Sta taj govori/hoce? Maloprije me bas tu neki manijak zaustavi, hoce da cestita rodjendan?! Kao ne da proc...nesto bi se šalio... bas odvratan osjecajkamen spoticanja wrote: ima i onaj neki sto ordinira oko maksuzije na parkingu
njega zemlja vuce sebi opasno
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Not My Idea
#25576 Re: Zeničani
- kamen spoticanja
#25577 Re: Zeničani
a pjan je stalno...Not My Idea wrote:Sta taj govori/hoce? Maloprije me bas tu neki manijak zaustavi, hoce da cestita rodjendan?! Kao ne da proc...nesto bi se šalio... bas odvratan osjecajkamen spoticanja wrote: ima i onaj neki sto ordinira oko maksuzije na parkingu
- Norm
#25578 Re: Zeničani
...mene je sa kalorimetrom (sa daljinskim ocitanjem) za moju kvadraturu i neke manje intervencije na cijevima i tem. osjetljivi ventili doslo oko 1700KM, i sve je radilo Grijanje...reci cu ti samo da mi se za 2 godine isplatilo (znaci ustedio sam tu lovu samo na grijanju)...kada nema grijanja zavrnes ventile i potrosis NULA... meni je isplatnije po potrosenoj toplotnoj energiji...mozda dva mjeseca u sezoni imas visoke racune (u visini mjesecnog racuna mjerenog po kvadraturi) ostalo su dosta nizi...ne znam kolika je kvadratura kod tebe ali mislim da se isplati...pokusaj nekoga jos ko je u tom poslu kontaktirati da ti izracuna...brucos1203 wrote:
Pitanje za Norma:
Koliko otprilike kosta kalorimetar i njegova ugradnja?
Da li je jeftinije plaćati grijanje po kvadratnom metru stana ili po izmjerenoj potrošenoj toplotnoj energiji? Već nekoliko godina razmišljam o tome jer mi je grijanje loše. Radi se o privatnoj kući, dobra izolacija i stolarija.
e sad, obzirom da je samo grijanje lose najvise zbog djece sam ugradio i svoje grijanje na pelet ali uglavnom sluzi samo za dogrijavanje kada je 'topli rezim'...
-
kakavdanakneiskustvu
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#25580 Re: Zeničani
Čuo sam za njih kako su neku scenu u Europi napravili nedavno.kamen spoticanja wrote: veze nemam
al su bezobrazni ko malo ko
ima i onaj neki sto ordinira oko maksuzije na parkingu
- Norm
#25581 Re: Zeničani
EVropska Zenica...Kralj Tvrtko I. wrote:@KDK
Danas me "napadoše" kod Zizi-a.
Doduše jedan je bio tu a drugi kod Bosanke...
...ali malo karikiram, nije Bogami ni u Sarajevu nista bolje...
Jedino gdje toga nema primjetno i u glavnoj setnici je Banja Luka...jah, i nema cuka, i svi pjesaci prelaze na zeleno i cisto i uredno i svi staju na semaforima, da imaju semafore, ne kruzne tokove...jah imaju jedan veliki kruzni tok sa fontanom...nasi neimari prepisali i to...znaci ove fontane su cista kopija...al sta ja znam samo lupam...
- Norm
#25582 Re: Zeničani
... i ko je kriv?kakavdanakneiskustvu wrote:http://zenicainfo.ba/2018/03/29/slucaj- ... kurencije/
-
kakavdanakneiskustvu
#25583 Re: Zeničani
krajnji korisnici sigurno nisuNorm wrote:... i ko je kriv?kakavdanakneiskustvu wrote:http://zenicainfo.ba/2018/03/29/slucaj- ... kurencije/
- Norm
#25584 Re: Zeničani
...ja mislim da jesu! Prvo, hoce grijanje u 21 vijeku a onda se jos i zale kad ga nema po tim cijenama... 
- Inteligencija
#25585 Re: Zeničani
Bas dosta sam gradova obisao i slazem se sa tobom, Banja Luka je ispred daleko ali Sarajevo je iza sto se tice cistoce a i tih prosjaka. Ne znam ali meni je Zenica bila dosta cisca, ulice povrsine itd prije 2 godine nego sada.Norm wrote:EVropska Zenica...Kralj Tvrtko I. wrote:@KDK
Danas me "napadoše" kod Zizi-a.
Doduše jedan je bio tu a drugi kod Bosanke...![]()
...ali malo karikiram, nije Bogami ni u Sarajevu nista bolje...
Jedino gdje toga nema primjetno i u glavnoj setnici je Banja Luka...jah, i nema cuka, i svi pjesaci prelaze na zeleno i cisto i uredno i svi staju na semaforima, da imaju semafore, ne kruzne tokove...jah imaju jedan veliki kruzni tok sa fontanom...nasi neimari prepisali i to...znaci ove fontane su cista kopija...al sta ja znam samo lupam...![]()
![]()
Mozda i ovi kamioni sa koridora prljaju dodatno pa je tu caka..pa i fontane pogledaj okolo kamenac ih napao neuredno brate da ga j.bes.
Nesto kontam i te sluzbe i ko je za sto odgovoran da namjerno Fudi to ne rade ako su pod uticajem SDA..
Kako objasnit da npr na bulevaru ili GGM rasvjeta koja je unistena u saobracajnim nesrecama tj bandere i dalje nisu zamjenjene ni nakon 12-13 mjeseci od saob.nesrec.
- Casual's
#25586 Re: Zeničani
Škaljo kod Fude

- kamen spoticanja
#25587 Re: Zeničani
perco kod.pivicaCasual's wrote:Škaljo kod Fude![]()
![]()
![]()
- Inteligencija
#25588 Re: Zeničani
http://www.072info.com/164435
Moderno uređena ćevabdžinica "Piccolo" od sada u šoping centru "Džananović"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25589 Re: Zeničani
Nikog nece ostaviti ravnodusnimInteligencija wrote:http://www.072info.com/164435
-
kakavdanakneiskustvu
#25591 Re: Zeničani
Casual's wrote:Škaljo kod Fude![]()
![]()
![]()
a vidim ja neki dan ulazi tamo u prostorije te nove stranke
- Inteligencija
#25592 Re: Zeničani
Ko se ovo qurci po carsiji sa bmw-om zlatnim ?
Da se @clio nije ponovio vidim ne pise nise ?
Identican, cijena sitnica prava.
Identican, cijena sitnica prava.
- Casual's
#25593 Re: Zeničani
Hamidovici
-
channel10
#25594 Re: Zeničani
Hajde reci pošteno, je li lijepo vidjeti u titovoj mesnicu, kladionicu i second hand shop? Samo neka ih tjera sto dalje od centra grada i glavne ulice. Mada oko mesnica ima malo i pozadine i neka je imaInteligencija wrote:Imam misljenje da Fudo namjerno stvara ove konflikte oko taksi i komunalija i djelatnosti jer oko toga se dosta prica pa narod ne vidi da mu je pola rasvjete u Titovoj ne radi, da je plocnik ostecen..Govori o nekim turistima kako im smetaju glavuse na izlogu od kojih barem neko ima korist. Kakva je korist od onih javnih satova sto ne rade, displeja, mostova ? De prvo sredi grad, gdje ta evropska Zenica? Necemo ici dalje pa nabrajat koliko je investicija doveo itd, nego najlakse narod podijeliti de malo sa SDA zakuhaj de malo kladionice i eto ga boraccc za spas. Ima naravno i dobrih poteza i stvari ali to nije ni 30 % od njega sto sam ocekivao. Kada napravis uslove da ti umjesto Pasalica dodje ZARA onda ukidaj, jer sutra da sve mesnice i second zatvori opet ces imati gacice na ulici, nareske , duhan i ostalo. Od temelja se kuca gradi a ne od krova.Crni cvijet wrote:Jel' neko gledao današnju sjednicu? Kakvo je mišljenje forumaša po pitanju ovih mesnica, second hand shopova i kladionica?
-
clio_dci120
#25595 Re: Zeničani
[quote="Inteligencija"]Ko se ovo qurci po carsiji sa bmw-om zlatnim ?
Haha, tu je clio, ziv sam... Zaljubio se, stisno posao...Nazalost nisam se ponovio...
Nego pomislit cu da me znas haman uzivo, jer je post na moj racun 100%.
Onu kladionicarku sam zbarinjo sa X peticom koja nije moja, valja mi sad ovaj vikend pred nju sa skodilakom
Zadeverao se clio moj druze. 
Haha, tu je clio, ziv sam... Zaljubio se, stisno posao...Nazalost nisam se ponovio...
Nego pomislit cu da me znas haman uzivo, jer je post na moj racun 100%.
Onu kladionicarku sam zbarinjo sa X peticom koja nije moja, valja mi sad ovaj vikend pred nju sa skodilakom
-
clio_dci120
#25596 Re: Zeničani
Joj Jimi, samo da znas kakvo blago u tetovu imate. 
- Inteligencija
#25597 Re: Zeničani
Ma nije lijepo vidjeti treba skloniti ali kada se steknu uslovi da ne nabrajam koji ponovo. Sklones ove legalne sa zaposlenim, racuni fiskalni itd a ostavis kerove i one sa duhanom i gacicama narescima itd, prosetaj sutra navecer od ggm do kamenog na svakom stubu ne radi barem 1 svijetlo, mordor jbtchannel10 wrote:Hajde reci pošteno, je li lijepo vidjeti u titovoj mesnicu, kladionicu i second hand shop? Samo neka ih tjera sto dalje od centra grada i glavne ulice. Mada oko mesnica ima malo i pozadine i neka je imaInteligencija wrote:Imam misljenje da Fudo namjerno stvara ove konflikte oko taksi i komunalija i djelatnosti jer oko toga se dosta prica pa narod ne vidi da mu je pola rasvjete u Titovoj ne radi, da je plocnik ostecen..Govori o nekim turistima kako im smetaju glavuse na izlogu od kojih barem neko ima korist. Kakva je korist od onih javnih satova sto ne rade, displeja, mostova ? De prvo sredi grad, gdje ta evropska Zenica? Necemo ici dalje pa nabrajat koliko je investicija doveo itd, nego najlakse narod podijeliti de malo sa SDA zakuhaj de malo kladionice i eto ga boraccc za spas. Ima naravno i dobrih poteza i stvari ali to nije ni 30 % od njega sto sam ocekivao. Kada napravis uslove da ti umjesto Pasalica dodje ZARA onda ukidaj, jer sutra da sve mesnice i second zatvori opet ces imati gacice na ulici, nareske , duhan i ostalo. Od temelja se kuca gradi a ne od krova.Crni cvijet wrote:Jel' neko gledao današnju sjednicu? Kakvo je mišljenje forumaša po pitanju ovih mesnica, second hand shopova i kladionica?
- Inteligencija
#25598 Re: Zeničani
Trenutno otvoreni konkursi u ArcelorMittal Zenica:
Software Developer / Programer (VS) - detalji konkursa
IT HelpDesk podrška (VŠ/SS) - detalji konkursa
http://zenica.arcelormittal.com/people- ... ement.aspx
Software Developer / Programer (VS) - detalji konkursa
IT HelpDesk podrška (VŠ/SS) - detalji konkursa
http://zenica.arcelormittal.com/people- ... ement.aspx
- Inteligencija
#25599 Re: Zeničani

Organizujem besplatnu turističku turu po gradu Zenici, u čast 12. aprila, Dana oslobođenja Grada od fašističkog okupatora. Ovo je treća tura ovim povodom.
Partner ture je zenički Odbor za međureligijsku saradnju Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine, ovogodišnji dobitnik Nagrade Grada Zenice.
Tematski, ova tura će se baviti zeničkom multireligijskom baštinom, pa sam je, zbog toga, nazvao Zaboravljeni Jeruzalem.
Svi zainteresovani sugrađani moći će učestvovati na turi samim dolaskom na zborno mjesto, 11. aprila (srijeda) u 19:00 kod Austrijske/"Konjske" česme.
Provest ću vas kroz tri zeničke bogomolje (Sultan-Ahmedovu Čaršijsku džamiju, pravoslavnu crkvu Rođenja Presvete Bogorodice i katoličku crkvu sv. Ilije Proroka, a Sinagogu ćemo obići s vanjske strane), uz neizostavnu rutu preko Kamenog spavača, Trgom Alije Izetbegovića, Titovom, Islambegovića putem, Trgom Bosne i Hercegovine, Trgom rudara, Gradskim parkom, Dr Abdulaziza Aska Borića, i Bulevarom Kulina bana.
Očekivani kraj ture je 21:00.
Prilagođena je za porodični ambijent.
Podloga je asfaltna.
Stil oblačenja prilagođen posjeti bogomoljama.
Nije obezbijeđen obrok niti okrepa (ukoliko bi neko fizičko ili pravno lice željelo počastiti učesnike, neće biti problem, samo molim da se javi radi prethodnog dogovora).
U slučaju najave vremenskih neprilika, tura se neće odlagati.
Svi ste dobrodošli na večernju šetnju svojim gradom, Zaboravljenim Jeruzalemom.
Afan Abazović, turistički i planinarski vodič
- kamen spoticanja
#25600 Re: Zeničani
cool
ovaj decko zuji ko trafo
da je pametan,krOlj bi ga metno na celo kakvog turistickog ofisa...mozda nam skonta kakvu ponudu...sad kad odu mesnice i njemacke polovne gace
ovaj decko zuji ko trafo
da je pametan,krOlj bi ga metno na celo kakvog turistickog ofisa...mozda nam skonta kakvu ponudu...sad kad odu mesnice i njemacke polovne gace