Ukrajina

Avetinho

#25626 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Vidim sunce se zalaze da se Srbima iz RS dopusti referendumom odlucivanje o buducnosti Bosne. Jer princip je isti. Valja postovati te iste demokratske principe i onda kada nam se ne svidjaju, je li tako?
sunceKOtepsija

#25627 Re: Ukrajina

Post by sunceKOtepsija »

momak profulo si ne futbal vec planetu
ja sam protiv silovanja Evrope, pred nasim ocima je po svemu sudeci na djelu otmica a nakon toga slijedi silovanje Evrope, silovanje zdravog razuma i slobode covjeka da misli svojom glavom
Challenger__

#25628 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:ovo su vrlo opasni ljudi ne prezaju ni od cega, iako mislim da bi ovo bilo previse
O kakvoj sorti ljudi je riječ najbolje pokazuje primjer Lisabonskog ugovora. Naime, proces stvaranja nadnacionalne, supranacionalne panevropske strukture je trebao da prođe punu demokratsku provjeru, uglavnom kroz referendum, kako bi cijela stvar imala demokratski legitimitet. Šta se desilo? Desilo se to da su građani Holandije i Francuske odbili ono što je trebao da bude ustav EU, ne pristajući na predloženi transfer nadležnosti sa nacionalnog na suprancionalni nivo. Referendum je ponovljen i ponovo je stvar glatko odbijena. Onda na scenu stupa francuski štakor Nicolas Sarkozy koji čitavu stvar formuliše u maniru đavoljeg advokata: OK, ustavi podliježu referendumskoj verifikaciji ali ugovore verificira vlada, a vlede su naše, LOL!. Nakon manjih peripetija sa Irskom i Češkom, ugovor je konačno verificiran od svih vlada članica u oktobru 2009.

Tako je hladno izigrana i zaobiđena proklamovana demokratska procedura.
Challenger__

#25629 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:momak profulo si ne futbal vec planetu
ja sam protiv silovanja Evrope, pred nasim ocima je po svemu sudeci na djelu otmica a nakon toga slijedi silovanje Evrope, silovanje zdravog razuma i slobode covjeka da misli svojom glavom
Gubiš vrijeme Tefsija, taj ne razumije o čemu pišeš.
Co0l

#25630 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Ne ostaje nam ništa nego da glasamo za stranke koje se protive ulasku u EU.
Challenger__

#25631 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Uglavnom, u procesu izgradnje supranacionalne evropske strukture, administracija se držala ove formule: ako referendum prođe - obavezujući je, a ako ne prođe - ima konsultativni karakter. Ako sam dobro upratio, zagovornici holandskog referenduma o statusu Ukrajine su tražili da ima obavezujući karakter, da se ne bi ponovila farsa iz 2005. Za takvo nešto je trebala izlaznost od 30% + 1 građanin sa pravom glasa.

Izašlo je nešto više od 32%.
Avetinho

#25632 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Pa dobro, je li radi ili ne radi? Je li na djelu silovanje Evrope ili ne?

Znam da bi ti najvise volio ujedinjenu Evropu tipa CCCP pod putinkom i njegovim odusevljenim noznim prstolizcima, ali nece ici ovaj put.
Avetinho

#25633 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Otmica cega? Ti si mislio da je referendum o tome je li Holandija dio EU ili nije. Ti si fulio i drzavu i kontinent i planetu i galaksiju.

Referendum je bio o tome da treca drzava, Ukrajina, s visokim stepenom korupcije, ustanovi odnose sa EU, ne o clanstvu Holandije u EU. Vjerovano bi ti bio prvi koji bi plakao kada bi se takva sansa pruzila Bosni, i Bosna bila odbijena, cak i sa ovakvim stepenom korupcije koji postoji u Bosni danas, osim ako nisi radovankov mali.
desni

#25634 Re: Ukrajina

Post by desni »

Challenger__ wrote:
sunceKOtepsija wrote:ovo su vrlo opasni ljudi ne prezaju ni od cega, iako mislim da bi ovo bilo previse
O kakvoj sorti ljudi je riječ najbolje pokazuje primjer Lisabonskog ugovora. Naime, proces stvaranja nadnacionalne, supranacionalne panevropske struktureje trebao da prođe punu demokratsku provjeru, uglavnom kroz referendum, kako bi cijela stvar imala demokratski legitimitet. Šta se desilo? Desilo se to da su građani Holandije i Francuske odbili ono što je trebao da bude ustav EU, ne pristajući na predloženi transfer nadležnosti sa nacionalnog na suprancionalni nivo. Referendum je ponovljen i ponovo je stvar glatko odbijena. Onda na scenu stupa francuski štakor Nicolas Sarkozy koji čitavu stvar formuliše u maniru đavoljeg advokata: OK, ustavi podliježu referendumskoj verifikaciji ali ugovore verificira vlada, a vlede su naše, LOL!. Nakon manjih peripetija sa Irskom i Češkom, ugovor je konačno verificiran od svih vlada članica u oktobru 2009.

Tako je hladno izigrana i zaobiđena proklamovana demokratska procedura.
    Lijepo koji je vaš nacionalni nivo?
      Da li ste vi Bošnjaci,Srbi ili?Kad već podržavate nacionalni nivo bilo bi lijepo napisati za koju naciju se vi zalažete pošto vam je supranacionalni nivo licemjeran,pederski,štakorski etc.
        Znači zajedništvo među narodima je bljak podržimo nacionaliste ali koje?Pljujemo po ideji evropskog zajedništva e onda nam valja graditi svoju nacionalnu zajednicu :bih:
          Onda mi Bošnjaci ne možemo podržati politiku koja je oborila Rezoluciju o Genocidu nad nama.
            Ili trebamo podržati nadčovjeka koji se bori sa vanzemaljcima,hidrom,gušterima,štakorima i sličnim nemanima :lol:
            Challenger__

#25635 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ovdje nije riječ o BiH nego je riječ o evropskim procedruama, EU i Ukrajini.
            desni

#25636 Re: Ukrajina

Post by desni »

Challenger__ wrote:Ovdje nije riječ o BiH nego je riječ o evropskim procedruama, EU i Ukrajini.
              Ma naravno, ali mene zanima naš položaj u svemu tome?
                Kakve koristi za naš život kao Bošnjaka ili Srba ili samo stanovnika Bosne i Hercegovine bez bilo kakvog nacionalnog identiteta donosi to što će se evropska zajednica raspasti?
                  Mislim živimo u Banja Luci,Sarajevu ili nekoj selendri i sad da li će naš život biti bolji ako taj supranacionalni projekat propadne?
                    Ako građani svih evropskih zemalja odbace tu budalaštinu,šta ćemo onda mi?Praviti svoje nacionalne države ili živjeti u supranacionalnim?
                    Challenger__

#25637 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Uopšte ne razumijem o čemu pričaš. Kakav "raspad EU"? O tome ovdje niko ne piše.
                    sunceKOtepsija

#25638 Re: Ukrajina

Post by sunceKOtepsija »

Avetinho wrote:
                    Otmica cega? Ti si mislio da je referendum o tome je li Holandija dio EU ili nije. Ti si fulio i drzavu i kontinent i planetu i galaksiju.

Referendum je bio o tome da treca drzava, Ukrajina, s visokim stepenom korupcije, ustanovi odnose sa EU, ne o clanstvu Holandije u EU. Vjerovano bi ti bio prvi koji bi plakao kada bi se takva sansa pruzila Bosni, i Bosna bila odbijena, cak i sa ovakvim stepenom korupcije koji postoji u Bosni danas, osim ako nisi radovankov mali.
                    Image
                    otmica Evrope, sad neki novi samoproklamovani bogovi zele da urade isto
                    drugo sto tebe buni se odnosilo na Ukrajinu ciji najnapredniji dio ne zeli da zivi pod evropskom cizmom (i nije u pitanju samo taj dio), a od evropskih gradana se trazilo da siluju ukrajinu, ne znam, probacu ti pisat jednostavnije iduci put
                    Drvenija87

#25639 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

sunceKOtepsija wrote:
                    Drvenija87 wrote:
                    sunceKOtepsija wrote: ukoliko se desi da se jos jednom pogazi volja naroda ovo je jos jedan dokaz da je EU obicna kolonija i ovo ce biti zadnji cavao u kovcegu proklamovane demokratije. Ukoliko se primi zemlja u kojoj njen najnapredniji dio ne zeli da zivi pod evropskom cizmom to ce biti dokaz da je Evropska unija najobicnija diktatura i tamnica naroda. Strasno je slusati -pretnje tzv visokih evropskih politicara upucene gradanima Nizozemske, od kojih je samo 8-9% podleglo pritiscima i glasalo ZA. Vidicemo dal ce imati snage za jos jedno silovanje slobodnog i zdravog razuma.
                    Zbilja,koji je to njen najnapredniji dio?
                    Spomenuti referendum na kojem je izaslo oko 30 % glasacke populacije,uistinu nije obavezujuceg karaktera i sve je do holandskog premijera.
                    s opbzirom na kakve ste zlocine spremni silovanje demokratije i opstenarodne volje vam dode ko meni rec dobar dan, ni 9% gradana holandije nije dalo glas za DA, pored svih prijetnji i ucijena, premalo je to da bi se lazirali rezultati, sad se priprema teren za upotrebu proste sile, sinoc sam gledao vijesti 2 i po min, i morao sam od stida i sramote promjenit kanal, gradanima holandije se otvoreno prijeti
                    Truc ,muc...
                    Upotreba sile protiv Putinovih spijuna i satelita je opravdavajuca ,inicijatorima mrznje i diskriminacije nije mjesto u demokratskoj Europi.
                    Sva sreca pa su manjina.
                    Nego,nisi mi odgovorio za onaj najnapredniji dio koji ne zeli pod ''Europsku cizmu''?
                    Da nisu mozda ovi iz...
                    Image
                    Drvenija87

#25640 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Black swan wrote:za ove ljevicarske ublekase, sorose, liberale, pedoliberale, homofilicare i ostale nametace nezdravog razuma demokracija funkcionira samo kad se izborni ili referendum rezultati slazu sa njihovim mafijaskim misljenjem o pojedinim temama

kad jedna napredna liberalna nizozemska na neobvezujucem referendumu kaze ne
                    onda su to fasisti desnicari homofobi i ostali :oops: :lol: :lol: :lol: glasovali :lol: jebem te zivote kao da glas svakog gradfjanina ne vrijedi isto...jok ljevlji prosoros glasovi su vrjedniji

europa sama sere sebi u usta a i ja sto citam ova vasa sranja po vasdan
                    vecina se bori na forumu za ukrajinu zbog turske i kontra rusije
                    aj zdrao :oops: boli me djon
                    0,6 % europske populacije..zbilja jaki rezultati kremaljskih podguznih muha.
                    Toliko o vasoj naprednosti i bitnosti.
                    japin_mutapi
                    Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#25641 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ako su i glasali NE, pa šta
                    ovo NE nije - DA za putina i agresiju na ukrajinu, i sepratizam „proruskih"(lažnoruskih, promoskovljanskih terorista)

ovo NE je poticaj i motiv više ukrajini i ukrajincima, da se bore sami za sebe i svoje bolje sutra
                    Avetinho

#25642 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

sunceKOtepsija wrote:
                    Avetinho wrote:

Image
                    otmica Evrope, sad neki novi samoproklamovani bogovi zele da urade isto
                    drugo sto tebe buni se odnosilo na Ukrajinu ciji najnapredniji dio ne zeli da zivi pod evropskom cizmom (i nije u pitanju samo taj dio), a od evropskih gradana se trazilo da siluju ukrajinu, ne znam, probacu ti pisat jednostavnije iduci put

O cemu ti trabunjas. Masoni, Iluminati, picke materine. Holandiji ne valja Evropa. Fakat svakavih hamala. Bolje bi im, kao, bilo, da su dio CCCP-a.

Da se Bosni izdaleka pruzi ovakva sansa, pa nas bace ko suhu slinu, svi bi mi kmecali "izdaja" kao bebe.
                    trocadero

#25643 Re: Ukrajina

Post by trocadero »

Jebo te pa UKRAinci prekucase "sasije" na hrvatskim satro remontovanim avionima.
                    Koji maheri, pa mi im nismo ni do koljena. :mrgreen:
                    Drvenija87

#25644 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

japin_mutapi wrote:ako su i glasali NE, pa šta
                    ovo NE nije - DA za putina i agresiju na ukrajinu, i sepratizam „proruskih"(lažnoruskih, promoskovljanskih terorista)

ovo NE je poticaj i motiv više ukrajini i ukrajincima, da se bore sami za sebe i svoje bolje sutra
                    Ma da.
                    Mozda mislis na ovakav poticaj- http://m.telegraaf.nl/binnenland/articl ... referendum
                    Opetja033

#25645 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Nacisticka hunta u Kijevu (kako ih Rusi i njihova potrckala vole nazivati) izabrala je Volodymyra Groysmana za novog premijera Ukrajine.
                    Po prvi put u historiji te zemlje funkciju premijera vlade obavljace - Jevrej.

:thumbup:
                    Truba
                    Grijem se na: Plin i struju
                    Horoskop: Vodolija

#25646 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Avetinho wrote:Vidim sunce se zalaze da se Srbima iz RS dopusti referendumom odlucivanje o buducnosti Bosne. Jer princip je isti. Valja postovati te iste demokratske principe i onda kada nam se ne svidjaju, je li tako?
                    referendum u rs je nemoguć jer je rs nastala u mirovnom sporazumu koji može srušiti samo novi rat kad se vraća prijašnji ustav rbih

pa mislim da je to svima jasno i da je neuporedivo sa ovom situacijom

naravno uvijek je moguća neka nakaradna zapadna blow job vojna intervnecija kao na kosovu ali nedo Bog nikom
                    Truba
                    Grijem se na: Plin i struju
                    Horoskop: Vodolija

#25647 Re: Ukrajina

Post by Truba »

japin_mutapi wrote:ako su i glasali NE, pa šta

nije problem ni NE ni DA... problem je što da je DA to bi se forsiralo a pošto je NE traže se neke izlvakuše
                    to nije pošteno... ako je neobvezujući nisu ga ni trebali formirati...

ja sam za europu (euraziju) od sintre do vladivostoka pa da sjedneš na vlak u budimpešti i ne treba ti putovnica do japana...još da je para

međutim neka pravila se moraju poštovati... nek ukrajina uđe kad je spremna u sve sporazume

a ne na silu ili nekome u inat pa da onda svi trpe ( mislim na ostale manje članice)

ukrajinu ne može spasiti ni 10 000 milijardi donacija...to je rupa bez dna bosna na beskonačno
                    Sanjarko

#25648 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

Ma pisao sam da ce se ovo oduzit.
                    Ne moze Ukri 40 Milja da slomi 8 Milja Rusa.
                    Jos Rusi imaju podrsku Rusa i Rusije.
                    Tak da.
                    Nastavlja se.
                    llull

#25649 Re: Ukrajina

Post by llull »

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko naredio je raspoređivanje vojske te zemlje blizu Krima, kao i u Donbasu, i proglasio najviši stepen uzbune, prenose ruski mediji.
                    http://www.blic.rs/vesti/svet/rat-na-po ... ma/8mzfmes
                    Krokodajl

#25650 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

vratit će oni i Krim i Donbas.
                    Post Reply