Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
odmor

#25576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Iza Horizonta wrote:
drugtito2011 wrote:Pitanje za TM.

MOLIM ZA DIREKTAN ODGOVOR

Sve ovo što dijelite kao "Novogodišnje poklone" je za korisnike slabijih paketa.

Šta dobijaju kornisnici TRIO GRANDE PREMIIUM paketa????!!!!!!
postavio sam to pitanje nekoliko puta ali ni baje od @telemaha
Probaj obojit u npr crveno.. mozda reaguje :D

P.S Najbolje ti je da ih nazoves i da se izjadas. Javi sta su ti odgovorili ako se odlucis da ih nazoves.
Cracked

#25577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

malwarebyte wrote:
Sad dok se zvuk čuje uopšte nema interneta, i svaku noć me budi taj zvuk.
taj isti problem sam ja imao i nisam nasao uzrok tome. Ono sto mozes uraditi su dvije stvari:
1. Ne gasi komp nego ga stavi u sleep mode (ne znam i ne pitaj zasto) trazio sam sve po internetu zasto ne pisti kad ide u sleep mode a pisti kad ugasis. ovo mi je 100% funkcionisalo jer sam isto kao ti dva modema ima i sa oba ista prica. Mjesecima ne pisti a cim ga kompletno ugasim najkasnije za 1-2 dana pocne pistati i tako skoro dvije godine 100 put aprovjeravao. Palio gasio od wake on lan, do bogzna sta sve ne. Sve sto mi je padalo na pamet da moze nekako uzrok biti.
2. Trazi da ti zamjene za modem bez wifi-a, tj dobijes tp link router pored cisco modema koji nema wifi (izgelda skoro isto), ja ga imam i od tada nikad vise nisam imao problema sa pistanjem
sencobih

#25578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Opet nama na analognoj ništa kao i obično.
dječak sa šibicama

#25579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

drugtito2011 wrote:Pitanje za TM.

MOLIM ZA DIREKTAN ODGOVOR

Sve ovo što dijelite kao "Novogodišnje poklone" je za korisnike slabijih paketa.

Šta dobijaju kornisnici TRIO GRANDE PREMIIUM paketa????!!!!!!
Q za zube, vas Telemach.
sencobih

#25580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Mozda da izbacite koji kanal iz analogne kao poklon za blagdane
leon25

#25581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

Telemach

sta se desava sa ovom promo akcijom jer su meni kanali i dalje zakljucani
probao sam sve opcije vadio modul gasio tv ponovo skenirao ali nista ne pomaze kanali i dalje zakljucani

je li ovo akcija za probrane ili za sve korisnike digitalne tv
edosab

#25582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by edosab »

Isto kod mene kanali i dalje zaključani (Mostar - bivši VELNET), samo u zadnje vrijeme i kocka na nekim kanalima
HRT3 HRT4 FOX....
I nema kanala Russia T.
leon25

#25583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

edosab wrote:Isto kod mene kanali i dalje zaključani (Mostar - bivši VELNET), samo u zadnje vrijeme i kocka na nekim kanalima
HRT3 HRT4 FOX....
I nema kanala Russia T.
i kod mene bivsi velnet signal je uredu ne kocka a ruusia today nikad nisam nasao a probao sam na dvije lokacije
probook

#25584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

leon25 wrote:
    edosab wrote:Isto kod mene kanali i dalje zaključani (Mostar - bivši VELNET), samo u zadnje vrijeme i kocka na nekim kanalima
    HRT3 HRT4 FOX....
    I nema kanala Russia T.
    i kod mene bivsi velnet signal je uredu ne kocka a ruusia today nikad nisam nasao a probao sam na dvije lokacije
    Ni ja nisam nasao Russia Today (ex Velnet)! Ostalo je sve ok, brzina stabilna, kanali sada otkljucani promotivno, slika ne kocka i tako.
    probook

#25585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

sencobih wrote:Mozda da izbacite koji kanal iz analogne kao poklon za blagdane
    Zar neko i 2016 god gleda analogiju? Slika katastrofa, ja placam na ostale televizore digitalu, tu analogiju i ne racunam da imam.
    sencobih

#25586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

probook wrote:
    Zar neko i 2016 god gleda analogiju? Slika katastrofa, ja placam na ostale televizore digitalu, tu analogiju i ne racunam da imam.
    To su najbrojniji korisnici, uglavnom penzioneri. A to sto je slika katastrofa je samo prisiljavanje da se uzme neki od dodatnih paketa
    malwarebyte

#25587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by malwarebyte »

Cracked wrote:
    malwarebyte wrote:
    Sad dok se zvuk čuje uopšte nema interneta, i svaku noć me budi taj zvuk.
    taj isti problem sam ja imao i nisam nasao uzrok tome. Ono sto mozes uraditi su dvije stvari:
    1. Ne gasi komp nego ga stavi u sleep mode (ne znam i ne pitaj zasto) trazio sam sve po internetu zasto ne pisti kad ide u sleep mode a pisti kad ugasis. ovo mi je 100% funkcionisalo jer sam isto kao ti dva modema ima i sa oba ista prica. Mjesecima ne pisti a cim ga kompletno ugasim najkasnije za 1-2 dana pocne pistati i tako skoro dvije godine 100 put aprovjeravao. Palio gasio od wake on lan, do bogzna sta sve ne. Sve sto mi je padalo na pamet da moze nekako uzrok biti.
    2. Trazi da ti zamjene za modem bez wifi-a, tj dobijes tp link router pored cisco modema koji nema wifi (izgelda skoro isto), ja ga imam i od tada nikad vise nisam imao problema sa pistanjem
    Evo bili su maloprije i dali su mi izgleda noviji modem (EPC 3928), valjda neće i ovaj zujati.

Ako bude trebalo pokušat ću ovo što si napisao
    Warashii

#25588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Warashii »

Da li je ko imao problema sa D3GO?
    Cijelo vrijeme mi ide slika u "usporenoj" verziji :-) .
    DON_eARL

#25589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Warashii wrote:Da li je ko imao problema sa D3GO?
    Cijelo vrijeme mi ide slika u "usporenoj" verziji :-) .
    Kod mene radi sasvim ok... Ide stream na 2,6Mbps.
    probook

#25590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

sencobih wrote:
    probook wrote:
    To su najbrojniji korisnici, uglavnom penzioneri. A to sto je slika katastrofa je samo prisiljavanje da se uzme neki od dodatnih paketa
    Tako je mislim na svakoj kablovskoj...evo sada sam bio kod prijatelja u drugom gradu i slika na analogiji kao da imaju riblju kost antenu :D
    Mehemed
    Vozim: automobil

#25591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

probook wrote:
    Ako mi neko pokloni LCD TV(bar onaj od 32") rado ću preći na digitalnu. Do tada nemam od digitalne nikakvu prednost, a više košta.
    Warashii

#25592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Warashii »

Mehemed wrote:
    probook wrote:
    Ako mi neko pokloni LCD TV(bar onaj od 32") rado ću preći na digitalnu. Do tada nemam od digitalne nikakvu prednost, a više košta.
    Pa imas neke, mozda ne za razliku u cijeni ali prednosti ima.
    Slika je ipak nesto bolja kao i EPG je nesto bez cega danas ne mogu da gledam TV .
    Mehemed
    Vozim: automobil

#25593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Meni je slika extra, čista, ne razvlači se kao na LCDu i uopšte ne mogu da primjetim nigdje ništa mutno, nema "snijega" po kanalima i slično.
    Jedna od prednosti(mana) digitalne je više kanala koje nebi gledao, a plačao bi ih, a bez EPG-a mogu, kad imam vremena da gledam nešto i gledat ću, od 5-6 kanala koje gledam u svakom trenutku bude nešto dobro, a ako nemam, đaba što ja znam da je nešto dobro na TV-u ako nemam vremena da to gledam ili ako roditelji gledaju TV.
    LCD je druga stvar, analogni kanali se na LCD-u razvlače i tako budu mutniji, ali na ovoj CRTovki ja ne primjetim nikakvu nekvalitetu.
    argentaria

#25594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by argentaria »

Kakvi su ovi novi "Ubee" modem/routeri , skoro sam prikljucio net i kablovsku pa me zanima jel neko imao iskustva sa tim uredjajima?
    Rugafet

#25595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

NIkad cuo...
    typeOnegative

#25596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

leon25 wrote:Telemach

probao sam sve opcije vadio modul gasio tv ponovo skenirao ali nista ne pomaze kanali i dalje zakljucani

I kod mene ista stvar , danas skinuo TV sa zida , izvadio modul i karticu iz modula , vratio nazad i nista opet .... I dalje poruka " no access (6) " i kodirano ????
    Last edited by typeOnegative on 19/12/2015 20:04, edited 2 times in total.
    crnivrag

#25597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:

I kod mene ista stvar , danas skinuo TV sa zida , izvadio modul i karticu iz modula , vratio nazad i nista opet .... I dalje poruka " no access (6) " i kodirano ????
    Pošto je Telemach predložio skeniranje, zašto ne probate ponovo preskenirati sve frekvencije, moguće da će se kanali otkodirati kad se pobrišu sa liste i ponovo postave.

Ako ni to ne upali onda trebate nazvati 1360 i tražiti da vam izvrše manuelnu sinhronizaciju kartice.
    typeOnegative

#25598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

crnivrag wrote:
    typeOnegative wrote:

Pošto je Telemach predložio skeniranje, zašto ne probate ponovo preskenirati sve frekvencije, moguće da će se kanali otkodirati kad se pobrišu sa liste i ponovo postave.

Ako ni to ne upali onda trebate nazvati 1360 i tražiti da vam izvrše manuelnu sinhronizaciju kartice.
    jesam , uradio sam skeniranje kad sam upalio TV poslije svega toga , ali isto sve ....
    kakaljin

#25599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
    typeOnegative wrote:

Ali kod većine tv-a je ako ponovo sve skenirao poremeti ti redoslijed kanala. Pa onda ponovo slazi. Kod HS-A nikada to nije bilo već samo izvadiš karticu i vratiš i proradi.
    crnivrag

#25600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Onda se javite ovdje Telemachu u inbox sa podacima, ili nazovite 1360 i zahtijevajte da vam se otkodiraju kanali u skladu sa trenutnom promocijom.
    Locked