Zasto samo islamski svijet? Cijeli svijet ovaj sukob nosi na dusi.
Istina, ali se to ne može očekivati od zapada koji je i stvorio izrahell kao iskupljenje za holokaust.Jordan1961 wrote: ↑09/10/2023 19:06Zasto samo islamski svijet? Cijeli svijet ovaj sukob nosi na dusi.
Arapima se jednostavno vraća šamar historije koji su izgleda zaslužili kada su napali Osmanlije kohezivni faktor muslimana u to vrijeme za interese V.Britanije i Francuske ,moralo im se negdje vratiti zaplatili su Palestinci,Iračani i Sirijci, a oni koji su najviše kumovali tome još uvijek prolaze netaknuti ( Saudijci)Jordan1961 wrote: ↑09/10/2023 19:06Zasto samo islamski svijet? Cijeli svijet ovaj sukob nosi na dusi.
Ni ja jedne osude Azova nisam cuo i vidio od 2014. Jes ti mozda sta upratio?
Ma, hajde?
Meni kao bosnjaku sda hamas cini vise stete, hdz snsd sds i ostale kleronacionalisticke hamaslije su sa njima u istom vagonu. Svaki vid ekstremizma kleronacionalizma fasizma itd je zlo nevazno ko stoji iza njega
Azov ne ubija civile po Rusiji.swanfilter wrote: ↑09/10/2023 19:12Ni ja jedne osude Azova nisam cuo i vidio od 2014. Jes ti mozda sta upratio?
Vjerovatno je i tebi jasno da ovim komentarom potvrđuješ da je Hamas počinio teški zločin napadom na civile, čak i po četničkim i ruskim standardima.swanfilter wrote: ↑09/10/2023 19:12Ni ja jedne osude Azova nisam cuo i vidio od 2014. Jes ti mozda sta upratio?
Pa nisam vidio da je Azov ubio nekih 300 hipika na nekom tehno party, ritualno dsjecao glave i vadio unutrašnje organe još živim osobama, odvodio djecu i žene kao taoce i tako toswanfilter wrote: ↑09/10/2023 19:12 Ni ja jedne osude Azova nisam cuo i vidio od 2014. Jes ti mozda sta upratio?
Znaci sutra i Bosnjaci ne bi trebali ovdje postojati jer i dan danas kao i prije 100 godina nemaju fudbalski klub?aratet wrote: ↑09/10/2023 18:41Pa nije baš ni da izraelci imaju.
Međutim, fazon je u tome, što su jevreji bili skoro jedini u kulturološkom, ekonomskom, sportskom životu tadašnjeg britanskog mandata.
Arapi su bili isključeni totalno.
Puno imaju bolji status danas u Izraelu, nego tada u britanskom mandatu.
Imaš ih reprezentativce, glumce, novinare, profesore...
Poistovjecujes geografiju sa sustinom situacije, i to je pogresno.
Dok ti počinješ post sa "meni kao Bošnjaku" - nisi ti kraj Bošnjaka prošao u životu kako treba...
Pa naravno da će.DonieBrasco wrote: ↑09/10/2023 19:22 Zasto ja imam osjecaj da ce nama u BiH prisjesti ovo sranje u Izrazelu iako je daleko od nas.
Jedina razlika izmedju nas i tebe je ta sto mi osudimo ubijanje civila i saglasni smo da tako ne treba, dok ti i dalje se nevjesto koprcas i pokusavas izmigoljiti neke "cinjenice" (makar ih ti tako nazivas i dozivljavas) koje ce opravdati ubijanje palestinske djece i osvetu (valjda osveta samo vrijedi tvojim favoritima, a nije da nismo ns forumu navikli na to od tebe).sumirprimus wrote: ↑09/10/2023 18:22Od tih hiljadu vecina su civili mucki ubijeni.Tyke wrote: ↑09/10/2023 18:11 Samo 1000 Sumirovih ljubitelja otisli na onaj svijet?
Ono manje bitno za poklonile okupatorskog sljama, vise palestinske djece ubijeno jucer i danas u napadima na "teroriste", nego izraelske djece godinama unazad od strane Palestine.
Idemo, thumb up i ozareno lice nekih.
Ko sto sam reko manje je palestinaca poginulo od tog takozvnsog okupatorskog sljama nego muslimana medjusbono od bratske arapske ruke.
Zasto bi, nismo zauzeli stranu, a Trojka nas vodi u NATO i EU.sumirprimus wrote: ↑09/10/2023 19:24Pa naravno da će.DonieBrasco wrote: ↑09/10/2023 19:22 Zasto ja imam osjecaj da ce nama u BiH prisjesti ovo sranje u Izrazelu iako je daleko od nas.
Vec preslo 1000, i jos ni blizu brojanje nije zavrseno kako kazu-Chesterfield- wrote: ↑09/10/2023 19:26 Izraelci traže oko za oko zub za zub. Navodno imaju oko 800 žrtava. Oni će gledati da da isti broj žrtava bude na Pelestinskoj strani.
To je po tebi sustina posta bila, znaci opet sam zivorad
Pa sutra kad Bošnjaci budu naseljavali Dalmaciju, Užice i staru Hercegovinu npr. neko će reći da okupiraju tuđu zemlju, a zapravo samo se vraćaju tamo odakle su nekada davno morali da odu.Prpa.ba wrote: ↑09/10/2023 19:21Poistovjecujes geografiju sa sustinom situacije, i to je pogresno.
Kako bi opisao Izrael u situaciji da je izvorna drzava na tom prostoru, da Arape podrzavaju SAD i EU, da su de fakto razoruzani mirovnim sporazumom, i da im institucije ne mogu donijeti nikakvu odluku bez SAD, EU i Arapa?
Zvao bi ih Palestinom.