Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

SmokingMan

#25651 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Mnog li se on brine,eh... :thumbup:
Muhamed Đakmić

#25652 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

omega369 wrote:Eto ga, sad opet sve treba svaliti na igraca i problem rijesen. I tako do sljedeceg goska, pa cemo onda traziti novog igraca za odstrijel
Pola je augusta, a dva igrača su već za odstrel nakon Atalante i GOŠK-a. Ako svaki neuspjeh budemo tovarili igračima, do septembra već nećemo imati nikoga u ekipi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25653 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Jedan je incindent, dvojica su već za upitati se, trojica više nije slučajnost, nego stanje svlačionice.
Da ti se Stanojević izdere i da ti psuje, pravi cirkus u sred utakmice, da Pavlović pokazuje srednji prst navijačima, da Hodžić piše statuse po društvenim mrežama....to ide na Husrefovu adresu, nema kome drugom.
Muhamed Đakmić

#25654 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:Jedan je incindent, dvojica su već za upitati se, trojica više nije slučajnost, nego stanje svlačionice.
Da ti se Stanojević izdere i da ti psuje, pravi cirkus u sred utakmice, da Pavlović pokazuje srednji prst navijačima, da Hodžić piše statuse po društvenim mrežama....to ide na Husrefovu adresu, nema kome drugom.
Pa ne možeš psovati sve redom igračima i očekivati da oni u tome uživaju. Kakav god je i ko god da je Dušan Hodžić, ono što je objavio je istina.
omega369

#25655 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

A "svetac" se i dalje bavi medijima i navijacima. Bavi se svojim poslom jadan ne bio, razmisljaj kako gurbete iznenaditi i zrinjski, pusti navijace i zvizduke :cry:
Tomahawk11
Globalni moderator

#25656 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote: Pa ne možeš psovati sve redom igračima i očekivati da oni u tome uživaju. Kakav god je i ko god da je Dušan Hodžić, ono što je objavio je istina.
Naravno, razumijem ja to, vuna je, trpaju te na golu, masa te zajebaje, pukneš u nekom momentu....samo kažem da je puno nekih dešavanja koja remete harmoniju u ekipi i koja se inače ne dešavaju tamo gdje vlada neka disciplina i gdje trener drži konce u rukama.
Nadam se da griješim i da su ovo sve incidenti.
NoWayOut

#25657 Re: Utakmice.

Post by NoWayOut »

Ja sto sam cuo, a vjerujem i dosta vas to zna, kakva je njegova komunikacija sa igračima, pa cak i sa svojim pomoćnicima, mene cudi sto davno nije batine dobio. Opet ponavljam kiks protiv GOSKa nije nista novo za nas navijace, svake sezone nas iznenadi neki "GOSK", ali njegovo ponašanje, bezobrazluk, tvrdoglavost, svaljivanje krivice uvijek na nekog drugog ono tipa nase "bili smo dobri ali zajebo nas sudija", meni je puna kapa njegovih idiotizama. Ali ipak bi ga drzao sto duze da do kraja pokaze sta i koliko zna/ne zna, i da jednom za sva vremena završimo priču sa "vojnicima kluba".
Dinostula

#25658 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Meni je Dusan Hodzic jedini igrac u trenutnom rosteru kojeg bi se Husfref na polusezoni trebao rijesiti.
Ne zbog statusa nego sto taj lik jednostavno nema volje za fudbalom.Njemu je izgleda jedina misao kako zveknuti koju pivu poslije tekme i nista vise.
todd_smith

#25659 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Samo smo mi imamo svega 3-4 igraca u citavoj ekipi koja znaju sta znaci zapravo igrati za FKS.

Tu je problem.
NoWayOut

#25660 Re: Utakmice.

Post by NoWayOut »

todd_smith wrote:Samo smo mi imamo svega 3-4 igraca u citavoj ekipi koja znaju sta znaci zapravo igrati za FKS.

Tu je problem.
Uz dužno poštovanje to je prica za malu djecu.

Igrac treba prvo da je profesionalac i da odradi ono za sto je placen, a to voli li on klub, znali ko su bili Hase, Pape, Keli boli me uho.
Pa po tebi u zadnji pet god jedino su igraci sa strane znali sta znaci igrati za Sarajevo, Jajalo, Benko, Delac, Ahmetović, Krste, Stojcev, Adukor, ne interesuje njih FKS 5% nego su ljudi profesionalci, a takvih je jako malo u nasoj ligi. Dzaba njemu sto voli FKS i zna komplet historiju, ako živi i hrani se ko da se sportom nikad nije bavio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25661 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Mi od ovih starijih nemamo nijednog sportistu u pravom smislu te riječi, nijednog.
Muhamed Đakmić

#25662 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Kao da GOŠK ima igrače koji znaju šta znači igrati za GOŠK :D
last mohicans

#25663 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Sliver wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Kao da GOŠK ima igrače koji znaju šta znači igrati za GOŠK :D
:thumbup: :lol:
To je drugi par rukava, GOŠK ovi igrači znaju da se naloze protiv ekipe kakva je FKS, samo ovi naši to ne znaju.
Cossack

#25664 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

last mohicans wrote:
Sliver wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Kao da GOŠK ima igrače koji znaju šta znači igrati za GOŠK :D
:thumbup: :lol:
To je drugi par rukava, GOŠK ovi igrači znaju da se naloze protiv ekipe kakva je FKS, samo ovi naši to ne znaju.
Naši se nalože protiv ekipe kao što je Atalanta 8-) :mrgreen:
todd_smith

#25665 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Ne. Ali zato znaju sta znaci igrati protiv FKS na Kosevu.

I u tome je razlika.

Uz postovanje ostalim ekipama alj 90% lige igra utakmice tokom sezone skoro reda radi, njihova “titula” je uzeti bodove Sarajevu i Zejeznicaru i Zrinjskom.

Samo sto je problem sto kod nas u ekipi em igrao on protov Celika ili Zelje ili Atalante, njemu je svejedno jedna te ista to utakmica. I ne u pozitivnom smislu. Vidi se u pristupu svake utakmice. Moze trener na uticati ali ne bas toliko kad je svaki skoro igrac takav. Ne moze se od govana pita praviti.
GandalfSivi

#25666 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Samo zamisljam da je ovaj forum postojao u Papetovo vrijeme, kako bi ga mnogi prozivali sto je iz Zavidovica, a nije dijete Sarajeva, jos mu, haaaloooo, buraz prebjegao u Zvezdu...
omega369

#25667 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

A to opet ima veze sa......

????
Nadzorna_ploca

#25668 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Dusane Hodzicu jebem ti opet kosti neosvjestene. I tebi i Pavlovicu.
Husrefe jebi im mater jos jednom i pocnite igrati lopte. Ako to ne mozes odlazi sam.
todd_smith

#25669 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

omega369 wrote:A to opet ima veze sa......

????
Pa valjda jer smo i Benku, Saidu, Cimirotu i ostaloj djeci Sarajeva poput njih psovali pa zato on i za Papeta govori...
victory

#25670 Re: Utakmice.

Post by victory »

NoWayOut wrote:
todd_smith wrote:Samo smo mi imamo svega 3-4 igraca u citavoj ekipi koja znaju sta znaci zapravo igrati za FKS.

Tu je problem.
Uz dužno poštovanje to je prica za malu djecu.

Igrac treba prvo da je profesionalac i da odradi ono za sto je placen, a to voli li on klub, znali ko su bili Hase, Pape, Keli boli me uho.
Pa po tebi u zadnji pet god jedino su igraci sa strane znali sta znaci igrati za Sarajevo, Jajalo, Benko, Delac, Ahmetović, Krste, Stojcev, Adukor, ne interesuje njih FKS 5% nego su ljudi profesionalci, a takvih je jako malo u nasoj ligi. Dzaba njemu sto voli FKS i zna komplet historiju, ako živi i hrani se ko da se sportom nikad nije bavio.
A sta ako ne znaju da odrade ono za sto su placeni. Mogu li to nadomjestiti zalaganjem i postovanjem prema klupskoj tradiciji?
Osim sto im, ocigledno, fali profesionalnog umjeca jos vise im nedostaje osjecaja za klupsko i timsko zajednistvo. Placenicko prenemaganje unutar kratkotrajnih ugovorcica je samo tranziciona klackalica gdje se ceka prva prilika za ispaljenje iz kluba. Ne stignu popamtiti ni imena saigraca, a pogotovu nauciti nesto o klubu za koji igraju. Svjest za koga igraju, odgovornost prema navijacima i tradiciji kluba je prvi i osnovni postulat bilo kakvog sportskog profesionalizma.
ZPP

#25671 Re: Utakmice.

Post by ZPP »

Ako igrači žele da otjeraju "psovača" Husrefa, sutra im je najbolja prilika za to. Ne bi im bilo prvi put da je iskoriste.

A klub i nas ko jebe svakako.
mirza_15

#25672 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Meni izgleda da nama u igri fali agresivnosti u igri. Protiv Atalante smo prvi prekrsaj napravili tek oko 20-te minute. Nema onih tzv. profesionalnih prekrsaja da oboris covjeka na protivnickoj polovici dok pokusava da organizuje kontru (GOSK)... Nadam se da ce u derbi uci drugacije.
omega369

#25673 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Ja nikada necu razumjeti to da igraci ne trce i ne zalazu se. Pa to bi valjda trebalo biti najmanje sto se od njih ocekuje?! Isto tako ocekujem da ih trener natjera na to, ili da ih mjenja ako nece ili da sam odstupi ako barem to nije u stanju sprovesti
Muhamed Đakmić

#25674 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

omega369 wrote:Ja nikada necu razumjeti to da igraci ne trce i ne zalazu se. Pa to bi valjda trebalo biti najmanje sto se od njih ocekuje?! Isto tako ocekujem da ih trener natjera na to, ili da ih mjenja ako nece ili da sam odstupi ako barem to nije u stanju sprovesti
Ja iskreno duboko sumnjam u te tvrdnje svaki put kad se pojave. Mislim da je apsolutno svaki put problem u neadekvatnoj taktici trenera.

Ali da se razumijemo, od zaostalog fudbalskog načina razmišljanja to i jeste za očekivati.

Dortmund je prije par godina rasuo Schalke u gradskom derbiju sa 4:0, moderni Klopp je ponizio generala Huuba Stevensa, koji je nakon utakmice iznio žaljenje što njegovi igrači nisu spremni trčati i "poginuti" za dres Schalkea kao što su ovi Dortmundovi spremni "poginuti" za dres Dortmunda.

Iste priče o nezalaganju, bojkotu i slično, samo je problem što je statistika objavljena nakon utakmice pokazala da je Schalke pretrčao više kilometara od Dortmunda, pa će biti da je Stevensov fudbal ipak bio nazadan, jer i pored tolike trke, truda i želje Schalke nije uspio parirati Dortmundu.
il dottore

#25675 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

Muhamed Đakmić wrote:
omega369 wrote:Ja nikada necu razumjeti to da igraci ne trce i ne zalazu se. Pa to bi valjda trebalo biti najmanje sto se od njih ocekuje?! Isto tako ocekujem da ih trener natjera na to, ili da ih mjenja ako nece ili da sam odstupi ako barem to nije u stanju sprovesti
Ja iskreno duboko sumnjam u te tvrdnje svaki put kad se pojave. Mislim da je apsolutno svaki put problem u neadekvatnoj taktici trenera.

Ali da se razumijemo, od zaostalog fudbalskog načina razmišljanja to i jeste za očekivati.

Dortmund je prije par godina rasuo Schalke u gradskom derbiju sa 4:0, moderni Klopp je ponizio generala Huuba Stevensa, koji je nakon utakmice iznio žaljenje što njegovi igrači nisu spremni trčati i "poginuti" za dres Schalkea kao što su ovi Dortmundovi spremni "poginuti" za dres Dortmunda.

Iste priče o nezalaganju, bojkotu i slično, samo je problem što je statistika objavljena nakon utakmice pokazala da je Schalke pretrčao više kilometara od Dortmunda, pa će biti da je Stevensov fudbal ipak bio nazadan, jer i pored tolike trke, truda i želje Schalke nije uspio parirati Dortmundu.
Schalke = Sarajevo, Dortmund = Gosk, sto slijedi da je Stevens = Husref a Klopp = Dudic
:thumbup: :izet:
Post Reply