Sirija vol. 2

Locked
sumirprimus

#25576 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Kiki je ovde najaci nema sumnje...
Bisceps triceps... :mrgreen:
Kikibombona

#25577 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
1) I ti si sam zbunjen nebulozama koje ti prolazi kroz glavu, pa nisi u stanju da konstruiras prostoprosirenu recenicu u kojoj bi formulisao na sta ciljas. Kako tek onda ja da znam.

2) El Mudzahid se nikako ne moze porediti sa vecinom jedinica koje su u sastavu FSA, pa ni vecinom formacija koje cine IF. Sta bi odjednom? Poceo si pricu o tekbirima i o tome kako ih tekbiri cine dzihadistima, sada kada sam ti naveo konkretne primjere povlacis se od ranije izrecene gluposti?

Problem je u tome sto definicijom dzihadizma mogu da se obuhvate samo Nusra i Daesh. Druge skupine mogu biti islamisticke ali ne i dzihadisticke. Islamizam obuhvata siroku lepezu pokreta i frakcija, od onih koji priznaju demokratske vrijednosti pa do dzihadistickih. Zadnjih par godina namjerno se pravi razlika da bi definicije i pojmovi bili sto konkretniji: tako da se pod terminom "dzihadisti" misli na skupine koje se kroz terorizam bore za uspostavu njihove vizije islamske drzave.

Medjutim ti to ignorantski, i u Galijesevic stilu, namjerno ignorises kako bi mogao sve muslimane nazvati panislamistima, islamistima i dzihadistima/simpatizerima dzihadista. Sto si u proslom komentaru (dio koji sam boldirao) direktno i uradio.

Sa svojom definicijom termina "dzihadizam" mozes samo guzicu obrisati, svoju ili Galijasevicevu sasvim nebitno. Islamizam nije isto sto i dzihadizam. Barem ne svakom ozbiljnom strucnjaku. A ti prvenstveno nisi ozbiljan (kao sto rekoh - klaun ove teme koji je ranije podjednako zabavljao sve ucesnike) a jos manje strucnjak.

Samim tim ispadas neopisiva budala i ignorant kada twitterase poput @VivaRevolt nazivas dzihadistima. A bezobrazna budala i ignorant kada sve muslimane vjernike - optuzujes za islamizam, panislamizam i dzihadizam.
1. Jesu li Amerikanci i Englezi kovali Osamu bin Ladena u zvijezde? To sto ti insinuiras je tvoj problem. Ako ti nesto nije jasno lijepo pitaj, a ne da na osnovu predubjedjenja iz pisanje koje ne razumijes izvlacis neke svoje zakljucke.

2. El Mudzahid je MILA MAJKA, djece cvijeca, za dzihadiste u Siriji. Islamski front je sto puta gora skupina od El Mudzahid... i ne samo oni...

Sto se tice tekbira, ne izmisljaj...
SAA

Ponekad zatekbiraju, sto je sasvim noromalno.
Nije problem tekbir i to ti dobro znas. Samo eto, pokusavas skrenuti pricu, razvodniti cinjenicu da su pobunjenici u Siriji VJERSKI FANATICI...

A koja je to definicija dzihadizma svega ti?
Je l' ona koju su Ameri kreirali?
Je l' ti imas tefsir od Dzo Bajdena, svega ti? :D
madner

#25578 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Muslimanska elita je kriva za sve.

Uglavnom jer pustaju svakoga da se skoluje. :D
RepublikanskaGarda

#25579 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

sarajevoxxxx wrote:Režimski vojnik koji je jučer pao u ruke opozicije u Sehl El Gabu.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1592910684

Inače je iz Idliba, musliman sunit, iz porodice Āl Džebareh. Ima brata koji se bori u redovima revolucionara.

Sirijca, muslimana, sunita šora neandertalac iz neke centraloazijske vuko....ne, famozna Raja iz Idleba, kad se sjetim svrsavanja kad je taj šljam ušao u Idleb....Idleb postaje glavni grad slobodne sirije, u Idleb seli SNC......Idleb prijestolnica revolucije :-)

Image
sarajevoxxxx

#25580 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Broj poginulih u današnjem režimskom masakru na pijaci u Maretu En-Nu'Manu popeo se na 42. Preko 80 ranjenih

Step News Agency

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
Opetja033

#25581 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

RepublikanskaGarda wrote:Sirijca, muslimana, sunita šora neandertalac iz neke centraloazijske vuko..
A sta cemo kad Sirijca, muslimana, sunita sora neandretalac iz neke centralnoazijske vukojebine - ali samo sa druge strane?
Kikibombona

#25582 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:Ne mozes mene vezati za bilo kojeg silnika.
Rece delegat koji svrsava na lik i djelo Sisija.

Ti si stvarno, ali stvarno poludio. Mrtav sam ozbiljan. Fakat te vise ne smatram psihicki uravnotezenom, normalnom osobom.
:lol: :lol: :lol: :lol:

I on nesto govori za etiketiranje, a nema neistomisljenika na internetu kojeg nije poprilicno pocastio!?? :D

Idi, bIzi...

Molim te, nemoj Sisija trpati u isti kos sa bjelosvjetskim zlotvorima. Svaki politicar mora povlaciti lose i nepopularne odluke. Da bi napravio nesto dobro, moras uciniti i nesto lose. Jbg. Zato ne bih bio politicar ni za zivu glavu.

Sisi se obracunao sa naoruzanim ihvanijskim bandama koje su se infiltirale medju demonstrante. Nazalost, poginulo je par stotina nevinih demonstranata. Policija je uradila los posao. Ipak, Sisi je spasio milione, spasio je Egipat od gradjanskog rata koji bi bio gori i razorniji od sirijskog. Dobro se sjecam simpatizera MB kako su na temi Egipat navijali da izbije gradjanski rat. Na srecu, Sisi je reagovao na vrijeme i prije veceg sranja potkresao krila ihvanijskim teroristima. Protiv Sisija se bore ihvanijski teroristi, sinajske selefije i ISIL!?? Pametnom dosta...

I opet, uprkos svemu, Sisi je pokrenuo znajcane projekte. U drzavi je relativno mirno. Stvari se krecu naprijed.

Velike nade polazem u Egipat. Oni su ti koji jedini mogu povesti Arape naprijed. Turci i Iranci imaju isti zadatak, pokrenuti region, samo da jedni i drugi potisnu vjerske fanatike sa vlasti.
Kikibombona

#25583 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:
sarajevoxxxx wrote:Režimski vojnik koji je jučer pao u ruke opozicije u Sehl El Gabu.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1592910684

Inače je iz Idliba, musliman sunit, iz porodice Āl Džebareh. Ima brata koji se bori u redovima revolucionara.

Sirijca, muslimana, sunita šora neandertalac iz neke centraloazijske vuko....ne, famozna Raja iz Idleba, kad se sjetim svrsavanja kad je taj šljam ušao u Idleb....Idleb postaje glavni grad slobodne sirije, u Idleb seli SNC......Idleb prijestolnica revolucije :-)

Image
Ne zna covjek da li bi se smijao ili plakao!

I onda Opetja pokusava farbati nekoga... Idlib je prijestolnica selefizma i dzihadizma. O tome pisu svi. Idlib krase plakati koji sugerisu da zena ne smije izaci sama iz kuce, da je preporuceno imati dugu bradu, i sl...
RepublikanskaGarda

#25584 Re: Sirija vol. 2

Opetja033 wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Sirijca, muslimana, sunita šora neandertalac iz neke centraloazijske vuko..
A sta cemo kad Sirijca, muslimana, sunita sora neandretalac iz neke centralnoazijske vukojebine - ali samo sa druge strane?
Pa ti si stavio slike iranaca koji pođubre sirijsku zemlju, a sta cemo sa izvidjacima iz centalnoazijskih vukojebina koji pođubre sirijsku zemlju?
sarajevoxxxx

#25585 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kiki onim ismijavanjem islamskih svetinja rekao si sve. Svoju patološku mržnju prema islamu i muslimanina sakrivaš iza termina selefija ili džihadista :-)ili kako ono Kurda muslimana :-) . Svoje pljuvanje po islamskim svetinjama pravdaš kako imaš prijatelja muslimana.
RepublikanskaGarda

#25586 Re: Sirija vol. 2

Ne zna covjek da li bi se smijao ili plakao!

I onda Opetja pokusava farbati nekoga... Idlib je prijestolnica selefizma i dzihadizma. O tome pisu svi. Idlib krase plakati koji sugerisu da zena ne smije izaci sama iz kuce, da je preporuceno imati dugu bradu, i sl...
Kad se sjetim onog predstavnika SNC-a kad je iz Istanbula najavio da se sele u Idleb, neznam di je zapelo....da im nisu stvari zapele na granici :D

@Opetja,@ savoxxx di je zapelo sa SNC-om i Idlebom, bez zajebancije pitam iako mi je smiješno :D
Opetja033

#25587 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:Ne mozes mene vezati za bilo kojeg silnika.
Rece delegat koji svrsava na lik i djelo Sisija.

Ti si stvarno, ali stvarno poludio. Mrtav sam ozbiljan. Fakat te vise ne smatram psihicki uravnotezenom, normalnom osobom.
:lol: :lol: :lol: :lol:

I on nesto govori za etiketiranje, a nema neistomisljenika na internetu kojeg nije poprilicno pocastio!?? :D

Idi, bIzi...

Molim te, nemoj Sisija trpati u isti kos sa bjelosvjetskim zlotvorima. Svaki politicar mora povlaciti lose i nepopularne odluke. Da bi napravio nesto dobro, moras uciniti i nesto lose. Jbg. Zato ne bih bio politicar ni za zivu glavu.

Sisi se obracunao sa naoruzanim ihvanijskim bandama koje su se infiltirale medju demonstrante. Nazalost, poginulo je par stotina nevinih demonstranata. Policija je uradila los posao. Ipak, Sisi je spasio milione, spasio je Egipat od gradjanskog rata koji bi bio gori i razorniji od sirijskog. Dobro se sjecam simpatizera MB kako su na temi Egipat navijali da izbije gradjanski rat. Na srecu, Sisi je reagovao na vrijeme i prije veceg sranja potkresao krila ihvanijskim teroristima. Protiv Sisija se bore ihvanijski teroristi, sinajske selefije i ISIL!?? Pametnom dosta...

I opet, uprkos svemu, Sisi je pokrenuo znajcane projekte. U drzavi je relativno mirno. Stvari se krecu naprijed.

Velike nade polazem u Egipat. Oni su ti koji jedini mogu povesti Arape naprijed. Turci i Iranci imaju isti zadatak, pokrenuti region, samo da jedni i drugi potisnu vjerske fanatike sa vlasti.
:lol: :lol: :lol:

Ti, UAE i Rusi smatrate MB teroristickom skupinom. Svaka cast, u odabranom si drustvu.

Tvoje relativiziranje zlocina nad hiljadama nenaoruzanih i neduznih demonstranata ide tebi na obraz. Samo dokazuje kakav si covjek i kakav pogled imas na ljudski zivot.

A ovo boldirano je samo jos jedan dokaz da si potpuno poludio i da si izgubio svaki dodir sa stvarnoscu. Egipat nikada, ali bas nikada, nije bio u goroj i bezizlaznijoj situaciji nego sto je sada. Bukvalno nikada od sticanja samostalnosti. Ni kralj Faruk, ni Nasser, ni Sadat, ni Mubarak, ni Musri nisu uspjeli sjebati Egipat kao sto je to uradio Sisi.

Poklanjanje suvereniteta nad ostrvima kljucnim za nacionalnu sigurnost Egipta Saudijskoj Arabiji moze biti samo potez ocajnika koji se hvata za slamku.
Opetja033

#25588 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

RepublikanskaGarda wrote: Pa ti si stavio slike iranaca koji pođubre sirijsku zemlju, a sta cemo sa izvidjacima iz centalnoazijskih vukojebina koji pođubre sirijsku zemlju?
Samo u zadnja 2-3 dana sam 2-3 puta ponovio svoje misljenje o svim stranim borcima u Siriji, nebitno na kojoj se strani bore. A da ne spominjem koliko sam puta tu istu stvar pisao ranije. Mrsko mi se ponavljati
Kikibombona

#25589 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Kiki onim ismijavanjem islamskih svetinja rekao si sve. Svoju patološku mržnju prema islamu i muslimanina sakrivaš iza termina selefija ili džihadista :-)ili kako ono Kurda muslimana :-) . Svoje pljuvanje po islamskim svetinjama pravdaš kako imaš prijatelja muslimana.
Mozda si propustio, ali ja sam druze ateistickog uvjerenja. Za mene su Kuran, Biblija i Tora tri smijesne knjige, tri bajke nastale u pustinji.

Nekada su te knjige bile od koristi, ljudi koji su napisali te knjige su genijalci... ali, to vrijeme je proslo, knjige su prevazidjene...

To je moje uvjerenje. Kao sto ti imas pravo reci da su homoseksualci bolesni, tako i ja imam pravo reci da je prica o Bogu izmisljena.

Jebote, tacno se zapitam kakav bi bio i sta bi radio da se docepas vlasti!? :-) :-)
Krokodajl

#25590 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ovi vojnici SAA što su ih Ujguri zarobili svi od reda haman iz Idliba, suniti. Prije mjesec dva formirana divizija negdje oko 2000 vojnika SAA, izbjeglice iz Idliba..
RepublikanskaGarda

#25591 Re: Sirija vol. 2

Opetja033 wrote:
RepublikanskaGarda wrote: Pa ti si stavio slike iranaca koji pođubre sirijsku zemlju, a sta cemo sa izvidjacima iz centalnoazijskih vukojebina koji pođubre sirijsku zemlju?
Samo u zadnja 2-3 dana sam 2-3 puta ponovio svoje misljenje o svim stranim borcima u Siriji, nebitno na kojoj se strani bore. A da ne spominjem koliko sam puta tu istu stvar pisao ranije. Mrsko mi se ponavljati
Pošteno, i ja sam već odavno napisao da su svi strani borci u Siriji psi rata :thumbup: , zato je besmisleno da si repliciramo, ti ces postavljat sta tebi pase i odgovara a isto to radim i ja
Opetja033

#25592 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Sacekajte malo,

hocemo li se fakat sada gadjati sa tim ko je Sirijac a ko nije? Sada u trenutku kada se na desetine hiljada pripadnika raznih siitskih vojnih formacija iz citavog svijeta, bjelosvjetskog sljama, bori na Assadovoj strani? Od Libanaca, preko Iranaca, Iracana, Kuvajcana, Afgana, Rusa i ostalih picki materina?

Ne kontam poentu.
Opetja033

#25593 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

RepublikanskaGarda wrote:
Opetja033 wrote:
Pošteno, i ja sam već odavno napisao da su svi strani borci u Siriji psi rata :thumbup: , zato je besmisleno da si repliciramo, ti ces postavljat sta tebi pase i odgovara a isto to radim i ja

Posteno :mrgreen:

Ali vrijedi da jos jednom podvucem: jedini strani borci kojih mi je fakat zao je ona hazarska fukara. Ni krivi ni duzni su se nasli u Siriji. Iskreno zelim da ih se sto vise vrati nazad svojim kucama i porodicama, a krv svakog od njih ide direktno na ruke iranskog rezima.
sarajevoxxxx

#25594 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

@kiki ti si se ismijavao sa Allahom dž.š. tebi ne smetaju niti su ti smješne selefije ili džihad ili njihovo tumačenje islama, ti jednostavno mrziš i prezireš islam, a tu mržnju nam pokušavaš umotati kako eto braniš Kurde muslimane :-) kako imaš prijatelja muslimana...
Kikibombona

#25595 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:

Ti, UAE i Rusi smatrate MB teroristickom skupinom. Svaka cast, u odabranom si drustvu.

Tvoje relativiziranje zlocina nad hiljadama nenaoruzanih i neduznih demonstranata ide tebi na obraz. Samo dokazuje kakav si covjek i kakav pogled imas na ljudski zivot.

A ovo boldirano je samo jos jedan dokaz da si potpuno poludio i da si izgubio svaki dodir sa stvarnoscu. Egipat nikada, ali bas nikada, nije bio u goroj i bezizlaznijoj situaciji nego sto je sada. Bukvalno nikada od sticanja samostalnosti. Ni kralj Faruk, ni Nasser, ni Sadat, ni Mubarak, ni Musri nisu uspjeli sjebati Egipat kao sto je to uradio Sisi.

Poklanjanje suvereniteta nad ostrvima kljucnim za nacionalnu sigurnost Egipta Saudijskoj Arabiji moze biti samo potez ocajnika koji se hvata za slamku.
Ma nebitno je sta su, nebitno je kako cemo ih nazvati... bitno je da su stetni za Egipat i cijeli islamski svijet... i jos je bitnije da su zaustavljeni...

Tacno me strah zamisliti sta bi bilo da je MB pustio korijenje u Egiptu i da je nastavio ideologiju siriti na druge islamske zemlje... Oni su puno opasniji od selefija, zato sto su slatkorjeciviji, zato sto imaju manipulativni potencijal pridobiti znatno veci broj ljudi. I Sisi je pobijedio jedno tako veliko zlo. Ucinio je veliku uslugu Egipcanima, muslimanima i cijelom svijetu. Da Nobelova nagrada nije politicki motivisana, Sisi bi je dobio.

Ne podmeci da relativiziram. Osudjujem prekomjernu upotrebu sile i zalim za nevino ubijenim ljudima. To su NEVINE zrtve. Najvecu odgovornost snose teroristi koji su se ubacili medju demonstrante i iz mase pucali na policiju. Al' i policija snosi veliki dio odgovornosti jer su katastrofalno reagovali.

Talijani su nedavno pronasli velike rezerve plina u egipatskim teritorijalnim vodama. Kazu, najvece rezerve u svijetu. :thumbup: A Evropa, veliki potrosac, tu pred nosom. :thumbup:

Nisi mi dao definiciju dzihada?
To mi je vazno, pa da zavrsimo sa ovom pricom.

Izgleda da su te Dzo Bajden i Toni Bler ubijedili da je dzihad nesto lose, gotovo na nivou nacizma. To je kada citas 'tefsire' od Zbignjeva Brzezinskog i slicnih! :oops:
RepublikanskaGarda

#25596 Re: Sirija vol. 2

sarajevoxxxx wrote:@kiki ti si se ismijavao sa Allahom dž.š. tebi ne smetaju niti su ti smješne selefije ili džihad ili njihovo tumačenje islama, ti jednostavno mrziš i prezireš islam, a tu mržnju nam pokušavaš umotati kako eto braniš Kurde muslimane :-) kako imaš prijatelja muslimana...
Kiki je urbani ljevicar, fasista, kao sto su nekad rimljani progonili zidove tako danas urbani ljevicari progone nas vjernike, muslimane i krscane :D

Nego cika savoxx, kad SNC seli Idleb?
Opetja033

#25597 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:

Ma nebitno je sta su, nebitno je kako cemo ih nazvati... bitno je da su stetni za Egipat i cijeli islamski svijet... i jos je bitnije da su zaustavljeni...

Tacno me strah zamisliti sta bi bilo da je MB pustio korijenje u Egiptu i da je nastavio ideologiju siriti na druge islamske zemlje... Oni su puno opasniji od selefija, zato sto su slatkorjeciviji, zato sto imaju manipulativni potencijal pridobiti znatno veci broj ljudi. I Sisi je pobijedio jedno tako veliko zlo. Ucinio je veliku uslugu Egipcanima, muslimanima i cijelom svijetu. Da Nobelova nagrada nije politicki motivisana, Sisi bi je dobio.

Ne podmeci da relativiziram. Osudjujem prekomjernu upotrebu sile i zalim za nevino ubijenim ljudima. To su NEVINE zrtve. Najvecu odgovornost snose teroristi koji su se ubacili medju demonstrante i iz mase pucali na policiju. Al' i policija snosi veliki dio odgovornosti jer su katastrofalno reagovali.

Talijani su nedavno pronasli velike rezerve plina u egipatskim teritorijalnim vodama. Kazu, najvece rezerve u svijetu. :thumbup: A Evropa, veliki potrosac, tu pred nosom. :thumbup:

Nisi mi dao definiciju dzihada?
To mi je vazno, pa da zavrsimo sa ovom pricom.

Izgleda da su te Dzo Bajden i Toni Bler ubijedili da je dzihad nesto lose, gotovo na nivou nacizma. To je kada citas 'tefsire' od Zbignjeva Brzezinskog i slicnih! :oops:

Prvo izvali nesto poput ovog boldiranog i onda se buni kada mu kazem da je totalno, u potpunosti lud i neuravnotezen. :mrgreen: :mrgreen:

Malo trolas, a?

Treba ti definicija dzihada ili dzihadizma? Ili je tebi to sve ama bas isto...
Kikibombona

#25598 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:@kiki ti si se ismijavao sa Allahom dž.š. tebi ne smetaju niti su ti smješne selefije ili džihad ili njihovo tumačenje islama, ti jednostavno mrziš i prezireš islam, a tu mržnju nam pokušavaš umotati kako eto braniš Kurde muslimane :-) kako imaš prijatelja muslimana...
Da si vlast, sta bi uradio sa onima koji ismijavaju Alaha?

Da, ismijavam Alaha i religije. To je moje pravo koje mi garantuje demokratska i sekularna drzava.

Moje ateisticko uvjerenje je da su Alah i te vjere laz i prevara. Imam li pravo na uvjerenje?
Opetja033

#25599 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ja nemam ni najmanji problem sa njegovim ismijavanjem vjere i Allaha dz.s. To je njegovo pravo, njegov svjetonazor. Na kraju krajeva dobrim dijelom i njegov kucni odgoj. Ja kao musliman nisam napisao nijedan jedini komentar u kojem ismijavam bilo koju drugu vjeru, kao sto ne ismijavam ni ateiste.
Medjutim fakat nemam problem sa njegovim ismijavanjima.

Problem je u njegovom bezobraznom, manipulatorskom, lazljivom i propagandskom pristupu dnevnopolitickim dogadjajima.
Opetja033

#25600 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Samo kako delegat majstorski zatrola i spinova temu, samo da se ne bi pisalo o masakru na pijaci i desetinama mrtvih civila koje danas pobi zlocinac Assad.
Locked