U Kralj Fahd sigurno necu.Logovan wrote:Hahahah leglo zla i terorizma.refffko wrote:Dzamiju kralj Fahd pod hitno ztvoriti i uvesti red tamo, uvseti nas zakon tamo. Oduzeti je od selefija i dati na koristenje IZ BiH i normalnim vjernicima.
Ono je leglo zla i terorizma.Hajde ne lupaj. Idi malo u džamiju, pa ćeš vidjeti da nisi u pravu.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- refffko
#25626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- ranger
#25627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
je li vehabija to je bitnije pitanje? malo je previse slucajnosti, mevlid, u vakufu onaj, pa sad rajlovac... svi narkomani, al u kurcu.mirza_15 wrote:Pa dobro je li narkoman? Ako jeste, da li je to moglo uticati na njegovo rasudjivanje i postupke?ranger wrote:ispast ce na kraju budala, narkoman i td... javnost ce zaboravit, prjatno i do vidjenja iduceg sranja.
i za vakuf se pricalo napad na drzavu vako nako, osudise njega, a vehabije i dalje jebu li jebu...
- SanskiBiser
#25628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sve ce to Mladen Maric da pozlati...sve je to dio operacije GLADIO, "lazne zastave", ku****, palci.... 
-
dowydyenya
#25629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dnevni avaz prenosi ako je ovo tacno:
11:00 Kako saznajemo od našeg novinara sa lica mjesta Enes Omeragić, ubica vojnika, je prema tvrdnjama komšija bio jedno vrijeme na ratištu u Siriji. Također, komšije tvrde da je bio i u zatvoru.
Komsije sve treba pohapsiti koji ovo tvrde jer su isti kao i on
11:00 Kako saznajemo od našeg novinara sa lica mjesta Enes Omeragić, ubica vojnika, je prema tvrdnjama komšija bio jedno vrijeme na ratištu u Siriji. Također, komšije tvrde da je bio i u zatvoru.
- karanana
#25630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sto? sta su komsije krive?
- _turpija_
#25631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Imam ja komsiju, bio teski narkoman, klosar i probisvjet, evo ga sad teski radikalista, bio u Siriji, vratio se i nikom nista, svako par mjeseci dodju Sipovci odvedu ga i uredno vrate kuci.. Bas ga ofirno pratili, sjedili u autu 100 metara od kuce i prestali...sta ce vise...
Kao sto ga nije bilo prijatno sretsti dok je bio mrtvi narkoman, tako nije ni sad.
Svaki dan cekam kad ce se on ovako raznjeti, Tako da ako je bio neki radikalista mislim da su trebali znati za njega, nema tu sta komsiluk sta ce mu?
Kao sto ga nije bilo prijatno sretsti dok je bio mrtvi narkoman, tako nije ni sad.
Svaki dan cekam kad ce se on ovako raznjeti, Tako da ako je bio neki radikalista mislim da su trebali znati za njega, nema tu sta komsiluk sta ce mu?
- karanana
#25632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jel se ikako moze ovim povratnicima sa ratista zabraniti povratak/ulazak nazad? ili se moraju pustiti da udju nazad jer imaju nas pasos?
- refffko
#25633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako sam ja cuo, brat mu je bio u Siriji.dowydyenya wrote:Dnevni avaz prenosi ako je ovo tacno:
-
dowydyenya
#25634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bas to sto kazes svaki dan cekas da se raznese.Ne mislim u bukvalnom smislu pohapsiti komsije ali su mogli prijaviti da je bio na ratistu u Siriji.Postoji mogucnost da je bio prijavljen danas nebi imali zrtve koje je doticni pocinio._turpija_ wrote:Imam ja komsiju, bio teski narkoman, klosar i probisvjet, evo ga sad teski radikalista, bio u Siriji, vratio se i nikom nista, svako par mjeseci dodju Sipovci odvedu ga i uredno vrate kuci.. Bas ga ofirno pratili, sjedili u autu 100 metara od kuce i prestali...sta ce vise...
-
dowydyenya
#25635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ako si ti cuo cula je i SIPA_a treba ga na hladjenje odma.refffko wrote:Kako sam ja cuo, brat mu je bio u Siriji.dowydyenya wrote:Dnevni avaz prenosi ako je ovo tacno:
- _turpija_
#25636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150415019dowydyenya wrote:Bas to sto kazes svaki dan cekas da se raznese.Ne mislim u bukvalnom smislu pohapsiti komsije ali su mogli prijaviti da je bio na ratistu u Siriji.Postoji mogucnost da je bio prijavljen danas nebi imali zrtve koje je doticni pocinio._turpija_ wrote:Imam ja komsiju, bio teski narkoman, klosar i probisvjet, evo ga sad teski radikalista, bio u Siriji, vratio se i nikom nista, svako par mjeseci dodju Sipovci odvedu ga i uredno vrate kuci.. Bas ga ofirno pratili, sjedili u autu 100 metara od kuce i prestali...sta ce vise...
Eto ti ga,i sta sutra kad se raznese ko ovaj budala? ne moze se reci nije se znalo, zna se za ovakve i te kako...
- karanana
#25637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jel bi to trebao biti zadatak komsija ili nekog drugog?dowydyenya wrote:Bas to sto kazes svaki dan cekas da se raznese.Ne mislim u bukvalnom smislu pohapsiti komsije ali su mogli prijaviti da je bio na ratistu u Siriji.Postoji mogucnost da je bio prijavljen danas nebi imali zrtve koje je doticni pocinio._turpija_ wrote:Imam ja komsiju, bio teski narkoman, klosar i probisvjet, evo ga sad teski radikalista, bio u Siriji, vratio se i nikom nista, svako par mjeseci dodju Sipovci odvedu ga i uredno vrate kuci.. Bas ga ofirno pratili, sjedili u autu 100 metara od kuce i prestali...sta ce vise...
mislis da samo komsije znaju ako si bio na ratistu u siriji a da za to ne znaju policijske agencije? e pa onda smo u problemima ako je komsija izvor ove vrste podataka.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#25638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Indikativno je da veliki broj vehabija zivi u neposrednoj blizini te dzamije,najvise u kucama u Nedzaricima,Vojnickom Polju. Nisam vidio manje naselje a da je toliki broj domacih koji nose brade i kratke pantalone,Arapa,potpuno pokrivenih zena i ostalog sta prati taj folklor.bumerangss wrote:Jesi li ti ikad bio u toj dzamiji? Ocito nisi, jer da jesi vidio bi da je u njoj 90% "obicnih nasih" ljudi, 8% je ljudi arapskog porijela sa sirokim kratkim pantalonama i nesto duzom bradom i 2% je jstih takvih ali naseg porijekla i ne znam sta je tu lose?refffko wrote:Dzamiju kralj Fahd pod hitno ztvoriti i uvesti red tamo, uvseti nas zakon tamo. Oduzeti je od selefija i dati na koristenje IZ BiH i normalnim vjernicima.
Ono je leglo zla i terorizma.
Zasto nose onako pantalone,nece mi biti jasno? Da se ne isprljaju?
Last edited by mali_milojica on 19/11/2015 12:14, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
možda je "samo" PTSP
u siriji rokaju malo jača oružja nego u našem ovdje ratu
otišo pajdo u provod a dočekali ga jaki zvukovi
- Dr. Kuca
#25640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa isto ko i za pariz , za blizance... Toliko nekakvih sluzbi, obavjestajni, predobavjestajnih, kontraobavjestajnih, dobro jutro obavjestanih i ovo se desi. Ovo se moralo desiti i desavat ce se.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#25641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ta dzamija je zborno mjesto ovakvih sto se busaju u prsa da su samo oni pravi muslimani i da je samo pravi islam onaj koji oni propagiraju. Muderis Halilovic je ekstremista klasicni kao sto je i Kacavenda kod Srba i njegovo propagiranje vjere nema blage veze sa onim sto se radi u vecini dzamija u BiH. Kao sto je KSA izvor svog zla koji dolazi u ime Islama tako je i ova dzamija u BiH samo njihovo istureno odjeljenje koje treba da siri zarazu medju BH muslimanima.mali_milojica wrote:Indikativno je da veliki broj vehabija zivi u neposrednoj blizini te dzamije,najvise u kucama u Nedzaricima,Vojnickom Polju. Nisam vidio manje naselje a da je toliki broj domacih koji nose brade i kratke pantalone,Arapa,potpuno pokrivenih zena i ostalog sta prati taj folklor.bumerangss wrote:Jesi li ti ikad bio u toj dzamiji? Ocito nisi, jer da jesi vidio bi da je u njoj 90% "obicnih nasih" ljudi, 8% je ljudi arapskog porijela sa sirokim kratkim pantalonama i nesto duzom bradom i 2% je jstih takvih ali naseg porijekla i ne znam sta je tu lose?refffko wrote:Dzamiju kralj Fahd pod hitno ztvoriti i uvesti red tamo, uvseti nas zakon tamo. Oduzeti je od selefija i dati na koristenje IZ BiH i normalnim vjernicima.
I naravno da ovo zlodjelo ne moze biti nista drugo nego terorizam i nije mi jasno sinocnje uzmicanje i mucanje da se ovo nazove pravim imenom. Gdje god na svijetu ubijes uniformisanog vojnika a pogotovo vise njih to je napad na drzavu ili teroristicki akt. Uopste nije bitno da li ga je napravio Mujo ili Pero to je terorizam.
I da vehabije se i te kako razlikuju od ostatka BH stanovnistva i lako ih je prepoznati a jos lakse drzati na uzdi ako je to interes jer se oni bas nesto posebno i ne kriju. Pa je li onaj Barcic reko da ne jebe ovozemaljske zakone i da za njega ne vazi zakon da ima vozacku dozvolu. Doduse vrlo brzo nakon toga se i zakrho u stub javne rasvjete i otisao na polaganje vozackog onom gore.
- SanskiBiser
#25642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mislim da ne mogu zabraniti, i ovakav zakon kakav je sad je uskladjen da se ne kosi sa ustavom i garantovanom slobodom kretanja, samo mogu dobiti do 3 godine zatvora i biti uhapseni na granici ako su ih upratili na vrijeme i imaju odgovarajuci dokazni materijal, cinjenica i to sto mozes dokazati da su samo bili u Siriji ili tamo negdje na sudu nije dovoljna, treba direktan dokaz da su ili planirali i pokusali da napuste zemlju sa namjerom da odu na strano ratiste ili da su ucestvovali u ratnim dejstvima ili da su bili u sastavu neke od jedinica na stranom ratistu... Vec su neki dobili od godinu do 3 godine zatvora; Husein Erdić, Midhat Trako, Nevad Hušidić i Merim Keserović (ova dva zadnja su dobila po godinu dana zatvora jer su samo pokusali da odu, da se pridruze ISIL, uhapseni su na aerodromu u Sarajevu). Bosnic na osnovu istog zakona kao neko ko je regrutovao dobio je 7 godina.karanana wrote:jel se ikako moze ovim povratnicima sa ratista zabraniti povratak/ulazak nazad? ili se moraju pustiti da udju nazad jer imaju nas pasos?
-
dowydyenya
#25643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma idemo sad u rasprave koje su nam svima ocito pozate kako, gdje i sta funkcionise u ovoj drzavi.To je nama nasa borba dala da imamo to sto imamokaranana wrote:jel bi to trebao biti zadatak komsija ili nekog drugog?dowydyenya wrote:Bas to sto kazes svaki dan cekas da se raznese.Ne mislim u bukvalnom smislu pohapsiti komsije ali su mogli prijaviti da je bio na ratistu u Siriji.Postoji mogucnost da je bio prijavljen danas nebi imali zrtve koje je doticni pocinio._turpija_ wrote:Imam ja komsiju, bio teski narkoman, klosar i probisvjet, evo ga sad teski radikalista, bio u Siriji, vratio se i nikom nista, svako par mjeseci dodju Sipovci odvedu ga i uredno vrate kuci.. Bas ga ofirno pratili, sjedili u autu 100 metara od kuce i prestali...sta ce vise...
mislis da samo komsije znaju ako si bio na ratistu u siriji a da za to ne znaju policijske agencije? e pa onda smo u problemima ako je komsija izvor ove vrste podataka.
- refffko
#25644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Selefijski Islam je zlo koje treba iskorijeniti.
Znam da ima ljudi koji ga upraznjavaju i koji su fakat dobri ljudi i uzorni gradjani i komsije.
Ali na zalost, oni su samo kolateralna steta u svemu ovome.
Problem je puno veci, ideoloski.
Niti jedan drugi ogramank Islama nema slicne probleme kao Selefije.
Jeste ikad culi da je neki Perzijanac ili Malezijac ucinio bilo sta lose?
Nepravedno je da se cijeli Islam proglasava losim samo radi jedne frakcije, koja zaista jeste losa.
Znam da ima ljudi koji ga upraznjavaju i koji su fakat dobri ljudi i uzorni gradjani i komsije.
Nepravedno je da se cijeli Islam proglasava losim samo radi jedne frakcije, koja zaista jeste losa.
-
dowydyenya
#25645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
refffko wrote:Selefijski Islam je zlo koje treba iskorijeniti.
-
zipoo
#25646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma sve ovo treba vratiti u Siriju i zabraniti mu ulazak u BiH
- zateznistub
#25647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Znas li ti koliko je raje sa ovim? Nema ovo veze sa tim kao ni sa drogama...Black swan wrote:možda je "samo" PTSP
- Capajebo
#25648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ako se malo bolje pogleda, to su velikom vecinom osobe koje su izuzetno glupe i sa svakakvom prosloscu. Njima se tumace neke stvari pogresno, i utuvi u glavu da su samo oni u pravu, a da su svi ostali nevjernici, i da ih treba dozvati tobe...
Cuo sam jednu birvaktile, kakav si bio prije vjere, takav ces biti i u vjeri. Ako si bio radikalan u svojim stavovima/ponasanju/toleranciji prije, bit ces takav mozda jos i gori u vjeri pod uputama odredjenih ljudi.
Meni je iskreno zao normalnih ljudi (kojih ima) koji ce biti kolateralna steta.
Cuo sam jednu birvaktile, kakav si bio prije vjere, takav ces biti i u vjeri. Ako si bio radikalan u svojim stavovima/ponasanju/toleranciji prije, bit ces takav mozda jos i gori u vjeri pod uputama odredjenih ljudi.
Meni je iskreno zao normalnih ljudi (kojih ima) koji ce biti kolateralna steta.
-
bumerangss
#25649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Meni su veci problem oni sto djele brosure za jehove svjedoke a ima ih dostarumenige_brajtner wrote:loše je to što je uvijek u njoj masa besposličara koji gube vrijeme čitajući nekakve brošure koje su im podijelili i napisali nekakvi samoproglašeni šeici i tumači kurana. to je problem.bumerangss wrote:Jesi li ti ikad bio u toj dzamiji? Ocito nisi, jer da jesi vidio bi da je u njoj 90% "obicnih nasih" ljudi, 8% je ljudi arapskog porijela sa sirokim kratkim pantalonama i nesto duzom bradom i 2% je jstih takvih ali naseg porijekla i ne znam sta je tu lose?refffko wrote:Dzamiju kralj Fahd pod hitno ztvoriti i uvesti red tamo, uvseti nas zakon tamo. Oduzeti je od selefija i dati na koristenje IZ BiH i normalnim vjernicima.
- refffko
#25650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kakve veze imaju jahovini svjedoci?
Izadju na ulicu, prodjes pored njih.
Apsulutno ih ne primjecujem.
Sa druge strane, evo necu o sebi pricati, uzet cu drugi slucaj.
Imam prijatelja koji je 100% u vjeri od svoje 19 godine.
Znaci od tad je zivio 100% po serijatu.
Cak nije imao nikakav fizicki kontakt sa djevojkom, niti za ruku se nisu vodili dok se nisu vjencali.
Ode on u Kralj Fahd dzamiju na namaz i njemu nekakav bradonja pridje i drzi mu predavanje kako ovaj ne upraznjava vjeru na parvi nacin i govori mu kako bi trebao.
Izadju na ulicu, prodjes pored njih.
Apsulutno ih ne primjecujem.
Sa druge strane, evo necu o sebi pricati, uzet cu drugi slucaj.
Imam prijatelja koji je 100% u vjeri od svoje 19 godine.
Znaci od tad je zivio 100% po serijatu.
Cak nije imao nikakav fizicki kontakt sa djevojkom, niti za ruku se nisu vodili dok se nisu vjencali.
Ode on u Kralj Fahd dzamiju na namaz i njemu nekakav bradonja pridje i drzi mu predavanje kako ovaj ne upraznjava vjeru na parvi nacin i govori mu kako bi trebao.