Ukoliko SDA izadje, SBB sam ne moze popuniti rupu, tako da ce SDP-u trebati jos koalicionih partnera.Banksy wrote:Tihić je u vrlo nezgodnoj poziciji. Fahro i SDP ga udaraju spolja, Bakir iznutra, vrlo nezgodno.
Magazinović: Koalicija SDP-SDA došla do najkritičnije tačke do sada
...
Ako izađe iz koalicije, svi računi će se ispostaviti SDP-u, iščupaće stranku van, pa SDA neće biti krivac za loše rezultate i kriminal, a on sam vrijeme može iskoristiti za reorganizaciju stranke.
S druge strane, ako on izađe, a Fahro uđe i sjedne, teško će se više ikad vratiti, jer Fahro dolazi na duži period, pa SDA ostaje u opoziciji do daljnjeg. Uz to, Bakir bi jedva dočekao da mu ispostavi račune za strateški loše i pogrešno vezanje s SDP-om, a u unutarstranačkim izborima skinuo bi ga bez problema. Dalje, i članstvo bi se neminovno osulo i prešlo Fahri u velikom broju. Pored toga, toliko je SDA kadrova uhljebljenih na svim nivoima da je teško očekivati da podrže Tihića i izlazak SDA iz koalicije. Tihić je majstor, ali ovo je vrlo teška situacija, baš me zanima šta će uraditi.
SDP ovdje profitira, trenutno, ali uđe li Fahro u kombinaciju računi koje će im ispostaviti biće jako veliki, pitanje je hoće li moći zadovoljiti njegove apetite i dati mu sve što želi. I naravno, na narednim izborima umjesto SDA njegova meta postaje SDP, a uz ovolike afere i kriminal i sve ono što zna o njima vrlo lako će ih zauvijek otresti.
A onda, kad Fahro sjedne, onda nastupa nova eranek nam je svima bog na pomoći ...
Koga mozemo ocekivati u novoj koaliciji, SBiH, SNSD, HDZ-ove?????
Takodjer, da bi nova vlada bila izglasana, potrebno je proci i Dom naroda?
Da li je sve to moguce, ili se samo opet preko nasih ledja ko fol svadjaju, dok se iza scene rade poslovi?