Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
malwarebyte wrote:
Sad dok se zvuk čuje uopšte nema interneta, i svaku noć me budi taj zvuk.
taj isti problem sam ja imao i nisam nasao uzrok tome. Ono sto mozes uraditi su dvije stvari:
1. Ne gasi komp nego ga stavi u sleep mode (ne znam i ne pitaj zasto) trazio sam sve po internetu zasto ne pisti kad ide u sleep mode a pisti kad ugasis. ovo mi je 100% funkcionisalo jer sam isto kao ti dva modema ima i sa oba ista prica. Mjesecima ne pisti a cim ga kompletno ugasim najkasnije za 1-2 dana pocne pistati i tako skoro dvije godine 100 put aprovjeravao. Palio gasio od wake on lan, do bogzna sta sve ne. Sve sto mi je padalo na pamet da moze nekako uzrok biti.
2. Trazi da ti zamjene za modem bez wifi-a, tj dobijes tp link router pored cisco modema koji nema wifi (izgelda skoro isto), ja ga imam i od tada nikad vise nisam imao problema sa pistanjem
sta se desava sa ovom promo akcijom jer su meni kanali i dalje zakljucani
probao sam sve opcije vadio modul gasio tv ponovo skenirao ali nista ne pomaze kanali i dalje zakljucani
je li ovo akcija za probrane ili za sve korisnike digitalne tv
Isto kod mene kanali i dalje zaključani (Mostar - bivši VELNET), samo u zadnje vrijeme i kocka na nekim kanalima
HRT3 HRT4 FOX....
I nema kanala Russia T.
edosab wrote:Isto kod mene kanali i dalje zaključani (Mostar - bivši VELNET), samo u zadnje vrijeme i kocka na nekim kanalima
HRT3 HRT4 FOX....
I nema kanala Russia T.
i kod mene bivsi velnet signal je uredu ne kocka a ruusia today nikad nisam nasao a probao sam na dvije lokacije
edosab wrote:Isto kod mene kanali i dalje zaključani (Mostar - bivši VELNET), samo u zadnje vrijeme i kocka na nekim kanalima
HRT3 HRT4 FOX....
I nema kanala Russia T.
i kod mene bivsi velnet signal je uredu ne kocka a ruusia today nikad nisam nasao a probao sam na dvije lokacije
Ni ja nisam nasao Russia Today (ex Velnet)! Ostalo je sve ok, brzina stabilna, kanali sada otkljucani promotivno, slika ne kocka i tako.
malwarebyte wrote:
Sad dok se zvuk čuje uopšte nema interneta, i svaku noć me budi taj zvuk.
taj isti problem sam ja imao i nisam nasao uzrok tome. Ono sto mozes uraditi su dvije stvari:
1. Ne gasi komp nego ga stavi u sleep mode (ne znam i ne pitaj zasto) trazio sam sve po internetu zasto ne pisti kad ide u sleep mode a pisti kad ugasis. ovo mi je 100% funkcionisalo jer sam isto kao ti dva modema ima i sa oba ista prica. Mjesecima ne pisti a cim ga kompletno ugasim najkasnije za 1-2 dana pocne pistati i tako skoro dvije godine 100 put aprovjeravao. Palio gasio od wake on lan, do bogzna sta sve ne. Sve sto mi je padalo na pamet da moze nekako uzrok biti.
2. Trazi da ti zamjene za modem bez wifi-a, tj dobijes tp link router pored cisco modema koji nema wifi (izgelda skoro isto), ja ga imam i od tada nikad vise nisam imao problema sa pistanjem
Evo bili su maloprije i dali su mi izgleda noviji modem (EPC 3928), valjda neće i ovaj zujati.
Meni je slika extra, čista, ne razvlači se kao na LCDu i uopšte ne mogu da primjetim nigdje ništa mutno, nema "snijega" po kanalima i slično.
Jedna od prednosti(mana) digitalne je više kanala koje nebi gledao, a plačao bi ih, a bez EPG-a mogu, kad imam vremena da gledam nešto i gledat ću, od 5-6 kanala koje gledam u svakom trenutku bude nešto dobro, a ako nemam, đaba što ja znam da je nešto dobro na TV-u ako nemam vremena da to gledam ili ako roditelji gledaju TV.
LCD je druga stvar, analogni kanali se na LCD-u razvlače i tako budu mutniji, ali na ovoj CRTovki ja ne primjetim nikakvu nekvalitetu.
probao sam sve opcije vadio modul gasio tv ponovo skenirao ali nista ne pomaze kanali i dalje zakljucani
I kod mene ista stvar , danas skinuo TV sa zida , izvadio modul i karticu iz modula , vratio nazad i nista opet .... I dalje poruka " no access (6) " i kodirano ????
Last edited by typeOnegative on 19/12/2015 20:04, edited 2 times in total.
I kod mene ista stvar , danas skinuo TV sa zida , izvadio modul i karticu iz modula , vratio nazad i nista opet .... I dalje poruka " no access (6) " i kodirano ????
Pošto je Telemach predložio skeniranje, zašto ne probate ponovo preskenirati sve frekvencije, moguće da će se kanali otkodirati kad se pobrišu sa liste i ponovo postave.
Ako ni to ne upali onda trebate nazvati 1360 i tražiti da vam izvrše manuelnu sinhronizaciju kartice.
Pošto je Telemach predložio skeniranje, zašto ne probate ponovo preskenirati sve frekvencije, moguće da će se kanali otkodirati kad se pobrišu sa liste i ponovo postave.
Ako ni to ne upali onda trebate nazvati 1360 i tražiti da vam izvrše manuelnu sinhronizaciju kartice.
jesam , uradio sam skeniranje kad sam upalio TV poslije svega toga , ali isto sve ....
Ali kod većine tv-a je ako ponovo sve skenirao poremeti ti redoslijed kanala. Pa onda ponovo slazi. Kod HS-A nikada to nije bilo već samo izvadiš karticu i vratiš i proradi.