Hibić - Konjić su ukupno u pet utakmica bili štoperski par ispred HasagićaBazinga1234 wrote:Pa Sehic svakako nije produžio ugovor sa Qarabagom tako da će preći u neki jaci klub. Iskreno drag mi je Asmir, ali ako stvarno namjerno izbjegava okupljanja, nek Šeha bude prvi golman.
Btw Cyprus, dobra statistika, ali opet nije isto ako je stoperski par ispred tebe Hibic - Konjic, ili npr Bicakcic - Sunjic.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#25626 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
-
Bazinga1234
#25627 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobro, da preformulisem. Nije isto kad je Spaha iz najboljih godina ispred tebe i Bicakcic i Sunjic.Muhamed Đakmić wrote:Hibić - Konjić su ukupno u pet utakmica bili štoperski par ispred HasagićaBazinga1234 wrote:Pa Sehic svakako nije produžio ugovor sa Qarabagom tako da će preći u neki jaci klub. Iskreno drag mi je Asmir, ali ako stvarno namjerno izbjegava okupljanja, nek Šeha bude prvi golman.
Btw Cyprus, dobra statistika, ali opet nije isto ako je stoperski par ispred tebe Hibic - Konjic, ili npr Bicakcic - Sunjic.Samo pet
- Idemedosumom
#25628 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni su u sjećanju ostale Hasagićeve nesigurne intervencije prilikom kornera i s boka ubačenih lopti. I driblanja od kojih su mnogi mogli srčane fasovati.
A Begović se naprimao dosta golova za koje se može reći da su "njegovi." Jednostavno je bio veliki hype oko Bege, a on nije ispunio očekivanja.
Dobra statistika cyprusa
A Begović se naprimao dosta golova za koje se može reći da su "njegovi." Jednostavno je bio veliki hype oko Bege, a on nije ispunio očekivanja.
Dobra statistika cyprusa
- cyprus
#25629 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako se ne varam, Bičakčić i Šunjić su zajedno odigrali samo jednu utakmicu zajedno kao štoperiBazinga1234 wrote:Dobro, da preformulisem. Nije isto kad je Spaha iz najboljih godina ispred tebe i Bicakcic i Sunjic.Muhamed Đakmić wrote:Hibić - Konjić su ukupno u pet utakmica bili štoperski par ispred HasagićaBazinga1234 wrote:Pa Sehic svakako nije produžio ugovor sa Qarabagom tako da će preći u neki jaci klub. Iskreno drag mi je Asmir, ali ako stvarno namjerno izbjegava okupljanja, nek Šeha bude prvi golman.
Btw Cyprus, dobra statistika, ali opet nije isto ako je stoperski par ispred tebe Hibic - Konjic, ili npr Bicakcic - Sunjic.Samo pet
:
@Idemedosumom, zanimljivo, ja se Hasagića sjećam kao prilično sigurnog golmana... Mislim da je Begović imao više problematičnih intervencija pri ubačajima...
Nego, da se okrenem sadašnjosti... U proteklim godinama sam više puta govorio da mi je Šehić tip golmana koji baš i ne ulijeva neku sigurnost... Istina, u protekloj godini sam donekle promijenio mišljenje o njemu na bolje... Stvarno je odlično branio u Ligi prvaka... Međutim, još uvijek ne smatram da je kvalitetom ispred Asmira... Vidjet ćemo u koji klub će sad otić... Volio bih da to bude neka jaka liga, ali bojim se da se iz Azerbejdžana ne prelazi u lige petice... Vjerovatnija je neka ruska ili turska liga... Ali vidjet ćemo...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25630 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne sjecam se ni ja da nas je Hasagic ikad kostao prosutih bodova...
A u Konjicevo i Hibicevo vrijeme znalo se od Litvanije primiti 3 komada
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#25631 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni ostala u sjecanju ona frljoka protiv Albanije i kad je nespreman poceo od prve protiv Francuske_BataZiv_0809 wrote:Ne sjecam se ni ja da nas je Hasagic ikad kostao prosutih bodova...
- Muhamed Đakmić
#25632 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Slo Burner wrote:Meni ostala u sjecanju ona frljoka protiv Albanije i kad je nespreman poceo od prve protiv Francuske_BataZiv_0809 wrote:Ne sjecam se ni ja da nas je Hasagic ikad kostao prosutih bodova...
Stvarno ne bih da ga branim, ali ovo više ide na dušu odbrani, nego njemu. Jeste da se nije bacio, ali bezvezna je izmišljotina da se nije bacio jer su ga leđa uštakla. Nije se bacio jer je pet igrača zamahnulo kao da će šutirati glavom, a nije niko na kraju zakačio loptu. Naravno da je trebao ispratiti do kraja, taj dio je samo njegova krivica.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25633 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Frljoka su se naprimali i Kahn, Casillas, Buffon...ne moze se posmatrati igrac na osnovu neke pojedinacne greske ili kiksa. Vazan je kontinuitet to je ono sto se gleda.
Mnogi golmani su postali sinonim za glupe golove koje su primili ali to nije fer ako stvari gledamo fudbalskim a ne senzacionalistickim ocima.
Mnogi golmani su postali sinonim za glupe golove koje su primili ali to nije fer ako stvari gledamo fudbalskim a ne senzacionalistickim ocima.
- bersK
#25634 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Najveće rupe među golmanima su bili neoborivi reprezentativci velikih država. Samo ću se sjetit Valdesa i Ulreicha, a i Ter Stegena iz mladjih dana. Bega je nahajpovan u repki samo zato što igra u Engleskoj i što je igrao u Čelsiju, a u vrlo bitnim utakmicama nam je otimao bodove. Sjetit ću se Belgije u Zenici. A Keno je ko klasični golman, ludjak.
Eh taj, David Villa i 2005.
Drago mi je što Prosinečki nije tokmak, pa daje šansu pomalo svima i zove neke likove koji nisu ni bili prozvani ovdje a igraju u finim klubovima.
Eh taj, David Villa i 2005.
Drago mi je što Prosinečki nije tokmak, pa daje šansu pomalo svima i zove neke likove koji nisu ni bili prozvani ovdje a igraju u finim klubovima.
- AmiĐa_Idriz
#25635 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Upravo_BataZiv_0809 wrote:Frljoka su se naprimali i Kahn, Casillas, Buffon...ne moze se posmatrati igrac na osnovu neke pojedinacne greske ili kiksa. Vazan je kontinuitet to je ono sto se gleda.
To ja za Kariusa vazda velim
-
Crvena Tifoza
#25636 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Isto tako se može reći da od rata na ovamo, samo se jedan hajmo reći domaći igrač probio u svjetsku klasu, dok djeca koja su odrasla u dijaspori lakše se probijaju do liga petice. Naravno tu ima dosta do domaćeg sistema, jer mi još nemamo adekvatne sportske radnike da dignu naš fudbal na veći nivo. Sve dok klubovi ne krenu sa ulaganjem u edukaciju svojih trenera ne vidim kako možemo naprijed. Možda koja igračka zvijezda bljesne tu i tamo, ali da nam klubovi igraju u Evropi i da se ravnopravno nose, makar fizički, sa konkurencijom, teško.cyprus wrote:Pa sad se ne tretira, jer je nabro već dosta negativnih bodova... Dva ne baš sjajna kvalifikacijska ciklusa su iza njega... Ali je ranije imao nevjerovatno velik kredit, i to samo na konto činjenice da brani u Engleskoj... Spominješ taj gol od Portugala (na toj utakmici je primio i još jedan iz slobodnjaka)... Sjećam se koliko je forumaša na mene skočilo da ga brani kad sam konstatovao jednostavnu činjenicu da je ono njegovi golovi... I bilo je još masu primjera gdje nisi smio reć da je on nešto skrivio, da je mogao bolje, ili da gluho bilo i nije baš sama svjetska krema među golmanima...Nadzorna_ploca wrote:Ni po cemu se Asmir ne tretira kao neka sveta krava niti je blizu toga. Dzeki bi se mozda moglo i progledati kroz prste ovome ne. Od onog gola Ronalda sa 30 metara pa do sijaset nekih primljenih golova koje je mogao skinuti. Uostalom, ne moze se reci da se jednom gledalo kroz prste drugom nije. Koji je to uzorak napravljen, koje ispitivanje!? Selektor odredjuje ko ce braniti. Uostalom Kenan Hasagic je proslo vrijeme. A vrlo brzo bi mogao biti i Asmir Begovic. Imamo li alternativu osim Sehica? Izgleda da nemamo.
Još ga ja nisam naročito ni kritikovao - ja i dalje smatram da je on naš najbolji golman (bolji od Šehe), nego samo želim da se stvari posmatraju realno... Primijetio sam i sljedeći fenomen - igrači iz dijaspore imaju mnogo veći kredit i bolje kotiraju među rajom, od ovih koji su ponikli ovdje, čak i kad ne pokazuju ništa posebno... Ako je iko zaslužio enorman kredit, to je onda Džeko, a po njemu se znalo puno više udarat nego po nekima čini se doprinos ne može mjeriti...
-
Bazinga1234
#25637 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jbt pola ekipe im ne igra.Selektor Ljubiša Tumbaković od ranije je znao da neće moći da računa na kapitena Stevana Jovetića, Stefana Savića i Nikole Vukčevića, a danas je saopšteno da u predstojeća dva meča neće biti ni Mladena Božovića, Emraha Klimente, Aleksandra Šćekića, Marka Bakića, Mirka Ivanića i Vukana Savićevića.
- AmiĐa_Idriz
#25638 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Taman da se malo raspucaju mreze

- BlueBlood
-
grunf55
#25640 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Patriotizam i skromnost su odlike siromašnih ljudi.drugi profil wrote:Lako je iz dijaspore biti patriota.
Ja lično, popišam se na ovu zemlju i na sve koji ovdje žive. Stoka obična.
Ali protiv emocija ne mogu i i dalje navijam za našu reprezentaciju.
A djecu tjeram odavde.
- BlueBlood
-
Nadzorna_ploca
#25642 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cuj zavisi za koga..zanimljiv i neduhovit odgovor. 
- nadžak
#25643 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Znači danas u 1730 prenos protiv Famosa. Hajd, malo da ubijem vrijeme do iftara.
A ima li ovaj City TV uopšte u ponudi telemaha? Nemam pojma ni šta je ovo.
Valja kopat tamo po onih 300 budaleština. 
A ima li ovaj City TV uopšte u ponudi telemaha? Nemam pojma ni šta je ovo.
- Logovan
- AmiĐa_Idriz
#25645 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
aaaaaaa koje taslačenje, pokoravamo EURO 2020

- Grean
- Slo Burner
#25647 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Treba ga klupirati, koga jebeBlueBlood wrote:
- Logovan
#25648 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kojeg? Ognjena ili ovog vašeg?Slo Burner wrote:Treba ga klupirati, koga jebeBlueBlood wrote:
- Slo Burner
#25649 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naseg ne dirajLogovan wrote:Kojeg? Ognjena ili ovog vašeg?Slo Burner wrote:Treba ga klupirati, koga jebeBlueBlood wrote:![]()
Ali mi fakat ovaj odgovor kapitenu bezveze, on fol nesto mangup
- Logovan
#25650 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa jest, u pravu si, totalno bezveze odgovor, ali hajde eto.Slo Burner wrote: Ali mi fakat ovaj odgovor kapitenu bezveze, on fol nesto mangup