencije nema.smartXL wrote:Vezan sam i ja ugovorom pa nemam benefite, a kad budu nisu ni blizu kao novim korisnicima. Za isti paket neko placa u pola cijene a neko punu cijenu
- Benq
#25674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo kratko i jasno :drugtito2011 wrote: Opet pitam i MOLIM te odgovori:
Šta su konkretno tražili od TM korisnici manjih paketa da bi dobili otvaranje svih kanala?
Ovo sto su napisali je i vise nego jasno , ne znam sta se neko ima buniti ovdje kad je receno da ce se pustit kanali onima koji to nisu imali do sada u paketu. Eh sad , sto je ovo naislo na ostru reakciju korisnika najskupljih paketa , to je druga stvar... Sto se Telemacha tice , i ovo sto su vam dali , nisu trebali , to je njihova dobra volja. Nigdje ne pise da TM MORA nesto dati korisnicima. Ali dobro sad ces se opet pozvati na pricu o ravnopravnosti korisnika pa cemo u krug tako... Uglavnom , ako bude kakve novine, javit ce se TMOd 15.12.2015. do 31.1.2016. godine, svim korisnicima Telemach D3 digitalne televizije i Total TV satelitske platforme bit će dostupni digitalni i HD kanali, koje do sada nisu imali u svom paketu. Korisnicima Telemach D3 digitalne televizije bit će dostupni D3 prošireni paket i HD paket.
- drugtito2011
#25675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moje pitanje je bilo vezano za ono što si ti ovdje napisao, da trebamo precizno tražiti od TM.Benq wrote: Ti si prvi koji je ovdje napisao precizno sta se trazi za korisnike sa najskupljim paketima , da je tako bilo od pocetka diskusije mozda bi i TM drugacije reagovao ovdje, sve do sad su bila pitanja "a sta mi... ". Cekajte da se TM oglasi opet po tom pitanju pa sta bude neka bude
Šta su korisnici manjih paketa tražili od TM?
Drug moj, otvaranje kanal je islkjučivo odluka TM kao i odluka da korisnicam Tro grande premium naplaćuju CAM module 25 KM, a ostalima DŽABA. I nema to veze sa našim zahtjevim to su ISKLJUČIVO njihove odluke.
A nas koji plaćamo 1000 Km godišnje ko ...... E to je stav TM.
U krajnjem slučaju da NAS IMALO CIJENE do sada bi se neko udostojio i odgvorio kao što odgovaraju sva ostala pitanja
Last edited by drugtito2011 on 21/12/2015 14:00, edited 1 time in total.